MotoGP: Τα πάνω – κάτω με Zarco, η Avintia φέρνει Granado!

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/11/2019

Διαστάσεις ντόμινου μπορεί να πάρει αυτή η κενή καρέκλα που προοριζόταν για τον Zarco αν του την δίνουν και δεν θέλει να κάτσει. Η Avintia ανακοίνωσε πως θα «επιβραβεύσει» τον Eric Granado, αναβάτη της στην MotoE, με την ευκαιρία να οδηγήσει στην Jerez την GP18 για τις δοκιμές που θα ξεκινήσουν εκεί.

Καμία απάντηση από την πλευρά τους σε όλα όσα λέει ο Karel Abraham για την βεβιασμένη αποχώρησή του, καμία ανακοίνωση για την θέση, για τον Zarco κτλ…

Αυτό μπορεί απλά να σημαίνει πως το χτύπημα στον αστράγαλο του Zarco θα χρειαστεί χρόνο, ένα χτύπημα που έγινε με κάθε έννοια της ειρωνείας, ακριβώς όπως την εννοούσαν στην μυθολογία τους οι αρχαίοι Έλληνες από την στιγμή που τον «κλάδεψε» η παλιά του μοτοσυκλέτα. Και είναι ιδιαίτερα τυχερός που δεν είχε κάτι σοβαρότερο…

Όμως το να αποφεύγει η Avintia κάθε δήλωση, λέγοντας πως «επιβραβεύει» τον Granado λες και οι δοκιμές διατίθενται για επιβραβεύσεις, αφήνει ερωτηματικά. Υπάρχει περίπτωση η Ducati να γίνεται αυτή την στιγμή άνω – κάτω, να ετοιμάζονται δηλαδή να στείλουν εκεί αναβάτη της Pramac ή ακόμη και της εργοστασιακής ομάδας, τον Petrucci δηλαδή για να φέρουν τον Zarco σε αυτό που ήθελε μία «πιο σοβαρή ομάδα».

Θα δυσαρεστηθεί αρκετός κόσμος αν γίνει αυτό, αλλά οι Γάλλοι πιέζουν ασφυκτικά, η Dorna το ίδιο γιατί έχει ζήσει το πώς είναι το άθλημα όταν φεύγει ένας μπροστά και δεν θέλει να συμβαίνει έτσι για πάντα, και φυσικά η Ducati η ίδια που θέλει να είναι ανταγωνιστική και της λείπει ο αναβάτης για να το καταφέρει.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο Zarco θα έχει καταφέρει να γίνει ξανά εργοστασιακός αναβάτης και θα έχει περάσει σε ελάχιστο χρόνο από τρεις διαφορετικές ομάδες, KTM, Honda και Ducati!

 

Ετικέτες

MotoGP 2026: Στα μισά της σεζόν – Η μάχη τίτλου, νέοι νικητές και το τέλος εποχής για τα 1.000 κυβικά

Αμφίρροπο πρωτάθλημα - 11 Grand Prix έως το φινάλε της χρονιάς στη Valencia
MotoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

29/7/2026

Η επιστροφή του MotoGP από τη θερινή διακοπή φέρνει το Silverstone στο προσκήνιο και ανοίγει το πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, με μόλις 24 βαθμούς να χωρίζουν τους πέντε πρώτους του πρωταθλήματος.

Η αυλαία του δεύτερου μισού της χρονιάς ανοίγει στο Silverstone, στον 12ο από τους συνολικά 22 αγώνες του 2026, με τη μάχη για τον τίτλο να βρίσκεται στην πιο αμφίρροπη φάση της. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή των MotoGP, οι πέντε πρώτοι της βαθμολογίας χωρίζονται από μόλις 24 βαθμούς μετά τους πρώτους 11 αγώνες.

Πέντε διεκδικητές για έναν τίτλο

Στην κορυφή της μάχης βρίσκονται οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Aprilia, Jorge Martin και Marco Bezzecchi, ενώ δίπλα τους βρίσκεται η μεγάλη αποκάλυψη της χρονιάς, Ai Ogura της Trackhouse Aprilia, που πανηγύρισε ήδη την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία στο Assen.

Στο παιχνίδι παραμένει και ο Fabio Di Giannantonio με τη VR46 Ducati, ενώ ο Marc Marquez συνεχίζει την αντεπίθεσή του με την εργοστασιακή Ducati, έχοντας επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Παράλληλα οι Raul Fernandez, Pedro Acosta, Francesco Bagnaia και Alex Marquez εξακολουθούν να έχουν μαθηματικές και αγωνιστικές πιθανότητες να επηρεάσουν την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Έρχονται νέους νικητές;

Μετά την πρώτη νίκη του Ai Ogura, τα βλέμματα στρέφονται στον Pedro Acosta, ο οποίος εξακολουθεί να κυνηγά την παρθενική του επιτυχία στα MotoGP με την KTM, πριν μετακινηθεί στη Ducati το 2027.

Ο Francesco Bagnaia, από την άλλη, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, καθώς η τελευταία του κυριακάτικη επικράτηση ήταν στο Grand Prix Ιαπωνίας του 2025. Ο Ιταλός επιδιώκει να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τη Ducati με ακόμη μία επιτυχία.

Υποψήφιος για την πρώτη του φετινή νίκη είναι και ο Raul Fernandez, ο οποίος έχει ήδη ανέβει δύο φορές στο βάθρο πριν από τη θερινή διακοπή.

Εκτός Ευρώπης και αποχαιρετισμός στο Phillip Island

Το φθινοπωρινό πρόγραμμα με τους αγώνες σε Ιαπωνία, Ινδονησία, Αυστραλία και Μαλαισία παραδοσιακά διαμορφώνει τις ισορροπίες του πρωταθλήματος, καθώς οι ιδιαίτερες συνθήκες και οι υψηλές θερμοκρασίες δοκιμάζουν αναβάτες και ομάδες.

Το Grand Prix της Αυστραλίας θα έχει φέτος ξεχωριστή σημασία, καθώς θα είναι η τελευταία επίσκεψη του MotoGP στο ιστορικό Phillip Island. Από το 2027 το αυστραλιανό Grand Prix μεταφέρεται στην Αδελαΐδα, κλείνοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο για μία από τις πιο αγαπημένες πίστες του θεσμού.

Τέλος σεζόν εποχής στη Valencia

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Valencia θα σηματοδοτήσει και το τέλος της εποχής των κινητήρων 1.000 κυβικών εκατοστών, καθώς από το 2027 το πρωτάθλημα κάνει τη μετάβαση στους νέους κινητήρες των 850 κυβικών.

Αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τεστ της Valencia, όπου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εμφανίσεις των περισσότερων αναβατών με τις νέες τους ομάδες και μοτοσυκλέτες, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το νέο κεφάλαιο που ανοίγει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.