Motul Grand Prix of Japan: Εντυπωσιακός Rossi!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/10/2016

 

Η κατάταξη στην εκκίνηση για τον αυριανό αγώνα, έχει ένα σάντουιτς Honda, ανάμεσα στις Yamaha. Ο Rossi δεν ήταν το φαβορί για την pole position, αλλά αυτή ακριβώς κέρδισε λίγο πριν το τέλος του χρόνου για την κατάταξη!

Ο Marquez είχε τον πρώτο χρόνο, γλιτώνοντας αυτές τις μέρες με εντυπωσιακό τρόπο μερικές πτώσεις και στο τέλος είχε θέσει τον εαυτό του στην πρώτη θέση της εκκίνησης με  1¨44.134

Ωστόσο ο Rossi αλάθητος έσπασε τον χρόνο με καλή διαφορά, στα 1¨43.954 την στιγμή που παίρναμε μία δόση από τον αυριανό αγώνα, καθώς ο Marquez τον ακολουθούσε. Συμπληρώνοντας όμως το τρίτο του λάθος σε ένα πολύ μικρό παράθυρο χρόνου, ο Marquez δεν κατάφερε να απειλήσει και να πάρει πίσω την θέση του, μένοντας στην δεύτερη με τον Lorenzo τρίτο.

Τέταρτος ο Dovizioso, που όπως γράφαμε εχθές είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στην αυριανή μάχη για τις πρώτες θέσεις, όπως ακριβώς και ο Crutchlow! Παρόλο που λίγα λεπτά πριν σημείωσε πτώση στα φρένα, ο Cal Crutchlow είναι από τους καλύτερους στο αργό φρενάρισμα, και το Motegi είναι ο ναός του φρεναρίσματος, οπότε ο Βρετανός έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Αύριο τα ειδικά φρένα που κοστίζουν μερικές χιλιάδες Ευρώ, θα κληθούν να αποδείξουν την αξία τους, καθώς σε στροφές όπως η 11 θα πρέπει να επιβραδύνουν από τα 300+ χιλιόμετρα σε κάτω από τα 80. Αυτό σημαίνει μεγάλη καταπόνηση και για τις αναρτήσεις, αλλά και για τους αναβάτες τους ίδιους, σημείο που ο Pedrosa κέρδιζε εξαιτίας της σωματικής διάπλασης. Τώρα που θα είναι εκτός διεκδίκησης και με την πολύ σημαντική πρώτη θέση από την οποία θα ξεκινήσει ο Rossi, ο αυριανός αγώνας αναδεικνύει νέα ενδεχόμενα!

1

46

Valentino ROSSI

ITA

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

305.1

1'43.954

 

2

93

Marc MARQUEZ

SPA

Repsol Honda Team

Honda

307.5

1'44.134

0.180 / 0.180

3

99

Jorge LORENZO

SPA

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

303.3

1'44.221

0.267 / 0.087

4

4

Andrea DOVIZIOSO

ITA

Ducati Team

Ducati

308.3

1'44.294

0.340 / 0.073

5

35

Cal CRUTCHLOW

GBR

LCR Honda

Honda

305.6

1'44.402

0.448 / 0.108

6

41

Aleix ESPARGARO

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

304.3

1'44.494

0.540 / 0.092

7

25

Maverick VIÑALES

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

306.7

1'44.539

0.585 / 0.045

8

8

Hector BARBERA

SPA

Ducati Team

Ducati

309.9

1'44.980

1.026 / 0.441

9

44

Pol ESPARGARO

SPA

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

303.7

1'45.232

1.278 / 0.252

10

9

Danilo PETRUCCI

ITA

OCTO Pramac Yakhnich

Ducati

304.0

1'45.782

1.828 / 0.550

Ετικέτες

MotoGP Jorge Martin-Aprilia Racing: Τελικά δεν θα τον αφήσει έτσι εύκολα το Noale

Δεν είναι ελεύθερος λέει ο Massimo Rivola -Στα δικαστήρια μπορεί να φτάσει ο Martin για να λύσει το συμβόλαιό του
Massimo Rivola 2025 Jorge Martin
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/6/2025

Ο μάνατζερ του Jorge Martin θεωρεί δεδομένη την πρόωρη λύση του συμβολαίου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, όμως το αφεντικό της εργοστασιακής ομάδας, Massimo Rivola, απαντά ότι ο Ισπανός δεν είναι ελεύθερος για το 2026. 

Ο Rivola απαντά στον Albert Valera, μάντατζερ του Martin, που "καίγεται" να βρει ομάδα για τον αναβάτη του, o οποίος δεν πιστεύει πλέον στο πρότζεκτ της Aprilia και θεωρεί ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικός με την εργοστασιακή ομάδα στο MotoGP, του χρόνου και ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά που αλλάζουν και οι κανονισμοί. 

Ο Jorge Martin φαίνεται πεπεισμένος να βρει άλλον κατασκευαστή παρά τα δείγματα γραφής του Marco Bezzecchi στο Assen και την εμφανή πρόοδο που παρουσιάζει η εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Aprilia τους τελευταίους γύορυς τόσο σε απόλυτη ταχύτητα, όσο και σε ρυθμό αγώνα, στον μικρότερο Sprint και στον κυρίως της Κυριακής. 

Ο Valera βροντοφωνάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι ο Martin θα είναι ελεύθερος του χρόνου και αυτή η τακτική του ώθησε τον Rivola να απαντήσει μετά τον γύρο της Ολλανδίας ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. "Προφανώς, αυτός (σ.σ. ο Martin) δεν πρόκειται να είναι ελεύθερος το 202", είπε ο Ιταλός σε δημοσιογράφο του TNT Sports και πρόσθεσε ότι αυτή την απόφαση θα την πάρει ο... δικαστής, αν χρειαστεί οι δύο πλευρές να φτάσουν ως εκεί. 

Ο Rivola έδωσε μάλιστα σε όλους να καταλάβουν ότι η Aprilia είναι πολύ σίγουρη για το συμβόλαιο που έχει με τον Ισπανό, δεν αγχώνεται με λίγα λόγια για όλα αυτά που ακούγονται. Στο πρόγραμμα για τον Martin είναι επίσης το ιατρικό τσεκ απ που θα γίνει αυτή την εβδομάδα, ενώ αν όλα πάνω καλά ο Martin θα κάνει πριβέ δοκιμή στο Misano, έχοντας ως στόχο να δει αγωνιστική δράση στο GP της Τσεχίας.