MotoGP: Υποχρεωτικές οι ψηφιακές πινακίδες μηνυμάτων σε όλες τις πίστες

Στα πρότυπα της F1 και οι αγώνες μοτοσυκλετών της FIM
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/11/2020

Η FIM αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της FIA και να κάνει υποχρεωτική την τοποθέτηση ψηφιακών πινακίδων (προδιαγραφών Τ1 και Τ2) σε όλες τις πίστες που διεξάγονται τα παγκόσμια πρωταθλήματα των MotoGP, των Superbike και του Endurance.

Έως τώρα, αυτού του τύπου πινακίδες που προβάλουν στους οδηγούς μηνύματα ασφαλείας (κόκκινη/κίτρινη σημαία, παρουσία Safety Car κ.τ.λ.) τοποθετούνταν πριν τον αγώνα της F1 στην πίστα και μετά τον αγώνα τις αφαιρούσαν καθώς ήταν ιδιοκτησία της οργάνωσης. Τώρα όμως η FIM και η FIA απαιτούν από τις πίστες που θα γίνονται τα παγκόσμια πρωταθλήματά να έχουν τα δικά τους συστήματα τοποθετημένα. Μέχρι τώρα  μόνο η βρετανική εταιρεία EM Motorsport έχει φτιάξει πάνελ που περνάνε τις προδιαγραφές ορατότητας του εργαστηρίου της FIA και υπάρχει ακόμα μία ισπανική εταιρεία (Pixelcom) που έχει πάρει έγκριση για πάνελ προδιαγραφών T3 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία να πάρει την έγκριση για τα πάνελ προδιαγραφών Τ1 και Τ2. Με άλλα λόγια, οι πίστες είναι υποχρεωμένες να αγοράσουν πάνελ από εταιρείες που έχουν επίσημη έγκριση Τ1/Τ2 από την FIM και όχι απλά να βρουν πάνελ απ’ όποια εταιρεία τους βολεύει, ακόμα κι αν είναι καλύτερα από της βρετανικής και ισπανικής εταιρείας… 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, 2ος γύρος: Απόλυτος κυρίαρχος ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος στην Ουγγαρία

Το απόλυτο πέτυχε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με δύο νίκες σε δύο αγώνες
Dinos31
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2025

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε ακόμη μία φορά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην πίστα Pannonia Ring. Με Yamaha R7 o νεαρός αναβάτης πήρε την pole position με διαφορά μάλιστα 2,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στην κατηγορία R7 CUP, δείχνοντας πως δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στους συναθλητές του. Όντως έτσι κι έγινε, αφού πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και παραμένει πρώτος στην βαθμολογία της κατηγορίας Sportbike.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"DINOS 31 – Παρθενική & Κυριαρχική Εμφάνιση στην πίστα Pannonia Ring στην Ουγγαρία | 13-15 Ιουνίου 2025

Ο Πρωταθλητής Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, γνωστός στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας ως DINOS 31, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στην πίστα Pannonia Ring στην Ουγγαρία, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με μια σειρά εμφανίσεων που ενθουσίασαν κοινό, ομάδες και ειδικούς του χώρου.

Παρασκευή 13 Ιουνίου – Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Στην πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη πίστα, κατά την ελεύθερη προπόνηση, ο Dinos 31 κυριάρχησε με χρόνο κατά 2,5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο αναβάτη, χρόνο που διατήρησε και την επόμενη στα χρονομετρημένα, οδηγώντας μια stock Yamaha R7. Με σταθερότητα, τεχνική ωριμότητα και άψογη συνεργασία με την ομάδα και τον μηχανικό του Χρήστο Φράγκο, ο νεαρός οδηγός έδειξε από την αρχή πως δεν ήρθε για απλώς να συμμετάσχει, αλλά για να νικήσει.

Σάββατο 14 Ιουνίου – Κυρίαρχος στον πρώτο αγώνα

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα επιβεβαίωσε την προπονητική υπεροχή: ο DINOS 31 επικράτησε με κυριαρχική εμφάνιση, κερδίζοντας τον αγώνα και το χειροκρότημα όλων. Η ομάδα του παρέδωσε ένα άψογο τεχνικά set-up που του επέτρεψε να οδηγήσει στα όρια και να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του.

Κυριακή 15 Ιουνίου – 2 στα 2 & Απόλυτη Επιβεβαίωση

Την Κυριακή, ο 16χρονος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε το αγωνιστικό τριήμερο με μια ακόμη καθηλωτική νίκη, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Παρόλο που η εκκίνηση του δεν ήταν ιδανική, ο Dinos 31 διατήρησε την ψυχραιμία του, ανέκτησε την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας στροφή και χάραξε πορεία για μια ακόμη κορυφή.

Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε:

"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα μου και από την επίδοσή μου. Ό,τι έγινε είναι αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης και προσήλωσης στον στόχο μου. Έχουμε δουλέψει πολύ με τον μηχανικό μου Χρήστο Φράγκο για να μπορώ και σήμερα να βγω στο τερματισμό με χαμόγελο."

Το βλέμμα στην Τσεχία

Με συνολικά 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, η ομάδα Arp Racing του Dinos 31 φεύγει και από την Ουγγαρία γεμάτη αισιοδοξία και συγκέντρωση. Επόμενος σταθμός, ο 3ος γύρος του Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 4-5-6 Ιουλίου 2025 στην ιστορική πίστα Brno της Τσεχίας. Ο δρόμος προς τον τίτλο συνεχίζεται δυναμικά – και ο DINOS 31 δείχνει αποφασισμένος να μείνει στην κορυφή!"