MotoGP Phillip Island: Μεγάλη νίκη Rins στον πιο καθηλωτικό αγώνα του πρωταθλήματος!

Απίστευτο θέαμα στην Αυστραλία!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/10/2022

Όταν γράφαμε το Σάββατο πως η συγκέντρωση όλων των κορυφαίων πλην ενός στην πρώτη δεκάδα θα μας δώσει μία δυναμιτισμένη εκκίνηση και δυνατές συγκινήσεις στην αρχή, δεν μπορούσαμε προφανώς να περιμένουμε πως αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του αγώνα και την καρό σημαία!

Στην πράξη ο αγώνας ξεκίνησε σαν να ήταν Moto3 και συνεχίστηκε αντίστοιχα δυναμικός και γεμάτος περιστατικά μέχρι και το τέλος!

Στην εκκίνηση ο Martin φεύγει πρώτος από την pole position με τον Marquez να ακολουθεί και τον Quartararo να τα έχει πάει εξαιρετικά μπαίνοντας τρίτος αλλά όχι για πολύ καθώς ο Aleix Espargaro μπήκε αμέσως μπροστά του. Ο Bagnaia έχει κάνει δύσκολη εκκίνηση γιατί δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το holeshot και μας έδωσε και ένα παράδειγμα για το πόσο μεγάλη διαφορά δημιουργεί η συσκευή αυτή.

Ο Miller παλεύει με κορμιά και τροχούς όσο ο Quartararo χάνει άλλη μία θέση και δεν έχουμε καλύψει ούτε το 1/3 του πρώτου γύρου!

Η στροφή Miller θα παίξει μεγάλο ρόλο σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα, περισσότερο για τον ίδιο τον Miller όσο όλοι παλεύουν για τους βαθμούς του πρωταθλήματος με τον Aleix Espargaro να περνά τον Quartararo.

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας μία υποψία βροχής υπήρχε στο νησί και εκείνη την στιγμή μετά την εκκίνηση δεν μπορούσες παρά να ευχαριστείς την φύση που κρατήθηκε και μας δίνει έναν αγώνα που στροφή την στροφή και γύρο τον γύρο γινόταν ολοένα και πιο συναρπαστικός!

Από την πρώτη στιγμή ο Quartararo παλεύει να υπερασπιστεί την μία θέση που χάνει μετά την άλλη ενώ συχνά βρίσκεται στο όριο της πίστας πατώντας μακριά από την αγωνιστική γραμμή μέχρι που έρχεται το λάθος στην στροφή Miller στην αρχή του τέταρτου γύρου.

Ο Quartararo χάνει τα φρένα και βγαίνει εκτός πίστας χωρίς ευτυχώς να πέσει, ξανά μπαίνοντας εκτός πλέον βαθμών.

Εκείνη την στιγμή ο Martin με τον Marquez έχουν αποκτήσει ένα προβάδισμα μισού δευτερολέπτου και πίσω τους οι δύο Ducati παλεύουν μεταξύ τους με τον Bagnaia πρώτο. Ο Miller κάνει την κίνησή του και μπαίνει στο βάθρο αλλά όχι για πολύ καθώς ο Bagnaia υπερασπίζεται την θέση του.

Τρεις γύρους μετά όμως, στον 7ο, ο Rins μπαίνει στην εξίσωση των διεκδικητών του βάθρου καθώς περνά τον Miller και κυνηγά τον Bagnaia. Για να βρεθεί εκεί έχει ήδη παλέψει με τον Aleix Espargaro.

Δύο γύρους μετά άλλη μία τραγωδία έρχεται ουρανακατέβατη καθώς ο Alex Marquez που τα πηγαίνει εξαιρετικά από την πρώτη στιγμή και βρίσκεται μέσα στην δεκάδα με την διαφορά πως η δεκάδα σε αυτό τον αγώνα οδηγούν όλοι μαζί κολλητά και κοντά από το γκρουπ των πρώτων, κάνει το λάθος. Χάνει τα φρένα πίσω από τον Luca Marini και προσπερνώντας τον πάει και πέφτει πάνω στον ανυποψίαστο Miller με μία δόση αρχαιοελληνικής ειρωνείας καθώς το κάνει στην στροφή Miller.

Δύο γύρους μετά ο Quartararo που γυρνούσε ταχύτερα από τον Martin στην κορυφή και μόλις είχε ξανά μπει μέσα στους πόντους πέφτει από δικό του λάθος και ενώ είναι μόνος του! Στο τέλος του αγώνα θα πέσει και ο Morbidelli ολοκληρώνοντας την τραγική εμφάνιση της Yamaha στην Αυστραλία.

Ο Rins κάνει τον αγώνα της ζωής του στο μεταξύ, έχει περάσει τον Marquez και κυνηγά τον Martin. Από εδώ και πέρα δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από τους πρώτους καθώς ο Bagnaia επίσης παλεύει με τον Marquez και ανταλλάσσουν θέσεις.

Μαζί με τον Bezzecchi που οδηγεί κολλητά τους, πέντε αναβάτες παλεύουν για την πρώτη θέση με τους τέσσερις να αλλάζουν συνέχεια θέσεις μέχρι που ο Martin καταλήγει πίσω από την μοτοσυκλέτα της VR46 καθώς στον 14ο γύρο ο Rins περνά μπροστά και συμπαρασύρει μαζί τους και τους υπόλοιπους. Ένα γύρο μετά ο Bagnaia παίρνει την πρώτη θέση του αγώνα και αμέσως μετά μπαίνει δεύτερος ο Marquez.

Είμαστε στην μέση του αγώνα και είναι ήδη ένας από τους καλύτερων των τελευταίων ετών!

Ο Rins περνά τον Marquez και λίγο αργότερα και ο Martin που έχει ξανά ανέβει περνά τον Marquez με επιθετική αλλά καθαρή κίνηση. Ο Marquez είναι ο μόνος της παρέας με σκληρή γόμα εμπρός και μαλακή πίσω.

Δύο γύρους μετά ο Rins είναι πρώτος, και τρίτος έχει μπει ο Bezzecchi με τον Marquez τέταρτο και άλλο ένα γύρο μετά η VR46 είναι δεύτερη με τον Marquez τρίτο και τον Rins τέταρτο!

Γίνεται ένας απίστευτος αγώνας μπροστά στα μάτια μας όπου επτά αναβάτες έχουν πλέον ξεχωρίσει και οδηγούν μαζί. Μέσα εκεί είναι και οι δύο VR46 ενώ έβδομος ο Bastianini που μέχρι εκείνη την στιγμή έκανε καταστροφικό αγώνα αλλά κατάφερε να ανέβει δέκα θέσεις!

Στην ένατη θέση είναι ένα γύρο πριν από το τέλος ο Aleix Espargaro ενώ τον αγώνα οδηγεί ο Bagnaia με τον Rins να ετοιμάζεται για επίθεση σε κάθε στροφή!

Μόλις περνά ο Rins καταφέρνει να περάσει και ο Marquez και δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για τον Bagnaia που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε άλλους τόσους βαθμούς διαφοράς από τον Quartararo!

Μία τεράστια νίκη για τον Rins και ένα αποκορύφωμα για την Suzuki που αποσύρεται, όπως επίσης και ένα επιστέγασμα για τον Marquez που μέχρι πριν από λίγο δεν ήξερε, ακόμη και ο ίδιος αν μπορεί να αντέξει ολόκληρο αγώνα ενώ τώρα τα καταφέρνει σε έναν τέτοιο, γεμάτο δράση και σκληρά προσπεράσματα! Η μάχη του με τον Rins είναι καθηλωτική και από μόνη της ικανή να δώσει θέαμα για ολόκληρο αγώνα, σήμερα όμως ήταν απλά ένα από τα κερασάκια της γενναίας τούρτας με τον Marquez να γιορτάζει την δεύτερη θέση σαν νίκη!

Ο Bezzecchi στέφεται Rookie of the Year με τον τερματισμό αυτό και ο Rins γίνεται ο 7ος διαφορετικός νικητής αυτής της φοβερής σεζόν!

Ένας απίστευτος αγώνας για να τον βλέπει κανείς ξανά και ξανά!

 

 

 

Θέση
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Χρόνος/Διαφ.
1
Alex Rins
Suzuki
40:50.6540
2
Marc Marquez
Honda
0.186
3
Francesco Bagnaia
Ducati
0.224
4
Marco Bezzecchi
Ducati
0.534
5
Enea Bastianini
Ducati
0.557
6
Luca Marini
Ducati
0.688
7
Jorge Martin
Ducati
0.884
8
Johann Zarco
Ducati
3.141
9
Aleix Espargaro
Aprilia
4.548
10
Brad Binder
KTM
5.940
11
Pol Espargaro
Honda
11.048
12
Miguel Oliveira
KTM
13.606
13
Cal Crutchlow
Yamaha
13.890
14
Darryn Binder
Yamaha
14.526
15
Remy Gardner
KTM
19.470
16
Raul Fernandez
KTM
20.645
17
Maverick Viñales
Aprilia
22.167
18
Joan Mir
Suzuki
23.489
19
Tetsuta Nagashima
 
39.618
20
Fabio Di Giannantonio
Ducati
39.633
 
Franco Morbidelli
Yamaha
32:00.0870
 
Fabio Quartararo
Yamaha
15:15.7220
 
Alex Marquez
Honda
12:10.9700
 
Jack Miller
Ducati
12:10.4840
 

 

Ετικέτες

MotoGP, Moto2 και Moto3: Όλοι οι συμμετέχοντες για το 2026!

Toprak Razgatlioglu και Diogo Moreira τα νέα πρόσωπα
gird
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/1/2026

Ο προσωρινός κατάλογος συμμετοχών για το MotoGP 2026 δεν περιέχει εκπλήξεις, καθώς οι αναβάτες, οι αριθμοί τους, οι ομάδες και οι μοτοσυκλέτες τους έχουν ήδη ανακοινωθεί ξεχωριστά.

Οι δύο rookies του MotoGP 2026 Toprak Razgatlioglu και Diogo Moreira είναι εν ενεργεία Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο WSBK και στην Moto2 αντίστοιχα, αντικαθιστώντας τους Miguel Oliveira και Somkiat Chantra.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι ομάδες της Aprilia παραμένουν χωρίς κύριο χορηγό, παρά την πολύ καλή τους πορεία το 2025.

“Ειλικρινά, δεν θέλω να πω ότι είμαι έκπληκτος, αλλά προφανώς και λίγο απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έναν κορυφαίο κύριο χορηγό. Ευτυχώς, έχουμε την Piaggio Group που μας σώζει. Αλλά θα ήθελα πολύ να καλέσω μια μέρα τον κ. Colaninno και να του πω ότι βρήκαμε 10 εκατομμύρια για να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό!”, δήλωσε ο Massimo Rivola, CEO της Aprilia Racing, κατά την παρουσίαση της ομάδας την Πέμπτη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους αναβάτες του MotoGP:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

5

Johann Zarco

CASTROL Honda LCR

7

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

10

Luca Marini

Honda HRC Castrol

11

Diogo Moreira

Honda LCR

12

Maverick Viñales

Red Bull KTM Tech3

20

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

21

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

23

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

25

Raul Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

33

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

36

Joan Mir

Honda HRC Castrol

37

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

42

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

43

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

49

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

54

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

63

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

72

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

73

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

79

Ai Ogura

Trackhouse MotoGP Team

89

Jorge Martin

Aprilia Racing

93

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

 

Παρακάτω μπορείτε την προσωρινή λίστα με τους αναβάτες Moto2:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

3

Sergio Garcia

ITALJET Gresini Moto2

4

Ivan Ortola

QJMOTOR - FRINSA - MSI

7

Barry Baltus

REDS Fantic Racing

9

Jorge Navarro

Forward Factory Team

11

Alex Escrig

Forward Factory Team

12

Filip Salač

OnlyFans American Racing Team

13

Celestino Vietti

SpeedRS Team

14

Tony Arbolino

REDS Fantic Racing

16

Joe Roberts

OnlyFans American Racing Team

17

Daniel Muñoz

Italtrans Racing Team

18

Manuel Gonzalez

LIQUI MOLY Dynavolt Intact GP

21

Alonso Lopez

ITALJET Gresini Moto2

28

Izan Guevara

BLU CRU Pramac Yamaha Moto2

32

Luca Lunetta

SpeedRS Team

36

Angel Piqueras

QJMOTOR - FRINSA - MSI

44

Aron Canet

ELF Marc VDS Racing Team

53

Deniz Oncu

ELF Marc VDS Racing Team

54

Alberto Ferrandez

BLU CRU Pramac Yamaha Moto2

64

Mario Suryo Aji

Idemitsu Honda Team Asia

71

Ayumu Sasaki

Momoven Idrofoglia RW Racing Team

72

Taiyo Furusato

Idemitsu Honda Team Asia

80

David Alonso

CFMOTO Aspar Team

81

Senna Agius

LIQUI MOLY Dynavolt Intact GP

84

Zonta van den Goorbergh

Momoven Idrofoglia RW Racing Team

95

Collin Veijer

Red Bull KTM Ajo

96

Daniel Holgado

CFMOTO Aspar Team

98

Jose Antonio Rueda

Red Bull KTM Ajo

99

Adrian Huertas

Italtrans Racing Team

 

Και τέλος η λίστα με τους αναβάτες της Moto3:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

5

Leo Rammerstorfer

SIC58 Squadra Corse

6

Ryusei Yamanaka

FRINSA - MT Helmets - MSI

8

Eddie O'Shea

GRYD - MLav Racing

9

Veda Pratama

Honda Team Asia

10

Nicola Carraro

Rivacold Snipers Team

11

Adrian Cruces

CIP Green Power

13

Hakim Danish

FRINSA - MT Helmets - MSI

14

Cormac Buchanan

BOE Motorsports

18

Matteo Bertelle

LEVEL UP - MTA

19

Scott Ogden

CIP Green Power

21

Ruche Moodley

BOE Motorsports

22

David Almansa

Liqui Moly Dynavolt Intact GP

27

Rico Salmela

Red Bull KTM Tech3

28

Maximo Quiles

CFMOTO Aspar Team

31

Adrian Fernandez

Leopard Racing

32

Zen Mitani

Honda Team Asia

51

Brian Uriarte

Red Bull KTM Ajo

54

Jesús Rios

Rivacold Snipers Team

64

David Muñoz

Liqui Moly Dynavolt Intact GP

66

Joel Kelso

GRYD - MLav Racing

67

Casey O'Gorman

SIC58 Squadra Corse

73

Valentin Perrone

Red Bull KTM Tech3

78

Joel Esteban

LEVEL UP - MTA

83

Alvaro Carpe

Red Bull KTM Ajo

94

Guido Pini

Leopard Racing

97

Marco Morelli

CFMOTO Aspar Team