Ντεμπούτο Vinales με Aprilia στην Aragon!

Ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/9/2021

Η Aprilia επιβεβαίωσε και επίσημα ότι ο Maverick Vinales, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε τις πρώτες του δοκιμές στο Misano με το RS-GP, θα τρέξει για παρθενική φορά με τα χρώματα της εταιρείας στο επερχόμενο αγώνα της Aragon. Ο Vinales που ξέκοψε τους δεσμούς του με την Yamaha στη μέση της σεζόν, δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από την πρώτη του επαφή με την ιταλική ομάδα, ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά τον δρόμο για να γίνει team mate του Aleix Espargaro από τον επόμενο κιόλας αγώνα. Αυτό δίνει ακόμη μια ώθηση στην Aprilia, μετά και τον πρώτο τερματισμό του εργοστασίου στο βάθρο των MotoGP, χάρη στην τρομερή απόδοση του Ισπανού στον αγώνα του Silverstone .

Ο Vinales, που έχει χριστεί εννέα φορές νικητής στην μεγάλη κατηγορία, τόσο με Suzuki όσο και με Yamaha, θα πάρει την θέση του Lorenzo Savadori, ο οποίος θα επιστρέψει ως αναβάτης εξέλιξης και θα περιοριστεί σε μερικές wild card συμμετοχές.

Ο Roman Albesiano, Τεχνικός Διευθυντής της Aprilia, είπε πως η απόφαση να χρησιμοποιήσουν τον Vinales από τον αγώνα της Aragon, είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικών επιδόσεών τους στις δοκιμές του Misano. "Δεν ήταν δεδομένο πως μετά από μια μακρά θητεία πάνω σε μια μοτοσυκλέτα με τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, ο Maverick θα είχε μια καλή αίσθηση από την αρχή πάνω στο δικό μας V4", είπε ο Albesiano, "αυτός είναι και ο λόγος που οι συγκεκριμένες δοκιμές σε μια πίστα που ιστορικά δεν είναι καλή για την μοτοσυκλέτα μας, αποτέλεσαν τον βασικό παράγοντα που επηρέασε την απόφασή μας. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την άμεσα θετική αντίδραση του Maverick, ο οποίος είχε πολύ καλή αίσθηση τόσο με την RS-GP όσο και με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά και τις μεθόδους που δουλεύουμε. Το ταλέντο του σε συνδυασμό με αυτό του Aleix και μαζί με την εμπειρία του Savadori από την φετινή σεζόν, μας κάνει αισιόδοξους για την έκβαση του project μας στα MotoGP".

Ο Vinales "έγραψε" χρόνο στο 1:33 χθες, ο οποίος ήταν κάτω από τον καλύτερο χρόνο του Espargaro σε αγώνα, ενώ απείχε μισό δευτερόλεπτο από τον καλύτερό του χρόνο στον αγώνα που κέρδισε με την Yamaha M1.

O Massimo Rivola, ο CEO της Aprilia, είπε πως αισθάνονται όλοι στην εταιρεία πολύ περήφανοι που μπορούν να ανακοινώσουν τα πλάνα τους για την φετινή χρονιά αλλά και για την σεζόν του 2022, με στόχο να πάρουν το καλύτερο από την συμβολή των τριών αναβατών τους. "Μαζί με τον ήδη επιβεβαιωμένο αναβάτη μας, τον Aleix, είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε έναν ταλαντούχο αθλητή όπως ο Maverick Vinales, στην ομάδα της Aprilia Racing. Ο Maverick είχε τρομερή χημεία με την ομάδα και την μοτοσυκλέτα από το πρώτο κιόλας λεπτό και είμαι πεπεισμένος πως θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του από τον αγώνα της Aragon. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνουμε τον ρόλο του Lorenzo Savadori ως αναβάτη εξέλιξης για το0 2022. Είναι ένα νευραλγικό πόστο ως μια ανταμοιβή για την τεράστια προσπάθεια που έκανε κατά την εξέλιξη του RS-GP, ενώ θα εκμεταλλευτεί τις wild card συμμετοχές για το 2021 τις οποίες και θα αποφασίσουμε μαζί μόλις επιστρέψει στο 100% της φυσικής του κατάστασης".

