MotoGP - Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Miguel Oliveira και του αφεντικού του στην RNF, Razlan Razali

Αντικρουόμενες δηλώσεις και στη μέση... το HRC που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Marquez
motomag MotoGP – Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Miguel Oliveira και του αφεντικού του στην RNF Razlan Razali
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/10/2023

Η ιστορική μετάβαση του Marquez στην Gresini Racing Team έχει προκαλέσει χάος στο μεταγραφικό κομμάτι του MotoGP για το 2024, καθώς η Honda με σκοπό να αντικαταστήσει τον Ισπανό πολυπρωταθλητή που... απέδρασε πριν τη λήξη του συμβολαίου του, έχει προσεγγίσει αρκετούς αναβάτες, με έναν από αυτούς να είναι ο Miguel Oliveira της CryptoDATA RNF MotoGP Team, ο οποίος ωστόσο έχει ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιο του.

Αρχικά θα πείτε -και πολύ σωστά- τα συμβόλαια είναι για να σπάνε, ωστόσο κάποιες φορές αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο όταν από πίσω υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και νομικοί σύμβουλοι οι οποίοι περιμένουν στη γωνία. Παρολαυτά η είδηση πως η Honda ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Πορτογάλο Miguel Oliveira επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον αναβάτη της CryptoDATA RNF MotoGP Team την Πέμπτη, με τον ίδιο να λέει πως "όλα μπορούν να συμβούν" ανάβοντας φωτιές στην ομάδα του.

Το επόμενο κεφάλαιο στο σίριαλ Oliveira θα το βλέπαμε σήμερα κατά τη διάρκεια της πρώτης εκ των τριών αγωνιστικών ημερών στο Grand Prix της Ινδονησίας. Το αφεντικό της ομάδας, Razlan Razali, ρωτήθηκε από τον Jack Appleyard δημοσιογράφο του MotoGP σχετικά με το ενδιαφέρον της Honda με τον Razali να αναφέρει: "Ο Miguel έχει συμβόλαιο με την Aprilia, ένα σταθερό συμβόλαιο. Οπότε θα είναι μαζί μας και το 2024. Δεν υπάρχει ρήτρα που να λέει ότι αν έχει εργοστασιακή πρόταση, μπορεί να φύγει από την Aprilia ή την RNF. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Απ' όσο γνωρίζουμε, θα μείνει μαζί μας και την επόμενη χρονιά". Ο Razali ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει "σχέδιο Β" αν ο Miguel αποφασίσει να χωρίσουν οι δρόμοι του, αλλά δήλωσε ότι "αν συμβεί αυτό, θέλουμε να αποζημιωθούμε οικονομικά με κάθε τρόπο”.

MotoGP

Επιπρόσθετα το αφεντικό της CryptoDATA RNF MotoGP Team είπε: "Όπως είπε ο Miguel στη συνέντευξή του, η Honda τον προσέγγισε, αλλά η Honda είπε το αντίθετο ότι ήταν ο Miguel αυτός που τους προσέγγισε. Τότε η ιστορία γίνεται ελαφρώς... τρελή. Αυτό είναι που κάνει το MotoGP συναρπαστικό. Έτσι είναι τα πράγματα, υποθέτω. Η Honda είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής. Είναι μια μεγάλη εταιρεία. Είναι σωστό γι' αυτούς να πάνε και να προσεγγίσουν όποιον θέλουν να προσεγγίσουν. Λέγοντας ότι δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο και ότι είναι η Honda, μπορούν να πάνε και να χτυπήσουν την πόρτα οποιουδήποτε και πρέπει να το κάνουν, επειδή είναι τόσο μεγάλη μάρκα. Πρέπει να ανέβουν από εκεί που βρίσκονται τώρα, οπότε δεν τους κατηγορώ για αυτή την προσέγγιση".

Λίγο αργότερα ο Oliveira θα έκανε με τη σειρά του εκ νέου δηλώσεις, με τον Πορτογάλο να αναφέρεται στη δήλωση του αφεντικού του που αρνήθηκε πως υπάρχει ρήτρα για το ενδεχόμενο σπάσιμο του συμβολαίου του Πορτογάλου: "αυτό δεν είναι αλήθεια"! 

