MotoGP: Υπέγραψε επιτέλους ο Marc Marquez με την Ducati! 2025-2026

Η ανακοίνωση που όλοι περίμεναν
MotoGP: Υπέγραψε επιτέλους ο Marc Marquez με την Ducati!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/6/2024

Μία σειρά μετακινήσεων λαμβάνει πλέον τέλος καθώς ο Marc Marquez πηγαίνει στην Ducati, και με την βούλα πλέον καθότι η Ducati Corse μόλις ανακοίνωσε την συμφωνία τους για τις επόμενες δύο σεζόν.

Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Μarc Marquez αντικαθιστά τον Bastianini που εκτός απροόπτου πηγαίνει στην Tech3 και μαζί με τον Bagnaia θα είναι οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

O Luigi Dall'Igna Γενικός Διευθυντής Ducati Corse δήλωσε: «Πρώτα απ' όλα, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Enea Bastianini όσο και τον Jorge Martín για την συνεργασία μας και την προσπάθεια που έκαναν μαζί μας τα τελευταία χρόνια και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Αυτή τη σεζόν, έδειξαν ότι έχουν φτάσει σε ένα απίστευτο επίπεδο και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι στη μάχη του τίτλου μέχρι το τέλος. Η απόφαση για τον νέο συμπαίκτη του Bagnaia στην ομάδα Ducati Lenovo δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε μια λίστα με πολύ δυνατούς αναβάτες για να επιλέξουμε.

«Στο τέλος, η επιλογή μας ήταν ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο όπως ο Marc Marquez. Σε λίγους μόλις αγώνες, κατάφερε να προσαρμοστεί τέλεια στην Desmosedici GP ενώ η έμφυτη φιλοδοξία του τον ωθεί να αναπτύσσεται συνεχώς. Στο box θα έχουμε δύο αναβάτες που κατέχουν μαζί 11 Παγκόσμιους Τίτλους και το να μπορούμε να βασιστούμε στην εμπειρία και την ωριμότητά τους θα είναι ανεκτίμητο και για τη δική μας ανάπτυξη».

Ο Marc Marquez δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να φορέσω τα κόκκινα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας Ducati στα MotoGP την επόμενη σεζόν. Βασικά, από την πρώτη επαφή με την Desmosedici GP ευχαριστήθηκα την οδήγησή της και προσαρμόστηκα σε αυτή πολύ γρήγορα. Από εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι στόχος μου ήταν να συνεχίσω αυτή την πορεία, να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να μετακομίσω στην ομάδα όπου ο Francesco Bagnaia είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής για δύο συνεχόμενα χρόνια. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα το 2025 και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η Ducati.

«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τη Nadia, τον Carlo, τον Michele και όλη την οικογένεια της Gresini Racing που μου άνοιξαν την πόρτα της ομάδας τους σε μια ευαίσθητη στιγμή της καριέρας μου. Τώρα, θα συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε και να τα δίνουμε όλα σε ό,τι απομένει από την τρέχουσα σεζόν, η οποία είναι η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή».

MotoGP Assen Sprint: Νίκη Fernandez με Aprilia Trackhouse στο 1-2!

Η πρώτη φορά με δύο Trackhouse στις δύο πρώτες θέσεις
MotoGP Assen Sprint: Νίκη Fernandez με Aprilia Trackhouse στο 1-2!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/6/2026

Την δεύτερη του νίκη σε αγώνα Sprint πήρε ο Fernandez και μαζί και την ηθική ικανοποίηση για την χαμένη pole position και το ρεκόρ πίστας. Ο ταχύτερος γύρος του ακυρώθηκε χωρίς να υπάρχει χρόνος να κάνει μία ακόμη προσπάθεια. Ο λόγος ήταν πως πάτησε εκτός ορίων της πίστας, κάτι πολύ εύκολο στην συγκεκριμένη περίπτωση και μπορεί εύκολα να συμβεί και στον αγώνα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Στην εκκίνηση ο Martin πέρασε πρώτος ακολουθούμενος από τον Ai Ogura και τον Fernandez. Πίσω ερχόταν ο Bezzecchi με τον Di Giannantonio και τον Marquez και κλασσικός ο Mir, πέφτει στις πρώτες στροφές.

Πολύ γρήγορα ο Fernandez πέρασε εμπρός εκμεταλλευόμενος την κατάσταση και μαζί του πέρασε και ο Di Giannantonio αφήνοντας τον Martin να παλέψει με τον Ai Ogura σε μία μάχη που έχασε. Οι δύο Aprilia κατέληξαν πολύ γρήγορα μπροστά από τις εργοστασιακές Ducati όπου ο Marquez ήταν πρώτος. Όχι όμως για πολύ.

Στον 7ο γύρο ο Bagnaia πέρασε εμπρός σε μία κίνηση που δεν θα αποτυπωθεί στα χαρτιά καθώς πάλεψε να περάσει την Aprilia μπροστά του μέχρι τον τελευταίο γύρο, εκεί που τα έπαιξε όλα για όλα και κέρδισε ποινή μίας θέσης επειδή πάτησε εκτός. Πράγμα που έφερε την θέση πίσω στον Marquez.

Ο Martin προσπάθησε να ανακτήσει την θέση του αλλά δεν τα κατάφερε, είχε πάντα τον Bezzecchi να πιέζει, την ίδια στιγμή που η Trackhouse ήταν σε άλλο ρυθμό και δεν πιανόταν.

Ο Ai Ogura που είχε χάσει θέσεις στην εκκίνηση και όπως είπε θα είχε ξεχωρίσει νωρίτερα πέρασε στα μισά του αγώνα και τον Di Giannantonio κάνοντας το 1-2.

Η μάχη Martin και Bezzecchi είχε ενδιαφέρον κυρίως γιατί ήταν στο όριο και δεν άφηνε περιθώριο για λάθη, ενώ μέχρι να επικρατήσει ο Bezzecchi το φλερτ με την πτώση υπήρξε, πράγμα σπάνιο μεταξύ αναβατών της ίδιας ομάδας.

pos.

rider

Team

time / gap

pts

1

25R. Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

20:05.31

 

2

79A. Ogura

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

+0.362

 

3

9F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+1.131

 

4

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+2.161

 

5

89J. Martin

Aprilia Racing

+4.591

 

6

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+4.801

 

7

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+4.901

 

8

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+5.486

 

9

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+9.847

 

10

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+11.383

 

11

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+12.060

 

12

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+13.232

 

13

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+13.351

 

14

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+13.663

 

15

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+14.762

 

16

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+15.535

 

17

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+19.437

 

18

47A. Fernandez

Yamaha Factory Racing

+29.250

 

19

35C. Crutchlow

Castrol Honda LCR

+29.462

 

Εγκαταλείψεις / Πτώσεις

 

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

   
 

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP