Nicky Hayden: Τεράστια ευκαιρία το MotoGP του Phillip Island

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/10/2016

 

Με ανυπομονησία μίλησε ο Nicky Hayden για τον επόμενο MotoGP αγώνα στην Αυστραλία, όπου η Honda τον προσκάλεσε να αντικαταστήσει τον Pedrosa που αναρρώνει από την σπασμένη κλείδα στις δοκιμές του Motegi. Την Δευτέρα είχε δηλώσει ότι η αντικατάσταση ενός οδηγού που έχει τραυματιστεί δεν είναι ο τρόπος που ονειρεύεται κάποιος να τρέξει στα MotoGP. Δεν έχει φυσικά κανέναν λόγο να νιώθει τύψεις για την πτώση του Pedrosa, αλλά καθώς χαρακτηρίζεται από έναν υψηλό βαθμό ευγενείας, ένιωσε ότι έπρεπε να διευκρινίσει την θέση του, oπότε σήμερα μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την ανυπομονησία που έχει για το Σαββατοκύριακο.

Μέσα σε τρεις μέρες, όπως είπε ο Hayden, πολύς κόσμος έπρεπε να εργαστεί λύνοντας πρακτικά προβλήματα για να καταφέρει ο ίδιος να βρίσκεται στην Αυστραλία. Από τις διαδικασίες για την βίζα, μέχρι τις διευθετήσεις των συμβολαίων ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες, ο Hayden παρακολουθούσε ένα γαϊτανάκι υποχρεώσεων να εκτελείται μπροστά του. Αισθάνεται υπόχρεος απέναντι στην Honda για την ευκαιρία που του δίνει και τρέφει μία ευγνωμοσύνη για την διατήρηση της σχέσης τους.

«Για εμένα ήταν αδύνατο να πω όχι σε μία τέτοια πρόταση. Είναι μεγάλη ευκαιρία να έχεις την εμπειρία μία τέτοιας εργοστασιακής μοτοσυκλέτας, ιδιαίτερα σε μία πίστα όπως το Phillip Island, έπρεπε λοιπόν να κάνω τα πάντα για μην την χάσω».

«Ανυπομονώ πραγματικά για αυτό το Σαββατοκύριακο, γνωρίζω πολύ καλά την πίστα και αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν ο καιρός και τα λάστιχα και καταλαβαίνω πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα. Είδα από πρώτο χέρι στο Aragon, πόσο γρήγορα είναι τα υπόλοιπα «παιδιά», οπότε αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μάθω πράγματα και να κάνω έναν ευχάριστο αγώνα. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα για την Honda, γιατί είναι υπέροχο που μετά από τόσα χρόνια η σχέση αυτή κρατείται σ’ εκείνο το επίπεδο που μου ζητούν να κάνω αυτόν τον αγώνα».

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, ξανά στις 8:00 το πρωί, μαζί με την μάχη για την 2η θέση στο πρωτάθλημα ανάμεσα στις δυο Yamaha, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τον Nicky Hayden, στην θέση του Pedrosa! 

Ετικέτες

MotoGP - Marco Bezzecchi: Έσπασε ρεκόρ με 120 σερί γύρους στην κορυφή

Παράλληλα σημείωσε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/3/2026

Ο Bezzecchi έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο GP των Ηνωμένων Πολιτειών, κέρδισε για άλλη μια φορά και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, καταρρίπτοντας παράλληλα ένα σημαντικό ρεκόρ του Jorge Lorenzo.

Ο Ιταλός αναβάτης ήταν από τον πρώτο γύρο μπροστά από όλους και κρατήθηκε εκεί μέχρι και το τέλος του αγώνα, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 11 ολόκληρα χρόνια και κατείχε ο Ισπανός Jorge Lorenzo που κρατιόταν πρωτοπόρος για 103 σερί γύρους το 2015. Ο Bezzecchi είχε ξεκινήσει να "γράφει" γύρους ως πρωτοπόρος από τους δύο τελευταίους γύρους της περσινής σεζόν και φέτος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο Ιταλός είναι εξαιρετικός και φέτος και στο αμερικάνικο GP, συμπλήρωσε 120 συνεχόμενους γύρους ως πρωτοπόρος, ένα σερί που κάλλιστα μπορεί να αυξήσει στην πίστα της Jerez στα τέλη του Απρίλη. Μάλιστα με την 5η του συνεχόμενη νίκη, μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ αναβατών όπως οι Marc Marquez, Valentino Rossi, Mick Doohan, Giacomo Agostini, John Surtees, Mike Hailwood και Geoff Duke.

Bezzecchi και Aprilia δείχνουν ένα σύνολο απίστευτα δυνατό φέτος και με την επάνοδο του Martin, έχουν κάνει το 1-2 στην γενική κατάταξη των αναβατών, ενώ στην κατάταξη των κατασκευαστών είναι πρώτοι με 32 βαθμούς διαφορά από την Ducati!

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε: “Έχω μείνει άφωνος. Εννοώ, είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου και το πώς νιώθω. Είναι αρκετά παράξενο να ακούω το όνομά μου να αναφέρεται δίπλα σε αυτούς τους θρύλους, όπως ο Vale και ο Marc. Είμαι τυχερός που μπορώ να αγωνιστώ με μερικούς από αυτούς, όπως τον Marc, για παράδειγμα, που είναι ο γρηγορότερος και ο ισχυρότερος στο grid του MotoGP αυτή τη στιγμή. Είναι πίεση, αλλά είναι και προνόμιο. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και που μπορώ να το κάνω αυτό.”