MotoGP – Συνεχίζει με την Team Gresini Racing ο Alex Marquez και το 2024

Με την Ιταλική ομάδα να μένει υπό την σκέπη της Ducati μέχρι το 2025
Alex Marquez
Από το

motomag

10/8/2023

O Alex Marquez ο οποίος σημείωσε πριν λίγες ημέρες την παρθενική του νίκη στην μεγάλη κατηγορία στον Sprint Race αγώνα στο Silverstone, εξαργύρωσε την εν λόγω επιτυχία υπογράφοντας νέο συμβόλαιο ενός έτους με την ομάδα της Team Gresini Racing, η οποία με τη σειρά της θα μείνει στην οικογένεια της Ducati μέχρι το 2025.

Η ιδιοκτήτρια της Team Gresini Racing, Nadia Padovani είχε δηλώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς την επιθυμία της να παραμείνει στην ομάδα ο Ισπανός Alex Marquez και ως εκ τούτου η υπογραφή του νέου συμβολαίου ήταν απλά μια τυπική διαδικασία και για τις δύο πλευρές. Αμφότεροι έχουν πετύχει τους στόχους που έχουν θέσει και το μόνο που τους απασχολεί είναι να πετύχουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον. Όσον αφορά την υπογραφή νέου συμβολαίου για ακόμη δύο χρόνια μεταξύ της Ducati και της Team Gresini Racing, ήταν επίσης ένα λογικό βήμα καθώς από την αρχή της συνεργασίας τους έχουν πετύχει μαζί σπουδαία αποτελέσματα, πέντε νίκες, τρία βάθρα και τρεις pole position.

Gresini

O Alex Marquez δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με την ομάδα. Πάντα εξέφραζα αυτή την επιθυμία μου -να παραμείνω στην ομάδα- και όταν τα πράγματα πάνε σωστά, είναι ακόμα πιο εύκολο να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Το να συνεχίσουμε μαζί για την επόμενη σεζόν είναι το κλειδί για να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε με αυτή τη μοτοσυκλέτα και με αυτή την ομάδα όλα θα είναι πιο εύκολα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα τη Nadia και στη συνέχεια όλη την ομάδα που με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου από την πρώτη μέρα. Θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να εκπλήσσουμε."

H Nadia Padovani, ιδιοκτήτρια της Team Gresini Racing ανέφερε: "Ο Alex είναι πρώτα απ' όλα ένας υπέροχος άνθρωπος και ήταν χαρά μας να τον καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Gresini. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και ήταν ένα λογικό βήμα για εμάς να συνεχίσουμε μαζί και να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα περισσότερο. Ήδη στην πρώτη του χρονιά με τη Ducati σημείωσε μια νίκη σε αγώνα και μια pole position, δείχνοντας ότι μπορεί να παλέψει με τους καλύτερους από την αρχή. Τώρα θα προσπαθήσουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια σε αυτό μαζί και την επόμενη σεζόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια της Ducati, καθώς θα συνεχίσουμε μαζί τους για τα επόμενα δύο χρόνια- ήδη δείξαμε ότι είμαστε ένας καλός συνδυασμός τόσο φέτος όσο και το 2022... οπότε ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να ενθουσιάζουμε και να είμαστε ενθουσιασμένοι."

Luigi Dall' Ignia, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse με τη σειρά του δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να έχουμε την ομάδα Gresini Racing MotoGP στην οικογένεια της Ducati για δύο ακόμη σεζόν. Είναι μια εξαιρετικά επαγγελματική ομάδα και, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δείξει ότι έχουν τη δυνατότητα να φιλοδοξούν να πετύχουν σπουδαία αποτελέσματα. Πέρυσι σημείωσαν τέσσερις όμορφες νίκες με τη μοτοσυκλέτα μας Desmosedici GP, ενώ φέτος κατέκτησαν ένα βάθρο, μια pole position και μια νίκη στο τελευταίο Sprint Race αγώνα με τον Alex Marquez. Είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα πετύχουμε περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον και θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε αγώνα με αγώνα."

Ετικέτες

CFMOTO: Βρήκε αναβάτη εξέλιξης και ετοιμάζεται για WSBK

Ο Matteo Ferrari ο εκλεκτός της κινέζικης εταιρείας
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η CFMOTO θέλει να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής από την Κίνα που θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike και εργάζεται για την είσοδό της το 2027. Μάλιστα έχει προσλάβει και αναβάτη δοκιμών που έχει στεφθεί πρωταθλητής στην MotoE.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν είδαμε από κοντά την πρωτότυπη CFMOTO SR-RR V4 στην έκθεση EICMA και ο Κινέζος κατασκευαστής φαίνεται πως έχει μεγαλεπήβολα πλάνα, καλοβλέποντας το WSBK. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η απόφαση της εταιρείας να προσλάβει αναβάτη εξέλιξης και αυτός φαίνεται ότι θα είναι ο Ιταλός Matteo Ferrari που έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoE το 2019.

Ferrari

Ο Ιταλός συμμετείχε από την πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που φέτος ήταν η τελευταία του σεζόν, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει και κάποιες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, στην Moto2 αλλά και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Το 2026, ο 28χρονος θα οδηγήσει για την Ducati Team WRP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport κάτι αντιφατικό αν είναι να κάνει και τον δοκιμαστή εξέλιξης για την κινέζικη εταιρεία.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη δύο ακόμη Κινέζοι κατασκευαστές συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, με την Kove στα 300άρια και την QJ Motor στην κατηγορία Supersport. Από την επόμενη σεζόν στην ίδια κατηγορία θα συμμετέχει και η ZXMoto, όμως η CFMOTO θέλει να γίνει η πρώτη Κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία που θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία Superbike.

CFMOTO

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η V4 μοτοσυκλέτα της CFMOTO που ανακοινώθηκε πως αποδίδει 210 ίππους με βάρος μικρότερο των 200 κιλών για την έκδοση δρόμου, αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του Ferrari ως δοκιμαστή, ο οποίος δεν προέρχεται ομολογουμένως από το πάνω ράφι.