Nicky Hayden: Τεράστια ευκαιρία το MotoGP του Phillip Island

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/10/2016

 

Με ανυπομονησία μίλησε ο Nicky Hayden για τον επόμενο MotoGP αγώνα στην Αυστραλία, όπου η Honda τον προσκάλεσε να αντικαταστήσει τον Pedrosa που αναρρώνει από την σπασμένη κλείδα στις δοκιμές του Motegi. Την Δευτέρα είχε δηλώσει ότι η αντικατάσταση ενός οδηγού που έχει τραυματιστεί δεν είναι ο τρόπος που ονειρεύεται κάποιος να τρέξει στα MotoGP. Δεν έχει φυσικά κανέναν λόγο να νιώθει τύψεις για την πτώση του Pedrosa, αλλά καθώς χαρακτηρίζεται από έναν υψηλό βαθμό ευγενείας, ένιωσε ότι έπρεπε να διευκρινίσει την θέση του, oπότε σήμερα μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την ανυπομονησία που έχει για το Σαββατοκύριακο.

Μέσα σε τρεις μέρες, όπως είπε ο Hayden, πολύς κόσμος έπρεπε να εργαστεί λύνοντας πρακτικά προβλήματα για να καταφέρει ο ίδιος να βρίσκεται στην Αυστραλία. Από τις διαδικασίες για την βίζα, μέχρι τις διευθετήσεις των συμβολαίων ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες, ο Hayden παρακολουθούσε ένα γαϊτανάκι υποχρεώσεων να εκτελείται μπροστά του. Αισθάνεται υπόχρεος απέναντι στην Honda για την ευκαιρία που του δίνει και τρέφει μία ευγνωμοσύνη για την διατήρηση της σχέσης τους.

«Για εμένα ήταν αδύνατο να πω όχι σε μία τέτοια πρόταση. Είναι μεγάλη ευκαιρία να έχεις την εμπειρία μία τέτοιας εργοστασιακής μοτοσυκλέτας, ιδιαίτερα σε μία πίστα όπως το Phillip Island, έπρεπε λοιπόν να κάνω τα πάντα για μην την χάσω».

«Ανυπομονώ πραγματικά για αυτό το Σαββατοκύριακο, γνωρίζω πολύ καλά την πίστα και αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν ο καιρός και τα λάστιχα και καταλαβαίνω πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα. Είδα από πρώτο χέρι στο Aragon, πόσο γρήγορα είναι τα υπόλοιπα «παιδιά», οπότε αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μάθω πράγματα και να κάνω έναν ευχάριστο αγώνα. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα για την Honda, γιατί είναι υπέροχο που μετά από τόσα χρόνια η σχέση αυτή κρατείται σ’ εκείνο το επίπεδο που μου ζητούν να κάνω αυτόν τον αγώνα».

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, ξανά στις 8:00 το πρωί, μαζί με την μάχη για την 2η θέση στο πρωτάθλημα ανάμεσα στις δυο Yamaha, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τον Nicky Hayden, στην θέση του Pedrosa! 

Ετικέτες

MotoGP – O Pecco Bagnaia έγινε πατέρας ενόσω ήταν στο Assen!

Το Ολλανδικό Grand Prix δεν τον πήγε και τόσο καλά, μα ο Ιταλός θα το θυμάται για πάντα με την πιο ευχάριστη ανάμνηση
pecco dad
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Από αγωνιστικής πλευράς το τριήμερο στην ολλανδική πίστα TT Circuit Assen δεν ήταν ιδιαίτερα καλό για την εργοστασιακή Ducati και ακόμη λιγότερο για τον Pecco Bagnaia, ο οποίος περιορίστηκε σε μια έβδομη θέση στο Sprint του Σαββάτου και μια εγκατάλειψη από πρόβλημα στα φρένα τον αγώνα της Κυριακής.

Κι όμως, ο πρωταθλητής του 2022 και 2023 έφυγε από την Ολλανδία με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και ο λόγος ήταν καθαρά εξωαγωνιστικός: η σύζυγός του, Domizia Castagnini, γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον υιό Bagnaia, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή, λίγες μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που περίμεναν.

pecco dad

Ο Bagnaia πήγε στο box της Ducati το πρωί της Κυριακής για να βρει εκεί το συμβολικό του δωράκι με τις ευχές της ομάδας, ενώ εννοείται πως μετά τον αγώνα έφυγε τρέχοντας για Ιταλία προκειμένου να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Η δε πρώτη φωτογραφία που ανάρτησε μόλις συνάντησε τον Bagnaia Jr. μάλλον δεν χρειάζεται κανέναν απολύτως σχολιασμό.

Ετικέτες