MotoGP Phillip Island: Έσπασε καλά διατηρημένο ρεκόρ! Martin ταχύτερος με πρώτη δεκάδα φωτιά!

Μακάρι να είναι ένας στεγνός αγώνας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/10/2022

Σύννεφα πάνω από την πίστα απείλησαν να μην μας αφήσουν να χαρούμε μία μάχη ταχύτητας αλλά μία μάχη στρατηγικής για την καλύτερη θέση στην εκκίνηση. Τελικά όμως είχαμε το πρώτο με τον Marquez να ξεχωρίζει στην FP3 με χρόνο στα μέσα του 1.28 και να εξασφαλίζει την άμεση πρόσβαση στην Q2 με τον Zarco και τον Bastianini να πρέπει να περάσουν από την Q1.

Από εκεί βγήκε μόνο ο Zarco και μαζί του και ο Rins με τον Mir που επέστρεψε να κάνει τον τέταρτο χρόνο πίσω από τον Pol Espargaro και μπροστά από τον Bastianini τον μόνο από τους αναβάτες που έχουν μία πιθανότητα για καλή θέση στο πρωτάθλημα, να μένει εκτός δεκάδας στην αυριανή εκκίνηση.

Ο Vinales ήταν ταχύτερος στην FP4 με τον Zarco δεύτερο και με ρυθμό για όλους χειρότερο από πριν. Ο Zarco ήταν ταχύτερος γενικά εκτός από την τελευταία στιγμή που ο Vinales έγραψε καλύτερο χρόνο και θα ήταν έτσι και στην FP3 αν δεν είχε μία ατυχία. Άτυχος επίσης στην FP4 και ο Alex Marquez που σημείωσε πτώση.

Φτάνοντας στην Q2 ήταν απόλυτα βέβαιο πως η Ducati είχε το πάνω χέρι, χωρίς αυτή να είναι μία πίστα στην οποία συνηθίζεται κάτι τέτοιο. Ο Martin και ο Bagnaia ήταν με διαφορά οι ταχύτεροι παρόλο που ο Quartararo έθεσε έναν καλό αρχικά χρόνο, μακριά όμως από το ρεκόρ πίστας που θα καταρριπτόταν λίγο αργότερα.

Ο Marquez διέκρινε την υπεροχή των Ducati και βγήκε ξεκάθαρα, απροκάλυπτα και χωρίς καθόλου να το κρύβει, στο κυνήγι τους. Γλίτωσε άλλο ένα lowside με τον εμπρός τροχό να διπλώνει και στηρίζοντας την μοτοσυκλέτα πάνω στο γόνατο την ξανά σήκωσε και πατώντας λίγο χορτάρι γλίτωσε τα χειρότερα.

Ωστόσο δεν θα έμενε εκεί, περίμενε τον Bagnaia να βγει για την τελευταία του προσπάθεια, όπως άλλωστε έκαναν και άλλοι βγαίνοντας στην πίστα σαν ένα τρενάκι. Ο Marquez έσπευσε και μπήκε εμβόλιμα στα βαγόνια αυτά τρίτος κατά σειρά πίσω από τον Rins και με τον Bagnaia πρώτο.

Με τον Martin να σπάει το ρεκόρ πίστας που κρατούσε ο Lorenzo εδώ και εννιά χρόνια, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα στον χρόνο, η πρώτη θέση της αυριανής εκκίνησης φαίνεται να είχε κλειδώσει, ωστόσο οι αποστάσεις της πρώτης πεντάδας είναι πολύ μικρές. Αποκορύφωμα ο Marquez μόλις 13 χιλιοστά πίσω από τον Martin και ενώ οδηγούσε στο slipstreaming του Bagnaia από τον οποίο πήρε την δεύτερη θέση.

Ο Marquez ήταν ξεκάθαρος, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να φτάσω μπροστά στην εκκίνηση είπε. Είναι αγώνας στον οποίο παίζεις με όσα χαρτιά έχεις στα χέρια σου. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάνεις μπροστά, αλλά όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος τότε δεν υπάρχει καμία «ντροπή».

Και ο Rins έτσι βγήκε από την Q1 άλλωστε, χάρη στον Zarco και ο Aleix Espargaro οδηγούσε πίσω από τον Vinales με τις δύο Aprilia να πηγαίνουν μαζί και τον Aleix Espargaro να καταφέρνει να φτάσει τέταρτος έχοντας δίπλα του τον Quartararo που θα έχει μία δύσκολη εκκίνηση από την πέμπτη θέση αύριο όταν όλη η πρώτη δεκάδα μπορεί να κυνηγήσει τις πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο, συμπεριλαμβανομένων των Ducati της Mooney VR46.

