MotoGP: Υπέγραψε και η Honda έως το 2026

Αναμενόμενη προσθήκη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/2/2021

Η Honda έχει γράψει λαμπρή ιστορία στα Grand Prix από το 1954 όπου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Isle Of Man. Με 800 νίκες από 100 διαφορετικούς αναβάτες, 850 παρουσίες στο βάθρο και 25 παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία έως σήμερα, χάρη και στη διαρκή παρουσία της στο θεσμό όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες.

Αυτή την εντυπωσιακή πορεία σκοπεύει να την συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση πως υπέγραψε με την Dorna τη νέα συμφωνία για συμμετοχή της στο θεσμό έως το 2026. Μέχρι στιγμής, το νέο συμβόλαιο έως το 2026 έχουν υπογράψει η ΚΤΜ και η Ducati από τις εργοστασιακές ομάδες και φανταζόμαστε πως είναι θέμα χρόνου για να υπογράψουν η Yamaha, η Suzuki και η Aprilia.

MotoGP: Ο Maverick Vinales παίρνει για προπονητή τον Jorge Lorenzo!

Η πρώτη φορά του Lorenzo σε πιο δυναμικό ρόλο στα MotoGP μετά την απόσυρση από την ενεργό αγωνιστική δράση
MotoGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/11/2025

Η επόμενη σεζόν του Maverick Vinales θα είναι η δωδέκατη σερί του Ισπανού στο MotoGP και η δεύτερη με την ομάδα Tech3 KTM, η οποία αλλάζει χέρια, καθώς ο Guenther Steiner αναλαμβάνει τη διαχείριση της ομάδας.

Ο Ισπανός αναβάτης έχει ξεκαθαρίσει πρόσφατα τους τομείς που η KTM πρέπει να βελτιώσει στην RC16, η οποία παραμένει χωρίς νίκη από το 2022, αλλά προσπαθεί επίσης να βελτιώσει τη δική του απόδοση, και η προσθήκη του Jorge Lorenzo στο team του είναι μέρος αυτού του σχεδίου.

Ο Vinales δήλωσε: “Η συμμετοχή του Jorge σε αυτό το ταξίδι είναι μια τεράστια ευκαιρία για να μάθουμε και να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα. Η εμπειρία του και η άποψή του θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε με σιγουριά. Ξεκινάω αυτό το νέο στάδιο με μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον Jorge Lorenzo σε ένα ρόλο “εκτός” πίστας και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.