MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες

MotoGP Ουγγαρία SPRINT: Απόλυτη νίκη Marc Marquez με ολική επικράτηση

Από την pole position στην νίκη!
MotoGP Ουγγαρία SPRINT: Απόλυτη νίκη Marc Marquez με ολική επικράτηση
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/6/2026

Μεγάλη νίκη του Marc Marquez χωρίς να χρειαστεί να δώσει την παραμικρή μάχη, χτίζοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας και τερματίζοντας αλάνθαστος 1,5 δευτερόλεπτο μπροστά από τον Acosta!

Στην τρίτη θέση ο Bezzecchi αλλά μόνο και μόνο επειδή η πίστα δεν αφήνει περιθώρια προσπέρασης και έτσι ο Aldequer όχι μόνο δεν κατάφερε να προσπεράσει, αλλά κινδύνεψε δύο φορές να πέσει στην προσπάθειά του να ξεδιπλώσει τον ανώτερο ρυθμό που είχε από την εργοστασιακή Aprilia.

Στην εκκίνηση ο Marc Marquez έφυγε εμπρός αλάνθαστα και έστριψε πρώτος, έχοντας τον Acosta σε μικρή απόσταση πίσω του ενώ ο Aldeguer ήταν ήδη κολλημένος στον πίσω τροχό του Bezzecchi στην 4η και 3η θέση αντίστοιχα.

Πίσω τους ο Fernandez και ένας Moreira που για μία φορά ακόμη ήταν με τεράστια διαφορά η ταχύτερη Honda, με Bagnaia, Di Giannantionio, Martin και Bastianini να οριοθετούν την πρώτη δεκάδα αμέσως μετά την εκκίνηση.

Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος έγινε ξεκάθαρο πως ο Bezzecchi δεν έχει τον ρυθμό των δύο πρώτων γιατί είχε πάνω από δύο μοτοσυκλέτες κενό που διαρκώς μεγάλωνε με τον Acosta να απέχει άλλη μία από τον Marc Marquez που δεν είχε αντίπαλο από την πρώτη στροφή μέχρι και το τέλος.

Ο Di Giannantonio κάνει αμέσως το λάθος με Bagnaia και ο Martin εκμεταλλεύεται την κατάσταση και περνά πίσω από τον Moreira χωρίς να περιμένει καθόλου.

Βλέπει πως αν επιτεθεί νωρίς θα μειώσει την διαφορά και βουτά στα φρένα πριν το εσάκι όπου όμως δεν έχει καμία απολύτως τύχη και φεύγει εμπρός χάνοντας θέσεις, οπότε δεν τιμωρείται για την παράκαμψη.

Για τους επόμενους δύο γύρους υπάρχει ένα δυνατό θέαμα από την μεριά του Aldeguer που δεν θα μπορούσε να οδηγεί πιο κολλητά στον Bezzecchi. Μία απίστευτη οδήγηση και από τους δύο γιατί δεν είναι εύκολο και για τον Bezzecchi να έχει κολλημένο πίσω του έναν ταχύτερο οδηγό που οριακά ακουμπά τον τροχό του, όπως είπε αργότερα.

Στον επόμενο γύρο και έχοντας ανεβάσει θερμοκρασία του εμπρός ελαστικού ο Aldeguer πατά πολύ βαθιά μέσα στο κέρμπ για το εσάκι και ουσιαστικά πέφτει σέρνοντας τον εμπρός τροχό αλλά σηκώνει την μοτοσυκλέτα και χάνει μόνο μία θέση, έναντι του Fernandez.

Ο νεαρός αναβάτης έχει επιδείξει απίστευτα αντανακλαστικά και συνεχίζει αμέσως την μάχη. Αρκετά αργότερα άλλη μία τέτοια επίθεση προς τον Fernandez θα καταλήξει με τον ίδιο τρόπο και εκεί ο Aldeguer θα το πάρει τελικά απόφαση και θα μείνει στην 5η θέση. Στην προσπάθειά του αυτή χάρισε το μοναδικό θέαμα από πλευράς μάχης μεταξύ αναβατών που είχε αξία στον σημερινό Sprint.

Από εκεί και πέρα η οδήγηση όλων στην πίστα αυτή που δίνει ορισμένα εντυπωσιακά σερί στροφών ήταν χάρμα οφθαλμών με πρώτο όλων τον Marc Marquez που αλάνθαστος μπροστά πήρε μία μεγάλη νίκη σηματοδοτώντας την επάνοδό του!

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΒΑΘΜΟΙ

1

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

21:22.047

12

2

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+1.548

9

3

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+2.722

7

4

25R. Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

+3.973

6

5

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+4.366

5

6

89J. Martin

Aprilia Racing

+5.708

4

7

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+6.285

3

8

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+7.587

2

9

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+8.237

1

10

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+8.469

 

11

79A. Ogura

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

+11.609

 

12

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+12.070

 

13

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+14.173

 

14

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+15.799

 

15

36J. Mir

Honda HRC Castrol

+15.961

 

16

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+16.376

 

17

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+17.070

 

18

27I. Lecuona

BK8 Gresini Racing MotoGP

+17.381

 

19

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+19.490

 

20

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+20.662

 

21

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+24.063

 

22

35C. Crutchlow

Castrol Honda LCR

+30.947