MotoGP Sepang Test: Ο Dunlop δοκιμάζει την Suzuki!

Προετοιμασία για το επίσημο MotoGP Test
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/1/2018

Ο Michael Dunlop ετοιμάζεται να ταξιδέψει την Μαλαισία για να πάρει μέρος στις δοκιμές του GSX-RR στην Sepang. Πρόκειται για διήμερη ιδιωτική δοκιμή της ομάδας Ecstar Suzuki MotoGP τις επόμενες ημέρες, ως προετοιμασία για το επίσημο τεστ στην Sepang αυτή την Κυριακή.

Ο Dunlop είναι ένας από τους θρύλους του Isle of Man που μετά από καιρό στα χρώματα της BMW, άλλαξε το ’17 στρατόπεδο πηγαίνοντας στην Suzuki, παράλληλα με τον ερχομό του νέου GSX-R1000R. Η συμμετοχή του στην επίσημη πρεμιέρα της Suzuki στα MotoGP αυτής της σεζόν, είναι δυνατόν να σημαίνει την παραμονή του στο Isle of Man TT με την ιαπωνική μοτοσυκλέτα. Με τον τραυματισμό του McGuinness και την επιβεβαίωση της Honda για συνέχεια με τον Hutchinson, τον νεότερο θρύλο του IOMTT, κάθε σενάριο για τον Dunlop ήταν –και παραμένει- ανοικτό. Ωστόσο αυτή η συμμετοχή του έρχεται να παγώσει για λίγο τις πιθανότητες μετακίνησής του.

Η Suzuki θέλει με αυτή την ιδιωτική δοκιμή, να προετοιμαστεί για το επίσημο τριήμερο που ξεκινά την Κυριακή, συγκεντρώνοντας μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες της και να αυξήσει τα δεδομένα που έχει, πριν την έλευση του Andrea Iannone και Alex Rins. Ο στόχος της Suzuki είναι να βοηθήσει τον Iannone να προσαρμοστεί στην μοτοσυκλέτα με την διαφορά πως αυτή η εξίσωση έχει το σύμβολο του «συνεπάγεται» θεωρώντας πως υπάρχουν ακόμα βήματα να γίνουν κι από την δική τους κατεύθυνση. Για την ατυχία του Alex Rins στην προηγούμενη σεζόν δεν υπάρχει κάποια συνταγή, σωστά όμως θεωρούν πως είναι ένας πολύ γρήγορος αναβάτης που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη

 

Είναι ενδιαφέρον που ένας από τους καλύτερους αναβάτες σε αγώνες δρόμου θα πάρει μέρος στην προετοιμασία της MotoGP μοτοσυκλέτας, λίγο μετά την επίσημη δήλωση πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, να επιστρέψουν τα MotoGP και σε δημόσιους δρόμους…

Ετικέτες

Repsol Honda Team - Ζητά από τη FIM να πάρει πίσω την ποινή του Marc Marquez!

Τεχνικά το αίτημα έχει βάση, όμως την ίδια στιγμή δείχνει να περιφρονεί αθλητικό πνεύμα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα
HRC ένσταση εναντίον FIM
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Βασιζόμενη σε μια τεχνική λεπτομέρεια, η Repsol Honda Team κατέθεσε μια -ντροπιαστική κατά την άποψη μας- ένσταση στη FIM, για να πάρει πίσω η τελευταία την ποινή (2 long laps) με την οποία τιμώρησε τον Marc Marquez.

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το συμβάν της σύγκρουσης του Marc Marquez με τον Miguel Oliveira στο Portimao, όπου αρχικά η FIM είχε τιμωρήσει τον Ισπανό με ποινή 2 long laps για τον αγώνα της Αργεντινής για ανεύθυνη / επικίνδυνη οδήγηση.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν την ποινή “χάδι”, με την RNF Aprilia να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία διαμαρτυρόταν για την ελαφριά ποινή του Marquez, ενώ την αντίδραση τους εξέφρασαν πολλοί αναβάτες όπως ο Aleix Espargaro, ο Jorge Martin, κ.α.

Λανθασμένα η FIM δημοσίευσε την ποινή αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο Marc Marquez θα τιμωρηθεί “στο GP της Αργεντινής”.

Όμως λίγο αργότερα, η Repsol Honda Team ανακοίνωσε πως λόγω κατάγματος στον αντίχειρα του Marquez, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα λάβει μέρος στο event της Αργεντινής.

Κατόπιν τούτου, σπεύδει η FIM να διορθώσει τη διατύπωση της ποινής του Marquez, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως η ποινή θα εκτελεστεί όποτε επιστρέψει ο Ισπανός στους αγώνες.

Και εδώ έρχεται η Repsol Honda να καταθέσει τη δική της ένσταση, αναφέροντας τα εξής: "Σε σχέση με την ποινή που επιβλήθηκε από τη FIM στον Marc Marquez για το αγωνιστικό συμβάν που έλαβε χώρα στο πορτογαλικό Grand Prix, η Repsol Honda Team θεωρεί ότι η τροποποίηση της ποινής αφορά σε αλλαγή των κριτηρίων σχετικά με το πότε πρέπει να εφαρμοστεί η ποινή και ότι η τροποποίηση αυτή εκδόθηκε από τη FIM δύο ημέρες μετά την οριστικοποίηση της αρχικής ποινής, κάτι που αντίκειται στους ισχύοντες κανονισμούς της FIM για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Για τον λόγο αυτό, η Repsol Honda Team σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προσφυγής που προσφέρουν οι ισχύοντες κανονισμοί ώστε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντά της, τα οποία θεωρεί ότι παραβιάστηκαν ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης που εκδόθηκε, και εν προκειμένω έχει υποβάλει έφεση ενώπιον των Αγωνοδικών Εφέσεων της FIM".

Πιθανώς η Honda να έχει δίκιο βάσει του γράμματος των κανονισμών, και να μην επιτρέπεται η μεταφορά της ποινής σε επόμενο αγώνα από εκείνον που αρχικά είχε ανακοινωθεί, όμως η ένσταση αυτή δείχει να αγνοεί αθλητικό πνεύμα και αίσθημα δικαίου.

Φανταζόμαστε πως το HRC θεωρεί πως ο Marquez τιμωρήθηκε ήδη αρκετά με έναν χαμένο αγώνα λόγω της απερισκεψίας του που οδήγησε στον τραυματισμό και του ιδίου, όμως την ίδια στιγμή δεν λαμβάνει υπόψη του τον τραυματία Oliveira που έχασε τόσο την όποια πιθανότητα διάκρισης είχε για το Portimao, όσο και τον αγώνα της Αργεντινής, από λάθος του Marc.

Τέλος, η ένσταση της Honda δείχνει να αγνοεί παντελώς την εικόνα που προβάλλει η ομάδα, καθώς το κοινό βλέπει το HRC να κάνει τα πάντα για να διακριθεί ο πιλότος της, παραμερίζοντας τις ευθύνες του στον βωμό των βαθμών.

Είμαστε περίεργοι να μάθουμε αν συμφωνεί ο Marquez με την απόφαση της Honda, και περιμένουμε να δούμε την απάντηση της FIM, στον… επόμενο κύκλο επεισοδίων της σειράς

Ετικέτες