MotoGP Silverstone: Αποστομωτική νίκη Alex Rins και Suzuki

Ξανά Βατερλό για τον Marquez στην τελευταία στροφή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/8/2019

Ένα καταστροφικό hi-siding από τον Quartararo στην έξοδο της πρώτης στροφής έβγαλε εκτός αγώνα τον ίδιο και τον Andrea Dovizioso. Η M1 της Petronas έγινε ράμπα απογείωσης μπροστά στη Ducati του Dovizioso που ακολουθούσε και οι δύο αναβάτες έπεσαν με ιδιαίτερη βιαιότητα πάνω στην άσφαλτο της πίστας, με την Ducati να παίρνει φωτιά! Από τις πρώτες εξετάσεις δεν φάνηκε να έσπασαν κόκκαλα, όμως ο Dovizioso μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Coventry για περαιτέρω εξετάσεις.

Το ατύχημα έδωσε την δυνατότητα στον Alex Rins να βρεθεί πολύ κοντά στον Marquez, που είχε κάνει μια καλή εκκίνηση και είχε φύγει μπροστά. Πίσω από τον Rins ήταν ο Rossi, που ενώ είχε ξεκινήσεις από τη δεύτερη θέση, όπως πάντα έκανε μια κακή εκκίνηση χάνοντας το πλεονέκτημα που είχε.

Τα Yamaha ήταν όλα τους πολύ γρήγορα ήδη από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής και παρά την εγκατάλειψη του Quartararo, τόσο ο Vinales, όσο και ο Morbidelli ήταν σε απόσταση βολής στους πρώτους γύρους. Από την μέση του αγώνα όμως, φάνηκε πως ο Vinales είχε περισσότερες πιθανότητες να απειλήσει τον Rins και το Marquez. Ο ισπανός αναβάτης της Yamaha πέρασε τον Rossi χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από τον Ιταλό (μάλλον με την συγκατάθεση του Rossi έγινε αυτή η προσπέραση…) και άρχισε να πλησιάζει τους δύο πρώτους. Όμως η ασφυκτική πίεση του Rins πάνω στον Marquez, ανάγκαζε τον αναβάτη του HRC να δώσει γρήγορο ρυθμό στον αγώνα, καθώς ήξερε πως αν τον προσπεράσει από τόσο νωρίς ο Rins θα έχανε τον έλεγχο και πιθανόν να βρισκόταν να δίνει μάχη με τις ορδές των Yamaha που ήταν πίσω τους.

Το πόσο δύσκολο ήταν να κρατήσει πίσω του τον Rins φάνηκε από το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα του έμεινε από βενζίνη λίγο μετά τη γραμμή του τερματισμού και γύρισε στα pits δικάβαλος με ένα από τα Yamaha Tracer 700 των κριτών. Ο Marquez ήπιε το αίμα της Honda του, όμως ακόμα αυτό δεν αρκούσε για να αποτρέψει τον… διασυρμό!

Διότι μπορεί οι μηχανικοί της Honda να γελάνε και να κοροϊδεύουν τους κινητήρες της Suzuki στις μεγάλες ευθείες, όμως σε αυτόν τον αγώνα του Silverston, η Suzuki προσπέρασε δύο φορές την Honda μέσα στη στροφή από την… ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ γραμμή!!!!!

Σε αυτό το σημείο ο Vinales σταμάτησε να μαζεύει την απόσταση που είχε από τους πρώτους, κάτι που πλήρωσε στο τέλος του αγώνα.

