MotoGP: Υπέγραψε επιτέλους ο Marc Marquez με την Ducati! 2025-2026

Η ανακοίνωση που όλοι περίμεναν
MotoGP: Υπέγραψε επιτέλους ο Marc Marquez με την Ducati!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/6/2024

Μία σειρά μετακινήσεων λαμβάνει πλέον τέλος καθώς ο Marc Marquez πηγαίνει στην Ducati, και με την βούλα πλέον καθότι η Ducati Corse μόλις ανακοίνωσε την συμφωνία τους για τις επόμενες δύο σεζόν.

Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Μarc Marquez αντικαθιστά τον Bastianini που εκτός απροόπτου πηγαίνει στην Tech3 και μαζί με τον Bagnaia θα είναι οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

O Luigi Dall'Igna Γενικός Διευθυντής Ducati Corse δήλωσε: «Πρώτα απ' όλα, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Enea Bastianini όσο και τον Jorge Martín για την συνεργασία μας και την προσπάθεια που έκαναν μαζί μας τα τελευταία χρόνια και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Αυτή τη σεζόν, έδειξαν ότι έχουν φτάσει σε ένα απίστευτο επίπεδο και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι στη μάχη του τίτλου μέχρι το τέλος. Η απόφαση για τον νέο συμπαίκτη του Bagnaia στην ομάδα Ducati Lenovo δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε μια λίστα με πολύ δυνατούς αναβάτες για να επιλέξουμε.

«Στο τέλος, η επιλογή μας ήταν ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο όπως ο Marc Marquez. Σε λίγους μόλις αγώνες, κατάφερε να προσαρμοστεί τέλεια στην Desmosedici GP ενώ η έμφυτη φιλοδοξία του τον ωθεί να αναπτύσσεται συνεχώς. Στο box θα έχουμε δύο αναβάτες που κατέχουν μαζί 11 Παγκόσμιους Τίτλους και το να μπορούμε να βασιστούμε στην εμπειρία και την ωριμότητά τους θα είναι ανεκτίμητο και για τη δική μας ανάπτυξη».

Ο Marc Marquez δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να φορέσω τα κόκκινα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας Ducati στα MotoGP την επόμενη σεζόν. Βασικά, από την πρώτη επαφή με την Desmosedici GP ευχαριστήθηκα την οδήγησή της και προσαρμόστηκα σε αυτή πολύ γρήγορα. Από εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι στόχος μου ήταν να συνεχίσω αυτή την πορεία, να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να μετακομίσω στην ομάδα όπου ο Francesco Bagnaia είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής για δύο συνεχόμενα χρόνια. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα το 2025 και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η Ducati.

«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τη Nadia, τον Carlo, τον Michele και όλη την οικογένεια της Gresini Racing που μου άνοιξαν την πόρτα της ομάδας τους σε μια ευαίσθητη στιγμή της καριέρας μου. Τώρα, θα συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε και να τα δίνουμε όλα σε ό,τι απομένει από την τρέχουσα σεζόν, η οποία είναι η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή».

MotoGP: Ο Pedro Acosta θα αγωνίζεται με Ducati δίπλα στον Marc Marquez το 2027

Τα μεταγραφικά χτυπήματα είναι απανωτά και δεν έχει καν ξεκινήσει η σεζόν του 2026!
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/1/2026

Εδώ έχουμε την τρίτη μεταγραφική "βόμβα" σε σχεδόν 24 ώρες, όσον αφορά στις μετακινήσεις των αναβατών του MotoGP για τη σεζόν 2027 και όλα αυτά πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Ο Jorge Martin πάει στη Yamaha το 2027 και ο Fabio Quartararo στη Honda, αποτελώντας δύο δυνατές μεταγραφικές βόμβες που έσκασαν χτες. Πριν καλά-καλά καταλαγιάσουν λοιπόν έρχεται και μία τρίτη, καθώς σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, ο Pedro Acosta έχει ήδη συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, όταν και θα έχει οριστικοποιηθεί η ανανέωση συμβολαίου του Borgo Panigale και του Marc Marquez.

Η AS αναφέρει πως η Ducati τα έχει βρει με τον Acosta για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και όπως καταλαβαίνει κανείς θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Marc Marquez. Ο Acosta θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της κορυφαίας κατηγορίας αυτή τη στιγμή, καθώς είναι μόλις 21 ετών και θα αντικαταστήσει τον Pecco Bagnaia, το μέλλον του οποίου είναι άγνωστο προς το παρόν -αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακίνησή του στην VR46 Racing Team και τη μετακίνηση του Rossi από την Ducati στην Aprilia!

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο πως την θέση του Acosta στην εργοστασιακή ομάδα της KTM θα πάρει ο Maverick Vinales, που θα προαχθεί από την Red Bull KTM Tech3.

Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί το δημοσίευμα των Ισπανών και πως θα καλυφθούν τα κενά του grid που δημιουργεί σαν φαινόμενο ντόμινο κάθε μεταγραφή.