MotoGP: Σημαντική εξέλιξη στην Suzuki για το '18!

170 γύρους με το νέο πλαίσιο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/10/2017

Στις δοκιμές του Aragon, αμέσως μετά τον αγώνα της Κυριακής, η Suzuki δοκίμασε επί δύο ημέρες το νέο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας που θα έχει για το 2018. Σύμφωνα με τον team manager της ομάδας Davide Brivio, έκαναν συνολικά 170 γύρους και μπόρεσαν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στους μηχανικούς για το τι ακριβώς χρειάζονται την επόμενη χρονιά.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: Η μοτοσυκλέτα του 2018 δεν θα είναι εντελώς νέα, αλλά θα αποτελεί εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του 2017. Είχαμε καλό καιρό και ψυχική ηρεμία για να δοκιμάσουμε σχεδόν τα πάντα. Δουλέψαμε με το ένα μάτι στην φετινή χρονιά και το άλλο στην επόμενη. Αυτή η δοκιμή ήταν πολύ σημαντική και για τους αναβάτες μας, που είχαν όσο χρόνο και ηρεμία χρειαζόταν με τη μοτοσυκλέτα τους.

Ετικέτες

CFMOTO: Βρήκε αναβάτη εξέλιξης και ετοιμάζεται για WSBK

Ο Matteo Ferrari ο εκλεκτός της κινέζικης εταιρείας
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η CFMOTO θέλει να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής από την Κίνα που θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike και εργάζεται για την είσοδό της το 2027. Μάλιστα έχει προσλάβει και αναβάτη δοκιμών που έχει στεφθεί πρωταθλητής στην MotoE.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν είδαμε από κοντά την πρωτότυπη CFMOTO SR-RR V4 στην έκθεση EICMA και ο Κινέζος κατασκευαστής φαίνεται πως έχει μεγαλεπήβολα πλάνα, καλοβλέποντας το WSBK. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η απόφαση της εταιρείας να προσλάβει αναβάτη εξέλιξης και αυτός φαίνεται ότι θα είναι ο Ιταλός Matteo Ferrari που έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoE το 2019.

Ferrari

Ο Ιταλός συμμετείχε από την πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που φέτος ήταν η τελευταία του σεζόν, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει και κάποιες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, στην Moto2 αλλά και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Το 2026, ο 28χρονος θα οδηγήσει για την Ducati Team WRP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport κάτι αντιφατικό αν είναι να κάνει και τον δοκιμαστή εξέλιξης για την κινέζικη εταιρεία.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη δύο ακόμη Κινέζοι κατασκευαστές συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, με την Kove στα 300άρια και την QJ Motor στην κατηγορία Supersport. Από την επόμενη σεζόν στην ίδια κατηγορία θα συμμετέχει και η ZXMoto, όμως η CFMOTO θέλει να γίνει η πρώτη Κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία που θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία Superbike.

CFMOTO

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η V4 μοτοσυκλέτα της CFMOTO που ανακοινώθηκε πως αποδίδει 210 ίππους με βάρος μικρότερο των 200 κιλών για την έκδοση δρόμου, αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του Ferrari ως δοκιμαστή, ο οποίος δεν προέρχεται ομολογουμένως από το πάνω ράφι.