MotoGP VIDEO - Bezzecchi: "Ο Marquez με πέταξε έξω και δεν τιμωρείται γιατί είναι ο Marc Marquez"

Η ίδια η Dorna συντηρεί την κόντρα
MotoGP VIDEO Bezzecchi: «Ο Marquez με πέταξε έξω και δεν τιμωρείται γιατί είναι ο Marc Marquez»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/11/2023

Ένα ξεκάθαρο στιγμιότυπο μεταδίδει η ίδια η Dorna μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της, με τον Bezzecchi να κατηγορεί τους κριτές της FIM για το γεγονός πως ο Marquez δεν τιμωρήθηκε.

Στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν ο Bezzecchi δεν ολοκλήρωσε ούτε γύρο σημειώνοντας πτώση με τον Marc Marquez να εμπλέκεται στο περιστατικό αλλά την προσοχή να είναι εκείνη την στιγμή μπροστά καθώς ο Martin πάλευε να βρεθεί πίσω από τον Bagnaia και ξεκινούσε ένα κυνηγητό που δυστυχώς και δεν ολοκληρώθηκε.

Λίγο αργότερα ο Martin θα έριχνε τον Marquez και θα έβγαινε και αυτός εκτός, οπότε η προσοχή είχε ήδη στραφεί μακριά από την πρώτη πτώση της ημέρας, ενώ θα υπήρχε και ένα άτυπο ρεκόρ πτώσεων που θα συμπλήρωναν την εικόνα.

Η Dorna τώρα με την σειρά της, παίρνει συνέντευξη από τον Bezzecchi αμέσως μετά τον αγώνα, τον ρωτά τι συνέβη και εκείνος απαντά πως ο Marc Marquez τον χτύπησε και εξαιτίας αυτού έπεσε. Και συνεχίζει η ερώτηση: "αν σε χτύπησε και έπεσες, γιατί πιστεύεις πως δεν τιμωρήθηκε", με τον Bezzecchi να απαντά πως δεν τιμωρήθηκε γιατί είναι ο Marc Marquez και κανείς δεν πειράζει τον Marc Marquez:

το επίμαχο σημείο:

 

 

Αφήνει λοιπόν όλες τις απόψεις να ακούγονται ή απλά συντηρεί τον χαμό ή και τα δύο μαζί η Dorna. Στο μεταξύ δεν θα συμφωνήσουν όλοι με τον Bezzecchi, όχι στο αν είναι προστατευόμενος ο Marc Marquez, αυτό είναι το πρώτο για το οποίο θα βρει συμμάχους. Αλλά στο ποιος πραγματικά έφταιγε δεν θα βρει καθολική αποδοχή η άποψη του Bezzecchi, ιδιαίτερα από αγωνιζόμενους και άλλους αθλητές καθώς διαφέρει η δική του περίπτωση με του Martin που ακολούθησε αμέσως μετά. Δύο περιστατικά που μοιάζουν βέβαια, σαν να έχει αποφασίσει το κάρμα του Marquez πως και η υπομονή έχει όρια. Σε εκείνη την περίπτωση ο Martin είχε ξεκάθαρο σφάλμα ενώ στην πρώτη πτώση της ημέρας και ιδιαίτερα από την εναέρια λήψη, ο Bezzecchi θα βρει κόσμο να διαφωνήσει μαζί του. Σε κάθε περίπτωση το ευτύχημα είναι πως δεν υπήρξε τραυματισμός και πως ο Bezzecchi παρόλο που δεν θα είναι στην καλύτερή του φόρμα, θα συμμετέχει στις πολύ σημαντικές δοκιμές που έρχονται.

MotoGP VIDEO Bezzecchi: «Ο Marquez με πέταξε έξω και δεν τιμωρείται γιατί είναι ο Marc Marquez»

Ετικέτες

MotoGP: Επίσημο αντίο Davide Brivio στην Trackhouse – Προορίζεται για αντικαταστάτης του Alberto Puig στο HRC

Μια ακόμη ηχηρή μεταγραφή επιβεβαιώνεται, κατά το ήμισυ τουλάχιστον
Davide-Brivio
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Με επίσημο ανακοινωθέν της ομάδας Trackhouse Racing MotoGP στο περιθώριο του Καταλανικού Grand Prix στη Βαρκελώνη επισημοποιήθηκε μια φήμη που είχε φουντώσει τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο Davide Brivio θα αποχωρήσει από τη διεύθυνση της ομάδας μετά το τέλος της φετινής σεζόν, γεγονός που καλύπτει κατά το ήμισυ την επικαιρότητα. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι ο έμπειρος Ιταλός φεύγει, αλλά δεν αποκαλύπτεται ο νέος του προορισμός.

Πριν λίγες μέρες γράφαμε για την αναβάθμιση του Alberto Puig από διευθυντή της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC Castrol σε έναν πιο κομβικό ρόλο με ευρύτερες αρμοδιότητες εντός του αγωνιστικού τμήματος HRC (Honda Racing Corporation). Το προφανές ερώτημα που εξαρχής δημιουργήθηκε αφορούσε τον αντικαταστάτη του και η διασύνδεση των δύο ειδήσεων μας δίνει την απάντηση.

Η φημολογία ήδη ήθελε τον 58χρονο Brivio σε διαπραγματεύσεις με τη Honda για τη θέση αυτή και η ανακοίνωση της Trackhouse ανοίγει τον δρόμο για τον επόμενο προορισμό του Ιταλού, με μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις να απομένουν.

Ο Brivio είναι ένα πολύ έμπειρο στέλεχος με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και ανάλογα πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Προερχόμενος από μια πενταετία στην ηγεσία της Yamaha στο WSBK, μετακινήθηκε εντός της ιαπωνικής εταιρείας στο MotoGP το 2001. Εκεί, παρέα με τον Lin Jarvis ήταν κομβικός στο να προσελκύσει τον Valentino Rossi στη Yamaha το 2004, παίρνοντας μαζί του μια σειρά αξέχαστα πρωταθλήματα.

Ένας από τους επόμενους σταθμούς του Brivio ήταν η Suzuki (2013), με την οποία πανηγύρισε τον ιστορικό τίτλο του Joan Mir το 2020, τον πρώτο για τη Suzuki μετά από μια στείρα 20ετία από τον τελευταίο τίτλο του Kenny Roberts Jr. στη δίχρονη ακόμη εποχή του πρωταθλήματος το 2000.

Η αποχώρησή του από το MotoGP ήρθε το 2021 για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα Alpine F1, περνώντας τρία χρόνια στο κορυφαίο τετράτροχο πρωτάθλημα πριν επιστρέψει το 2024 ως αγωνιστικός διευθυντής της νεοσύστατης αμερικανικής ομάδας Trackhouse Racing MotoGP.

Όσο για την Trackhouse, η φετινή χρονιά συνδυάζει αγωνιστικές επιτυχίες με δυσάρεστες ειδήσεις, καθώς εκτός από τον team manager της, Brivio, χάνει του χρόνου και τον Ai Ogura που οδεύει πως μια εργοστασιακή Yamaha το 2027.