MotoGP Portimao: Νίκη Bagnaia και αποδοκιμασία για Marquez

Έξαλλοι οι Πορτογάλοι στις κερκίδες
MotoGP Portimao Race
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/3/2023

Η εκκίνηση έδωσε όλες τις υποσχέσεις που έπρεπε για έναν αγώνα γεμάτο θέαμα με κοντινές μάχες στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, που κράτησε όμως μόνο για δύο γύρους…. “pessoa indesejada” ο Marquez στην Πορτογαλία, persona non grata δηλαδή, αφότου κλάδεψε τον Oliveira που εκτός από εθνικός ήρωας για την μοτοσυκλέτα στην Πορτογαλία έκανε και μία φοβερή εκκίνηση και βρέθηκε να οδηγεί για λίγο τον αγώνα, μπροστά από τις νέες Ducati, με την περσινής σεζόν Aprilia που έχει τώρα.

Χθες ο Marquez τόνιζε πως ο μόνος τρόπος να μείνει μπροστά, είναι να παίρνει ρίσκο στα φρένα καθώς η Honda δεν έχει την δύναμη να ακολουθήσει τις Ducati. Κανείς δεν αγχώθηκε με αυτή την δήλωση γιατί αναμένουν όλοι πως το όριο του ρίσκου που είναι διατεθειμένος να πάρει θα έχει μειωθεί σε πιο λογικά επίπεδα από πριν και σε κάθε περίπτωση θα έχει φύγει από την απερισκεψία. Εκείνη την στιγμή στην τρίτη στροφή όμως, μόνο λογική δεν ήταν η αντίδραση.

Είναι ένα σημείο της πίστας στην οποία έχω βρεθεί πολλές φορές το οποίο δεν συγχωρεί λάθη ή πειραματισμούς. Βέβαια τα πράγματα είχαν ξεκινήσει ήδη αρκετά επιθετικά από την εκκίνηση, με τον Marquez να προσπαθεί να κλείσει την πόρτα στις Ducati πριν την πρώτη στροφή και τον Oliveira να έρχεται κυριολεκτικά από το πουθενά και να προσπαθεί να στρίψει πρώτος.

Ο Martin κράτησε εκεί την γραμμή του, ο Marquez παραλίγο να πέσει πάνω στον Oliveira, τελικά θα το έκανε αμέσως μετά, και έτσι βρέθηκαν πριν την τέταρτη στροφή να ακουμπούν μεταξύ τους. Ο Marquez βρέθηκε έτσι στην 4η θέση πριν φτάσουν στην πέμπτη στροφή του πρώτου γύρου.

Πρώτος τώρα ήταν ο Oliveira που είχε καταφέρει να κρατηθεί από όλα τα προηγούμενα, ξεσηκώνοντας το πλήθος και πίσω του είχε τις δύο Ducati του Martin και του Bagnaia.

Ο Oliveira πρόλαβε να βάλει μερικά δέκατα απόστασης πριν φτάσουν για πρώτη φορά στην ευθεία της εκκίνησης, οπότε οι Ducati δεν τον πέρασαν εκεί, όπως αργότερα θα έκαναν στις KTM. Αντιθέτως άντεξε μέχρι και την 13η στροφή του δεύτερου γύρου, πριν ο Bagnaia περάσει πρώτος.

Δεύτερη φορά στην ευθεία και ο Bagnaia είναι πρώτος, ο Oliveira πίσω του καταφέρνει να μείνει κοντά και να μην απειληθεί από τον Martin που πίσω του είχε τον Marquez που αμέσως είδε να γίνεται η διαφορά στην πρώτη κιόλας στροφή του τρίτου γύρου και να τον πλησιάζει η Aprilia του Vinales.

Εκείνη την στιγμή η Honda του Marquez ήταν η μοναδική Ιαπωνική μοτοσυκλέτα εντός δεκάδας! Καμία άλλη δεν θα μπορούσε να τα βάλει με τους Ιταλούς, ακόμη και με τις αναβαθμισμένες KTM που κι αυτές δεν έχουν καμία ελπίδα στην απευθείας αναμέτρηση. Ο Rins είναι στην 12η θέση και ο Quartararo στην 15η!

Ο Marquez επιμένει στα φρένα σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία, χτυπά τον Martin, μαζεύει και το πόδι του αναβάτη της δορυφορικής Ducati και πέφτει πάνω στην Aprilia του Oliveira, ο οποίος μένει κάτω και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ο Marquez σηκώνεται και τρέχει κατευθείαν σε εκείνον με τον Oliveira να μένει στο έδαφος.

MotoGP Portimao Race

Ο Martin καταφέρνει να κρατηθεί στην μοτοσυκλέτα και συνεχίζει τον αγώνα από τις πιο πίσω θέσεις ενώ αργότερα θα σημειώσει πτώση και θα εγκαταλείψει.

Ο Martin ήταν ένας από τους αναβάτες που μπορούσαν κάλλιστα να νικήσουν, όπως είδαμε και από τον αγώνα Sprint, ενώ ο Oliveira είχε το πιο δυνατό όπλο, τον ψυχολογικό παράγοντα που μετρά διπλά στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Έχει κερδίσει ξανά μέσα στην Πορτογαλία και μπορούσε κάλλιστα να είναι στο βάθρο.

Η απώλεια αυτών των δύο στέρησε κάθε ελπίδα θεάματος και μάχης για την πρώτη θέση. Ο Vinales έμεινε πολύ κοντά στον Bagnaia αλλά ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα επιχειρούσε κάποια προσπέραση. Ακόμη κι όταν αργότερα η διαφορά μειώθηκε από την φθορά των ελαστικών, δεν έκανε κάποια κίνηση για να περάσει πλησιάσει, όπως αντίστοιχα ο Zarco.

Τρίτος μετά το χάος που προκάλεσε ο Marquez ήταν ο Bezzecchi και κρατήθηκε εκεί σε έναν μοναχικό αγώνα, χωρίς να απειλεί κανέναν, ούτε και να απειλείται.

Για όλο τον υπόλοιπο αγώνα ο Alex Marquez ακολουθεί σε απόσταση τον Bezzecchi έχοντας πίσω του τις KTM που προς το τέλος κάνουν προσπάθειες να τον περάσουν. Κάθε φορά που καταφέρνει ο Binder να περάσει μπροστά, η Ducati του Alex τον προσπερνά σαν σταματημένο στην ευθεία και η μάχη ξανά αρχίζει από την αρχή.

 Βέβαια αυτή η μάχη στους τελευταίους γύρους έχει επιτρέψει στον Quartararo να προσεγγίσει το γκρουπ αυτό, ιδιαίτερα μετά από την πτώση του Martin. Ο Zarco ξέρει πως δεν τον περιμένει κανείς και πως ο Alex έχει να σκέφτεται μόνο τις KTM που με την σειρά τους σκέφτονται μόνο την μεταξύ τους αντιπαράθεση και ταυτόχρονα την 4η θέση του Alex Marquez. Καταφέρνει να περάσει ανάμεσα στις KTM και με μία επιθετική κίνηση προσπερνά τον Binder στον τελευταίο γύρο και βρίσκεται πίσω από τον Alex Marquez.

Έχει πλέον μόνο μία ευκαιρία για να βρεθεί μπροστά του, σε ένα σημείο που δεν ευνοεί τις προσπεράσεις με τις μοτοσυκλέτες να επιταχύνουν πλαγιασμένες σε μία από τις πιο γρήγορες στροφές των MotoGP και ακριβώς εκεί κάνει την επίθεσή του, εξασφαλίζοντας έτσι την 4η θέση.  Οι KTM τερματίζουν μαζί στην 6η και 7η θέση με τον Quartararo στην 8η θέση να είναι η καλύτερη Ιαπωνική μοτοσυκλέτα καταφέρνοντας να στείλει τον Aleix Espargaro στην 9η λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Rins κλείνει την δεκάδα σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο αγώνα από πλευράς θεάματος που τελικά η πρώτη θέση έμεινε ορφανή από διεκδικητές, με τον Bagnaia να εξασφαλίζει την νίκη και εδραιώνει την θέση του Ν.1. Επόμενος σταθμός η Αργεντινή, το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο.

 

1

1FrancescoBagnaia

Ducati

166.2

41'25.4010

2

12MaverickViñales

Aprilia

166.2

+0.687

3

72MarcoBezzecchi

Ducati

166.1

+2.726

4

5JohannZarco

Ducati

165.7

+8.060

5

73AlexMarquez

Ducati

165.7

+8.125

6

33BradBinder

KTM

165.7

+8.247

7

43JackMiller

KTM

165.7

+8.381

8

20FabioQuartararo

Yamaha

165.7

+8.543

9

41AleixEspargaro

Aprilia

165.6

+9.294

10

42AlexRins

Honda

165.5

+11.591

11

36JoanMir

Honda

165.1

+16.992

12

30TakaakiNakagami

Honda

165.1

+17.448

13

37AugustoFernandez

KTM

164.8

+21.723

14

21FrancoMorbidelli

Yamaha

164.4

+27.050

 

25RaulFernandez

Aprilia

164.9

2 laps

 

10LucaMarini

Ducati

165.6

4 laps

 

89JorgeMartin

Ducati

165.6

6 laps

 

49FabioDi Giannantonio

Ducati

159.6

15 laps

 

93MarcMarquez

Honda

163.3

23 laps

 

88MiguelOliveira

Aprilia

163.5

23 laps

 

 

Ετικέτες

MotoGP - Bastianini & Vinales στην KTM Tech3 για το 2025!

Τέλος οι κόκκινες μοτοσυκλέτες με τα λογότυπα GASGAS, το Pierer Group τα βάφει όλα πορτοκαλί
KTM Red Bull 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Καλή η προσπάθεια προώθησης και της GASGAS στο MotoGP, όμως καθώς όλοι οι πιλότοι προτιμούν την KTM, το Pierer Group θα έχει από το 2025 και τα τέσσερα RC16 βαμμένα στα πορτοκαλί και με λογότυπα ΚΤΜ, με τους Acosta & Binder στην εργοστασιακή ομάδα και τους Bastianini & Vinales στην Tech3.

Η υπογραφή του Marc Marquez με την εργοστασιακή Ducati και η μεταγραφή Martin στην Aprilia, έφεραν ως συνέπεια δυο ακόμα μεγάλες αλλαγές για τη σχάρα εκκίνησης 2025 του MotoGP, καθώς η ΚΤΜ ανακοίνωσε πως στις τάξεις της προσχωρούν από του χρόνου ο Enea Bastianini της εργοστασιακής Ducati και ο Maverick Vinales, το πρώην μεγάλο αστέρι της Aprilia.

KTM MotoGP

Και για να μη δυσαρεστήσει Vinales & Bastianini που το πιθανότερο είναι πως έβλεπαν την οδήγηση των κόκκινων GASGAS ως υποβιβασμό σε σχέση με την εργοστασιακή ΚΤΜ, το Pierer Group πήρε την απόφαση να σταματήσει να προωθεί την ισπανική εταιρεία, και να ποντάρει ξανά τα πάντα… στο πορτοκαλί.

Σημειώστε πως παρόλο που η “πρώτη” ομάδα των πορτοκαλί έχει το συνθετικό “factory” μπροστά της, και οι 4 μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ θα είναι ίδιες όσον αφορά στην εξέλιξή τους.

Όσον αφορά στις δυο μεγάλες μεταγραφές της ΚΤΜ για την Tech 3, ο Enea Bastianini που έχει κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 10 χρόνια πριν, με ένα KTM RC4, σημείωσε 6 νίκες και περισσότερα από 30 βάθρα στις κατηγορίες Moto3 & Moto2, ενώ πήρε και τον τίτλο της Moto2 το 2020. Ξεκίνησε την εμπλοκή του στη μεγάλη κατηγορία το 2021, σε ηλικία 23 ετών, και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 5 νίκες και 12 βάθρα.

Ο Maverick Vinales έχει καταφέρει να πάρει νίκες στο MotoGP με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές -ο πρώτος αναβάτης στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού-, ενώ ήταν ο 2ος Πρωταθλητής Moto3 στην ιστορία της ΚΤΜ το 2013. Ο Ισπανός έχει τερματίσει δυο φορές στην πρώτη τριάδα σε σεζόν Moto3 & Moto2, ενώ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2015 όπου έχει 35 βάθρα και 10 νίκες μέχρι σήμερα.

Μεγάλος χορηγός για το 2025 τόσο για την factory team της ΚΤΜ όσο και για την Tech 3 θα είναι η Red Bull.

Σημειώνουμε το παράδοξο πως την ανακοίνωση της μεταγραφής των δυο αναβατών συνοδεύουν φωτογραφίες με τον Vinales, αλλά όχι με τον Bastianini -μπορεί ο τελευταίος να είχε κάποια άλλη υποχρέωση την ώρα της φωτογράφησης.

Ετικέτες