Αν ο Rins δεν ήταν τόσο “χαβαλές” και εντελώς ασόβαρος ως αναβάτης, θα είχε τερματίσει τον αγώνα μισή πίστα μπροστά από τον Marquez. Όμως ο Rins - για άλλη μια φορά - ήθελε να μας θυμίσει γιατί έχει πέσει εντελώς μόνος, άνευ λόγου και αιτίας, δύο φορές φέτος. Όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά τον αγώνα, έχασε το μέτρημα των γύρων και δύο ολόκληρους γύρους πριν πέσει η καρό σημαία νόμιζε πως ο αγώνας τελειώνει… Όχι μόνο αυτό,  αλλά μέσα στη στροφή γύρισε το κεφάλι του να κοιτάξει πίσω για να δεi που είναι ο Vinales, κάτι που είχε αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό του και στην επόμενη στροφή παραλίγο να στουκάρει!!! Το παιδί είναι σίγουρα ανώριμο για το επίπεδο των MotoGP, αλλά αυτή η ανωριμότητά του Rins ήταν που έδωσε τόσο ενδιαφέρον σε αυτόν τον αγώνα…

Η ταχύτητα της Suzuki μέσα στις στροφές του Silverstone ήταν πραγματικά ντροπιαστική για τις μοτοσυκλέτες της Honda. Μέσα-έξω-πάνω-κάτω, ο Rins πήγαινε από όποιο σημείο της πίστας γούσταρε και έκανε τον Marquez να ξεζουμίσει τον κινητήρα της Honda στα μικρά ευθειάκια και να τρώει τα λάστιχά του στις στροφές για μπορέσει να κρατήσει πίσω του τον Rins. Μάταια… Για άλλη μια φορά (δεύτερη στη σειρά φέτος) η τελευταία στροφή στον τελευταίο γύρο έγινε το Βατερλό του Marquez, χάνοντας άλλον έναν αγώνα. Αυτή η νίκη του Alex Rins είναι η δεύτερη για το 2019 και αποδεικνύει πως ο Marquez είναι το φαβορί σε κάθε αγώνα, όμως δεν είναι άτρωτος.

 

12542Alex RINSSPATeam SUZUKI ECSTARSuzuki176.040'12.799
22093Marc MARQUEZSPARepsol Honda TeamHonda176.0+0.013
31612Maverick VIÑALESSPAMonster Energy Yamaha MotoGPYamaha176.0+0.620
41346Valentino ROSSIITAMonster Energy Yamaha MotoGPYamaha175.2+11.439
51121Franco MORBIDELLIITAPetronas Yamaha SRTYamaha175.1+13.109
61035Cal CRUTCHLOWGBRLCR Honda CASTROLHonda174.6+19.169
799Danilo PETRUCCIITADucati TeamDucati174.6+19.682
8843Jack MILLERAUSPramac RacingDucati174.5+20.318
9744Pol ESPARGAROSPARed Bull KTM Factory RacingKTM174.5+21.079
10629Andrea IANNONEITAAprilia Racing Team GresiniAprilia174.2+25.144
11563Francesco BAGNAIAITAPramac RacingDucati173.1+40.317
12450Sylvain GUINTOLIFRATeam SUZUKI ECSTARSuzuki172.8+45.478
13355Hafizh SYAHRINMALRed Bull KTM Tech 3KTM172.1+54.783
14299Jorge LORENZOSPARepsol Honda TeamHonda172.0+56.651
15117Karel ABRAHAMCZEReale Avintia RacingDucati169.7+1'29.282
16 53Tito RABATSPAReale Avintia RacingDucati169.6+1'31.716
17 30Takaaki NAKAGAMIJPNLCR Honda IDEMITSUHonda169.0+1'40.420
Not Classified
  41Aleix ESPARGAROSPAAprilia Racing Team GresiniAprilia171.71 Lap
  88Miguel OLIVEIRAPORRed Bull KTM Tech 3KTM173.712 Laps
  5Johann ZARCOFRARed Bull KTM Factory RacingKTM173.612 Laps
Not Finished 1st Lap
  20Fabio QUARTARAROFRAPetronas Yamaha SRTYamaha 0 Lap
  4Andrea DOVIZIOSOITADucati TeamDucati 0 Lap

 

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."