MotoGP: Οικονομική στήριξη των δορυφορικών ομάδων!

Δεν αποτελούν εξαίρεση του κανόνα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/4/2020

Ακόμη και οι ομάδες των MotoGP, που έχουν μεγάλα κέρδη απ’ τους χορηγούς, δεν εξαιρούνται από μέτρα που έχουν θεσπιστεί με στόχο την ενίσχυση των υπαλλήλων των εταιρειών που βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους. Ωστόσο, το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί στις δορυφορικές ομάδες και τις ομάδες των Moto2 και Moto3, δεν διευκρινίστηκε.

Η απόφαση ήρθε κατόπιν συμφωνίας της FIM με τους μετόχους της Bridgepoint Capital, τους επενδυτές της CPP και της Dorna Sports. Πλέον όλοι τους είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως θα ενισχύσουν οικονομικά τις μη εργοστασιακές ομάδες των MotoGP, καθώς και τις ομάδες των Moto2 και Moto3.

Μέσα απ’ την Διεθνή Ομοσπονδία Αγώνων Δρόμου, οι δορυφορικές ομάδες των MotoGP θα πληρωθούν προκαταβολικά για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, άσχετα με το αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι αγώνες του πρωταθλήματος εκείνο το διάστημα. Φυσικά, αυτό συμβαίνει για να διασφαλιστεί η οικονομική ευμάρεια των δορυφορικών ομάδων καθώς και των υπαλλήλων τους, όπως επίσης και να διασφαλιστεί το μέλλον τους.

Επιπρόσθετα, η IRTA έχει ήδη πληρώσει όλες τις ομάδες των Moto2 και Moto3, με στόχο να τις υποστηρίξει αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αναμένονται πρόσθετα ενισχυτικά μέτρα για τις ομάδες της μεσαίας και τη μικρότερης κατηγορίας του πρωταθλήματος, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, η Dorna Sports κάνει το καλύτερο δυνατόν ώστε η μοναδική συνέπεια στο πρωτάθλημα απ’ την πανδημία να είναι μονάχα η αλλαγή του προγράμματος.

Ετικέτες

MotoGP: Aνανέωση συνεργασίας με Tech3, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΚΤΜ στο πρωτάθλημα

Νέο συμβόλαιο συνεργασίας πολυετούς διάρκειας ανακοινώθηκε στο GP της Καταλονίας
ktm tech3 motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ βρέθηκε προ οικονομικών δυσχερειών ξεκίνησαν οι φήμες περί περιστολής αγωνιστικών δραστηριοτήτων και αποχώρηση από το πανάκριβο MotoGP.

Ωστόσο ενδιάμεσα η ΚΤΜ συνέχισε να δηλώνει παρούσα και δίχως πρόθεση να φύγει, υποστηρίζοντας τις δηλώσεις της με έργα, καθώς εμφανώς συνεχίζει την εξέλιξη της νέας αγωνιστικής 850 κυβικών. Αν ήταν να φύγει από το MotoGP, γιατί να ήταν ξανά σε ιδιωτική δοκιμή του 850 στο Mugello με Dani Pedrosa και Jonas Folger μόλις στις αρχές Μαΐου;

Αν υπάρχουν ακόμη αμφισβητίες που θεωρούν πως η ΚΤΜ μπορεί να φύγει από τα Grand Prix στο άμεσο μέλλον πάντως, η νέα είδηση που ήρθε από το Καταλανικό GP μάλλον θα τους απογοητεύσει.

ktm tech3 motogp

Οι ΚΤΜ και Tech3 έδωσαν μια κοινή συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του αγώνα στη Βαρκελώνη, όπου ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Gottfried Neumeister, και ο ιδιοκτήτης της δεύτερης, Guenther Steiner, ανακοίνωσαν από κοινού μια νέα πολυετή συμφωνία συνεργασίας στο MotoGP. Αν και η ακριβής της διάρκεια δεν αποκαλύφθηκε, αμφότερες πλευρές τονίζουν στα ανακοινωθέντα τους τη λέξη "πολυετής", επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται απλώς για μικρή παράταση, αλλά για μακροπρόθεσμο σχέδιο.

Αυτή η ανακοίνωση βάζει έτσι τέλος σε σενάρια που ήθελαν την Tech3 να ψάχνει νέα συνεργασία, ενώ τον τελευταίο καιρό η ομάδα είχε συνδεθεί και με τη Honda, η οποία φέρεται να αναζητά μια ακόμη ομάδα για να κάνει τις μοτοσυκλέτες της έξι στη μεγάλη κατηγορία, όπως και η Ducati.

Ετικέτες