MotoGP: Τέλος το Brno!

Χωρίς θεατές δεν συμφέρει
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/2/2021

Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του αγώνα των MotoGP της Τσεχίας στην πίστα του Brno ξεκαθάρισμα πως δεν θα αναλάβουν άλλον αγώνα στο μέλλον! Συγκεκριμένα ξεκαθάρισαν πως χωρίς θεατές δεν μπορεί να καλυφθεί το κόστος και συμπλήρωσαν πως για να διατηρήσουν την πίστα εντός των προδιαγραφών που ζητά η FIM και η Dorna θα πρέπει να στρώσουν την πίστα με νέα άσφαλτο, δηλαδή να κάνουν έργα υποδομών πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε πως και το 2020 ήταν στον αέρα ο αγώνας της Τσεχίας (πάλι για οικονομικούς λόγους) αλλά λόγω των συνθηκών και την ανάγκη της Dorna να κάνει τους αγώνες εντός ευρωπαϊκού εδάφους, ήρθε σε συμβιβασμό με τους οργανωτές. Πιθανόν να συμβεί το ίδιο στο μέλλον αν η FIM και η Dorna κάνουν πίσω στις απαιτήσεις που έχουν για αναβάθμιση της πίστας ή βάλουν οικονομική πλάτη για να γίνει ο ιστορικός αγώνας ξανά εκεί, όμως προς το παρόν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα…

Επτά και συνεχίζει: Μεγαλώνει η λίστα των νικητών στο φετινό πρωτάθλημα MotoGP

Δώδεκα αγώνες με επτά νικητές - Τόσοι κέρδισαν σε ολόκληρη την σεζόν του 2025
MotoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/8/2026

Η φετινή σεζόν του MotoGP εξελίσσεται σε μία από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών, με επτά διαφορετικούς νικητές στους πρώτους 12 αγώνες και το ρεκόρ των εννέα νικητών του 2016 να βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο

Η σεζόν του 2026 ξεκίνησε με τον Marco Bezzecchi να κυριαρχεί. Ο αναβάτης της Aprilia Racing κέρδισε τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς, πριν η σκυτάλη περάσει σε άλλους.

Στη Jerez ήταν η σειρά του Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP), ο οποίος επέστρεψε στις νίκες μπροστά στο ισπανικό κοινό. Στο Le Mans ακολούθησε ο Jorge Martin (Aprilia Racing), ο οποίος πήρε τους 25 βαθμούς της νίκης και στη συνέχεια ανέλαβε την πρωτοπορία στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Στο Καταλανικό Grand Prix επικράτησε ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), σε ένα έντονo Σαββατοκύριακο για τον Ιταλό. Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) πρόσθεσε στη συνέχεια το όνομά του στη λίστα των νικητών, κατακτώντας την πρώτη από τις τρεις νίκες του στο πρώτο μισό της σεζόν, στη Balaton Park.

Στο Assen ήρθε η σειρά του Ai Ogura (SuperFile Trackhouse MotoGP Team), ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο MotoGP. Και στον αγώνα του Silverstone, ο Raul Fernandez (SuperFile Trackhouse MotoGP Team) έγινε ο έβδομος διαφορετικός νικητής της χρονιάς.

Η νίκη του Fernandez είχε και ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς έγινε o έβδομος διαφορετικός νικητής MotoGP για το 2026, στο βρετανικό GP. Παράλληλα, έγινε ο 12ος διαφορετικός νικητής στις τελευταίες 12 διοργανώσεις του Βρετανικού GP.

Ποιος θα είναι ο επόμενος;

Με την επιστροφή στη δράση στο Aragon, ο Jorge Martin διατηρεί προβάδισμα 31 βαθμών στη βαθμολογία, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει οποιοσδήποτε αναβάτης μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν.

Απομένουν ακόμη δέκα αγώνες και αρκετοί αναβάτες μπορούν να μπουν στη λίστα των νικητών. Ο Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) αναζητά μια νίκη που θα έδινε ιδανικό τέλος στην παρουσία του στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, ενώ ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), που κέρδισε αγώνα το 2025, θέλει να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στο ίδιο παιχνίδι βρίσκεται και ο Fermin Aldeguer (BK8 Gresini Racing MotoGP), ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στη δράση και έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Το ρεκόρ πάντως παραμένει στους εννέα διαφορετικούς νικητές, αριθμός που καταγράφηκε στην εντυπωσιακή σεζόν του 2016.

Με επτά διαφορετικούς νικητές ήδη μετά από 12 αγώνες, η σεζόν MotoGP του 2026 έχει μπροστά της δέκα ακόμη ευκαιρίες να γράψει ιστορία.

Ετικέτες