MotoGP Valencia Red Flag: Έξαλλος ο Bezzecchi καθώς καιγόταν η GP21 – Πολλές πτώσεις στην FP3

Αλλαγές θερμοκρασίας ρίχνουν Fernandez, Bastianini, Binder, Nakagami, Viñales
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/11/2022

Ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) έχασε τον έλεγχο της Ducati GP21 και έπεσε στην 7η στροφή με την μοτοσυκλέτα να κάνει αρκετές περιστροφές στον αέρα και το έδαφος και τον Bezzecchi να χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να σηκωθεί.

Παρόλο που η GP21 καιγόταν, οι κριτές δεν έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο σύμφωνα με τον Bezzecchi και δεν έτρεξαν τόσο γρήγορα, πράγμα που τον εκνεύρισε εκείνη την στιγμή και σκουντώντας τους, τους παρότρυνε να σβήσουν την μοτοσυκλέτα πριν η ζημιά γίνει μεγαλύτερη.

 

 

 

 

 

 

Η FP3 ήταν δύσκολη για αρκετούς αναβάτες ο Bagnaia με τον Binder βγήκαν εκτός στην δεύτερη στροφή, ευτυχώς όμως ο Bagnaia εξασφάλισε το εισιτήριο για την Q2 ενώ ο Miller ήταν ταχύτερος  από την αρχή, απειλήθηκε από τον Zarco και στο τέλος έκανε και πάλι ταχύτερο χρόνο.

Πτώσεις σημείωσαν οι: Raul Fernandez (Tech3 KTM Factory Racing), Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™), Brad Binder, Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) και ο Maverick Viñales (Aprilia Racing).

Ο Quartararo κατάφερε να κάνει τον 4ο καλύτερο χρόνο ακολουθούμενος από τον Marc Marquez και τον Aleix Espargaro και έπειτα τον Bagnaia.

 

 

Ετικέτες

MotoGP Brno: Αποβλήθηκε ο Bezzecchi από τον αγώνα της Κυριακής! Έριξε σφαλιάρες σε κριτή! [VIDEO]

Απαράδεκτη και αψυχολόγητη συμπεριφορά
MotoGP Brno: Αποβλήθηκε ο Bezzecchi από τον αγώνα της Κυριακής! Έριξε σφαλιέρες σε κριτή! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/6/2026

Μία απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε ο Bezzecchi αμέσως μετά την πτώση του στον σημερινό αγώνα Sprint. Τρέχοντας στην πεσμένη του μοτοσυκλέτα, χτύπησε έναν από τους κριτές που είχε σπεύσει να σηκώσει την μοτοσυκλέτα του, προφανώς αντιδρώντας χωρίς να σκεφτεί, στον τρόπο που ο κριτής την προσέγγισε.

Η διοργάνωση περίμενε να τελειώσει η αγωνιστική δράση για να εξετάσει την περίπτωση και να ακούσει και την πλευρά του Bezzecchi ανακοινώνοντας πριν από λίγο την αποβολή του από τον αγώνα της Τσεχίας, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το βαθμολογικό πλήγμα που υπέστη σήμερα.

Αναμένεται ανακοίνωση συγνώμης από τον Bezzecchi, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι αυτή την στιγμή.

Με διαφορετικές γωνίες από τις κάμερες να δίνονται στην δημοσιότητα και κυρίως από την onboard κάμερα του Bezzecchi, φαίνεται πως η αντίδρασή του πυροδοτήθηκε από την κατά λάθος κίνηση του κριτή να ανοίξει το γκάζι στην πεσμένη μοτοσυκλέτα, στην προσπάθειά του να την σηκώσει. Ο Bezzecchi θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί για αυτό αλλά σε καμία περίπτωση να σηκώσει το χέρι του.

Το στιγμιότυπο: