MotoGP Valencia Red Flag: Έξαλλος ο Bezzecchi καθώς καιγόταν η GP21 – Πολλές πτώσεις στην FP3

Αλλαγές θερμοκρασίας ρίχνουν Fernandez, Bastianini, Binder, Nakagami, Viñales
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/11/2022

Ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) έχασε τον έλεγχο της Ducati GP21 και έπεσε στην 7η στροφή με την μοτοσυκλέτα να κάνει αρκετές περιστροφές στον αέρα και το έδαφος και τον Bezzecchi να χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να σηκωθεί.

Παρόλο που η GP21 καιγόταν, οι κριτές δεν έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο σύμφωνα με τον Bezzecchi και δεν έτρεξαν τόσο γρήγορα, πράγμα που τον εκνεύρισε εκείνη την στιγμή και σκουντώντας τους, τους παρότρυνε να σβήσουν την μοτοσυκλέτα πριν η ζημιά γίνει μεγαλύτερη.

 

 

 

 

 

 

Η FP3 ήταν δύσκολη για αρκετούς αναβάτες ο Bagnaia με τον Binder βγήκαν εκτός στην δεύτερη στροφή, ευτυχώς όμως ο Bagnaia εξασφάλισε το εισιτήριο για την Q2 ενώ ο Miller ήταν ταχύτερος  από την αρχή, απειλήθηκε από τον Zarco και στο τέλος έκανε και πάλι ταχύτερο χρόνο.

Πτώσεις σημείωσαν οι: Raul Fernandez (Tech3 KTM Factory Racing), Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™), Brad Binder, Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) και ο Maverick Viñales (Aprilia Racing).

Ο Quartararo κατάφερε να κάνει τον 4ο καλύτερο χρόνο ακολουθούμενος από τον Marc Marquez και τον Aleix Espargaro και έπειτα τον Bagnaia.

 

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Takaaki Nakagami επιστρέφει ως wildcard στο Motegi

Θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της πατρίδας του στο Grand Prix της Ιαπωνίας
Nakagami
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Honda Racing Corporation επιβεβαίωσε ότι ο Takaaki Nakagami θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ως wildcard συμμετοχή στον 16ο γύρο του MotoGP, για το Grand Prix της Ιαπωνίας στο Mobility Resort Motegi.

Ο 34χρονος Ιάπωνας, που από το 2025 έχει αναλάβει τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης της HRC, θα βρεθεί ξανά στην εκκίνηση ενός Grand Prix μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, σε μια συμμετοχή που συνδυάζει την αγωνιστική παρουσία με τη συλλογή δεδομένων υπό πραγματικές συνθήκες.

Ο Nakagami ξεκίνησε την πορεία του στους αγώνες κατακτώντας το πρωτάθλημα GP125 του All Japan Road Race Championship σε ηλικία μόλις 14 ετών, πριν μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στη Moto2 πέτυχε δύο νίκες, ενώ το 2018 ανέβηκε στα MotoGP, όπου παρέμεινε για επτά συνεχόμενες σεζόν έως το τέλος του 2024.

Nakagami

Από την περασμένη χρονιά αποτελεί βασικό μέλος του προγράμματος εξέλιξης της Honda και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δοκιμές της RC213V, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας ενόψει των επόμενων ετών.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στο Grand Prix της Ιαπωνίας. Αυτός ο αγώνας αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις δοκιμές υπό πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες. Το να αγωνίζομαι μπροστά στους Ιάπωνες φιλάθλους, στον εντός έδρας αγώνα μου, κάνει αυτή την περίσταση ακόμη πιο ξεχωριστή," δήλωσε ο Nakagami.

Το Grand Prix Ιαπωνίας θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στην πίστα Mobility Resort Motegi, με τον Nakagami να ενισχύει την παρουσία της HRC ως wildcard συμμετοχή και να συμβάλλει στη συνέχιση της εξέλιξης της RC213V μέσα σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Nakagami