Από τον
Παύλο Καρατζά
17/10/2025
Αναμένονται ριπές ανέμου άνω των 70 χλμ/ώρα. Οι κατατακτήριες και το Sprint φαίνεται να μην κινδυνεύουν, όμως η εκκίνηση του GP ενδέχεται να μετατεθεί, αφού προβλέπεται ότι οι άνεμοι θα κοπάσουν αργότερα το απόγευμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καιρός στο Phillip Island δημιουργεί ανησυχίες, άλλωστε οι αγώνες σε εκείνη την περιοχή της Αυστραλίας τον Οκτώβριο πάντα εμπεριέχουν τέτοιους κινδύνους. Το 2023 αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο αγώνας για το Σάββατο, αναβάλλοντας το Sprint για την Κυριακή, το οποίο στη συνέχεια ακυρώθηκε εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Και φέτος υπάρχει ανησυχία για την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία αναμένονται ριπές ανέμου μεγαλύτερες από 70 χλμ/ώρα — κατάσταση που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αναβατών. Για τον λόγο αυτό, οι άμεσα εμπλεκόμενοι έθεσαν το ζήτημα στην επιτροπή ασφαλείας που συνεδρίασε σήμερα.
Μετά από συζήτηση με τη Διεύθυνση Αγώνα, αποφασίστηκε ότι το πρόγραμμα για το Σάββατο θα παραμείνει αμετάβλητο. Ωστόσο, το πρόγραμμα της Κυριακής μπορεί να υποστεί αλλαγές. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα έντονοι το πρωί, αλλά θα κοπάσουν το απόγευμα.
Ο αγώνας MotoGP δεν αποκλείεται να μετατεθεί σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών. Οι αγώνες Moto3 και Moto2 θα μπορούσαν επίσης να μετατεθούν.
Η απόφαση θα ληφθεί την Κυριακή μετά από αξιολόγηση των συνθηκών.