Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Τα πάνω – κάτω με Zarco, η Avintia φέρνει Granado!

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά

Διαστάσεις ντόμινου μπορεί να πάρει αυτή η κενή καρέκλα που προοριζόταν για τον Zarco αν του την δίνουν και δεν θέλει να κάτσει. Η Avintia ανακοίνωσε πως θα «επιβραβεύσει» τον Eric Granado, αναβάτη της στην MotoE, με την ευκαιρία να οδηγήσει στην Jerez την GP18 για τις δοκιμές που θα ξεκινήσουν εκεί.

Καμία απάντηση από την πλευρά τους σε όλα όσα λέει ο Karel Abraham για την βεβιασμένη αποχώρησή του, καμία ανακοίνωση για την θέση, για τον Zarco κτλ…

Αυτό μπορεί απλά να σημαίνει πως το χτύπημα στον αστράγαλο του Zarco θα χρειαστεί χρόνο, ένα χτύπημα που έγινε με κάθε έννοια της ειρωνείας, ακριβώς όπως την εννοούσαν στην μυθολογία τους οι αρχαίοι Έλληνες από την στιγμή που τον «κλάδεψε» η παλιά του μοτοσυκλέτα. Και είναι ιδιαίτερα τυχερός που δεν είχε κάτι σοβαρότερο…

Όμως το να αποφεύγει η Avintia κάθε δήλωση, λέγοντας πως «επιβραβεύει» τον Granado λες και οι δοκιμές διατίθενται για επιβραβεύσεις, αφήνει ερωτηματικά. Υπάρχει περίπτωση η Ducati να γίνεται αυτή την στιγμή άνω – κάτω, να ετοιμάζονται δηλαδή να στείλουν εκεί αναβάτη της Pramac ή ακόμη και της εργοστασιακής ομάδας, τον Petrucci δηλαδή για να φέρουν τον Zarco σε αυτό που ήθελε μία «πιο σοβαρή ομάδα».

Θα δυσαρεστηθεί αρκετός κόσμος αν γίνει αυτό, αλλά οι Γάλλοι πιέζουν ασφυκτικά, η Dorna το ίδιο γιατί έχει ζήσει το πώς είναι το άθλημα όταν φεύγει ένας μπροστά και δεν θέλει να συμβαίνει έτσι για πάντα, και φυσικά η Ducati η ίδια που θέλει να είναι ανταγωνιστική και της λείπει ο αναβάτης για να το καταφέρει.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο Zarco θα έχει καταφέρει να γίνει ξανά εργοστασιακός αναβάτης και θα έχει περάσει σε ελάχιστο χρόνο από τρεις διαφορετικές ομάδες, KTM, Honda και Ducati!

 

Tags: