MotoGP Sepang: Καταστροφική φωτιά για τη Suzuki του Rins [video]

Μία κακιά στιγμή…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/11/2018

Ατυχία για τους μηχανικούς της Suzuki στην Sepang, κατά την δοκιμαστική εκκίνηση της μοτοσυκλέτας του Alez Rins, αμέσως μετά την προετοιμασία της για τις αυριανές δοκιμές.

Οι μηχανικοί πραγματοποιούσαν τον τυπικό έλεγχο έπειτα από την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας, όταν κάποιος ταχυσύνδεσμος της υπερχείλισης καυσίμου αποσυνδέθηκε ψεκάζοντας καταβρέχοντας την καυτή εξάτμιση με την εξαιρετικά εύφλεκτη αγωνιστική βενζίνη. Γρήγορα κατασβήστηκε από τους μηχανικούς και το προσωπικό στο box της Suzuki, με την αρχική εκτίμηση να κάνει λόγο για εκτεταμένη καταστροφή που θα άφηνε τον Rins μονάχα με μία μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο η GSX-RR δεν είχε σοβαρή ζημιά από την πυρκαγιά και μάλιστα οι μηχανικοί γλίτωσαν και το ξενύχτι, καθώς είναι ήδη έτοιμη για τον αγωνιστικό τριήμερο που μόλις ξεκινά. Μια ατυχής στιγμή, ευτυχώς δίχως κανέναν τραυματισμό κι ένα μικρό τελικά πρόβλημα για την Suzuki.

 

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”