MotoGP Portimao FP1/FP2: Θέαμα και… Zarco!

Εικόνες από την εποχή των GP500
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/11/2020

Όσοι είχαν την τύχη να οδηγήσουν στο Portimao γούρλωσαν τα μάτια όταν ανακοινώθηκε πως ο τελευταίος αγώνας των MotoGP φέτος θα γίνει στην πίστα της Πορτογαλίας. Οι μεγάλες υψομετρικές διαφορές σε συνδυασμό με την χάραξη που επιτρέπει να οδηγείς με ροή και υψηλές ταχύτητες, αποτελούν εγγύηση για άφθονο θέαμα με τα κτήνη των 250+ ίππων. Κι ακριβώς αυτό είδαμε σήμερα στα ελεύθερα δοκιμαστικά, όπου τα super slow motion video που ανέβαζε η Dorna στο tweeter κόβουν την ανάσα. Ο Nakagami ήταν ο πρώτος που πήρε μια γεύση από την άσφαλτο του Portimao, χάνοντας το μπροστινό,  τραυματίζοντας το χέρι του. Τις δερμάτινες φόρμες τους έγδαραν επίσης ο Alex Rins και ο Valentino Rossi, αλλά χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός τους.

Οι χρόνοι το πρωί στα FP1 ήταν πολύ κοντά, κάτι απόλυτα λογικό, καθώς η πίστα είναι εντελώς άγνωστη για τους αναβάτες και τους μηχανικούς. Ο “τοπικός ήρωας” Miguel Oliveira της KTM-Tech 3 ξεσήκωσε τους συμπατριώτες τους σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο, αλλά ο Maverik Vinales ήταν μόλις 0,040’ στη δεύτερη θέση πίσω του και τρίτος ήταν ο Aleix Espargaro με την Aprilia του, που συνεχίζει να δείχνει πολύ καλά στοιχεία εξέλιξης μετά τους δύο αγώνες στη Valencia. Βέβαια ήταν ο μόνος που στο τεστ γνωριμίας των αναβατών με την πίστα που είχε διοργανώσει η Dorna πριν ένα μήνα, είχε οδηγήσει στο Portimao της εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, ενώ οι υπόλοιποι αναβάτες ήταν με μοτοσυκλέτες δρόμου.

Πάντως επιβεβαίωσε την πρόοδο που έχει κάνει η Aprilia και ήταν πάλι ο τρίτος ταχύτερος στα απογευματινά δοκιμαστικά του FP2. Η απογευματινή μάχη για τον ταχύτερο χρόνο ήταν μεταξύ Vinales και Zarco και διήρκησε μερικά λεπτά στο τέλος, με εναλλαγές στην πρώτη θέση. Τελικά ο Γάλλος έγραψε στο ταμπλό 1:39.417 που είναι μέχρι στιγμής είναι ο ταχύτερο χρόνος που έχει γίνει με μοτοσυκλέτα σε αυτή την πίστα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP2

Marc Marquez: Του απαγόρευσε το σκι η Ducati! – Είχε πτώση στην πίστα [Video]

Ανεβάζει ρυθμούς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ενόψει του τεστ της Sepang
Marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/1/2026

Οι Ιταλοί φαίνεται πως δεν άφησαν τον Marc Marquez να κάνει σκι στο πλαίσιο της παρουσίασης της Ducati στη Madonna di Campiglio.

Βέβαια, μετά την παρουσίαση της ομάδας, ο Marc Marquez βρέθηκε στην Βαλένθια και συγκεκριμένα στο Aspar Circuit για να προπονηθεί ενόψει της έναρξης της σεζόν MotoGP.

Μάλιστα κυκλοφόρησε βίντεο – όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω - που δείχνει τον Marquez να σημειώνει πτώση με την Panigale V2, με την οποία προπονείται.

 

 

Ο Ισπανός ανεβάζει ρυθμούς και θέλει να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμος για το τεστ που θα διεξαχθεί στην πίστα της Sepang στις 29 – 31 Ιανουαρίου. Παράλληλα ο Gigi Dall’Igna δήλωσε ξεκάθαρα πως θα ήθελε να ολοκληρωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.