Motul Grand Prix of Japan: Εντυπωσιακός Rossi!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/10/2016

 

Η κατάταξη στην εκκίνηση για τον αυριανό αγώνα, έχει ένα σάντουιτς Honda, ανάμεσα στις Yamaha. Ο Rossi δεν ήταν το φαβορί για την pole position, αλλά αυτή ακριβώς κέρδισε λίγο πριν το τέλος του χρόνου για την κατάταξη!

Ο Marquez είχε τον πρώτο χρόνο, γλιτώνοντας αυτές τις μέρες με εντυπωσιακό τρόπο μερικές πτώσεις και στο τέλος είχε θέσει τον εαυτό του στην πρώτη θέση της εκκίνησης με  1¨44.134

Ωστόσο ο Rossi αλάθητος έσπασε τον χρόνο με καλή διαφορά, στα 1¨43.954 την στιγμή που παίρναμε μία δόση από τον αυριανό αγώνα, καθώς ο Marquez τον ακολουθούσε. Συμπληρώνοντας όμως το τρίτο του λάθος σε ένα πολύ μικρό παράθυρο χρόνου, ο Marquez δεν κατάφερε να απειλήσει και να πάρει πίσω την θέση του, μένοντας στην δεύτερη με τον Lorenzo τρίτο.

Τέταρτος ο Dovizioso, που όπως γράφαμε εχθές είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στην αυριανή μάχη για τις πρώτες θέσεις, όπως ακριβώς και ο Crutchlow! Παρόλο που λίγα λεπτά πριν σημείωσε πτώση στα φρένα, ο Cal Crutchlow είναι από τους καλύτερους στο αργό φρενάρισμα, και το Motegi είναι ο ναός του φρεναρίσματος, οπότε ο Βρετανός έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Αύριο τα ειδικά φρένα που κοστίζουν μερικές χιλιάδες Ευρώ, θα κληθούν να αποδείξουν την αξία τους, καθώς σε στροφές όπως η 11 θα πρέπει να επιβραδύνουν από τα 300+ χιλιόμετρα σε κάτω από τα 80. Αυτό σημαίνει μεγάλη καταπόνηση και για τις αναρτήσεις, αλλά και για τους αναβάτες τους ίδιους, σημείο που ο Pedrosa κέρδιζε εξαιτίας της σωματικής διάπλασης. Τώρα που θα είναι εκτός διεκδίκησης και με την πολύ σημαντική πρώτη θέση από την οποία θα ξεκινήσει ο Rossi, ο αυριανός αγώνας αναδεικνύει νέα ενδεχόμενα!

1

46

Valentino ROSSI

ITA

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

305.1

1'43.954

 

2

93

Marc MARQUEZ

SPA

Repsol Honda Team

Honda

307.5

1'44.134

0.180 / 0.180

3

99

Jorge LORENZO

SPA

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

303.3

1'44.221

0.267 / 0.087

4

4

Andrea DOVIZIOSO

ITA

Ducati Team

Ducati

308.3

1'44.294

0.340 / 0.073

5

35

Cal CRUTCHLOW

GBR

LCR Honda

Honda

305.6

1'44.402

0.448 / 0.108

6

41

Aleix ESPARGARO

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

304.3

1'44.494

0.540 / 0.092

7

25

Maverick VIÑALES

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

306.7

1'44.539

0.585 / 0.045

8

8

Hector BARBERA

SPA

Ducati Team

Ducati

309.9

1'44.980

1.026 / 0.441

9

44

Pol ESPARGARO

SPA

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

303.7

1'45.232

1.278 / 0.252

10

9

Danilo PETRUCCI

ITA

OCTO Pramac Yakhnich

Ducati

304.0

1'45.782

1.828 / 0.550

Ετικέτες

Red Bull KTM MotoGP 2026 - Factory Team και Tech3 στο κυνήγι του τίτλου [VIDEO]

Pedro Acosta - Brad Binder οι "εργοστασιακοί",  Enea Bastianini - Maverick Viñales οι Tech3
KTM MotoGP Teams 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2026

Η Red Bull KTM παρουσίασε τις μοτοσυκλέτες, τα χρώματα και τους συνεργάτες της για τη σεζόν MotoGP 2026, λίγο πριν την έναρξη της δέκατης χρονιάς συμμετοχής της στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων Grand Prix. Θυμίζουμε πως το 2025 η KTM τερμάτισε 3η στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, με καλύτερο αναβάτη τον Acosta στην 4η θέση της τελικής κατάταξης.

Για το 2026, η Red Bull KTM Factory Racing έχει στις τάξεις της τους Pedro Acosta και Brad Binder, ενώ η Red Bull KTM Tech3 στηρίζεται στο δίδυμο Enea Bastianini και Maverick Viñales. Και οι τέσσερις αναβάτες θα αγωνιστούν με την ίδια, τελευταία  έκδοση της KTM RC16.

Παράλληλα οι πορτοκαλί ανανέωσαν ελαφρώς ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και έντονα σε χρώματα και γραφικά κοστούμια της κατηγορίας. 

Για αριθμολάγνους...

