Motul Grand Prix of Japan: Εντυπωσιακός Rossi!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/10/2016

 

Η κατάταξη στην εκκίνηση για τον αυριανό αγώνα, έχει ένα σάντουιτς Honda, ανάμεσα στις Yamaha. Ο Rossi δεν ήταν το φαβορί για την pole position, αλλά αυτή ακριβώς κέρδισε λίγο πριν το τέλος του χρόνου για την κατάταξη!

Ο Marquez είχε τον πρώτο χρόνο, γλιτώνοντας αυτές τις μέρες με εντυπωσιακό τρόπο μερικές πτώσεις και στο τέλος είχε θέσει τον εαυτό του στην πρώτη θέση της εκκίνησης με  1¨44.134

Ωστόσο ο Rossi αλάθητος έσπασε τον χρόνο με καλή διαφορά, στα 1¨43.954 την στιγμή που παίρναμε μία δόση από τον αυριανό αγώνα, καθώς ο Marquez τον ακολουθούσε. Συμπληρώνοντας όμως το τρίτο του λάθος σε ένα πολύ μικρό παράθυρο χρόνου, ο Marquez δεν κατάφερε να απειλήσει και να πάρει πίσω την θέση του, μένοντας στην δεύτερη με τον Lorenzo τρίτο.

Τέταρτος ο Dovizioso, που όπως γράφαμε εχθές είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στην αυριανή μάχη για τις πρώτες θέσεις, όπως ακριβώς και ο Crutchlow! Παρόλο που λίγα λεπτά πριν σημείωσε πτώση στα φρένα, ο Cal Crutchlow είναι από τους καλύτερους στο αργό φρενάρισμα, και το Motegi είναι ο ναός του φρεναρίσματος, οπότε ο Βρετανός έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Αύριο τα ειδικά φρένα που κοστίζουν μερικές χιλιάδες Ευρώ, θα κληθούν να αποδείξουν την αξία τους, καθώς σε στροφές όπως η 11 θα πρέπει να επιβραδύνουν από τα 300+ χιλιόμετρα σε κάτω από τα 80. Αυτό σημαίνει μεγάλη καταπόνηση και για τις αναρτήσεις, αλλά και για τους αναβάτες τους ίδιους, σημείο που ο Pedrosa κέρδιζε εξαιτίας της σωματικής διάπλασης. Τώρα που θα είναι εκτός διεκδίκησης και με την πολύ σημαντική πρώτη θέση από την οποία θα ξεκινήσει ο Rossi, ο αυριανός αγώνας αναδεικνύει νέα ενδεχόμενα!

1

46

Valentino ROSSI

ITA

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

305.1

1'43.954

 

2

93

Marc MARQUEZ

SPA

Repsol Honda Team

Honda

307.5

1'44.134

0.180 / 0.180

3

99

Jorge LORENZO

SPA

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

303.3

1'44.221

0.267 / 0.087

4

4

Andrea DOVIZIOSO

ITA

Ducati Team

Ducati

308.3

1'44.294

0.340 / 0.073

5

35

Cal CRUTCHLOW

GBR

LCR Honda

Honda

305.6

1'44.402

0.448 / 0.108

6

41

Aleix ESPARGARO

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

304.3

1'44.494

0.540 / 0.092

7

25

Maverick VIÑALES

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

306.7

1'44.539

0.585 / 0.045

8

8

Hector BARBERA

SPA

Ducati Team

Ducati

309.9

1'44.980

1.026 / 0.441

9

44

Pol ESPARGARO

SPA

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

303.7

1'45.232

1.278 / 0.252

10

9

Danilo PETRUCCI

ITA

OCTO Pramac Yakhnich

Ducati

304.0

1'45.782

1.828 / 0.550

Ετικέτες

MotoGP Mugello Sprint: Νίκη Fernandez μπροστά από τις εργοστασιακές Aprilia

Κανείς δεν είχε στον Sprint, τον ρυθμό του Fernandez!
MotoGP Mugello Sprint: Νίκη Fernandez μπροστά από τις εργοστασιακές Aprilia
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/5/2026

Πολύ δυναμική η εκκίνηση όπου οι μοτοσυκλέτες της Aprilia δεν είχαν μόνο την μεταξύ τους διαφορά να επιλύσουν στην πρώτη στροφή, αλλά ταυτόχρονα και έναν Marc Marquez που βούτηξε από την εσωτερική κάνοντας μία φανταστική εκκίνηση.

Τελικά ο Marc Marquez έκανε το 4-1 το οποίο κράτησε μέχρι την έξοδο από το εσάκι όπου άνοιξε γραμμή και ο Fernandez πέρασε εμπρός, έχοντας παλέψει με τον Martin ακριβώς πριν.

Martin και Marquez ακουμπούν ελαφρά σε εκείνο το σημείο με την Ducati να αποσταθεροποιείται και να βρίσκει την ευκαιρία ο Moreira να βουτήξει, φέρνοντας την Honda στο επίκεντρο των πρώτων θέσεων.

Ένα απίστευτο το πλάνο έχουν χορτάσει κατά την πρώτη στροφή οι εξέδρες και αργότερα κατά τον 7ο γύρο θα τον έβλεπαν και οι τηλεθεατές, όταν ο Aldequer με τον Bagnaia, τον Binder και τον Ai Ogura στρίβουν ταυτόχρονα και οι τέσσερις την πρώτη στροφή, ακριβώς δίπλα – δίπλα, σε ένα φανταστικό στιγμιότυπο.

