MotoGP Portimao: Ενός λεπτού σιγή για τον Gresini στα MotoGP και την Formula 1

Τιμούν τη μνήμη του σε Imola και Portimao
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/4/2021

Ο Fausto Gresini αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μορφές στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτό φαίνεται από το ένα λεπτό σιγής που θα κρατήσουν τα MotoGP και η Formula 1 πριν την εκκίνηση του αγώνα στην πίστα του Portimao, αλλά και πίστα της Imola, όπου και γεννήθηκε.

Μάλιστα ο CEO της Formula 1 κύριος  Stefano Domenicali θα είναι μαζί με μέλη της οικογένειας του Gresini. Στην πίστα του Portimao στις 13:42 τοπική ώρα, όλοι οι αναβάτες της Moto3, Moto2 και των MotoGP μαζί με τον Carmelo Ezpeleta της Dorna, θα βρεθούν έξω από το BOX της Aprilia.  

FIM Tout Terrain Rally Cup: Βάθρο πέτυχαν οι ADV Heroes στον πρώτο αγώνα

Η ομάδα αποτελείται από τους τους Ιωσήφ Μπουτσαξή και Μάκη Γκόγκα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Η ομάδα ADV Heroes αποτελείται από δύο αναβάτες, τους Ιωσήφ Μπουτσαξή και Μάκη Γκόγκα και έχει γίνει κυρίως γνωστή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ο Μπουτσαξής αγωνίζεται με KTM 890 Adventure R Rally και o Γκόγκας με KTM 890 Adventure R.

Η ομάδα συμμετείχε πέρυσι στους ελληνικούς αγώνες Rally και φέτος αποφάσισε να ακολουθήσει τον θεσμό Tout Terrain Rally Cup που αποτελείται από τέσσερις αγώνες και είναι ο ευρωπαϊκός θεσμός Rally της FIM. Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στην Ισπανία (Adventure Galicia) ο Γκόγκας τερμάτισε 19ος γενικής και τρίτος στην κατηγορία M5, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών και ο Μπουτσαξής 37ος γενικής και πέμπτος στην κατηγορία M5 ανάμεσα σε συνολικά 71 αναβάτες που ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

advheroes

Μετά τα πολύ θετικά αποτελέσματα του πρώτου αγώνα, η ομάδα ετοιμάζεται για τους επόμενους αγώνες που είναι με την σειρά οι Hellas Rally (25-31/5), Ro Rally Marathon (10-18/7) και Sandallion Rally (13-17/10).

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δύο Έλληνες αναβάτες και θα σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματά τους στον ευρωπαϊκό θεσμό.

Ετικέτες