MotoGP: Υπέγραψε επιτέλους ο Marc Marquez με την Ducati! 2025-2026

Η ανακοίνωση που όλοι περίμεναν
MotoGP: Υπέγραψε επιτέλους ο Marc Marquez με την Ducati!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/6/2024

Μία σειρά μετακινήσεων λαμβάνει πλέον τέλος καθώς ο Marc Marquez πηγαίνει στην Ducati, και με την βούλα πλέον καθότι η Ducati Corse μόλις ανακοίνωσε την συμφωνία τους για τις επόμενες δύο σεζόν.

Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Μarc Marquez αντικαθιστά τον Bastianini που εκτός απροόπτου πηγαίνει στην Tech3 και μαζί με τον Bagnaia θα είναι οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

O Luigi Dall'Igna Γενικός Διευθυντής Ducati Corse δήλωσε: «Πρώτα απ' όλα, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Enea Bastianini όσο και τον Jorge Martín για την συνεργασία μας και την προσπάθεια που έκαναν μαζί μας τα τελευταία χρόνια και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Αυτή τη σεζόν, έδειξαν ότι έχουν φτάσει σε ένα απίστευτο επίπεδο και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι στη μάχη του τίτλου μέχρι το τέλος. Η απόφαση για τον νέο συμπαίκτη του Bagnaia στην ομάδα Ducati Lenovo δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε μια λίστα με πολύ δυνατούς αναβάτες για να επιλέξουμε.

«Στο τέλος, η επιλογή μας ήταν ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο όπως ο Marc Marquez. Σε λίγους μόλις αγώνες, κατάφερε να προσαρμοστεί τέλεια στην Desmosedici GP ενώ η έμφυτη φιλοδοξία του τον ωθεί να αναπτύσσεται συνεχώς. Στο box θα έχουμε δύο αναβάτες που κατέχουν μαζί 11 Παγκόσμιους Τίτλους και το να μπορούμε να βασιστούμε στην εμπειρία και την ωριμότητά τους θα είναι ανεκτίμητο και για τη δική μας ανάπτυξη».

Ο Marc Marquez δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να φορέσω τα κόκκινα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας Ducati στα MotoGP την επόμενη σεζόν. Βασικά, από την πρώτη επαφή με την Desmosedici GP ευχαριστήθηκα την οδήγησή της και προσαρμόστηκα σε αυτή πολύ γρήγορα. Από εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι στόχος μου ήταν να συνεχίσω αυτή την πορεία, να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να μετακομίσω στην ομάδα όπου ο Francesco Bagnaia είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής για δύο συνεχόμενα χρόνια. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα το 2025 και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η Ducati.

«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τη Nadia, τον Carlo, τον Michele και όλη την οικογένεια της Gresini Racing που μου άνοιξαν την πόρτα της ομάδας τους σε μια ευαίσθητη στιγμή της καριέρας μου. Τώρα, θα συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε και να τα δίνουμε όλα σε ό,τι απομένει από την τρέχουσα σεζόν, η οποία είναι η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή».

MotoGP - Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Τσάμπα (ή μήπως όχι) η γκρίνια του Ισπανού όλο αυτό το διάστημα
MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/6/2024

To τελευταίο διάστημα ο Joan Mir είτε γκρίνιαζε για την κατάσταση που επικρατεί στην Honda ελέω της μη ανταγωνιστικότητας της RC213V είτε έλεγε πως θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς καθώς αυτή είναι η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του. Τελικά όχι μόνο δεν θα δούμε τον Mir να κρεμάει την φόρμα του αλλά ο Ισπανός φαίνεται πως θα παραμείνει εργοστασιακός αναβάτης της Honda για τα επόμενα δύο χρόνια! Τσάμπα η γκρίνια ή μήπως αυτή πέτυχε τον σκοπό της, ήτοι ένα καλύτερο συμβόλαιο;

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 ο οποίος με τη Honda δεν έχει καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσει κάποια νίκη ή βάθρο, θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να βρίσκεται δίπλα στον Luca Marini, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2025. Οι λόγοι της απόφασης του Mir να παραμείνει στην ιαπωνική εταιρεία είναι προφανείς: πρώτον τα χρήματα που θα πάρει θα είναι παραπάνω από αρκετά, ενώ θα έχει και την σταθερότητα που ψάχνει ένας αναβάτης στην καριέρα του. Επιπρόσθετα οι “θέσεις εργασίας” στο MotoGP ολοένα και λιγοστεύουν αν αναλογιστούμε πως έρχεται η νέα φουρνιά αναβατών από την Moto2 όπως ο Pedro Acosta για παράδειγμα. Τέλος... πού θα πάει, δεν θα καταφέρουν να βελτιώσουν την RC213V οι Ιάπωνες; Ακόμα και αυτή η βραδύτητά των αντιδράσεών τους σίγουρα θα έχει κάποια όρια!

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Ο Mir με την επέκταση του συμβολαίου του θέλει ταυτόχρονα να δείξει στα αφεντικά της Honda πως μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική η RC213V και γιατί όχι να πορευτεί μαζί τους και το 2027, χρονιά στην οποία αλλάζουν οι κανονισμοί του MotoGP.

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Ετικέτες