  • 4 - Η θέση του Pedro Acosta στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2025, στη δεύτερη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία. Ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της KTM (Binder 2023, Espargaró 2020).
  • 6 - Οι αγώνες του 2026 που θεωρούνται “εντός έδρας” για τους τέσσερις αναβάτες της Red Bull KTM, σε μια χρονιά με 22 Grand Prix, 22 Sprint, 18 χώρες και εννέα μήνες δράσης.
  • 7 - Οι ημέρες μέχρι τις πρώτες επίσημες δοκιμές στη Sepang, πριν από την παρουσίαση της σεζόν στην Κουάλα Λουμπούρ (7 Φεβρουαρίου) και τις δοκιμές στο Μπουριράμ (21–22 Φεβρουαρίου), με επόμενη στάση και πρώτο αγώνα το GP Ταϊλάνδης (27 Φεβρουαρίου–1 Μαρτίου).
  • 14 - Τα βάθρα και τα μετάλια σε Sprint που συγκέντρωσε η Red Bull KTM το 2025.
  • 17 - Οι τερματισμοί στην πρώτη πεντάδα από τους τέσσερις αναβάτες της ομάδας το 2025.
  • 24 - Τα συνολικά χρόνια εμπειρίας των τεσσάρων αναβατών (Acosta 2, Binder 6, Bastianini 5, Viñales 11).
  • 366,1 km/h - Το ρεκόρ τελικής ταχύτητας της KTM RC16 (Binder 2023, Espargaró 2024 στο Mugello). Θα αντέξει και το 2026;
  • 3.600.000 - Το ρεκόρ προσέλευσης θεατών στα GP του 2025 (+21% σε σχέση με το 2024), ένδειξη της ανοδικής πορείας του MotoGP.

Pedro Acosta

Pedro Acosta - Red Bull KTM Factory Racing: “Στο δεύτερο μισό του 2025 αρχίσαμε να κάνουμε καλούς αγώνες και να έχουμε σταθερά αποτελέσματα, ακόμη και στις δύσκολες μέρες. Το να παλεύουμε για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα ήταν σημαντικό. Φέτος πάμε για περισσότερα και θέλουμε να ξεκινήσουμε σωστά από τη Sepang.”

Brad Binder

Brad Binder – Red Bull KTM Factory Racing: “Είχα μια πολύ καλή off-season, με αρκετή προπόνηση και οδήγηση. Θέλω ένα νέο ξεκίνημα και να επιστρέψω στις επιδόσεις που ξέρω ότι μπορώ να πετύχω. Πέρσι σκεφτόμουν υπερβολικά πάνω στη μοτοσυκλέτα αντί να αφήσω το ένστικτο να δουλέψει. Φέτος θέλω να απολαμβάνω περισσότερο την οδήγηση και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κάνω ένα μεγάλο βήμα.”

Bastianini

Enea Bastianini – Red Bull KTM Tech3: “Το 2025 ήταν δύσκολο αλλά διδακτικό. Το 2026 θα είναι διαφορετικό: ξέρω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα και θα είμαι πιο δυνατός. Έχω κίνητρα να επιστρέψω και να παλέψω για σημαντικούς στόχους. Η KTM έχει μεγάλες δυνατότητες, το είδαμε και στις δοκιμές της Βαλένθια.”

Vinales

Maverick Viñales – Red Bull KTM Tech3: “Το 2025 ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Έπρεπε να μάθω πολλά σε λίγο χρόνο, αλλά μετά από δύο αγώνες κατάλαβα τη μοτοσυκλέτα και έγινα ανταγωνιστικός. Ο τραυματισμός στο Sachsenring μας πήγε πίσω, αλλά η αποκατάσταση πήγε καλά. Νιώθω μεγάλη ευθύνη να κάνω αυτό το project νικηφόρο.”

Aki Ajo – Team Manager, Red Bull KTM Factory Racing: “Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, το 2025 εξελίχθηκε ιδιαίτερα. Βελτιωθήκαμε σταθερά, απλοποιήσαμε διαδικασίες και η πρόοδος ήρθε βήμα-βήμα. Ξέρουμε τη δυναμική μοτοσυκλέτας, αναβατών και ομάδας. Το 2026 έχει προοπτική, αλλά χρειάζεται υπομονή και συγκέντρωση.”

Nicolas Goyon – Team Manager, Red Bull KTM Tech3: “Το 2025 ήταν γεμάτο συναισθήματα, με μεγάλες κορυφές αλλά και δύσκολες στιγμές. Η συνεργασία μας με την KTM δυναμώνει κάθε χρόνο και πέρσι είχαμε τη μεγαλύτερη υποστήριξη μέχρι σήμερα. Είμαστε έτοιμοι για τη νέα εποχή και ανυπομονούμε για το 2026.”

Pit Beirer – KTM Motorsports Director: “Έχουμε τέσσερις εξαιρετικούς αναβάτες, ο καθένας με κάτι μοναδικό. Πέρσι δεν καταφέραμε να δώσουμε σε όλους το πακέτο που χρειάζονταν. Αυτό ήταν ο βασικός στόχος μας τους τελευταίους μήνες. Η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί σημαντικά και η ομάδα είναι ενωμένη. Το 2026 θα είναι έντονη χρονιά, αλλά δεν θέλουμε να κοιτάμε μόνο το 2027. Θέλουμε το 2026 να είναι η δική μας χρονιά.”