 

 Αποτελέσματα Q2:
Θέση
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Χρόνος
Διαφ.
1
Jorge Martin
Ducati
1:27.767
 
2
Marc Marquez
Honda
1:27.780
0.013
3
Francesco Bagnaia
Ducati
1:27.953
0.186
4
Aleix Espargaro
Aprilia
1:27.957
0.190
5
Fabio Quartararo
Yamaha
1:27.973
0.206
6
Johann Zarco
Ducati
1:28.007
0.240
7
Luca Marini
Ducati
1:28.029
0.262
8
Jack Miller
Ducati
1:28.116
0.349
9
Marco Bezzecchi
Ducati
1:28.185
0.418
10
Alex Rins
Suzuki
1:28.541
0.774
11
Alex Marquez
Honda
1:28.733
0.966
12
Maverick Viñales
Aprilia
1:28.765
0.998
 Αποτελέσματα Q1:
Q2
Johann Zarco
Ducati
1:28.132
 
Q2
Alex Rins
Suzuki
1:28.347
0.215
13
Pol Espargaro
Honda
1:28.392
0.260
14
Joan Mir
Suzuki
1:28.492
0.360
15
Enea Bastianini
Ducati
1:28.647
0.515
16
Brad Binder
KTM
1:28.652
0.520
17
Cal Crutchlow
Yamaha
1:28.677
0.545
18
Darryn Binder
Yamaha
1:28.760
0.628
19
Remy Gardner
KTM
1:28.820
0.688
20
Fabio Di Giannantonio
Ducati
1:28.830
0.698
21
Miguel Oliveira
KTM
1:28.859
0.727
22
Raul Fernandez
KTM
1:28.966
0.834
23
Franco Morbidelli
Yamaha
1:29.146
1.014
24
Tetsuta Nagashima
 
1:29.624
1.492

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

MotoGP - Ο Fabio Di Giannantonio είναι έτοιμος να αφήσει τη Ducati

Στα πρόθυρα συμφωνίας με τη Red Bull KTM Factory Racing
Fabio Giannatonino
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/5/2026

Οι μεταγραφικές εξελίξεις στα MotoGP για το 2027 αρχίζουν ήδη να παίρνουν φωτιά και ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι αυτό του Fabio Di Giannantonio.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικών μέσων, ο Ιταλός αναβάτης και μέχρι στιγμής κορυφαίος εκπρόσωπος της Ducati στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την KTM για τη σεζόν του 2027.

Παρότι ο Di Giannantonio αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας VR46 του Vanentino Rossi, δεσμεύεται απευθείας με τη Ducati Corse και διαθέτει πλήρως εργοστασιακή Desmosedici. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως ο "Diggia" αναζητά πλέον μια θέση σε επίσημη εργοστασιακή ομάδα, κάτι που φαίνεται πως η KTM είναι έτοιμη να του προσφέρει.

Fabio Giannatonino

Ο 27χρονος Ιταλός έρχεται από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν 2026, καθώς βρίσκεται τρίτος στο πρωτάθλημα πίσω από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Aprilia, Marco Bezzecchi και Jorge Martin. Μετά τον αγώνα στο Le Mans, παραμένει η ταχύτερη Ducati στον τερματισμό, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του φόρμα.

Αν τελικά ολοκληρωθεί η μετακίνηση, ο Di Giannantonio αναμένεται να γίνει ομόσταυλος του Alex Marquez στην εργοστασιακή KTM, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο δίδυμο για τη σεζόν του 2027. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αποχώρηση του Pedro Acosta, που πιθανότατα θα συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati και του Brad Binder από την εργοστασιακή ομάδα των Αυστριακών.

Ο Pablo Nieto της VR46 είχε δηλώσει στο γαλλικό GP ότι η ομάδα θέλει ξεκάθαρα να κρατήσει τον Ιταλό: "Θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Έχουμε εξαιρετική σχέση και κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί."

Παράλληλα ο διευθυντής ομάδας, Alessio Salucci, παραδέχθηκε ότι το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες είναι έντονο: "Δεν είναι εύκολο να παραμείνει μαζί μας, γιατί υπάρχουν πολλές προτάσεις από άλλες ομάδες. Μετά τη Βαρκελώνη θα ξέρουμε περισσότερα. Τίποτα δεν έχει κλείσει στο 100% ακόμη."

Fabio Giannatonino

Υπενθυμίζουμε πως μεταγραφικές κινήσεις αναβατών και ομάδων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επισήμως, παρότι αρκετές από αυτές θεωρούνται τετελεσμένες, καθώς αναμένεται προς το παρόν η ολοκλήρωση της Concorde Agreement, της συμφωνίας μεταξύ κατασκευαστών και διοργανωτών των MotoGP.

Το επόμενο κεφάλαιο αναμένεται να γραφτεί στο Grand Prix της Καταλονίας στην Βαρκελώνη, όπου πιθανότατα θα υπάρξουν νεότερες εξελίξεις σε μία από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις της αγοράς αναβατών ενόψει της ερχόμενης σεζόν 2027.