Μύρισε διχρονίλα στο Isle of Man: Video του Suter mmx 500!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2016

Το Suter έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς ετοιμάζεται να αγωνιστεί τις επόμενες ώρες στο Isle of Man στις δύο κορυφαίες κατηγορίες, με τον κόσμο να το κυνηγά για να το ακούσει να δουλεύει. Το Suter είναι η μόνη αγωνιστική δίχρονη GP μοτοσυκλέτα στην ιστορία της μοτοσυκλέτας που διατίθεται προς πώληση, έστω και περιορισμένη, έστω και με εξαιρετικά υψηλή τιμή. Το Suter mmx 500 κοστίζει περίπου €110.000 με την τιμή να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, αν ο ιδιοκτήτης του αποφασίσει να τοποθετήσει διαφορετικό σετ αναρτήσεων, carbon ζάντες και Brembo δαγκάνες με πιστόνια τιτανίου.

Κατασκευάζονται μόλις 99 Suter mmx 500 που έτσι κι αλλιώς, πέρα από την υψηλή τιμή, προορίζονται για ελάχιστους που έχουν το θάρρος να αγωνιστούν στη σέλα της.

Ο V4 δίχρονος κινητήρας των 576 κυβικών, (56 x 58,5 - διάμετρος x διαδρομή) με τους δύο στρόφαλους που γραναζωμένοι μεταξύ τους περιστρέφονται αντίρροπα, παράγει 195 ίππους με κόφτη στις 13.000 στροφές και εκτοξεύει την μοτοσυκλέτα των μόλις 127 κιλών σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 310Km/h, οπότε η απόδοσή του είναι παραπλήσια των θρυλικών αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Βέβαια τώρα έχουμε ψεκασμό, εκτεταμένη χρήση carbon, από το ρεζερβουάρ μέχρι το φαίρινγκ και αλουμινένιο πλαίσιο και ψαλίδι, φτιαγμένα σε CNC.. Στο πρώτο –πολύ σύντομο- video από τις δοκιμές, το Suter περνάει πρώτο ενώ το κυνηγά ο John Mcguiness, πριν πέσει στα φρένα για την διάσημη στροφή Ballacraine, που έχει πάρει το όνομά της από παλιότερο ξενοδοχείο, και βρίσκεται στο πρώτο τρίτο της μεγάλης διαδρομής.

Το Suter έχει εξατάχυτο κιβώτιο τύπου κασέτας και ξερό, πολύδισκο συμπλέκτη, αναρτήσεις της Ohlins (FGR300, TTX25 ή RVP20) εμπρός και Ohlins TTX36 ή RVP46 πίσω. Η Akrapovic έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Suter τις εξατμίσεις από τιτάνιο, που ευθύνονται για τον μαγικό, αγωνιστικό ήχο που εξαπλώνεται στο Isle of Man με τον 53χρονο Ian Lougher που αγωνίζεται μαζί της, να δηλώνει πως είναι η καλύτερη μουσική στα αυτιά του! Ο Ian έχει τριάντα χρόνια καριέρας στους αγώνες δρόμου και αν και είχε αποσυρθεί, επιστρέφει φέτος μετά από τρία χρόνια για να αγωνιστεί με την Suter!

Η Suter, μία εταιρία με έδρα στην Ελβετία, έχει μακρά ιστορία στους αγώνες και ιδιαίτερα στα δίχρονα GP, κατασκευάζοντας διάφορα εξαρτήματα για αγωνιστικές ομάδες. Αναγνωρίζοντας ότι παραμένουν πολλοί νοσταλγοί, σε όλο τον κόσμο, της δίχρονης εποχής, με πρώτους και καλύτερους τους ίδιους, αποφάσισαν να κατασκευάσουν το απόλυτο δίχρονο όνειρο και να το διαθέσουν στην παραγωγή.

Ακούστε το να δουλεύει:

 

Η ομάδα ετοιμάζεται:

 

 

Ετικέτες

MotoGP, Moto2 και Moto3: Όλοι οι συμμετέχοντες για το 2026!

Toprak Razgatlioglu και Diogo Moreira τα νέα πρόσωπα
gird
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/1/2026

Ο προσωρινός κατάλογος συμμετοχών για το MotoGP 2026 δεν περιέχει εκπλήξεις, καθώς οι αναβάτες, οι αριθμοί τους, οι ομάδες και οι μοτοσυκλέτες τους έχουν ήδη ανακοινωθεί ξεχωριστά.

Οι δύο rookies του MotoGP 2026 Toprak Razgatlioglu και Diogo Moreira είναι εν ενεργεία Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο WSBK και στην Moto2 αντίστοιχα, αντικαθιστώντας τους Miguel Oliveira και Somkiat Chantra.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι ομάδες της Aprilia παραμένουν χωρίς κύριο χορηγό, παρά την πολύ καλή τους πορεία το 2025.

