Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: Παρουσιάστηκαν τα “όπλα” της KTM! [video]

Δορυφορικές όπως οι εργοστασιακές

Λίγες παρουσιάσεις έχουν απομείνει όσο πλησιάζουμε και στο επόμενο επίσημο τεστ στο Qatar πριν την έναρξη της σεζόν στα MotoGP και τώρα ήταν η σειρά της KTM να μας δείξει τα επίσημα χρώματά της.

Φέτος, είναι ο δεύτερος χρόνος που η KTM συμμετέχει στα MotoGP όχι με δύο αλλά με τέσσερις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Στόχος της είναι να συλλέξει διπλάσιο όγκο δεδομένων και να επιταχύνει την εξέλιξη των μοτοσυκλετών της. Η στρατηγική της όπως φάνηκε αποδίδει τα βέλτιστα στις δοκιμές της Sepang, μέσα απ’ τις επιδόσεις του Dani Pedrosa –αναβάτη εξέλιξης της ΚΤΜ- και του Pol Espargaro.

Τα χρώματα της ΚΤΜ εντυπωσίαζαν πάντα και θα συνεχίσουν να το κάνουν και φέτος, με την RC16 της KTM Factory Racing να διατηρεί τα παραδοσιακά της χρώματα, συνοδευόμενα πάντα απ’ το λογότυπο της Red Bull. Από την άλλη η RC16 της Tech3 απέκτησε ένα επιπλέον χρώμα και έγινε τρικολόρε.

Ο Pol Espargaro είναι ο καλύτερος αναβάτης της αυστριακής ομάδας και επίσης ο παλαιότερος, καθώς συνεργάζεται με την ΚΤΜ απ’ το 2016. Μετά την άκαρπη συνεργασία του Zarco με την KTM, ομόσταβλος του Espargaro στην εργοστασιακή ομάδα θα είναι από ο Brad Binder, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στη MotoGP, όπου πέρσι έχασε για μόλις τρείς βαθμούς τον τίτλο της Moto2 απ’ τον Alex Marquez.

Με τα χρώματα της Tech3 θα κάνει το ντεμπούτο του ο μικρότερος σε ηλικία του grid Iker Lecuona, ενώ ο Miguel Oliveira μετρά ήδη ένα χρόνο στην ομάδα.

Ο Motorsport Director της KTM, Pit Beirer είναι πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη των μοτοσυκλετών που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που περίμεναν για το 2020. “Είχαμε σχεδιάσει τα πάντα και τα ακολουθήσαμε κατά γράμμα με την πλήρη υποστήριξη τόσο της εταιρείας όσο και του διοικητικού συμβουλίου. Πέρσι ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Tech3 και είχαμε τέσσερις αναβάτες να μας προσφέρουν πολύτιμα δεδομένα. Οι αναβάτες αναπτύσσοντας τις οδηγικές τους ικανότητες ώθησαν εμάς και τις μοτοσυκλέτες να αναθεωρήσουμε τα όριά μας κι έτσι καταφέραμε να φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα.”

Ανέφερε ο κ.Beirer ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν βλέπει την Tech3 ως μια δορυφορική ομάδα αλλά ως μέλος του πακέτου της KTM, με τη σχέση τους να βασίζεται στην εμπιστοσύνη. “Ο Pol έχει συνεισφέρει πάρα πολύ με τις επιδόσεις του στο πλάνο μας, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά τον Brad και είναι υπέροχο που φέτος θα έχουμε τον δικό μας πρωταθλητή απ’ τη Moto3 να τρέχει στη MotoGP.” Από την άλλη, ο κ. Beirer πιστεύει στις ικανότητες του Oliveira και είναι σίγουρος πως θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός, πιέζοντας τους αναβάτες της KTM Factory Racing Team, ενώ έχει εντυπωσιαστεί από τον Lecuona και πιστεύει σε αυτόν.

Το επίπεδο που βρίσκεται η KTM στα MotoGP σήμερα, οφείλεται στο πρόγραμμά της που ξεκίνησε το 2012, με τη Moto3 να αποτελεί το σημείο μηδέν για αυτήν. Η ΚΤΜ επενδύει στους ίδιους αναβάτες απ’ την αρχή της καριέρας τους στη Moto3 με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους και μακροχρόνιες συνεργασίες που επεκτείνονται μέχρι και τη MotoGP, όπως έγινε με τον Brad Binder. Μέσα από αυτό η εξέλιξη των μοτοσυκλετών της είναι ταχύτερη καθώς οι μηχανικοί και οι αναβάτες γνωρίζονται ήδη μεταξύ τους και επικοινωνούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Tags: