MotoGP - To ρολόι του Quartararo που κοστίζει πάνω από 300.000 ευρώ

Η συλλογή ρολογιών του Quartararo συνεχώς μεγαλώνει
motomag MotoGP – To ρολόι του Quartararo που κοστίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Μπορεί ο Maverick Vinales με την Aprilia να ήταν ο νικητής του Grand Prix CΟΤΑ, o Fabio Quartararo ήταν όμως αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς εμφανίστηκε με ένα ρολόι το οποίο κοστίζει πάνω από 300.000 ευρώ.

Η αγάπη του αναβάτη της Yamaha για τα ακριβά ρολόγια είναι γνωστή, ο Fabio έχει κατά καιρούς εμφανιστεί τόσο στα paddock όσο και εκτός φορώντας στον καρπό του ρολόγια τα οποία κοστίζουν μία περιουσία. Φυσικά τα χρήματα για τον Quartararo δεν είναι πρόβλημα και πόσο μάλλον τώρα που υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την εταιρεία των τριών διαπασών με αποδοχές που θα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Στον αγώνα της Αμερικής ο Γάλλος αναβάτης τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, όχι για τις -κακές- επιδόσεις του στους αγώνες, αλλά για το ρολόι Richard Mille RM67-02 το οποίο κοστίζει πάνω από 300.000 ευρώ.

MotoGP – To ρολόι του Quartararo που κοστίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα ρολόγια του συγκεκριμένου οίκου εδώ και πολλά χρόνια αναγνωρίζονται από τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας χάρη στη σχεδίαση τους, η οποία είναι ιδιαίτερα τολμηρή και περίπλοκη ενώ δεν είναι τυχαία η έκφραση “η χειραψία του δισεκατομμυριούχου” καθώς αυτοί που τα αποκτούν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση και πολλά μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ο Fabio με την αγορά του ρολογιού Richard Mille ακολουθεί τα βήματα άλλων αθλητών -Charles Leclerc, Carlos Sainz, Lando Norris (Formula 1), Rafael Nadal (Tennis)- οι οποίοι έχουν αποκτήσει κάποιο ρολόι από τον διάσημο οίκο. Όσον αφορά το RM67-02 που φορούσε στο Grand Prix CΟΤΑ o Fabio, είναι μία ειδική έκδοση αφιερωμένη στον Alexis Pinturault, τον πιο επιτυχημένο αλπικό σκιέρ της Γαλλίας.

Μπορεί η δωδέκατη θέση που κατέκτησε ο Fabio στην Αμερική να μην ήταν κάτι το εντυπωσιακό ωστόσο αντίθετα το ρολόι που φορούσε ανέβηκε με άνεση στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ρολόγια που φορούσαν οι αναβάτες.

MotoGP – To ρολόι του Quartararo που κοστίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο
Ετικέτες

Έφυγε από την ζωή ο Toni Merendino, ένας team manager μιας άλλης εποχής

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 500 κυβικών με τον Marco Lucchinelli
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/2/2026

Ο Toni Merendino ήταν Ιταλός team manager αγωνιστικών ομάδων και μία ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έφυγε από την ζωή στα μέσα Φεβρουαρίου του 2026.

Ο Merendino ένωσε δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους, εκείνον του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας και τους αγώνες rally-raid, όπως το Paris-Dakar.

Ο Toni Merendino κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1981 με τον Marco Lucchinelli στην ομάδα Gallina. Ήταν ο αναντικατάστατος “πολυτεχνίτης” στα pits, και σήμερα θα τον λέγαμε team manager.

toni2

Ο Ιταλός ήταν πάντα με ένα τσιγάρο στο χέρι και όταν στο paddock κάποιος έλεγε Toni, όλοι γνώριζαν πως μιλούσαν για τον Merendino. Δεν ήταν πρόεδρος ή διάσημος, ήταν ένα πρόσωπο που κρατούσε ενωμένους τους αναβάτες, τους μηχανικούς και τους χορηγούς και μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε δουλεία σε ένα box.

Ο Toni δούλευε σε μια επιχείρηση που κατασκευάζει μηχανές καφέ και στο δίπλα κτήριο ετοιμάζονταν οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της ομάδας Gallina, της ομάδας που στη συνέχεια θα κατακτούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 500 κυβικών με τον Marco Lucchinelli.

Ο Merendino περνούσε ώρες στον χώρο αυτό, όπου επεξεργαζόταν τις μοτοσυκλέτες και συζητούσε με τους μηχανικούς. Στην αρχή απλά παρατηρούσε, έπειτα βοηθούσε, και το 1979, η ομάδα Gallina έχασε ένα μέλος και ο ιδιοκτήτης Roberto Gallina στράφηκε στον Toni και του πρότεινε να γίνει team manager. Μάλιστα τα καθήκοντα της θέσης δεν ήταν τότε τόσο ξεκάθαρα και γράφτηκαν σε ένα χαρτάκι!

Από εκείνη την στιγμή ο Toni ήταν ο άνθρωπος που ασχολούταν με όλα τα προβλήματα που μπορούσαν να προκύψουν σε μία αγωνιστική ομάδα και έπειτα θα γραφτεί στην ιστορία, καθώς το 1981, η Suzuki με την ομάδα Gallina και αναβάτη τον Marco Lucchinelli κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σπάει την κυριαρχία του Kenny Roberts. Αργότερα δούλεψε με την ομάδα HB και αναβάτη τον Doriano Romboni.

toni

Μετά την ταχύτητα, ο Merendino στράφηκε στον τομέα των rally-raid συμμετείχε στο Paris-Dakar ως team manager, αλλά και ως οδηγός αυτοκινήτου, συμμετέχοντας με μία Mercedes-Benz 230 GE 4×4.

Το 2003 και αφότου έχει αποτραβηχτεί από τους αγώνες, ο Toni ιδρύει την εταιρεία Tom42 στην Ιταλία που προσφέρει οργανωμένες εμπειρίες σε αγώνες rally-raid, ταξίδια με μοτοσυκλέτες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συνεντεύξεις τύπου.

Ο Toni αφιέρωσε την ζωή του στους αγώνες και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και μας αποχαιρέτισε σε ηλικία 73 ετών.