Η πίστα της Aragon είναι μια από τις αγαπημένε της Aprilia,αφού εκεί ο Espargaro πέτυχε τον καλύτερο –μέχρι τότε, το 2017 και  το 2018 δηλαδή- τερματισμό της μοτοσυκλέτας στην 6η θέση, ενώ την επόμενη χρονιά ήταν πέμπτος στην σχάρα εκκίνησης και τερμάτισε έβδομος. Οι υπόλοιποι όμως αγώνες δεν έφεραν καλά αποτελέσματα, με τον καλύτερο τερματισμό να είναι στην 13η θέση.

Και αν στην Aprilia φαίνεται ότι αλλάζουν όλα, στην Yamaha είναι έτοιμοι να περιμένουν μέχρι τον αγώνα του Misano όπου θα επιστρέψει ο τραυματίας ο Franco Morbidelli για να πάρει τη θέση του Vinales στην εργοστασιακή ομάδα δίπλα στον Fabio Quarataro, με τον Andrea Doviziosoν να παίρνει τη θέση του Morbidelli στην SRT. Προς το παρόν ο Cal Crutchlow την Aragon Θα παραμείνει στη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha για τον  συγκεκριμένο αγώνα , με την SRT να μην έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν ο Jake Dixon θ τρέχει στο πλευρό του Rossi και στον επόμενο αγώνα.

 

MotoGP Ινδονησία Sprint - Από την καταστροφή στην κορυφή Marco Bezzecchi και Aprilia

2ος ο 20χρονος Fermin Aldeguer και τρίτος ο Raul Fernandez
Marco Bezzecchi MotoGP Mandalika 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/10/2025

Έπειτα από μια καταστροφική εκκίνηση ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) οδήγησε αλάνθαστα για να πάρει τη νίκη στον Sprint, έχοντας κερδίσει προηγουμένως την pole με ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη Mandalika.

Οι Aprilia έδειχναν από χθες πολύ δυνατές στην Ινδονησία με τον Bezzecchi να επιβεβαιώνει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κερδίζοντας την pole με ταχύτερο γύρο στην πίστα της Ινδονησίας.

Όμως ο αγώνας ξεκίνησε ανάποδα για τον Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) που έκανε κακή εκκίνηση και έχασε πολλές θέσεις μέχρι την πρώτη στροφή για να βρεθεί έκτος με τον Fermin Aldeguer (BK8 Gresini Racing MotoGP) να οδηγεί τον αγώνα περνώντας μπροστά από τον Marini που εκκίνησε καλύτερα, ενώ ο Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) ήταν δεύτερος στο τέλος του πρώτου γύρου με τον Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) τρίτο.

Με τους τρεις πρώτους να διατηρούν τις θέσεις τους ο Bezzecchi είχε μάχη με τον Marini για την 4η θέση την οποία και δεν μπορούσε να κερδίσει χάνοντας την επαφή με την κορυφή, ενώ ο Marquez πήρε long lap ποινή και ο Bagnaia ήταν στην τελευταία θέση. Άσχημα τα πράγματα για τον πρωταθλητή στην Ινδονησία που εκκίνησε 9ος με τη χειρότερη φετινή του επίδοση στις κατατακτήριες.

Marco Bezzecchi MotoGP Mandalika 2025

Στον 5ο γύρο ο Acosta που κυνηγούσε τον Aldeguer είχε low side και αποχαιρέτισε τον Sprint άδοξα αφού έδειχνε ότι έχει την απαιτούμενη ταχύτητα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο στον rookie Aldeguer που είχε τα ηνία, ενώ ο Bezzecchi πέρασε Marini και A.Marquez για να βρεθεί τρίτος. Γρήγορα βρέθηκε στην ουρά του 2ου Fernandez κάνοντας ταχύτερο γύρο και βρισκόμενος 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Aldeguer, ο Ιταλός έδειχνε να έχει τον καλύτερο ρυθμό από όλους.

