MotoGP Sepang Test: Ο Dunlop δοκιμάζει την Suzuki!

Προετοιμασία για το επίσημο MotoGP Test
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/1/2018

Ο Michael Dunlop ετοιμάζεται να ταξιδέψει την Μαλαισία για να πάρει μέρος στις δοκιμές του GSX-RR στην Sepang. Πρόκειται για διήμερη ιδιωτική δοκιμή της ομάδας Ecstar Suzuki MotoGP τις επόμενες ημέρες, ως προετοιμασία για το επίσημο τεστ στην Sepang αυτή την Κυριακή.

Ο Dunlop είναι ένας από τους θρύλους του Isle of Man που μετά από καιρό στα χρώματα της BMW, άλλαξε το ’17 στρατόπεδο πηγαίνοντας στην Suzuki, παράλληλα με τον ερχομό του νέου GSX-R1000R. Η συμμετοχή του στην επίσημη πρεμιέρα της Suzuki στα MotoGP αυτής της σεζόν, είναι δυνατόν να σημαίνει την παραμονή του στο Isle of Man TT με την ιαπωνική μοτοσυκλέτα. Με τον τραυματισμό του McGuinness και την επιβεβαίωση της Honda για συνέχεια με τον Hutchinson, τον νεότερο θρύλο του IOMTT, κάθε σενάριο για τον Dunlop ήταν –και παραμένει- ανοικτό. Ωστόσο αυτή η συμμετοχή του έρχεται να παγώσει για λίγο τις πιθανότητες μετακίνησής του.

Η Suzuki θέλει με αυτή την ιδιωτική δοκιμή, να προετοιμαστεί για το επίσημο τριήμερο που ξεκινά την Κυριακή, συγκεντρώνοντας μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες της και να αυξήσει τα δεδομένα που έχει, πριν την έλευση του Andrea Iannone και Alex Rins. Ο στόχος της Suzuki είναι να βοηθήσει τον Iannone να προσαρμοστεί στην μοτοσυκλέτα με την διαφορά πως αυτή η εξίσωση έχει το σύμβολο του «συνεπάγεται» θεωρώντας πως υπάρχουν ακόμα βήματα να γίνουν κι από την δική τους κατεύθυνση. Για την ατυχία του Alex Rins στην προηγούμενη σεζόν δεν υπάρχει κάποια συνταγή, σωστά όμως θεωρούν πως είναι ένας πολύ γρήγορος αναβάτης που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη

 

Είναι ενδιαφέρον που ένας από τους καλύτερους αναβάτες σε αγώνες δρόμου θα πάρει μέρος στην προετοιμασία της MotoGP μοτοσυκλέτας, λίγο μετά την επίσημη δήλωση πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, να επιστρέψουν τα MotoGP και σε δημόσιους δρόμους…

Ετικέτες

MotoGP: H Yamaha με πέντε αναβάτες στην Καταλονία

Ευκαιρία για σημαντικά συμπεράσματα μετά την 6η θέση του Fabio Quartararo
fernandez
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/5/2026

Ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Augusto Fernandez, επιστρέφει ως wildcard στον αγώνα MotoGP της Καταλονίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στον προηγούμενο αγώνα, ο Fabio Quartararo πέτυχε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τη Yamaha τερματίζοντας στην 6η θέση, 7,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον Jorge Martin. Μάλιστα ο Γάλλος αναβάτης δήλωσε μετά τον αγώνα: “Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στους πρώτους τέσσερις αγώνες, αυτός ήταν ο πρώτος στον οποίο αρχίσαμε να τα πηγαίνουμε λίγο καλύτερα και πιστεύουμε ότι ήταν σαφώς το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό βήμα προόδου. Έδωσα το μέγιστο στην εκκίνηση. Ήξερα ότι ήταν η ευκαιρία μου να βρεθώ μπροστά και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παραμείνω για πολύ σε αυτή τη θέση, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε ευχαριστημένοι”.

Στον αγώνα της Καταλονίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συμμετέχει και πέμπτος αναβάτης της Yamaha, ο επίσημος δοκιμαστής Augusto Fernandez.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ και πάλι στην Ισπανία. Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που μου αρέσει, οπότε ανυπομονώ να περάσω ένα καλό Σαββατοκύριακο και να συνεχίσω το πρόγραμμα ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας μας.” Μένει να δούμε αν η εξαιρετική εμφάνιση του Quartararo ήταν “πυροτέχνημα”, ή αν όντως οι Ιάπωνες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση του V4.