Το νέο μονοπάτι προς τα MotoGP από την ΚΤΜ

Austrian Junior Cup
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/4/2021

Την πρώτη τους επαφή με τις KTM RC4R στις εγκαταστάσεις του Red Bull Ring είχαν 18 αναβάτες (16 αγόρια και δύο κορίτσια) όπου θα συμμετέχουν στους πέντε αγώνες του Austrian Junior Cup, το οποίο δημιούργησε η KTM μαζί με την αυστριακή ομοσπονδία και στόχο έχει την ανάδειξη των νέων ταλέντων της χώρας και όχι μόνο. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου θεσμού είναι η εντυπωσιακή υποστήριξη που έχουν οι αναβάτες από την KTM και την οργάνωση. Ξεκινώντας από το (σημαντικό) οικονομικό κομμάτι, οι μοτοσυκλέτες αυτού του ενιαίου κυπέλου μπορούν να ενοικιαστούν, να αγοραστούν ή σε κάποιες περιπτώσεις να χορηγηθούν από τους τοπικούς dealers της ΚΤΜ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κυπέλου, προπονητές και ειδικοί επιστήμονες θα κάνουν σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης και συμπεριφοράς, αθλητικής διατροφής και χειρισμού των Media!!!!! Όπως βλέπουμε δηλαδή, πρόκειται για μια πολύ μελετημένη αγωνιστική σχολή που στόχο έχει να βγάζει ολοκληρωμένους αναβάτες και όχι απλώς για ένα τοπικό κυπελάκι που στο τέλος της χρονιάς θα αναδειχθεί κάποιο ταλεντάκι.

Κάτι μας λέει πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε στις οθόνες μας να πρωταγωνιστούν τα παιδιά που πέρασαν από αυτό το θεσμό…  

   

MotoGP: H VR46 αποχαιρετά τον Franco Morbidelli – Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται ο Nicolo Bulega [Video]

Αυτό που ήταν κοινό μυστικό είναι πλέον επίσημη είδηση
franco-morbidelli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/9/2026

Η σύνθεση του πρωταθλήματος MotoGP 2027 σιγά-σιγά ολοκληρώνεται, καθώς H VR46 Racing Team ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα πως δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Frankie Morbidelli.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω των κοινωνικών μέσων της ομάδας και περιορίζεται σε μια πολύ σύντομη πρόταση: “Στο τέλος της φετινής σεζόν η πορεία μας με τον Frankie Morbidelli θα φτάσει στο τέλος της.”

Αυτό προφανώς δεν συνιστά έκπληξη, καθώς είναι γνωστό καιρό τώρα πως ο Ιταλοβραζιλιάνος αναβάτης δεν θα είναι στο MotoGP του χρόνου, ενώ γνωρίζουμε και ποιος θα τον διαδεχτεί στη δεύτερη Ducati δίπλα στον Fermin Aldeguer. Αυτός θα είναι κατά 99,9% ο Nicolo Bulega, ο οποίος αναμένεται να κατακτήσει πανηγυρικά φέτος το παγκόσμιο WSBK (ενδεχομένως και στον επόμενο αγώνα της Cremona) και έχει ήδη εξασφαλισμένο συμβόλαιο με τη Ducati Corse με προορισμό μια Desmosedici GP27 στην ομάδα VR46 του Valentino Rossi.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση ένταξης του Bulega στη VR46 είναι πλέον θέμα ωρών ή, το πολύ, ημερών.

Έτσι ουσιαστικά η σύνθεση του πρωταθλήματος της ερχόμενης χρονιάς έχει δύο μόνο εκκρεμότητες ακόμη να διευθετήσει. Πρώτον, απομένει μια κενή σέλα στη Red Bull KTM Tech3 δίπλα στον Luca Marini, η οποία παίζεται μεταξύ δύο αναβατών της Moto2, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ισπανό Manuel Gonzalez ή τον Αυστραλό Senna Agius, με φαβορί τον δεύτερο.

Έπειτα, απομένει η κατανομή των δύο Honda μεταξύ των Diogo Moreira και David Alonso, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αναλάβει την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Honda HRC Castrol παρέα με τον Fabio Quartararo και ποιος τη δορυφορική της Castrol Honda LCR με τον Johann Zarco.

Όσο για τον Morbidelli, ο πιθανότερος προορισμός του είναι το WSBK και η εργοστασιακή ομάδα της Ducati, καθώς είναι δεδομένο πως θέλουν Ιταλό αναβάτη – έχοντας γεμίσει με Ισπανούς τόσο στο MotoGP (Marc Marquez, Pedro Acosta), όσο και στο WSBK (Iker Lecuona). Ιταλικά δημοσιεύματα μάλιστα προσφέρουν μερικές παραπάνω λεπτομέρειες για τη συνεργασία αυτή, αναφέροντας πως ο Morbidelli θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη Ducati για το 2027, καλούμενος να αποδείξει αν έχει τα φόντα να παραμείνει περισσότερο μαζί της στο WSBK.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pertamina Enduro VR46 Racing Team (@vr46racingteam)