MotoGP VIDEO - Bezzecchi: "Ο Marquez με πέταξε έξω και δεν τιμωρείται γιατί είναι ο Marc Marquez"

Η ίδια η Dorna συντηρεί την κόντρα
MotoGP VIDEO Bezzecchi: «Ο Marquez με πέταξε έξω και δεν τιμωρείται γιατί είναι ο Marc Marquez»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/11/2023

Ένα ξεκάθαρο στιγμιότυπο μεταδίδει η ίδια η Dorna μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της, με τον Bezzecchi να κατηγορεί τους κριτές της FIM για το γεγονός πως ο Marquez δεν τιμωρήθηκε.

Στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν ο Bezzecchi δεν ολοκλήρωσε ούτε γύρο σημειώνοντας πτώση με τον Marc Marquez να εμπλέκεται στο περιστατικό αλλά την προσοχή να είναι εκείνη την στιγμή μπροστά καθώς ο Martin πάλευε να βρεθεί πίσω από τον Bagnaia και ξεκινούσε ένα κυνηγητό που δυστυχώς και δεν ολοκληρώθηκε.

Λίγο αργότερα ο Martin θα έριχνε τον Marquez και θα έβγαινε και αυτός εκτός, οπότε η προσοχή είχε ήδη στραφεί μακριά από την πρώτη πτώση της ημέρας, ενώ θα υπήρχε και ένα άτυπο ρεκόρ πτώσεων που θα συμπλήρωναν την εικόνα.

Η Dorna τώρα με την σειρά της, παίρνει συνέντευξη από τον Bezzecchi αμέσως μετά τον αγώνα, τον ρωτά τι συνέβη και εκείνος απαντά πως ο Marc Marquez τον χτύπησε και εξαιτίας αυτού έπεσε. Και συνεχίζει η ερώτηση: "αν σε χτύπησε και έπεσες, γιατί πιστεύεις πως δεν τιμωρήθηκε", με τον Bezzecchi να απαντά πως δεν τιμωρήθηκε γιατί είναι ο Marc Marquez και κανείς δεν πειράζει τον Marc Marquez:

το επίμαχο σημείο:

 

 

Αφήνει λοιπόν όλες τις απόψεις να ακούγονται ή απλά συντηρεί τον χαμό ή και τα δύο μαζί η Dorna. Στο μεταξύ δεν θα συμφωνήσουν όλοι με τον Bezzecchi, όχι στο αν είναι προστατευόμενος ο Marc Marquez, αυτό είναι το πρώτο για το οποίο θα βρει συμμάχους. Αλλά στο ποιος πραγματικά έφταιγε δεν θα βρει καθολική αποδοχή η άποψη του Bezzecchi, ιδιαίτερα από αγωνιζόμενους και άλλους αθλητές καθώς διαφέρει η δική του περίπτωση με του Martin που ακολούθησε αμέσως μετά. Δύο περιστατικά που μοιάζουν βέβαια, σαν να έχει αποφασίσει το κάρμα του Marquez πως και η υπομονή έχει όρια. Σε εκείνη την περίπτωση ο Martin είχε ξεκάθαρο σφάλμα ενώ στην πρώτη πτώση της ημέρας και ιδιαίτερα από την εναέρια λήψη, ο Bezzecchi θα βρει κόσμο να διαφωνήσει μαζί του. Σε κάθε περίπτωση το ευτύχημα είναι πως δεν υπήρξε τραυματισμός και πως ο Bezzecchi παρόλο που δεν θα είναι στην καλύτερή του φόρμα, θα συμμετέχει στις πολύ σημαντικές δοκιμές που έρχονται.

MotoGP VIDEO Bezzecchi: «Ο Marquez με πέταξε έξω και δεν τιμωρείται γιατί είναι ο Marc Marquez»

Ετικέτες

MotoGP: Ολοκληρώθηκε η διπλή επέμβαση του Marc Márquez μετά το Le Mans, χάνει την Καταλονία

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati χειρουργήθηκε σε πόδι και ώμο στη Μαδρίτη - Άγνωστος ο χρόνος επιστροφής του
Marquez Surgery
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/5/2026

Ο Marc Marquez υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε δύο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στη Μαδρίτη, μετά τη σφοδρή πτώση που είχε στον αγώνα Sprint του Γαλλικού Grand Prix, με τη Ducati Lenovo Team να επιβεβαιώνει παράλληλα πως ο Ισπανός δεν θα δώσει το παρών ούτε στον επόμενο αγώνα της Καταλονίας.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ruber Internacional στη Μαδρίτη, όπου υποβλήθηκε σε διπλή χειρουργική επέμβαση υπό την επίβλεψη του Dr. Samuel Antuna και της ιατρικής του ομάδας.

Η πρώτη επέμβαση αφορούσε το δεξί του πόδι και συγκεκριμένα το κάταγμα στο μετατάρσιο, τραυματισμός που προέκυψε από το βίαιο highside που είχε στον αγώνα Sprint του Le Mans. Οι γιατροί προχώρησαν με επιτυχία στη σταθεροποίηση του κατάγματος, με την επέμβαση να ολοκληρώνεται χωρίς επιπλοκές.

Παράλληλα, ο Marquez υποβλήθηκε και σε δεύτερη, προγραμματισμένη αυτή τη φορά, χειρουργική επέμβαση στον δεξί ώμο. Η συγκεκριμένη επέμβαση σχετιζόταν με παλαιότερο τραυματισμό, ο οποίος είχε αρχίσει να τον ταλαιπωρεί ξανά μετά τη σφοδρή πτώση του στο περσινό Grand Prix Ινδονησίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι γιατροί αφαίρεσαν δύο βίδες και ένα οστικό θραύσμα από προηγούμενη που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019. Τα συγκεκριμένα υλικά είχαν μετακινηθεί, προκαλώντας πίεση στο κερκιδικό νεύρο και φέρνοντας ενοχλήσεις στον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Marquez Injury

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό από την Ducati Lenovo Team, ο Marquez δεν θα αγωνιστεί στο Grand Prix Καταλονίας της επόμενης εβδομάδας και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ ακόμη, πριν επιστρέψει στο σπίτι του ώστε να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επιστροφής, με την πορεία της αποθεραπείας του τις επόμενες εβδομάδες να καθορίζει πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στη δράση.

Η απουσία του Márquez από το επόμενο Grand Prix δημιουργεί νέα δεδομένα στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως δίνει προτεραιότητα στην πλήρη αποκατάσταση ενός αναβάτη που κοντεύει να έχει περάσει από περισσότερες χειρουργικές αίθουσες απ’ ότι πίστες τα τελευταία χρόνια.