Ο Ai Ogura στην Trackhouse Racing για δύο χρόνια

Δίπλα στον Raul Fernandez για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ιάπωνας που αγωνίζεται στην Moto2
motomag Ο Ai Ogura στην Trackhouse Racing για δύο χρόνια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/8/2024

Η σύνθεση της Trackhouse Racing για το 2025 και το 2026 οριστικοποιήθηκε καθώς ανακοινώθηκε πως ο Ιάπωνας αναβάτης της Moto2 Ai Ogura θα είναι ο teammate του Raul Fernandez στο MotoGP για τα δύο επόμενα χρόνια.

Το όνομα του Ogura ακουγόταν πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τη δεύτερη θέση στην Trackhouse Racing καθώς ο Miguel Oliveira είναι γνωστό εδώ και καιρό πως στο τέλος της χρονιάς αποχωρεί με κατεύθυνση προς Prima Pramac Racing μεριά.

O Agura ο οποίος αυτή τη στιγμή φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Μoto2 με την ομάδα της MT Helmets MSI έχοντας σημειώσει δύο νίκες τη φετινή σεζόν αποτελούσε ένα σημαντικό project για την Trackhouse Racing καθώς η ομάδα αναζητά νέα ταλέντα τα οποία θα αναδειχθούν μέσω αυτής και θα της προσφέρουν επιτυχία.

Ο Ai Ogura στην Trackhouse Racing για δύο χρόνια

Ο Ιάπωνας ο οποίος από το 2025 θα οδηγεί την Aprilia RS-GP, ταυτόχρονα με την υπογραφή του συμβολαίου με την Trackhouse Racing έγινε ο πρώτος αναβάτης ο οποίος ξεκινώντας από το Asia Talent Cup -θεσμός στην Ασία o οποίος στοχεύει στην ανάδειξη ταλέντων για το MotoGP- καταφέρνει να φτάσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών το MotoGP.

Ο Ai Ogura μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να αγωνιστώ στην κορυφαία κατηγορία και ανυπομονώ να το κάνω μαζί με την Trackhouse Racing. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Τώρα πρέπει να σκεφτώ το πρωτάθλημα της Moto2. Θα προσπαθήσω να τελειώσω αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να είμαι καλά προετοιμασμένος για το 2025".

Ο Ai Ogura στην Trackhouse Racing για δύο χρόνια

Ο Team Principal της Trackhouse Racing, Davide Brivio ανέφερε: "Eίμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε έναν τόσο ταλαντούχο αναβάτη από την Moto2 στην ομάδα μας την επόμενη χρονιά. Θα έχουμε μία συναρπαστική νέα σεζόν καθώς οι αναβάτες μας είναι νέοι σε ηλικία τόσο ο Fernandez όσο και ο Agura. Κοιτάμε μπροστά αλλά πρώτα θα επικεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε τώρα, στο δικό μας πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα".

Ο Justin Marks - Ιδιοκτήτης της Trackhouse Racing εν συνεχεία δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε μαζί μας από τη νέα χρονιά τον Ai Ogura. Η Trackhouse Racing δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ταυτόχρονα μία πλατφόρμα προβολής της εταιρείας Trackhouse. Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι έχουμε ένα ρόστερ αθλητών στις ομάδες μας (αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα) από το Μεξικό, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Νέα Ζηλανδία και τώρα την Ιαπωνία".

Για να δούμε το στοίχημα με τους νέους σε ηλικία αναβάτες θα βγει για την Trackhouse Racing ή θα έχουμε γκρίνιες και δράματα.

Ετικέτες

MotoGP 2026, 3ος γύρος, Τέξας: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Εδώ που ο Marc Marquez έχει πετύχει επτά νίκες – Ξεκινά και το Bagger World Cup
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/3/2026

Μετά το βραζιλιάνικο GP, που χαρακτηρίστηκε από τα ευτράπελα που αφορούσαν την ασφαλτόστρωση της πίστας, αλλά και από την τέταρτη σερί νίκη του Bezzecchi με Aprilia, μεταφερόμαστε στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στην πίστα Circuit of the Americas του Τέξας για το Red Bull Grand Prix of the United States.

Η συγκεκριμένη πίστα κατασκευάστηκε το 2012 και είναι στο καλεντάρι του MotoGP από το 2013. Ο Marc Marquez έχει φύγει επτά φορές με την καρό σημαία και είναι φυσικά ο πολυνίκης της πίστας, που είναι αριστερόστροφη και βολεύει ιδιαίτερα τον Ισπανό αναβάτη.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) έχει συγκεντρώσει 56 βαθμούς και βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 11 βαθμούς διαφορά από τον teammate του Jorge Martin (Aprilia Racing) και 14 από τον Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing).

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Τέξας, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 27/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

16:00-16:35

Moto3

Free Practice 1

16:50-17:30

Moto2

Free Practice 1

17:45-18:30

MotoGP

Free Practice 1

20:15-20:50

Moto3

Practice

21:05-21:45

Moto2

Practice

22:00-23:00

MotoGP

Practice

23:25-23:45

Bagger

Bagger World Cup - Qualifying

Σάββατο 28/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

15:40-16:10

Moto3

Free Practice 2

16:25-16:55

Moto2

Free Practice 2

17:10-17:40

MotoGP

Free Practice 2

17:50-18:05

MotoGP

Qualifying 1

18:15-18:30

MotoGP

Qualifying 2

19:45-20:00

Moto3

Qualifying 1

20:10-20:25

Moto3

Qualifying 2

20:40-20:55

Moto2

Qualifying 1

21:05-21:20

Moto2

Qualifying 2

22:00

MotoGP

Sprint

23:10

Bagger

Bagger World Cup - Race 1

Κυριακή 29/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

17:45

Bagger

Bagger World Cup - Race 2

18:40-18:50

MotoGP

Warm-Up

20:00

Moto3

Race

21:15

Moto2

Race

23:00

MotoGP

Race