Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Τηλεφώνημα από τον Spike Lee στον Morbidelli για το κράνος του στο Misano

Μήνυμα: «Do the Right Thing»

Ο Morbidelli έφερε στο Misano ένα νέο κράνος, ακολουθώντας την παράδοση του δασκάλου Rossi με το οποίο και κέρδισε. Το κράνος ήταν αφιερωμένο στην ταινία “Do the Right Thing” που έγραψε, σκηνοθέτησε, πρωταγωνίστησε αλλά ήταν και παραγωγός, ο Spike Lee.

Η κωμική/δραματική ταινία διαπραγματεύεται τον κοινωνικό και κυρίως τον φυλετικό ρατσισμό στις ΗΠΑ αποτελώντας ορόσημο για τον κινηματογράφο, συμπεριλαμβάνεται συχνά σε λίστες με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της κηρύχθηκε διατηρητέα από την Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου.

Ο Morbidelli εμπνεύστηκε από την ταινία αυτή για το κράνος, στέλνοντας το μήνυμά του στο κίνημα “Black Lives Matter”, τόσο με τον τίτλο της ταινίας, «Do the Right Thing» όσο και με την λέξη «ισότητα» γραμμένη στο πίσω μέρος του κράνους σε διάφορες γλώσσες. Στο κράνος δεσπόζει ο χαρακτήρας “Mister Senor Love Daddy”, ενός DJ που υποδυόταν ο Samuel L.

Ο Morbidelli έφερε στην επιφάνεια τα νέα γραφικά του κράνους κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα που έγινε στο Misano με τις φωτογραφίες του να κυκλοφορούν παντού. Αυτή την εβδομάδα είχε μία ίωση με στομαχικούς πόνους και ενώ βρισκόταν σπίτι την Παρασκευή ελπίζοντας σε βελτίωση για τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου -όπως περιγράφει- χτύπησε το τηλέφωνο με τον Spike Lee να του δίνει αμέσως συγχαρητήρια και για την σκέψη και για την υλοποίηση που του άρεσε ιδιαίτερα.

Ο Ιταλό-Βραζιλιάνος Morbidelli βρήκε ένα εύστοχο τρόπο να υποστηρίξει το κίνημα Black Lives Matter, ενθουσιάστηκε ακούγοντας τον Spike Lee στο τηλέφωνο μιλώντας όπως θα μιλούσε με τον οποιονδήποτε και λυπάται που λόγο συγκυρίας δεν κατάφερε να επαναλάβει και σε αυτό τον αγώνα, την επιτυχία της προηγούμενης εβδομάδας!

Tags: