Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Το νέο μονοπάτι προς τα MotoGP από την ΚΤΜ

Austrian Junior Cup

Την πρώτη τους επαφή με τις KTM RC4R στις εγκαταστάσεις του Red Bull Ring είχαν 18 αναβάτες (16 αγόρια και δύο κορίτσια) όπου θα συμμετέχουν στους πέντε αγώνες του Austrian Junior Cup, το οποίο δημιούργησε η KTM μαζί με την αυστριακή ομοσπονδία και στόχο έχει την ανάδειξη των νέων ταλέντων της χώρας και όχι μόνο. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου θεσμού είναι η εντυπωσιακή υποστήριξη που έχουν οι αναβάτες από την KTM και την οργάνωση. Ξεκινώντας από το (σημαντικό) οικονομικό κομμάτι, οι μοτοσυκλέτες αυτού του ενιαίου κυπέλου μπορούν να ενοικιαστούν, να αγοραστούν ή σε κάποιες περιπτώσεις να χορηγηθούν από τους τοπικούς dealers της ΚΤΜ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κυπέλου, προπονητές και ειδικοί επιστήμονες θα κάνουν σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης και συμπεριφοράς, αθλητικής διατροφής και χειρισμού των Media!!!!! Όπως βλέπουμε δηλαδή, πρόκειται για μια πολύ μελετημένη αγωνιστική σχολή που στόχο έχει να βγάζει ολοκληρωμένους αναβάτες και όχι απλώς για ένα τοπικό κυπελάκι που στο τέλος της χρονιάς θα αναδειχθεί κάποιο ταλεντάκι.

Κάτι μας λέει πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε στις οθόνες μας να πρωταγωνιστούν τα παιδιά που πέρασαν από αυτό το θεσμό…