“Ειλικρινά, δεν θέλω να πω ότι είμαι έκπληκτος, αλλά προφανώς και λίγο απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έναν κορυφαίο κύριο χορηγό. Ευτυχώς, έχουμε την Piaggio Group που μας σώζει. Αλλά θα ήθελα πολύ να καλέσω μια μέρα τον κ. Colaninno και να του πω ότι βρήκαμε 10 εκατομμύρια για να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό!”, δήλωσε ο Massimo Rivola, CEO της Aprilia Racing, κατά την παρουσίαση της ομάδας την Πέμπτη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους αναβάτες του MotoGP:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

5

Johann Zarco

CASTROL Honda LCR

7

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

10

Luca Marini

Honda HRC Castrol

11

Diogo Moreira

Honda LCR

12

Maverick Viñales

Red Bull KTM Tech3

20

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

21

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

23

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

25

Raul Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

33

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

36

Joan Mir

Honda HRC Castrol

37

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

42

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

43

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

49

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

54

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

63

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

72

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

73

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

79

Ai Ogura

Trackhouse MotoGP Team

89

Jorge Martin

Aprilia Racing

93

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

 

Παρακάτω μπορείτε την προσωρινή λίστα με τους αναβάτες Moto2:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

3

Sergio Garcia

ITALJET Gresini Moto2

4

Ivan Ortola

QJMOTOR - FRINSA - MSI

7

Barry Baltus

REDS Fantic Racing

9

Jorge Navarro

Forward Factory Team

11

Alex Escrig

Forward Factory Team

12

Filip Salač

OnlyFans American Racing Team

13

Celestino Vietti

SpeedRS Team

14

Tony Arbolino

REDS Fantic Racing

16

Joe Roberts

OnlyFans American Racing Team

17

Daniel Muñoz

Italtrans Racing Team

18

Manuel Gonzalez

LIQUI MOLY Dynavolt Intact GP

21

Alonso Lopez

ITALJET Gresini Moto2

28

Izan Guevara

BLU CRU Pramac Yamaha Moto2

32

Luca Lunetta

SpeedRS Team

36

Angel Piqueras

QJMOTOR - FRINSA - MSI

44

Aron Canet

ELF Marc VDS Racing Team

53

Deniz Oncu

ELF Marc VDS Racing Team

54

Alberto Ferrandez

BLU CRU Pramac Yamaha Moto2

64

Mario Suryo Aji

Idemitsu Honda Team Asia

71

Ayumu Sasaki

Momoven Idrofoglia RW Racing Team

72

Taiyo Furusato

Idemitsu Honda Team Asia

80

David Alonso

CFMOTO Aspar Team

81

Senna Agius

LIQUI MOLY Dynavolt Intact GP

84

Zonta van den Goorbergh

Momoven Idrofoglia RW Racing Team

95

Collin Veijer

Red Bull KTM Ajo

96

Daniel Holgado

CFMOTO Aspar Team

98

Jose Antonio Rueda

Red Bull KTM Ajo

99

Adrian Huertas

Italtrans Racing Team

 

Και τέλος η λίστα με τους αναβάτες της Moto3:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

5

Leo Rammerstorfer

SIC58 Squadra Corse

6

Ryusei Yamanaka

FRINSA - MT Helmets - MSI

8

Eddie O'Shea

GRYD - MLav Racing

9

Veda Pratama

Honda Team Asia

10

Nicola Carraro

Rivacold Snipers Team

11

Adrian Cruces

CIP Green Power

13

Hakim Danish

FRINSA - MT Helmets - MSI

14

Cormac Buchanan

BOE Motorsports

18

Matteo Bertelle

LEVEL UP - MTA

19

Scott Ogden

CIP Green Power

21

Ruche Moodley

BOE Motorsports

22

David Almansa

Liqui Moly Dynavolt Intact GP

27

Rico Salmela

Red Bull KTM Tech3

28

Maximo Quiles

CFMOTO Aspar Team

31

Adrian Fernandez

Leopard Racing

32

Zen Mitani

Honda Team Asia

51

Brian Uriarte

Red Bull KTM Ajo

54

Jesús Rios

Rivacold Snipers Team

64

David Muñoz

Liqui Moly Dynavolt Intact GP

66

Joel Kelso

GRYD - MLav Racing

67

Casey O'Gorman

SIC58 Squadra Corse

73

Valentin Perrone

Red Bull KTM Tech3

78

Joel Esteban

LEVEL UP - MTA

83

Alvaro Carpe

Red Bull KTM Ajo

94

Guido Pini

Leopard Racing

97

Marco Morelli

CFMOTO Aspar Team