MotoGP Valencia: Απίστευτη ημέρα Suzuki! Καθοριστική νίκη Mir!

1-2 από το 1982!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/11/2020

Μία απίστευτη ημέρα για την Suzuki, μία καθοριστική στιγμή για το πρωτάθλημα έφερε ο πρώτος αγώνας στην Valencia. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη εξέλιξη για τους γαλάζιους σήμερα!

Ευτυχώς ο καιρός δεν έφερε τα πάνω κάτω. Τα κατάφερε και ο Pol Espargaro να κρατήσει την θέση του στην εκκίνηση απέναντι στις Suzuki που αυτή την φορά έκαναν μία εξίσου γρήγορη εκκίνηση όπως αυτή που φημίζονται, αλλά όχι δίχως μικρές σούζες για να μπορέσουν να στρίψουν πρώτες, στην πρώτη στροφή που εκτός γραμμής είχε κρατήσει νερά που δεν στέγνωναν με τίποτα. Ο Mir πέρασε τον Zarco και μπήκε πίσω από τον Nakagami και αμέσως μετά έγινε κάτι περίεργο και εξίσου καταστροφικό για την Yamaha στο πρωτάθλημα. O Quartararo έπεσε πίσω από τον Aleix Espargaro στην ίδια στροφή χωρίς να ακουμπήσουν μεταξύ τους, χωρίς να συνδέονται οι δύο πτώσεις, τουλάχιστον όχι με φυσική επαφή. Ίσως ο Quartararo είδε την Aprilia να πέφτει μπροστά σου και έκανε μία είσοδο στα χειριστήρια λίγο παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε, αλλά δεν υπήρξε κάποια άλλη σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις δύο ταυτόχρονες πτώσεις!

Ο Mir περνά τον Nakagami εύκολα και ο Rins σχεδόν αμέσως τον Espargaro ενώ λίγο μετά ο Mir θα τον περνούσε και εκείνος στην ίδια στροφή, με τον ίδιο τρόπο που έκανε και ο Rins. Έχοντας το 1-2 στον αγώνα από την Suzuki, όπως και στο πρωτάθλημα εκείνη την στιγμή!

Ο Rossi εγκαταλείπει από αντλία βενζίνης, ρίχνοντας την τελική κλωτσιά στην εικόνα της Yamaha σε μερικούς πρώτους γύρους που καθορίζονται από τις πτώσεις, με την δεύτερη Aprilia του Salvadori να φεύγει εκτός. Πτώση και για τους Crutchlow και Bagnaia!

Ο Oliveira έχει ανέβει πίσω από τον Pol, ακολουθούμενος από τον Nakagami και τον Zarco με τους υπόλοιπους ξεκινώντας από τον Miller να βρίσκονται σε απόσταση!

Οι δύο Suzuki οδηγούν τον αγώνα με ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από τον Pol Espargaro και τους υπόλοιπους πίσω τους, αποτελώντας το παράδειγμα για τους υπόλοιπους Ιάπωνες κατασκευαστές, αλλά και για την Ducati που έχουν γεμίσει μία τεράστια λίστα λαθών πέφτοντας μόνοι τους από την κορυφή!

Λίγο αργότερα ο Pol Espargaro ξεκόλλησε από τον Oliveira και πλησίασε τις Suzuki. Ο Rins έκανε τον καλύτερο χρόνο του και σταδιακά τραβά και τους υπόλοιπους δύο που ξεχωρίζουν από τον Oliveira για σχεδόν 2 δευτερόλεπτα, μέχρι που ο Nakagami πέρασε την KTM μπροστά του, την ίδια στιγμή που ο Pol Espargaro έκανε ένα μικρό λάθος στην πρώτη στροφή πίσω από τις Suzuki που έδειξε πως δεν πρόκειται να τις απειλήσει αν δεν κάνουν εκείνες το λάθος… Ο Mir είχε μπροστά του τον δεύτερο πλέον στο πρωτάθλημα και δεν θα καθόταν για πολύ με σταυρωμένα χέρια.

