Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Nicky Hayden: Τεράστια ευκαιρία το MotoGP του Phillip Island

 

Με ανυπομονησία μίλησε ο Nicky Hayden για τον επόμενο MotoGP αγώνα στην Αυστραλία, όπου η Honda τον προσκάλεσε να αντικαταστήσει τον Pedrosa που αναρρώνει από την σπασμένη κλείδα στις δοκιμές του Motegi. Την Δευτέρα είχε δηλώσει ότι η αντικατάσταση ενός οδηγού που έχει τραυματιστεί δεν είναι ο τρόπος που ονειρεύεται κάποιος να τρέξει στα MotoGP. Δεν έχει φυσικά κανέναν λόγο να νιώθει τύψεις για την πτώση του Pedrosa, αλλά καθώς χαρακτηρίζεται από έναν υψηλό βαθμό ευγενείας, ένιωσε ότι έπρεπε να διευκρινίσει την θέση του, oπότε σήμερα μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την ανυπομονησία που έχει για το Σαββατοκύριακο.

Μέσα σε τρεις μέρες, όπως είπε ο Hayden, πολύς κόσμος έπρεπε να εργαστεί λύνοντας πρακτικά προβλήματα για να καταφέρει ο ίδιος να βρίσκεται στην Αυστραλία. Από τις διαδικασίες για την βίζα, μέχρι τις διευθετήσεις των συμβολαίων ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες, ο Hayden παρακολουθούσε ένα γαϊτανάκι υποχρεώσεων να εκτελείται μπροστά του. Αισθάνεται υπόχρεος απέναντι στην Honda για την ευκαιρία που του δίνει και τρέφει μία ευγνωμοσύνη για την διατήρηση της σχέσης τους.

«Για εμένα ήταν αδύνατο να πω όχι σε μία τέτοια πρόταση. Είναι μεγάλη ευκαιρία να έχεις την εμπειρία μία τέτοιας εργοστασιακής μοτοσυκλέτας, ιδιαίτερα σε μία πίστα όπως το Phillip Island, έπρεπε λοιπόν να κάνω τα πάντα για μην την χάσω».

«Ανυπομονώ πραγματικά για αυτό το Σαββατοκύριακο, γνωρίζω πολύ καλά την πίστα και αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν ο καιρός και τα λάστιχα και καταλαβαίνω πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα. Είδα από πρώτο χέρι στο Aragon, πόσο γρήγορα είναι τα υπόλοιπα «παιδιά», οπότε αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μάθω πράγματα και να κάνω έναν ευχάριστο αγώνα. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα για την Honda, γιατί είναι υπέροχο που μετά από τόσα χρόνια η σχέση αυτή κρατείται σ’ εκείνο το επίπεδο που μου ζητούν να κάνω αυτόν τον αγώνα».

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, ξανά στις 8:00 το πρωί, μαζί με την μάχη για την 2η θέση στο πρωτάθλημα ανάμεσα στις δυο Yamaha, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τον Nicky Hayden, στην θέση του Pedrosa! 

Tags: