Το νέο μονοπάτι προς τα MotoGP από την ΚΤΜ

Austrian Junior Cup
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/4/2021

Την πρώτη τους επαφή με τις KTM RC4R στις εγκαταστάσεις του Red Bull Ring είχαν 18 αναβάτες (16 αγόρια και δύο κορίτσια) όπου θα συμμετέχουν στους πέντε αγώνες του Austrian Junior Cup, το οποίο δημιούργησε η KTM μαζί με την αυστριακή ομοσπονδία και στόχο έχει την ανάδειξη των νέων ταλέντων της χώρας και όχι μόνο. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου θεσμού είναι η εντυπωσιακή υποστήριξη που έχουν οι αναβάτες από την KTM και την οργάνωση. Ξεκινώντας από το (σημαντικό) οικονομικό κομμάτι, οι μοτοσυκλέτες αυτού του ενιαίου κυπέλου μπορούν να ενοικιαστούν, να αγοραστούν ή σε κάποιες περιπτώσεις να χορηγηθούν από τους τοπικούς dealers της ΚΤΜ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κυπέλου, προπονητές και ειδικοί επιστήμονες θα κάνουν σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης και συμπεριφοράς, αθλητικής διατροφής και χειρισμού των Media!!!!! Όπως βλέπουμε δηλαδή, πρόκειται για μια πολύ μελετημένη αγωνιστική σχολή που στόχο έχει να βγάζει ολοκληρωμένους αναβάτες και όχι απλώς για ένα τοπικό κυπελάκι που στο τέλος της χρονιάς θα αναδειχθεί κάποιο ταλεντάκι.

Κάτι μας λέει πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε στις οθόνες μας να πρωταγωνιστούν τα παιδιά που πέρασαν από αυτό το θεσμό…  

   

MotoGP – Πλημμύρισε η πίστα στη Goiania, σε κίνδυνο ο αγώνας λόγω συνεχών βροχοπτώσεων

Ο καιρός βάζει εμπόδια στην επιστροφή του MotoGP στη Βραζιλία και η πρόγνωση του σαββατοκύριακου δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη
goiania flood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Ενόσω όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του MotoGP στην πίστα Autódromo Internacional Ayrton Senna στην πόλη Goiania της κεντρικής Βραζιλίας, ο καιρός αποφάσισε να γίνει παράγοντας του αγώνα του σαββατοκύριακου 20-22/3.

Το βράδυ της Δευτέρας 16/3 άρχισε μια δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία εντάθηκε την Τρίτη συνεχίζοντας να ρίχνει ακατάπαυστα. Ως αποτέλεσμα προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, τα οποία επιδεινώθηκαν από την υπερχείλιση τοπικού ποταμού.

Το απόγευμα της Τρίτης 17/3 η πίστα είχε αρκετό όγκο νερού σε διάφορα σημεία της, λ.χ. η υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην είσοδο των paddocks ήταν εντελώς βυθισμένη στα νερά, ενώ λάσπες γέμισαν και διάφορα σημεία της πίστας.

Το καλό είναι πως, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, γύρω τους 30 βαθμούς Κελσίου, η άσφαλτος στεγνώνει γρήγορα μετά τον καθαρισμό της, όπως αποδείχθηκε και χτες μετά τις προσπάθειες των ιθυνόντων, ωστόσο τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν να υφίστανται και η βροχή δεν έχει σταματήσει, απλώς έχει λιγοστέψει.

Μάλιστα το βράδυ της Τρίτης η Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας εξέδωσε προειδοποίηση για ενδεχόμενη πλημμύρα στη συνοικία Senador Canedo, η οποία είναι ακριβώς δίπλα στην πίστα στα ανατολικά περίχωρα της πόλης Goiania.

Σύμφωνα τώρα με τις προγνώσεις καιρού, η βροχή δεν πρόκειται να σταματήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα βρέχει ολημερίς και με τις ποσότητες που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πάντως είναι πολλές οι πιθανότητες όλη η δράση του Βραζιλιάνικου MotoGP να διεξαχθεί σε βρόχινες συνθήκες και ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως το νερό που θα πέσει δεν θα είναι ξανά τόσο ώστε να βυθιστούν ολόκληρα κομμάτια της πίστας ή να αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτή, ως συνέβαινε την Τρίτη 17/3.