Με τους Oliveira και Razali να μαλώνουν σαν τα κοκόρια για την υποτιθέμενη ρήτρα στο συμβόλαιο του Πορτογάλου η Honda αναμένεται να ρίξει τα δίχτυα της και αλλού καθώς τα περιθώρια εύρεσης αναβάτη για την επόμενη χρονιά στενεύουν. Εκτός κι αν η ρήτρα... κάνει την εμφάνιση της, και ο Miguel σπάσει το συμβόλαιο του για τα μάτια του HRC.

Ετικέτες

MotoGP, Assen Practice: Bezzecchi ξανά πρώτος - Όλες οι ιαπωνικές μοτοσυκλέτες εκτός δεκάδας - Highside για Alex Marquez

Acosta τρίτος, M. Marquez έκτος και Martin ένατος
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/6/2026

Ο Marco Bezzecchi συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο FP1, καθώς ήταν και πάλι ο ταχύτερος με τον Raul Fernandez να ακολουθεί. Μάλιστα στις τέσσερις πρώτες θέσεις είδαμε τρεις Aprilia, ενώ καμία Honda και Yamaha δεν κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα.

Η θερμοκρασία στην Ολλανδία είναι αρκετά υψηλή, κάτι που δεν βοήθησε ούτε τους αναβάτες, αλλά ούτε και τα ελαστικά για να αποδώσουν στο μέγιστο. Στο ξεκίνημα των δοκιμών ο Bezzecchi έδωσε τον ρυθμό με 1:32:275, ενώ αμέσως μετά έγραψε 1:32:145. Πίσω του κι από κοντά ήταν ο Pedro Acosta, με τους υπόλοιπους αναβάτες να είναι μακριά, πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

Στην συνέχεια ο Jorge Martin έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ήταν ο μόνος αναβάτης ως τότε που έγραψε 1:31, για λίγο όμως, αφού Bezzecchi και Fernandez πέρασαν μπροστά. Fermin Aldeguer, Acosta και Ai Ogura έκλειναν την πρώτη εξάδα.

Τότε ο Ai Ogura, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έγραψε 1:31:443 και πέρασε μπροστά από όλους! Αυτό αυτόματα σήμαινε εκείνη τη στιγμή πως τέσσερις Aprilia βρίσκονταν στις τέσσερις πρώτες θέσεις!

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών, ο Marc Marquez έβαλε μαλακό ελαστικό και έγραψε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, μπαίνοντας ανάμεσα στα Aprilia και λίγο αργότερα ο Acosta πέρασε τέταρτος, την ώρα που ο Aldeguer είχε πτώση, από την οποία μάλιστα πιθανώς τραυματίστηκε.

Μπαίνοντας στα τελευταία δέκα λεπτά των δοκιμών ο Bezzecchi έγραψε 1:31:123, ο Fernandez πέρασε δεύτερος και ο Alex Marquez τρίτος, ενώ την ώρα εκείνη ο Pecco Bagnaia ήταν 17ος.

Πτώση είχε ο Martin με πολλά χιλιόμετρα, αλλά ευτυχώς ήταν ανώδυνη για τον Ισπανό, όμως ο Alex Marquez είχε κι εκείνος πτώση και πιθανώς ο Ισπανός να έχει τραυματιστεί ξανά, αφού δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον προηγούμενο τραυματισμό του, με την κόκκινη σημαία να κάνει την εμφάνισή της.

Στο τέλος ο Bagnaia μπήκε στην 10άδα πετυχαίνοντας τον 5ο καλύτερο χρόνο, ενώ εκτός δεκάδας έμειναν οι Diogo Moreira, Fabio Quartararo και Luca Marini, κάτι που σημαίνει πως θα τους δούμε αύριο στο Q1.

Ας δούμε παρακάτω τον καλύτερο χρόνο ανά αναβάτη με τους δέκα πρώτους να προκρίνονται στο Q2.

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:31.12

2

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:31.30

3

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:31.31

4

Ai Ogura

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:31.36

5

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:31.38

6

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:31.44

7

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.46

8

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:31.58

9

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:31.63

10

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:31.70

11

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.72

12

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:31.82

13

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:31.85

14

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:31.86

15

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:32.08

16

Maverick Viñales

Red Bull KTM Tech3

1:32.30

17

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:32.37

18

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:32.40

19

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:32.42

20

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:32.59

21

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:32.82

22

Augusto Fernandez

Yamaha Factory Racing

1:33.11

23

Cal Crutchlow

Castrol Honda LCR

1:33.21