Οι επόμενες πρώτες στροφές του πρώτου γύρου ξεκαθαρίζουν την σειρά του αγώνα για τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου καθώς ο Fernandez έχει καταφέρει να χτίσει ήδη μία διαφορά μεγαλύτερη των τριών μοτοσυκλετών από τον Martin η οποία αυξομειώνεται, αλλά όχι σε σημείο που φτάνει για να αφήσει την εργοστασιακή Aprilia να επιτεθεί.

Αρχικά ο Moreira βρίσκεται στην 3η θέση και είναι ευκαιρία για το κοινό να ακούσει το όνομα αυτό που διαφορετικά, όπως και του Razgatlioglu δεν έχει κανέναν λόγο να απασχολήσει το ευρύ κοινό. Ο Βραζιλιάνος Diogo Moreira είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2 2025 είναι νεότατος, μόλις 22 ετών και έχει γράψει ήδη από δύο σεζόν σε Moto3 και Moto2, κερδίζοντας όπως είπαμε πέρσι τον τίτλο. Τον κέρδισε η LCR Honda και εξαιτίας της δεν τον βλέπουμε να πρωταγωνιστεί τόσο συχνά, όσο δικαιολογεί το μεγάλο του ταλέντο, αναμένεται αυτό να ξεδιπλωθεί από την επόμενη σεζόν. Ωστόσο σήμερα έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση, δημιουργώντας επίσης στο μη φανατικό κοινό την απορία, για το ποιος κοντράρει τον Marc Marquez.

Στην πράξη οι δυο τους γνωρίζονται αρκετά καλά και έχουν προπονηθεί μαζί, ίσως για αυτό ήταν πολύ δύσκολο για την εργοστασιακή Ducati να τον περάσει στα φρένα όπου ο Moreira φρέναρε πάρα πολύ αργά κρατώντας πίσω τον Marc Marquez μέχρι τελικά να πάρει ο Marquez την εξωτερική και να τον τραβήξει μαζί του τέρμα έξω. Αυτό όμως ήταν λίγο μετά το μισό του αγώνα, στον 7ο γύρο, τόσο πολύ αντιστάθηκε!

Ήδη όμως μέχρι να τελειώσει οπ πρώτος γύρος ο Di Giannantonio είχε κάνει την επίθεσή του στον Marc Marquez, είχε περάσει εμπρός και έπειτα τα είχε βάλει και με τον Moreira κερδίζοντας αμέσως. Ο Marc Marquez αντισάθηκε στην αρχή του 2ου γύρου αλλά χωρίς να καταφέρει κάτι περισσότερο από το να ξεκολλήσουν όσοι μάχονταν για την τρίτη θέση, από τους πρώτους δύο.

Στον 3ο γύρο κατάφερε ο Di Giannantonio να περάσει τον Moreira, εκεί όπου και ο Bezzecchi έχει περάσει τον Marc Marquez και έχουν ένα μικρό κενό οι δυο τους από την μάχη για την 3η θέση. Ήδη από αυτό το σημείο οι δύο πρώτοι έχουν διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους που κυμαίνεται στο 1,5 δευτερόλεπτο και μικρή διαφορά 3 μοτοσυκλετών και μεταξύ τους.

Στον 5ο γύρο περνά και ο Bezzecchi τον Moreira και πλέον από εδώ και πέρα θα παλέψει ξανά με τον Marc Marquez για άλλους δύο γύρους.

Σε αυτό τον γύρο πέφτει και ο Bastianini και ο Morbidelli σε δύο ξεχωριστά περιστατικά με low side χωρίς τραυματισμούς.

Από την στιγμή που έληξε και η μάχη Moreira, Marc Marquez η πεντάδα είχε κλειδώσει. Για τους επόμενους τέσσερις γύρους η μάχη Aldeguer, Bagnaia, Ai Ogura και Acosta κρατούσε το θέαμα για το κοινό, θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν από την πρώτη στροφή αυτό με τελική επικράτηση την ανωτέρω σειρά και μεγάλο χαμένο τον Acosta από αυτή την μάχη.

Θερμά συγχαρητήρια στον Fernandez και στον φανταστικό αγώνα που έκανε, με μία πολύ σωστή επιλογή ελαστικών με την μεσαία γόμα, την οποία αντέγραψε από τον Martin και μία πολύ καλή θέση στην εκκίνηση την οποία απέκτησε από τον Bezzecchi και μπράβο του και για τα δύο!

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

1

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

19:28.40

2

89J. Martin

Aprilia Racing

+1.289

3

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+3.287

4

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+4.481

5

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+9.055

6

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+9.758

7

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+10.983

8

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+11.411

9

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+11.809

10

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+12.932

11

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+16.690

12

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+17.043

13

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+18.407

14

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+20.619

15

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+20.669

16

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+22.907

17

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+25.423

18

51M. Pirro

BK8 Gresini Racing MotoGP

+27.085

19

35C. Crutchlow

Castrol Honda LCR

+39.671

 

36J. Mir

Honda HRC Castrol

 
 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

 
 

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team