Τα δύο Aprilia είχαν ανοίξει διαφορά από τους διώκτες τους με τους A. Marquez (4ος) και Marini (5ος) να μην μπορούν να ακολουθήσουν και τον Bezzecchi να περνά στον 8ο τον Fernandez και να κάνει την επίθεσή του με πέντε γύρους να απομένουν. Ο Ιταλός έκανε ταχύτερους γύρους και στον 10ο γύρο η διαφορά είχε πέσει στο ένα δευτερόλεπτο, ενώ στο άλλο άκρο ο Bagnaia δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση 21 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο και τον Zarco να πέφτει.

Στον 11ο γύρο η διαφορά είχε πέσει στα 8,5 δέκατα του δευτερολέπτου και τον Aldeguer να κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του χωρίς να νιώθει ακόμη την πίεση από τον Bezzecchi όπου μείωνε διαρκώς την απόσταση.

Με ενάμιση γύρο να απομένει οι δύο τους είχαν λιγότερο από μισό δεύτερο διαφορά με τον 20χρονο να τα δίνει όλα και να φτάνει στην ουρά του στον τελευταίο γύρο! Την κίνησή του ο Ιταλός την έκανε στην 11η στροφή, με τον Aldeguer να απαντά προσωρινά αλλά τον Bezzecchi να επιμένει και να περνά ξανά μπροστά για να πάρει την καρό σημαία λίγες στροφές πριν από το πέσιμό της και να "σβήσει" με τον πλέον πειστικό τρόπο μία καταστροφική εκκίνηση!

Η Aprilia κάνει στον Sprint το 1-3, με τον εξαιρετικό Aldeguer στη δεύτερη θέση και τον A.Marquez τελικά 4ο, ενώ ο Joan Mir (Honda HRC Castrol) έκλεισε την πρώτη πεντάδα. Για τον 3ο Fernandez αυτό ήταν το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία. Στο άλλο άκρο ο Bagnaia τερμάτισε τελευταίος 13 δεύτερα πίσω από τον προτελευταίο και 13ο Rins, με κάποιους είδους πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του. Από την άλλη ο M.Marquez, παρά την ποινή βρέθηκε στη 7η θέση τελικά με τις εργοστασιακές Ducati να "υποφέρουν" μέχρι στιγμής στη Mandalika, ενώ ο A.Marquez τερμάτισε 4ος χωρίς να δείχνει ποτέ ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.
 

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

Διαφορά

1

Marco BEZZECCHI

Aprilia Racing

19'37.047

 

2

Fermin ALDEGUER

BK8 Gresini Racing MotoGP

19'37.204

0.157

3

Raul FERNANDEZ

Trackhouse MotoGP Team

19'41.109

4.062

4

Alex MARQUEZ

BK8 Gresini Racing MotoGP

19'42.879

5.832

5

Joan MIR

Honda HRC Castrol

19'45.806

8.759

6

Luca MARINI

Honda HRC Castrol

19'46.668

9.621

7

Marc MARQUEZ

Ducati Lenovo Team

19'46.819

9.772

8

Franco MORBIDELLI

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

19'49.027

11.980

9

Fabio DI GIANNANTONIO

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

19'49.143

12.096

10

Miguel OLIVEIRA

Prima Pramac Yamaha MotoGP

19'50.035

12.988

11

Brad BINDER

Red Bull KTM Factory Racing

19'50.359

13.312

12

Jack MILLER

Prima Pramac Yamaha MotoGP

19'52.952

15.905

13

Alex RINS

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

19'53.273

16.226

14

Francesco BAGNAIA

Ducati Lenovo Team

20'06.440

29.393