Το νέο μονοπάτι προς τα MotoGP από την ΚΤΜ

Austrian Junior Cup
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/4/2021

Την πρώτη τους επαφή με τις KTM RC4R στις εγκαταστάσεις του Red Bull Ring είχαν 18 αναβάτες (16 αγόρια και δύο κορίτσια) όπου θα συμμετέχουν στους πέντε αγώνες του Austrian Junior Cup, το οποίο δημιούργησε η KTM μαζί με την αυστριακή ομοσπονδία και στόχο έχει την ανάδειξη των νέων ταλέντων της χώρας και όχι μόνο. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου θεσμού είναι η εντυπωσιακή υποστήριξη που έχουν οι αναβάτες από την KTM και την οργάνωση. Ξεκινώντας από το (σημαντικό) οικονομικό κομμάτι, οι μοτοσυκλέτες αυτού του ενιαίου κυπέλου μπορούν να ενοικιαστούν, να αγοραστούν ή σε κάποιες περιπτώσεις να χορηγηθούν από τους τοπικούς dealers της ΚΤΜ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κυπέλου, προπονητές και ειδικοί επιστήμονες θα κάνουν σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης και συμπεριφοράς, αθλητικής διατροφής και χειρισμού των Media!!!!! Όπως βλέπουμε δηλαδή, πρόκειται για μια πολύ μελετημένη αγωνιστική σχολή που στόχο έχει να βγάζει ολοκληρωμένους αναβάτες και όχι απλώς για ένα τοπικό κυπελάκι που στο τέλος της χρονιάς θα αναδειχθεί κάποιο ταλεντάκι.

Κάτι μας λέει πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε στις οθόνες μας να πρωταγωνιστούν τα παιδιά που πέρασαν από αυτό το θεσμό…  

   

MotoGP: Η Ducati βρίσκει τον "παλιό" Bagnaia - Στην νοοτροπία του 2024

Όλα δείχνουν ότι ο Pecco έχει ξαναβρεί τον εαυτό του μετά τη δύσκολη σεζόν του 2025
Bagnaia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/2/2026

Ο Davide Tardozzi δηλώνει ότι ο Francesco Bagnaia έχει επιστρέψει με τη νοοτροπία που τον έκανε πρωταγωνιστή το 2024, καθώς δείχνει αναγεννημένος στις πρώτες δοκιμές με τη GP26.

Η Ducati εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τον Francesco Bagnaia ενόψει της σεζόν 2026 στο MotoGP, με τον team manager της εργοστασιακής ομάδας, Davide Tardozzi, να υποστηρίζει ότι ο Ιταλός αναβάτης έχει ξαναβρεί τη σωστή αγωνιστική του ταυτότητα μετά από μια ταραχώδη και απογοητευτική χρονιά το 2025.

Ο Bagnaia ξεκίνησε εντυπωσιακά τις χειμερινές δοκιμές στη Sepang, νιώθοντας άνετα από τα πρώτα του περάσματα με τη νέα Ducati GP26. Παρότι κατέληξε πέμπτος στους συνολικούς χρόνους, ήταν ο ρυθμός του σε προσομοίωση sprint αυτός που τράβηξε τα βλέμματα, καθώς γύριζε μόλις ένα δέκατο πιο αργά από τον Alex Marquez της Gresini, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος του Sepang Test.

Η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το 2025, όταν ο Bagnaia δυσκολεύτηκε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να προσαρμοστεί στη GP25, ευρισκόμενος συχνά στο πίσω μέρος του grid και μακριά από τη μάχη του βάθρου.

Ο ίδιος ο Bagnaia δήλωσε ότι βρήκε ξανά την αίσθηση που του έλειπε πέρυσι, τονίζοντας ιδιαίτερα τη βελτιωμένη σταθερότητα στο φρενάρισμα της Desmosedici. Ωστόσο, απέφυγε να πει ότι όλα του τα προβλήματα έχουν πλέον λυθεί οριστικά.

Bagnaia

Ο Tardozzi, πάντως, ήταν πιο σαφής: "Στην αρχή της χρονιάς, όταν επέστρεψε από τις διακοπές, είδα έναν εντελώς διαφορετικό Pecco, με διαφορετική νοοτροπία. Μου θύμισε τον Pecco του 2024. Πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος στους ερχόμενους αγώνες."

Και πρόσθεσε: "Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Συζητάμε πολύ μαζί του, ειδικά με τον Gigi Dall’Igna και από τις δοκιμές της Βαλένθιας είχε ήδη ξαναβρεί τη σωστή στάση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί ξέρουμε ότι έχουμε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό Pecco."

Φήμες για το μέλλον του

Παρά τη βελτιωμένη εικόνα του, το όνομα του Bagnaia βρίσκεται έντονα στο επίκεντρο της μεταγραφολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ducati φέρεται να εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Pedro Acosta ως πιθανό αντικαταστάτη του για το 2027 - κάτι που σχεδόν επιβεβαιώνεται από πρόσφατες δηλώσεις του Dani Pedrosa.

Ο ίδιος ο Bagnaia έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι μια μετακίνηση σε δορυφορική Ducati δεν τον ενδιαφέρει, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν χάσει τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα, η πολυετής σχέση του με την εταιρεία από το Borgo Panigale ίσως φτάσει στο τέλος της.

Tardozzi

Ο Tardozzi, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η απόλυτη προτεραιότητα της Ducati αυτή τη στιγμή είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Marc Marquez: "Ο Pecco είναι στην καρδιά μας, αλλά μέχρι να οριστικοποιήσουμε το συμβόλαιο του Marc, δεν θέλουμε να μιλάμε με άλλους αναβάτες. Πρώτα ο Marc, και μετά βλέπουμε."

Με τον Bagnaia να δείχνει ξανά ανταγωνιστικός και με τη Ducati να μπαίνει στη νέα σεζόν με υψηλές φιλοδοξίες, όλα δείχνουν ότι το 2026 μπορεί να αποτελέσει τη χρονιά της επιστροφής του Ιταλού στην κορυφή.