Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Υπέκυψε ο Angel Nieto

Είχε τραυματιστεί στις 26 Ιουλίου

Δυστυχώς η κατάσταση του Angel Nieto μετά τον τραυματισμό του, δεν βελτιώθηκε όπως αρχικά αναμενόταν, και όπως γράφαμε ελπίζοντας για το καλύτερο. Μέτα από μία εβδομάδα στην εντατική, ο 70χρος θρύλος των MotoGP έφυγε από την ζωή παλεύοντας μέχρι τέλους.

Ο Angel Nieto είχε 13 παγκόσμιους τίτλους, στους οποίους πάντα αναφερόταν ως 12+1 καθώς όπως είπε ήθελε να τους κάνει 14 για να αποφύγει την κακοτυχία. Από την κακοτυχία τελικά δεν γλίτωσε καθώς στις 26 Ιουλίου, κι ενώ οδηγούσε ένα ATV που χρησιμοποιούσε καθημερινά, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Nieto υποβλήθηκε σε τεχνητό κώμα, ώστε να αναρρώσει από την εγκεφαλική βλάβη που είχε υποστεί, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη».

Σήμερα έγινε προσπάθεια ανάνηψης από το τεχνητό κώμα, στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν επιπλοκές και τελικά ο Nieto υπέκυψε.

Με 90 νίκες και 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ο Nieto ερχόταν τρίτος στον κόσμο μετά τον Giacomo Agostini με 122 και τον Valentino Rossi με 115. Δεν είχε σημασία που ο Nieto δεν είχε επιτυχία στην μεγάλη κατηγορία, ιδιαίτερα για την εποχή που μεσουρανούσε, και αναγνωριζόταν από τους υπόλοιπους αναβάτες ως ένας από τους καλύτερους αναβάτες της ιστορίας. Ο Barry Sheene είναι ένας από εκείνους που του είχαν πλέξει το εγκώμιο, όπως και ο Valentino Rossi, όταν ισοφάρισε τις νίκες του και πραγματοποίησαν κοινή εμφάνιση, με τον Nieto να καβαλά την μοτοσυκλέτα του Rossi. Η FIM τον είχε ανακηρύξει Grand Prix "Legend" το 2000.

Το θανατηφόρο ατύχημα του Nieto έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα ατυχημάτων σε δημόσιους δρόμους για αναβάτες παγκοσμίου κλάσης…

Ο Angel Nieto συχνά αναγνωρίζεται ως ο άνθρωπος που τοποθέτησε την Ισπανία στον χάρτη των παγκόσμιων πρωταθλημάτων και ενέπνευσε μία σειρά από νέους αναβάτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση της πλούσιας αγωνιστικής μοτοσυκλετιστικής κουλτούρας των Ισπανών. Η καριέρα τους εκτεινόταν από το 1964 έως το 1986, πριν αποσυρθεί σε ηλικία 39 ετών.

Τα συλλυπητήρια μας στον οικογενειακό του περίγυρο

Tags: