MotoGP Sepang: Σε 15 λεπτά έγιναν όλα! Δραματική κατάταξη με pole position Martin σε ρεκόρ πίστας!

Όσοι κυνηγούν το πρωτάθλημα έπεσαν
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/10/2022

Το δράμα ξεκίνησε από την FP3 στην οποία ο Martin ήταν επίσης ο ταχύτερος και με την πίστα να έχει μεικτές συνθήκες εκείνη την στιγμή καθώς μαύρα σύννεφα απειλούσαν να φέρουν την βροχή.

Το πιο δύσκολο στοίχημα το είχε ο Bagnaia που έπρεπε να βρει τον χρόνο που έπρεπε αλλά στάθηκε άτυχος στα τελευταία λεπτά με μία ανώδυνη πτώση εξαιτίας της οποίας όμως βρέθηκε στην Q1. Στο μεταξύ Bagnaia και Marquez εκνευρίστηκαν με τον Morbidelli καθώς ο αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha «πάρκαρε» την μοτοσυκλέτα του στην αγωνιστική γραμμή μόλις βγήκε η σημαία για την βροχή κι ενώ υπήρχε ακόμη πρόσφυση.

Αυτή ακριβώς που κυνηγούσαν δηλαδή οι άλλοι δύο, στον ελάχιστο χρόνο που είχαν για να κάνουν κάτι τέτοιο. Πολύ σωστά λοιπόν οι κριτές τιμώρησαν τον Mobidelli με long lap στον αγώνα. Ο Bezzecchi κατάφερε να κάνει τον δεύτερο χρόνο στην FP3 και ταυτόχρονα να είναι και ο πρώτος της FP4 από την οποία όμως δεν έλειψαν τα προβλήματα και οι πτώσεις.

Ο Pol Espargaro, Jorge Martin και ο Johann Zarco έκαναν ένα σερί πτώσεων την μία μετά την άλλη. Ο Quartararo έπεσε επίσης στην 8η στροφή και φάνηκε να πονά και το αριστερό του χέρι το οποίο έχει ξανά χτυπήσει, αλλά αργότερα στην Q2 δεν έδειξε να έχει πρόβλημα. [UPDATE]: Ωστόσο αρκετές ώρες μετά, το απόγευμα, διέγνωσαν κάταγμα στο τρίτο δάχτυλο έχει όμως το ΟΚ για να αγωνιστεί. Στην ίδια στροφή οι Honda είχαν επίσης πρόβλημα με τον Pol Espargaro να πέφτει και τον Marquez να παλεύει επίσης και να μένει στην 15η θέση από πλευράς χρόνου.

 

Αυτά τα περιστατικά και οι χαμένες ευκαιρίες έφεραν πάνω από δύο αναβάτες στην Q1 που συνήθως θα έπρεπε να είναι στην Q2. Αυτό ήταν το σήμα της μάχης. Στο μεταξύ η απειλή της βροχής είχε επιστρέψει και αυτό έκανε τους πάντες να βγουν όλοι μαζί για να προλάβουν να γράψουν χρόνους, πριν αρχίσουν να προστίθενται δέκα-δέκα τα δευτερόλεπτα έτσι κι άνοιγαν οι ουρανοί.

Στο μεταξύ ο Bagnaia αν θέλει να δώσει μία χιουμοριστική πινελιά σε όλο αυτό που συμβαίνει θα πρέπει να βγαίνει από το δικό του box και να πηγαίνει στου Marquez να του φωνάζει έλα.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από την pit lane χωρίς τον Marquez να ακολουθεί, καλύτερα να το διασκεδάσει.

Αργότερα βέβαια βρήκε καλύτερο τρόπο, έκανε μία τεράστια διαφορά χρόνου και ο Marquez έμεινε μόνος του, το οποίο φυσικά και τόνισε ο ίδιος χωρίς να περιμένει να το σχολιάσει άλλος, καθώς ο Marquez είναι ξεκάθαρος πως χωρίς το slipstreaming από την Ducati, η μοτοσυκλέτα του δεν έχει την δύναμη για αυτά τα δέκατα χρόνου διαφοράς από τους πρώτους. Μέχρι εκεί όμως είχαν ακόμη πολλά να συμβούν.

Τα τελευταία λεπτά της Q1 είναι δραματικά γιατί οι δύο Ducati του Bagnaia και του Miller έχουν πάρει τα εισιτήρια για την Q2 ενώ με 1:25 να απομένει ο Alex Marquez πέφτει στο background του μεγάλου του αδερφού, την ώρα που ο Marc πιέζει τόσο πολύ τα φρένα που δεν καταφέρνει να στρίψει και απλά χαλάει τον γύρο του.

Όλα δείχνουν πως ο Marquez θα πάει να ξεκινήσει από το τέλος του grid. Κι ενώ έχει μία τελευταία προσπάθεια, μπροστά του είναι ο Miller και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα τα καταφέρει, παρόλο που πίσω του μπορεί να του κλέψει χιλιοστά.

 

 

Ο Miller όμως σημειώνει πτώση στην δεύτερη στροφή που δεν επηρεάζει τον Marquez και με τον Bagnaia σταθερά πρώτο το δεύτερο εισιτήριο πάει στην Honda. Ο Zarco και ο Giannantonio θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο, όπως και ο Binder και ειδικά ο τελευταίος έπρεπε να είχε καταφέρει να περάσει αλλά προς μεγάλη ικανοποίηση του Marquez κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Στην Q2 o Martin σπάει το ρεκόρ πίστας από τον πρώτο γύρο και λίγο αργότερα θα το έκανε και με μεγαλύτερη διαφορά. Για άλλη μία φορά η Ducati θα μονοπωλήσει τις πρώτες θέσεις με Marquez και Rins να σπάνε το σερί τους και τον Bagnaia να σκάβει μόνος του τον λάκκο του. Κι ενώ ο Bagnaia δεν ενοχλείται από τον Marquez φαίνεται πως η Ducati μίλησε στους αναβάτες που μπορούν να τραβήξουν τους άλλους εμπρός να προσέχουν και έτσι μόλις ο Aleix Espargaro πετάχτηκε για να μπει πίσω από τον Martin εκείνος του ζήτησε να μην ακολουθήσει. Στο μεταξύ ο Aleix Espargaro έχει την ταχύτητα να ακολουθήσει τον Martin αλλά σημείωσε και αυτός πτώση καταλήγοντας στις τελευταίες θέσεις. Εκεί στο τέλος της Q2 βρέθηκε και ο Quartararo γιατί κι αυτός γλίστρησε και κατέστρεψε την προσπάθειά του.

Με την πτώση του ο Bagnaia έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει από μπροστά αλλά ευτυχώς για τον ίδιο δεν είναι πίσω από τους υπόλοιπους που κυνηγούν το πρωτάθλημα και υπάρχει έτσι πάντα η περίπτωση να έχουμε αύριο τον φετινό πρωταθλητή, βάση των συγκεκριμένων περιπτώσεων.

 

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."