Γιατί η Michelin "δίνει χέρι βοηθείας" στον Ισπανό
Από τον
Μπάμπη Μέντη
14/5/2019
Η πίστα του Le Mans είναι φυσικά στη Γαλλία, δηλαδή τη χώρα όπου ιδρύθηκε και εδρεύει η Michelin. Δια στόματος των ίδιων των ανθρώπων της Michelin, αυτός ο αγώνας των MotoGP είναι ο σημαντικότερος για εκείνους, καθώς στις κερκίδες και στα δωμάτια των VIP’s θα κάθονται υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και εκατοντάδες συνεργάτες της.
Χάρη στην καινούρια άσφαλτο της Jerez και τα νέα πίσω ελαστικά, είδαμε να συντρίβεται το ρεκόρ γύρου στην ισπανική πίστα. Το ίδιο θέλουν να επαναλάβουν και στο LeMans φέρνοντας ένα νέο εμπρός ελαστικό. Πρόκειται για τη “σκληρή” γόμα, όπου διαθέτει τη νέα τεχνολογία την οποία ανέπτυξε η Michelin μετά τα δοκιμαστικά της Sepang στην αρχή της χρονιάς. Προφανώς δεν λένε λεπτομέρειες για αυτή τη νέα τεχνολογία και το μόνο που έχουν αφήσει να διαρρεύσει είναι πως άλλαξαν τον τρόπο που αναμιγνύουν τα συστατικά της γόμμας. Όπως κι αν έχει, είναι πολύ πιθανό να επιτύχουν το στόχο τους για τον αγώνα του Le Mans και να σπάσουν το ρεκόρ γύρου, καθώς το “σκληρό” εμπρός ελαστικό ταιριάζει γάντι στην Honda του Marquez και η ιστορία έχει δείξει πως η πίστα του Le Mans ταιριάζει γάντι στα Honda. Εδώ όμως να ξεκαθαρίσουμε, πως η Michelin επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα σκληρή γόμα για το εμπρός ελαστικό στην πίστα του Le Mans διότι έχει πολύ υψηλής πρόσφυσης καινούρια άσφαλτο και όχι για να βοηθήσει συγκεκριμένα τη Honda και τον Marquez. Απλώς η τύχη είναι με το μέρος του Ισπανού αναβάτη, όπου θα έχει το ελαστικό που τον βολεύει, στην πίστα που τον βολεύει, τη χρονική στιγμή που χρειάζεται για να πάρει μια βαθμολογική διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου φέτος.
ΜotoGP: Ο Francesco Guidotti νέος Team Manager της Trackhouse Racing
Αναλαμβάνει άμεσα δουλειά από το Grand Prix της Τσεχίας
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
18/6/2026
Η Trackhouse Racing ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Francesco Guidotti, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα Team Manager της αμερικανικής ομάδας στα MotoGP και θα κάνει ντεμπούτο στον νέο του ρόλο, στο Grand Prix της Τσεχίας στο Brno.
Η επιλογή του έμπειρου Ιταλού έρχεται έπειτα από αξιολόγηση αρκετών υποψηφίων από τη διοίκηση της Trackhouse, η οποία κατέληξε ότι το βιογραφικό, η εμπειρία και η πολυετής παρουσία του στο paddock των MotoGP τον καθιστούν τον ιδανικό άνθρωπο για να ηγηθεί του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας.
Η ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για την Trackhouse Racing, η οποία συνεχίζει την ανοδική της πορεία στα MotoGP. Η αμερικανική ομάδα, που αποτελεί μέρος της Trackhouse Entertainment Group του Justin Marks, διανύει την τρίτη της χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έχει ήδη καταφέρει να καθιερωθεί ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ταχέως εξελισσόμενες παρουσίες του grid.
Η φετινή σεζόν εξελίσσεται ιδιαίτερα θετικά για την ομάδα, καθώς η πρόοδος της Aprilia με τη νέα RS-GP26 έχει επιτρέψει στους Raul Fernandez και Ai Ogura να διεκδικούν σταθερά ανταγωνιστικά αποτελέσματα. Οι εμφανίσεις των δύο αναβατών έχουν ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, η οποία θεωρεί ότι με την προσθήκη του Guidotti μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στην προσπάθειά της να καθιερωθεί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.
Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Trackhouse, Justin Marks, δήλωσε:
“Είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική εξέλιξη για την Trackhouse να ανακοινώνει επίσημα τον Francesco Guidotti ως νέο Team Manager της ομάδας MotoGP. Ο Francesco διαθέτει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στους αγώνες μοτοσυκλέτας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι ταιριάζει απόλυτα με την κουλτούρα και το όραμα της εταιρείας μας. Καθώς εισερχόμαστε στην επόμενη φάση της παρουσίας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, η ηγεσία μιας αγωνιστικής ομάδας από έναν άνθρωπο του επιπέδου του Francesco προσθέτει ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον.”
Για τον Guidotti, η μετακίνηση στην Trackhouse σηματοδοτεί και την επανένωση με την Aprilia, μια εταιρεία με την οποία συνδέεται στενά από τα πρώτα του βήματα στους αγώνες Grand Prix. Η Aprilia αποτέλεσε τον πρώτο του εργοδότη στο paddock των MotoGP, ενώ αργότερα επέστρεψε στην ιταλική εταιρεία και συνέβαλε στην κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike το 2010.
Στη συνέχεια ακολούθησαν επιτυχημένες θητείες τόσο σε εργοστασιακές όσο και σε ιδιωτικές ομάδες των MotoGP, με κορυφαία την παρουσία του στην KTM, ενώ μετά από ένα διάστημα αποχής από το paddock επιστρέφει πλέον με έναν νέο και ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο.
Ο ίδιος δήλωσε, “Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Justin Marks για την εμπιστοσύνη του. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στα MotoGP και δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη ευκαιρία από αυτή. Η Trackhouse είναι μια νέα αλλά εξαιρετικά επαγγελματική ομάδα, η οποία έχει ήδη πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να συμβάλω στην περαιτέρω εξέλιξη της ομάδας και των αναβατών της.
Η επιστροφή μου στη συνεργασία με την Aprilia έχει επίσης ξεχωριστή σημασία για εμένα. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις και φίλους εκεί. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα πρόκληση ως Team Manager της ομάδας MotoGP SuperFile Trackhouse.”
Με τον Guidotti πλέον στο τιμόνι της αγωνιστικής διαχείρισης, η Trackhouse ενισχύει σημαντικά τη δομή της ενόψει της κρίσιμης περιόδου που οδηγεί στους νέους κανονισμούς του 2027. Η αμερικανική ομάδα δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, αξιοποιώντας την εμπειρία ενός εκ των πιο αναγνωρισμένων στελεχών του paddock για να διεκδικήσει περισσότερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.
O Guidotti αντικαθιστά τον Davide Brivio, ο οποίος έχει ανακοινώσει προ μηνός την αποχώρησή του από την Trackhouse στο τέλος του χρόνου με πιθανότερο προορισμό τη Honda HRC, με τους δύο Ιταλούς να συνεργάζονται για το υπόλοιπο της σεζόν.