Το νέο μονοπάτι προς τα MotoGP από την ΚΤΜ

Austrian Junior Cup
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/4/2021

Την πρώτη τους επαφή με τις KTM RC4R στις εγκαταστάσεις του Red Bull Ring είχαν 18 αναβάτες (16 αγόρια και δύο κορίτσια) όπου θα συμμετέχουν στους πέντε αγώνες του Austrian Junior Cup, το οποίο δημιούργησε η KTM μαζί με την αυστριακή ομοσπονδία και στόχο έχει την ανάδειξη των νέων ταλέντων της χώρας και όχι μόνο. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου θεσμού είναι η εντυπωσιακή υποστήριξη που έχουν οι αναβάτες από την KTM και την οργάνωση. Ξεκινώντας από το (σημαντικό) οικονομικό κομμάτι, οι μοτοσυκλέτες αυτού του ενιαίου κυπέλου μπορούν να ενοικιαστούν, να αγοραστούν ή σε κάποιες περιπτώσεις να χορηγηθούν από τους τοπικούς dealers της ΚΤΜ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κυπέλου, προπονητές και ειδικοί επιστήμονες θα κάνουν σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης και συμπεριφοράς, αθλητικής διατροφής και χειρισμού των Media!!!!! Όπως βλέπουμε δηλαδή, πρόκειται για μια πολύ μελετημένη αγωνιστική σχολή που στόχο έχει να βγάζει ολοκληρωμένους αναβάτες και όχι απλώς για ένα τοπικό κυπελάκι που στο τέλος της χρονιάς θα αναδειχθεί κάποιο ταλεντάκι.

Κάτι μας λέει πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε στις οθόνες μας να πρωταγωνιστούν τα παιδιά που πέρασαν από αυτό το θεσμό…  

   

MotoGP: Η εργοστασιακή Honda HRC επέλεξε τον Diogo Moreira για το 2027

Ο Βραζιλιάνος θα είναι teammate του Fabio Quartararo - Στην LCR ο rookie David Alonso
moreira
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/10/2026

Η Honda Racing Corporation (HRC) ανακοίνωσε ότι ο Diogo Moreira θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα Honda HRC Castrol για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2027 στο πλαίσιο πολυετούς συμφωνίας και θα αγωνιστεί στο πλευρό του Fabio Quartararo στη νέα εποχή των 850 κυβικών.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος αγωνίζεται φέτος ως rookie με τα χρώματα της LCR Honda και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας με 74 βαθμούς. Ο νεαρός αναβάτης κατέκτησε το 2025 τον τίτλο στην Moto2 με πέντε νίκες, 13 βάθρα και εννέα pole positions.

Ο Moreira δείχνει διαρκή βελτίωση στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα ανέβηκε στο βάθρο του αγώνα Sprint στην έδρα της HRC στο Motegi. Ο Βραζιλιάνος θα είναι την επόμενη σεζόν teammate με τον Fabio Quartararo στη νέα εποχή των 850 κυβικών και των ελαστικών Pirelli.

Έτσι κλείνει μια εκκρεμότητα που απέμενε στην κατανομή θέσεων των ομάδων της Honda, καθώς η δεύτερη εργοστασιακή σέλα αμφιταλαντευόταν μεταξύ του Moreira  και του άρτι αφιχθέντα από τη Moto2 David Alonso, με τους Ιάπωνες να επιλέγουν το πιο λογικό σενάριο: ο εμπειρότερος εκ των δύο Moreira στην εργοστασιακή και ο νέος rookie στην LCR.

Moreira

Diogo Moreira: “Είναι φανταστική αίσθηση να φτάνω στην εργοστασιακή ομάδα της Honda HRC στο MotoGP, είναι κάτι που ονειρεύεται κάθε αναβάτης όταν είναι νέος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Honda HRC που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με βοήθησαν να κάνω το επόμενο βήμα σε αυτό το εγχείρημα. Μέχρι στιγμής, το 2026, έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά για να προσαρμοστούμε στη μοτοσυκλέτα και οι εντυπώσεις για το μέλλον είναι ήδη πολύ θετικές από ό,τι έχουμε δει. Φυσικά, πρέπει επίσης να ευχαριστήσω όλους στην LCR που με βοήθησαν στην προσαρμογή μου στο MotoGP – ολόκληρη η ομάδα ήταν καθοριστική σε αυτή την εξέλιξη. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν και να βοηθήσω την Honda HRC να επιστρέψει εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται.”