Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: Οικονομική στήριξη των δορυφορικών ομάδων!

Δεν αποτελούν εξαίρεση του κανόνα!

Ακόμη και οι ομάδες των MotoGP, που έχουν μεγάλα κέρδη απ’ τους χορηγούς, δεν εξαιρούνται από μέτρα που έχουν θεσπιστεί με στόχο την ενίσχυση των υπαλλήλων των εταιρειών που βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους. Ωστόσο, το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί στις δορυφορικές ομάδες και τις ομάδες των Moto2 και Moto3, δεν διευκρινίστηκε.

Η απόφαση ήρθε κατόπιν συμφωνίας της FIM με τους μετόχους της Bridgepoint Capital, τους επενδυτές της CPP και της Dorna Sports. Πλέον όλοι τους είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως θα ενισχύσουν οικονομικά τις μη εργοστασιακές ομάδες των MotoGP, καθώς και τις ομάδες των Moto2 και Moto3.

Μέσα απ’ την Διεθνή Ομοσπονδία Αγώνων Δρόμου, οι δορυφορικές ομάδες των MotoGP θα πληρωθούν προκαταβολικά για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, άσχετα με το αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι αγώνες του πρωταθλήματος εκείνο το διάστημα. Φυσικά, αυτό συμβαίνει για να διασφαλιστεί η οικονομική ευμάρεια των δορυφορικών ομάδων καθώς και των υπαλλήλων τους, όπως επίσης και να διασφαλιστεί το μέλλον τους.

Επιπρόσθετα, η IRTA έχει ήδη πληρώσει όλες τις ομάδες των Moto2 και Moto3, με στόχο να τις υποστηρίξει αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αναμένονται πρόσθετα ενισχυτικά μέτρα για τις ομάδες της μεσαίας και τη μικρότερης κατηγορίας του πρωταθλήματος, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, η Dorna Sports κάνει το καλύτερο δυνατόν ώστε η μοναδική συνέπεια στο πρωτάθλημα απ’ την πανδημία να είναι μονάχα η αλλαγή του προγράμματος.

Tags: