MotoGP: Υπέγραψε και η Honda έως το 2026

Αναμενόμενη προσθήκη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/2/2021

Η Honda έχει γράψει λαμπρή ιστορία στα Grand Prix από το 1954 όπου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Isle Of Man. Με 800 νίκες από 100 διαφορετικούς αναβάτες, 850 παρουσίες στο βάθρο και 25 παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία έως σήμερα, χάρη και στη διαρκή παρουσία της στο θεσμό όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες.

Αυτή την εντυπωσιακή πορεία σκοπεύει να την συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση πως υπέγραψε με την Dorna τη νέα συμφωνία για συμμετοχή της στο θεσμό έως το 2026. Μέχρι στιγμής, το νέο συμβόλαιο έως το 2026 έχουν υπογράψει η ΚΤΜ και η Ducati από τις εργοστασιακές ομάδες και φανταζόμαστε πως είναι θέμα χρόνου για να υπογράψουν η Yamaha, η Suzuki και η Aprilia.

MotoGP: Ο Pedro Acosta θα αγωνίζεται με Ducati δίπλα στον Marc Marquez το 2027

Τα μεταγραφικά χτυπήματα είναι απανωτά και δεν έχει καν ξεκινήσει η σεζόν του 2026!
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/1/2026

Εδώ έχουμε την τρίτη μεταγραφική "βόμβα" σε σχεδόν 24 ώρες, όσον αφορά στις μετακινήσεις των αναβατών του MotoGP για τη σεζόν 2027 και όλα αυτά πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Ο Jorge Martin πάει στη Yamaha το 2027 και ο Fabio Quartararo στη Honda, αποτελώντας δύο δυνατές μεταγραφικές βόμβες που έσκασαν χτες. Πριν καλά-καλά καταλαγιάσουν λοιπόν έρχεται και μία τρίτη, καθώς σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, ο Pedro Acosta έχει ήδη συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, όταν και θα έχει οριστικοποιηθεί η ανανέωση συμβολαίου του Borgo Panigale και του Marc Marquez.

Η AS αναφέρει πως η Ducati τα έχει βρει με τον Acosta για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και όπως καταλαβαίνει κανείς θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Marc Marquez. Ο Acosta θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της κορυφαίας κατηγορίας αυτή τη στιγμή, καθώς είναι μόλις 21 ετών και θα αντικαταστήσει τον Pecco Bagnaia, το μέλλον του οποίου είναι άγνωστο προς το παρόν -αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακίνησή του στην VR46 Racing Team και τη μετακίνηση του Rossi από την Ducati στην Aprilia!

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο πως την θέση του Acosta στην εργοστασιακή ομάδα της KTM θα πάρει ο Maverick Vinales, που θα προαχθεί από την Red Bull KTM Tech3.

Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί το δημοσίευμα των Ισπανών και πως θα καλυφθούν τα κενά του grid που δημιουργεί σαν φαινόμενο ντόμινο κάθε μεταγραφή.