11 γύρους πριν το τέλος ο Mir περνά μπροστά και οδηγεί πλέον και τον αγώνα όπως και το πρωτάθλημα. Πέρασε καθαρά από ένα λάθος του Rins, το δεύτερο που έκανε μέσα σε λίγη ώρα και τέντωσε ακόμη περισσότερο τα νεύρα στο box της Suzuki! Δύο γύρους μετά κάνει ρεκόρ αγώνα, ο Mir προσπαθεί να ξεφύγει και να πάρει μία νίκη «χρωστούμενη» από τότε που οδηγούσε τον αγώνα στην Αυστρία, αλλά βγήκε η κόκκινη σημαία σε ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα ολόκληρης της δεκαετίας!

Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν που να μην θέλει τον Mir να κερδίσει. Μαζί και την Suzuki. Αξίζουν αυτό το πρωτάθλημα για την πρόοδο που έχουν κάνει και τον τρόπο που αντιμετώπισαν όλες τις καταστάσεις, φτιάχνοντας την μοτοσυκλέτα τους, φτιάχνοντας την εκκίνησή τους, επενδύοντας στους οδηγούς τους… Ο Mir δεν είναι τυχαία εκεί, παρά την τόσο απρόβλεπτη χρονιά… Κι αυτή την στιγμή γυρνά 0,8 δευτερόλεπτα πιο μπροστά από τον Rins. Πέντε γύροι πριν το τέλος έχουν απομείνει και εκτός από το box της Suzuki, όλοι μας παρακαλούμε να μην γίνει άλλο ένα από τα φοβερά που γίνονται φέτος, και ο Mir να μείνει πρώτος!

Η απόσταση μεγαλώνει στα 1.3 δευτερόλεπτα από τον Rins, όσο πίσω ο Dovizioso κυνηγά τον Marquez συνέχεια και τελικά επιτίθεται στα φρένα της πρώτης στροφής. Ο Marquez δεν θέλει να τον αφήσει, περνά ξυστά από το βρεγμένο σημείο και πέφτει περνώντας ξυστά από τον πίσω τροχό του Dovizioso ενώ πάλευαν για την 8η θέση… Ο Binder πίσω τους που είχε στην αρχή του αγώνα τιμωρηθεί με ποινή μακρύτερου γύρου, ανέβαινε τώρα μία θέση χωρίς μάχη… Θα περνούσαν με τον Dovizioso και τον Zarco σαν σταματημένο και θα έδιναν τελικά την μάχη μεταξύ τους πλέον, χωρίς τον Marquez.

Η απόσταση του Mir ανεβαίνει στα 1.450 και διατηρείται πάνω από τον 1.4 μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, μόνο αυτός πλέον μπορεί να βγάλει τον εαυτό του από το βάθρο. Καρφίτσα δεν πέφτει στην Suzuki πάνε για το 1-2 σε όλα!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, δεν θα έκανε τελικά κανένα λάθος και η Suzuki, συνολικά η καλύτερη του grid φέτος, και πρώτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, θα έκανε το 1-2 για πρώτη φορά από το 1982! Μία απίστευτη ημέρα για την Suzuki!

Ο Quartararo καταφέρνει να μπει μέσα στους βαθμούς από τύχη με τόσες πτώσεις και να ισοφαρίσει τον Rins σε βαθμούς στο πρωτάθλημα, παρκάροντας στο box δίνει αποκαρδιωτικές εικόνες. Η πτώση ήταν καταστροφική και έγινε από λάθος που θα έκανε ένας πολύ πιο άπειρος αναβάτης!

Μπορεί ο αγώνας αυτός να μην μας έδωσε μάχες, αλλά διεξαγόταν μεταδίδοντας ένταση γιατί δεν ήθελε κανείς να γίνει ένα λάθος από τον Rins, παλεύοντας να κρατήσει την θέση του και να πάρει την νίκη. Τον Mir τον φοβόμασταν λιγότερο, ο Rins είναι επιρρεπείς… Μία νίκη που την ήθελε και ο Mir για να πάρει μην πάρει αυτό το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου.

Ήταν ένας πολύ γρήγορος αγώνας που μπορούσε να φέρει το λάθος. Και ο θεατής το εισέπραττε αυτό νιώθοντας την αγωνία χωρίς να βλέπει μάχες σώμα με σώμα. Ο Rins όμως το μόνο λάθος που έκανε ήταν με την επιλογή ταχύτητας όταν και τον πέρασε ο Mir!

Ο Mir είχε μόνο καλά λόγια να πει για την ομάδα του και είναι άλλος ένας λόγος που αξίζουν το φετινό πρωτάθλημα! Μία εκπληκτική ομάδα που έχει εργαστεί επιστραμμένα στο παρασκήνιο ώστε τώρα να αξίζει να είναι στο προσκήνιο!

Μία καθοριστική ημέρα για το πρωτάθλημα!

 

Θέση
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Km/h
Χρόνος/Διαφ.
1
Suzuki
155.8
41'37.297
2
Suzuki
155.8
+0.651
3
KTM
155.8
+1.203
4
Honda
155.7
+2.194
5
KTM
155.3
+8.046
6
Ducati
155.3
+8.755
7
KTM
155.2
+10.137
8
Ducati
155.2
+10.801
9
Ducati
155.1
+11.550
10
Ducati
154.8
+16.803
11
Yamaha
154.7
+17.617
12
Honda
154.3
+24.350
13
Yamaha
154.3
+25.403
14
Yamaha
153.4
+39.639
Εγκαταλείψεις
 
Aprilia
145.6
2 Laps
 
Honda
155.1
4 Laps
 
Ducati
151.0
14 Laps
 
Ducati
152.6
22 Laps
 
Honda
151.9
22 Laps
 
Yamaha
151.3
23 Laps
 
Aprilia
 
0 Lap

 

Ετικέτες

MotoGP 2026: Παρουσίαση ομάδας Ducati Lenovo - Γιορτάζοντας 100 χρόνια ιστορίας

Επετειακή Desmosedici GP σε Rosso Centenario για Márquez και Bagnaia
Ducati Lenovo MotoGP Team 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/1/2026

Η Ducati παρουσίασε επίσημα, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στους Δολομίτες στη Madonna di Campiglio, την Ducati Lenovo Team για το MotoGP 2026, σε μια χρονιά ορόσημο που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ιταλικής εταιρείας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η μαγευτική Madonna di Campiglio, στην καρδιά των Δολομιτών, φιλοξένησε την επίσημη παρουσίαση της Ducati Lenovo Team. Εκεί αποκαλύφθηκαν οι Desmosedici GP με τις οποίες οι Marc Márquez και Francesco Bagnaia θα ξεκινήσουν τη σεζόν MotoGP 2026, με πρώτο αγώνα το GP Ταϊλάνδης την 1η Μαρτίου.

Η Ducati Lenovo Team έρχεται από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν, με την τρίτη κατάκτηση στην ιστορία της του “απόλυτου” τριπλού στέμματος κερδίζοντας τα τρία πρωταθλήματα (αναβατών, κατασκευαστών και ανεξάρτητων ομάδων), ενώ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σημείωσε 13 νίκες.

Το σύνολο των νικών της εργοστασιακής ομάδας στο MotoGP έφτασε τις 99, μόλις μία πριν το ιστορικό ορόσημο των 100. Παράλληλα, καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ βαθμών από έναν αναβάτη σε μία σεζόν (Marc Márquez, 545 βαθμοί) και ο έκτος συνεχόμενος τίτλος κατασκευαστών για τη Ducati.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Το 2026 έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Ducati γιορτάζει έναν αιώνα από την ίδρυσή της το 1926. Η επέτειος αποτυπώνεται και στη νέα αγωνιστική εμφάνιση της Desmosedici GP.

Ένα σκούρο κόκκινο (Rosso Centenario) διακοσμημένο με δύο λευκές γραμμές, που παραπέμπει στις ρίζες της Ducati, από την Ducati 60 του 1949, την πρώτη ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, έως την Gran Sport "Marianna" του 1955, την πρώτη αγωνιστική Ducati που σχεδίασε ο Fabio Taglioni.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Τι καλύτερο για να τιμηθεί το Rosso Centenario από ένα δίδυμο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Εννέα παγκόσμιοι τίτλοι MotoGP συνολικά (επτά για τον Marc Márquez και δύο για τον Francesco Bagnaia).

Ο Márquez, πρωταγωνιστής μίας από τις μεγαλύτερες επιστροφές στην ιστορία του αθλήματος, είναι έτοιμος να γράψει ένα ακόμη κεφάλαιο, ενώ ο Bagnaia, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP της Ducati από το Borgo Panigale, επιστρέφει με στόχο τη λύτρωση.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Στην εκδήλωση Campioni in Pista, που διοργανώθηκε από τη Ducati και τον Οργανισμό Τουρισμού της Madonna di Campiglio, παρόντες ήταν, εκτός από τους αναβάτες και τη διοίκηση της ομάδας, με τον Claudio Domenicali, CEO της Ducati, και τον Luigi Dall’Igna, Γενικό Διευθυντή της Ducati Corse.

Η έναρξη της σεζόν MotoGP πλησιάζει, με το πρώτο επίσημο τεστ να είναι προγραμματισμένο για τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου στη Sepang, στην Μαλαισία.

Πριν απολαύσουν τις χιονισμένες πίστες της περιοχής, οι Marquez και Bagnaia θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της Madonna di Campiglio, για να συναντήσουν τους φίλους της Ducati.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

O Claudio Domenicali CEO της Ducati, δήλωσε: "Δεν θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε την Ducati Lenovo Team οπουδήποτε αλλού πέρα από τη Madonna di Campiglio, ειδικά σε μια τόσο σημαντική χρονιά για εμάς, τη χρονιά των 100 χρόνων της Ducati".

Τα αγωνιστικά μας αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, τέσσερις συνεχόμενοι τίτλοι αναβατών και έξι τίτλοι κατασκευαστών. Με τον Marc και τον Pecco έχουμε δύο εξαιρετικούς Πρωταθλητές, με ισχυρό κίνητρο και ξεκάθαρους στόχους.

Μαζί με την Desmosedici GP, αντιμετωπίζουμε το 2026 με αποφασιστικότητα και φιλοδοξία για νέες επιτυχίες."

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Ο Γενικός διευθυντής της Ducati Corse , Luigi Dall’Igna συμπλήρωσε: "Η φετινή σεζόν είναι μοναδική. Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ducati και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για τις μεγάλες αλλαγές κανονισμών το 2027.

Θέλουμε να τιμήσουμε αυτή την επέτειο με τεχνολογία, ρεκόρ και επιτυχίες. Ο Marc και ο Pecco είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά και οι δύο Πρωταθλητές. Μαζί, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το 2026 με τη μέγιστη δυνατή δέσμευση."

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Márquez (#93), είπε αξιολογώντας την περασμένη χρονιά: "Το 2025 ήταν καθοριστικό για τη ζωή και την καριέρα μου. Το 2026 είναι μια νέα πρόκληση.

Η Desmosedici GP είναι το πιο ανταγωνιστικό πακέτο και θέλω πρώτα απ’ όλα να ξαναβρώ πλήρως την αυτοπεποίθησή μου. Τα πρώτα τεστ ήταν θετικά, αλλά η Μαλαισία θα είναι η πρώτη πραγματική δοκιμή."

Ο ομόσταυλος του, Francesco Bagnaia (#63), εδειξε ανυπόμονος, λέγοντας: "Αφήνω πίσω μου μια δύσκολη χρονιά που όμως με δίδαξε πολλά. Το 2026 είναι μια νέα ευκαιρία, σε μια ξεχωριστή χρονιά για τη Ducati.

Ανυπομονώ για τα πρώτα τεστ και να δουλέψω ξανά με όλη την ομάδα, με στόχο να είμαι πρωταγωνιστής και να το απολαύσω."