Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MotoGP: Οριστικό! Αυτή είναι η τελευταία χρονιά για τον Rossi με την Petronas

Δεν θα περιμένουν την απόφαση του “Γιατρού”

Λίγο-πολύ όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πως το αγωνιστικό μέλλον του Valentino Rossi εντός πίστας μάλλον τελειώνει αυτή τη σεζόν, καθώς τα αποτελέσματα έως τώρα δεν δείχνουν πως η ομάδα της Petronas έχει κάποιο εμφανές κίνητρο να ενεργοποιήσει την ανανέωση του συμβολαίου με τον Γιατρό για την επόμενη σεζόν.

Ειδικά με την ομάδα VR46-Gresini να παίρνει επισήμως σάρκα και οστά από το 2022 στα MotoGP και πιθανότερο προμηθευτή μοτοσυκλετών της ομάδας να είναι η Ducati, είναι φανερό πως ο Valentino Rossi θα έχει πολύ περισσότερη δουλειά να κάνει εκτός πίστας και φυσικά η Yamaha δεν ξέρουμε κατά πόσο θα θέλει να συνεχίσει με τον Rossi, από τη στιγμή που στο “εμπορικό” κομμάτι θα έχει τόσο στενή συνεργασία με την Ducati…

Τυπικά έως τώρα, η Petronas δεν είχε πάρει σαφή θέση για το τι θα κάνει με τον Rossi το 2022. Κάτι απόλυτα λογικό από τη μεριά της, αφού ο ίδιος ο Rossi είχε πει πως θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά τον αγώνα του Mugello. Οπότε γιατί να βγει μπροστά και να κάνει την ανακοίνωση “απόλυσης” ενός θρύλου με εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στη Μαλαισία, αφού ο ίδιος ο θρύλος θα το ανακοίνωνε μόνος του, φεύγοντας με δόξα και τιμή που του αρμόζει.

Κάτι όμως που δεν έκανε ο Rossi, όπως επίσης το ίδιο ακριβώς είχε πει και ΔΕΝ είχε κάνει όταν ήταν να φύγει από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha και να πάει στην Petronas. Αυτή τη φορά όμως η Petronas, βλέποντας πως ο Valentino Rossi συνεχίζει να “το σκέφτεται”, πήρε την κατάσταση στα χέρια της και δια στόματος του Razlan Razali ξεκαθάρισε πως η Petronas θα έχει την επόμενη χρονιά τον Morbidelli και έναν νέο ταλέντο, επιστρέφοντας στην ιδρυτική φιλοσοφία της εταιρείας, που είναι η ανάδειξη νέων αναβατών και η μεταπήδησή τους στις εργοστασιακές ομάδες.

Μάλιστα ήδη στους διαδρόμους των δημοσιογραφικών γραφείων των MotoGP κυκλοφορεί η είδηση πως ο Raúl Fernández δεν θα κάτσει δεύτερη χρονιά στη Moto2 αλλά θα το 2022 θα είναι στα MotoGP και πως ήδη συζητά με την Yamaha.