Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MotoGP: Παρουσιάστηκε η εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda για το 2021

Νέο ισπανικό δίδυμο με εντυπωσιακά στατιστικά

Για το 2021 η εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda ξεκινά με ανάμικτα συναισθήματα, καθώς από την μία μεριά θα έχει δύο αναβάτες που συνολικά 446 εκκινήσεις σε αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, έχουν ανέβει 184 φορές στο βάθρο και έχουν πάρει 97 φορές την καρό σημαία. Πραγματικά εντυπωσιακά στατιστικά για τους τον Pol Espargaro και τον Marc Marquez που υπό άλλες συνθήκες θα μιλάγαμε για δημιουργία dream-team.

Όμως το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Marc Marquez εξακολουθεί να ταξιδεύει σε άγνωστα νερά σε ότι αφορά την αποκατάσταση του τραυματισμένου χεριού του, που μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις συνεχίζει να μην είναι στο επίπεδο που θα ήθελε ο ίδιος και φυσικά η ομάδα του. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

 

 “Ανυπομονώ να καβαλήσω την μοτοσυκλέτα μου και δουλεύω μαζί με τους γιατρούς για να γίνει όσο πιο σύντομα είναι εφικτό, όμως πρέπει να έχω υπομονή και να ακούω τις συμβουλές τους. Μπορεί να χρειαστεί ένας – δύο αγώνες ή μισή σεζόν για να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν”.

Από την μεριά του ο Pol Espargaro έχει μοναδικό στόχο την κορυφή, κάτι απόλυτα λογικό αφού αυτός θα είναι λογικά ο αναβάτης που θα πρέπει να μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς για την ομάδα – τουλάχιστον – στους πρώτους αγώνες. Άλλωστε με το πρόγραμμα του 2021 να έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνο του 2020 σε ό,τι αφορά την εκκίνησή του λόγω του διπλού αγώνα στο Qatar, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν μεγάλες βαθμολογικές διαφορές από την αρχή του πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση της ομάδας, το HRC και η Repsol ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2022, ανανεώνοντας το συμβόλαιό τους, που ήδη μετρά 25 χρόνια κατακτώντας 15 παγκόσμια πρωταθλήματα, 180 νίκες στη μεγάλη κατηγορία και 447 βάθρα.