MotoGP Portimao: Ενός λεπτού σιγή για τον Gresini στα MotoGP και την Formula 1

Τιμούν τη μνήμη του σε Imola και Portimao
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/4/2021

Ο Fausto Gresini αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μορφές στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτό φαίνεται από το ένα λεπτό σιγής που θα κρατήσουν τα MotoGP και η Formula 1 πριν την εκκίνηση του αγώνα στην πίστα του Portimao, αλλά και πίστα της Imola, όπου και γεννήθηκε.

Μάλιστα ο CEO της Formula 1 κύριος  Stefano Domenicali θα είναι μαζί με μέλη της οικογένειας του Gresini. Στην πίστα του Portimao στις 13:42 τοπική ώρα, όλοι οι αναβάτες της Moto3, Moto2 και των MotoGP μαζί με τον Carmelo Ezpeleta της Dorna, θα βρεθούν έξω από το BOX της Aprilia.  

MotoGP – O Pecco Bagnaia έγινε πατέρας ενόσω ήταν στο Assen!

Το Ολλανδικό Grand Prix δεν τον πήγε και τόσο καλά, μα ο Ιταλός θα το θυμάται για πάντα με την πιο ευχάριστη ανάμνηση
pecco dad
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Από αγωνιστικής πλευράς το τριήμερο στην ολλανδική πίστα TT Circuit Assen δεν ήταν ιδιαίτερα καλό για την εργοστασιακή Ducati και ακόμη λιγότερο για τον Pecco Bagnaia, ο οποίος περιορίστηκε σε μια έβδομη θέση στο Sprint του Σαββάτου και μια εγκατάλειψη από πρόβλημα στα φρένα τον αγώνα της Κυριακής.

Κι όμως, ο πρωταθλητής του 2022 και 2023 έφυγε από την Ολλανδία με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και ο λόγος ήταν καθαρά εξωαγωνιστικός: η σύζυγός του, Domizia Castagnini, γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον υιό Bagnaia, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή, λίγες μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που περίμεναν.

pecco dad

Ο Bagnaia πήγε στο box της Ducati το πρωί της Κυριακής για να βρει εκεί το συμβολικό του δωράκι με τις ευχές της ομάδας, ενώ εννοείται πως μετά τον αγώνα έφυγε τρέχοντας για Ιταλία προκειμένου να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Η δε πρώτη φωτογραφία που ανάρτησε μόλις συνάντησε τον Bagnaia Jr. μάλλον δεν χρειάζεται κανέναν απολύτως σχολιασμό.

Ετικέτες