MotoGP Sachsenring Sprint: Εξαιρετικός Martin σε επική διπλή προσπέραση

Έντονος αγώνας για τις πρώτες θέσεις
MotoGP Sachsenring Sprint: Εξαιρετικός Martin σε επική διπλή προσπέραση
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/6/2023

Ο πρώτος αγώνας στο Sachsenring ξεκίνησε πολύ δυναμικά με μάχες στο όριο της επαφής και της πρόσφυσης, δύο πράγματα που εκφράζουν και το προσπέρασμα του Martin που του έδωσε την τελική νίκη. Ο Bagnaia έκανε ότι μπορούσε για να αμυνθεί της θέσης του έναντι και των αρχικών επιθέσεων από τον Miller αλλά δεν είχε τον ρυθμό να κρατήσει πίσω του, τον αναβάτη της Pramac.

Την εκκίνηση πήρε ο Bagnaia ξεκινώντας από την pole position με Miller και Martin να μην χάνουν καθόλου και να στοιχίζονται πίσω του, ενώ πολύ καλά ξεκίνησε και ο Marc Marquez. Πολύ γρήγορα άφησαν πίσω τους τον Marini να παλέψει με τον Binder που καραδοκούσε, την ίδια στιγμή που ο Miller κατάφερνε να περάσει τον Bagnaia, μόλις στον δεύτερο γύρο, και να οδηγήσει για λίγο τον αγώνα.

Πολύ γρήγορα επίσης ο Marc Marquez άρχισε να χάνει έδαφος πηγαίνοντας προς τα πίσω τις θέσεις, ενώ στους πρώτους γύρους είχε καταφέρει να είναι κοντά στο γκρουπ των πρώτων. Μετά από ένα λάθος στην πρώτη στροφή που είναι και αυτή που έδωσε ένα από τα άσχημα περιστατικά μέχρι στιγμής στο αγωνιστικό τριήμερο, ο Marquez δεν ξανά ανέβηκε σε ρυθμό με πρώτους τους Bezzecchi και Zarco να επωφελούνται περνώντας μπροστά. Ο Zarco είχε κάνει μία άσχημη εκκίνηση με τον Binder να τον έχει κόψει, πράγμα που θα του το ξεπλήρωνε στον τελευταίο γύρο.

Ο Quartararo επίσης βγήκε εκτός βαθμών στην εκκίνηση έχοντας έναν ρυθμό που άφηνε λίγες ελπίδες για εντός δεκάδας, τερματίζοντας τελικά στην 13η θέση γιατί έπεσε ο Vinales, με μία άκρως απογοητευτική επίδοση για το ταλέντο του αλλά και για την Yamaha συνολικά.

Μπροστά η μάχη ήταν έντονη ιδιαίτερα για τους τρεις πρώτους, μέχρι την στιγμή που ο Martin αποφάσισε να επιχειρήσει μία διπλή προσπέραση φρενάροντας πολύ αργά για την 12η στροφή! Ο Bagnaia είχε πιο πριν πάρει την θέση του πίσω από τον Miller και την είχε ξανά χάσει, οπότε υπήρχε ένα τρενάκι τριών αναβατών που πήγαιναν κολλητά ο ένας με τον άλλο για όλο το μήκος της πίστας και για όλους τους πρώτους γύρους.

Πιέζοντας το Martin για διπλή προσπέραση πριν την 12η στροφή, λίγο έλειψε να την δει από την έξω μεριά καθώς γλίστρησε από πρόσφυση εμπρός αλλά κατάφερε να το σώσει κρατώντας και την γραμμή τους, όπως και τους υπόλοιπους πίσω. Είχε την σκληρή γόμα εμπρός και προσπάθησε αρκετά για να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Μόλις κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση ο Martin εξαφανίστηκε χτίζοντας μία μικρή διαφορά, αλλά εντυπωσιακή με δεδομένο πως οι υπόλοιποι ήταν στο όριο της πρόσφυσης χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ τους. Ο Martin είχε άλλη μία τρομακτική στιγμή όταν έχασε πρόσφυση στο πίσω ελαστικό με πάνω από 200χ.α.ω. αλλά κατάφερε να κρατήσει την απόσταση από τον Bagnaia που στο μεταξύ είχε περάσει τον Miller και να πάρει μία καθαρή νίκη με εντυπωσιακό τρόπο.

Λίγο πιο πίσω ο Marini υπερασπιζόταν την θέση του από τον Binder και τον Zarco με τον πρώτο να κάνει συνεχείς επιθέσεις. Στον τελευταίο γύρο ο Zarco θα εκμεταλλευόταν τις επιθέσεις αυτές για να πλασαριστεί καλύτερα από τον αναβάτη της KTM και να κερδίσει μία θέση παρά την επαφή μεταξύ τους.  

Από εκείνη την στιγμή οι τρεις πρώτοι θα έκαναν έναν πιο μοναχικό αγώνα. Ο Martin ήταν τελείως μόνος του εμπρός ενώ ο Bagnaia είχε κοντά του τον Miller, όχι όμως τόσο που να απειλείται η δεύτερη θέση. Η ένταση του αγώνα περιορίστηκε λοιπόν στις θέσεις εκτός βάθρου από την στιγμή που πέρασε ο Martin εμπρός και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αυριανός αγώνας, τώρα που οι αναβάτες έχουν την εμπειρία του sprint.

Θέση

N#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

89

Jorge Martin

Ducati

20:21.8710

2

1

Francesco Bagnaia

Ducati

2.468

3

43

Jack Miller

KTM

3.287

4

10

Luca Marini

Ducati

5.487

5

5

Johann Zarco

Ducati

5.538

6

33

Brad Binder

KTM

6.289

7

72

Marco Bezzecchi

Ducati

6.956

8

73

Alex Marquez

Ducati

9.261

9

41

Aleix Espargaro

Aprilia

9.691

10

23

Enea Bastianini

Ducati

9.715

11

93

Marc Marquez

Honda

10.828

12

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

10.905

13

20

Fabio Quartararo

Yamaha

11.366

14

37

Augusto Fernandez

KTM

12.593

15

21

Franco Morbidelli

Yamaha

12.905

16

88

Miguel Oliveira

Aprilia

13.837

17

30

Takaaki Nakagami

Honda

14.505

18

25

Raul Fernandez

Aprilia

28.959

Δεν τερμάτισαν

 

12

Maverick Viñales

Aprilia

15:04.4990

 

94

Jonas Folger

KTM

08:31.4700

 

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες