MotoGP: Υπέγραψε και συνεχίζει έως το 2026

Με εργοστασιακή ομάδα από το 2022
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/4/2021

Ήρθε και η σειρά της Aprilia να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Dorna για την συνέχιση της συμμετοχής της στα MotoGP έως το 2026. Μάλιστα από την επόμενη χρονιά θα είναι και τυπικά Full εργοστασιακή ομάδα, αν και όπως άφησε να εννοηθεί στις σχετικές δηλώσεις του ο Massimo Rivola  (Aprilia Racing CEO), τα μέλη της ομάδας Gresini Racing θα συνεχίσουν να στελεχώνουν την εργοστασιακή ομάδα.

MotoGP: Ο Maverick Vinales παίρνει για προπονητή τον Jorge Lorenzo!

Η πρώτη φορά του Lorenzo σε πιο δυναμικό ρόλο στα MotoGP μετά την απόσυρση από την ενεργό αγωνιστική δράση
MotoGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/11/2025

Η επόμενη σεζόν του Maverick Vinales θα είναι η δωδέκατη σερί του Ισπανού στο MotoGP και η δεύτερη με την ομάδα Tech3 KTM, η οποία αλλάζει χέρια, καθώς ο Guenther Steiner αναλαμβάνει τη διαχείριση της ομάδας.

Ο Ισπανός αναβάτης έχει ξεκαθαρίσει πρόσφατα τους τομείς που η KTM πρέπει να βελτιώσει στην RC16, η οποία παραμένει χωρίς νίκη από το 2022, αλλά προσπαθεί επίσης να βελτιώσει τη δική του απόδοση, και η προσθήκη του Jorge Lorenzo στο team του είναι μέρος αυτού του σχεδίου.

Ο Vinales δήλωσε: “Η συμμετοχή του Jorge σε αυτό το ταξίδι είναι μια τεράστια ευκαιρία για να μάθουμε και να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα. Η εμπειρία του και η άποψή του θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε με σιγουριά. Ξεκινάω αυτό το νέο στάδιο με μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον Jorge Lorenzo σε ένα ρόλο “εκτός” πίστας και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.