Ο Ai Ogura στην Trackhouse Racing για δύο χρόνια

Δίπλα στον Raul Fernandez για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ιάπωνας που αγωνίζεται στην Moto2
motomag Ο Ai Ogura στην Trackhouse Racing για δύο χρόνια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/8/2024

Η σύνθεση της Trackhouse Racing για το 2025 και το 2026 οριστικοποιήθηκε καθώς ανακοινώθηκε πως ο Ιάπωνας αναβάτης της Moto2 Ai Ogura θα είναι ο teammate του Raul Fernandez στο MotoGP για τα δύο επόμενα χρόνια.

Το όνομα του Ogura ακουγόταν πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τη δεύτερη θέση στην Trackhouse Racing καθώς ο Miguel Oliveira είναι γνωστό εδώ και καιρό πως στο τέλος της χρονιάς αποχωρεί με κατεύθυνση προς Prima Pramac Racing μεριά.

O Agura ο οποίος αυτή τη στιγμή φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Μoto2 με την ομάδα της MT Helmets MSI έχοντας σημειώσει δύο νίκες τη φετινή σεζόν αποτελούσε ένα σημαντικό project για την Trackhouse Racing καθώς η ομάδα αναζητά νέα ταλέντα τα οποία θα αναδειχθούν μέσω αυτής και θα της προσφέρουν επιτυχία.

Ο Ai Ogura στην Trackhouse Racing για δύο χρόνια

Ο Ιάπωνας ο οποίος από το 2025 θα οδηγεί την Aprilia RS-GP, ταυτόχρονα με την υπογραφή του συμβολαίου με την Trackhouse Racing έγινε ο πρώτος αναβάτης ο οποίος ξεκινώντας από το Asia Talent Cup -θεσμός στην Ασία o οποίος στοχεύει στην ανάδειξη ταλέντων για το MotoGP- καταφέρνει να φτάσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών το MotoGP.

Ο Ai Ogura μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να αγωνιστώ στην κορυφαία κατηγορία και ανυπομονώ να το κάνω μαζί με την Trackhouse Racing. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Τώρα πρέπει να σκεφτώ το πρωτάθλημα της Moto2. Θα προσπαθήσω να τελειώσω αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να είμαι καλά προετοιμασμένος για το 2025".

Ο Ai Ogura στην Trackhouse Racing για δύο χρόνια

Ο Team Principal της Trackhouse Racing, Davide Brivio ανέφερε: "Eίμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε έναν τόσο ταλαντούχο αναβάτη από την Moto2 στην ομάδα μας την επόμενη χρονιά. Θα έχουμε μία συναρπαστική νέα σεζόν καθώς οι αναβάτες μας είναι νέοι σε ηλικία τόσο ο Fernandez όσο και ο Agura. Κοιτάμε μπροστά αλλά πρώτα θα επικεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε τώρα, στο δικό μας πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα".

Ο Justin Marks - Ιδιοκτήτης της Trackhouse Racing εν συνεχεία δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε μαζί μας από τη νέα χρονιά τον Ai Ogura. Η Trackhouse Racing δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ταυτόχρονα μία πλατφόρμα προβολής της εταιρείας Trackhouse. Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι έχουμε ένα ρόστερ αθλητών στις ομάδες μας (αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα) από το Μεξικό, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Νέα Ζηλανδία και τώρα την Ιαπωνία".

Για να δούμε το στοίχημα με τους νέους σε ηλικία αναβάτες θα βγει για την Trackhouse Racing ή θα έχουμε γκρίνιες και δράματα.

Ετικέτες

Somkiat Chantra: 13ος στο Motegi στην επιστροφή του στο MotoGP

Με μία μόνο συμμετοχή ισοφάρισε το καλύτερο αποτέλεσμά του
Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/10/2026

Ο Somkiat Chantra επέστρεψε στο MotoGP ως αντικαταστάτης του Joan Mir και χρειάστηκε μόλις ένα Grand Prix για να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της rookie σεζόν του, τερματίζοντας 13ος στο Motegi!

Ο Somkiat Chantra επέστρεψε στο MotoGP για το Grand Prix Ιαπωνίας, αντικαθιστώντας τον Joan Mir στην εργοστασιακή Honda HRC Castrol. Ο Ταϊλανδός, που φέτος αγωνίζεται στο WSBK με τη Honda HRC, αξιοποίησε την ευκαιρία και ολοκλήρωσε τον αγώνα της Κυριακής στη 13η θέση, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του από την περσινή rookie σεζόν του στο MotoGP με την LCR Honda.

Η ταχύτητα του Chantra φάνηκε ήδη από την Παρασκευή. Στο FP1 ήταν 14ος με χρόνο 1:45.219, μπροστά μάλιστα από τον ομόσταυλό του, Luca Marini. Στις δοκιμές ανέβασε σημαντικά τον ρυθμό του με 1:43.896, όμως έπεσε στη 19η θέση της κατάταξης και χρειάστηκε να περάσει από το Q1.

Εκεί έχασε για λίγο την πρόκριση στο Q2. Ο Chantra σημείωσε 1:43.196 και τερμάτισε πέμπτος στο Q1, μόλις τρία δέκατα πίσω από τους Ai Ogura και Raul Fernandez και δύο δέκατα από τον Pecco Bagnaia.

Chantra

Στο Sprint ξεκίνησε 15ος και αρχικά έχασε δύο θέσεις. Στον ένατο από τους 12 γύρους είχε επιστρέψει στη 15η θέση και τελικά ανέβηκε μία ακόμη θέση στον τελευταίο γύρο, όταν ο Bagnaia εγκατέλειψε.

Στον κυριακάτικο αγώνα, ο Chantra ξεκίνησε από τη 15η θέση, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το #15 αντί για το συνηθισμένο #35 του WSBK, αλλά βρέθηκε στην 21η θέση ήδη από τον πρώτο γύρο. Αντέδρασε άμεσα και ανέβηκε στη 20ή θέση, όπου παρέμεινε για τρεις γύρους, πριν περάσει τον Jack Miller για τη 19η.

Στον ένατο γύρο κέρδισε ακόμη δύο θέσεις και ανέβηκε στη 17η. Η επιστροφή του στη βαθμολογούμενη δεκαπεντάδα ήρθε μέχρι το τέλος του 19ου γύρου. Από εκεί και μετά συνέχισε να κερδίζει θέσεις και πέρασε τη γραμμή τερματισμού 13ος, μόλις μία θέση πίσω από τον Fabio Quartararo.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς εξελίχθηκε όλο το Σαββατοκύριακο. Όταν το συγκρίνω με το πώς ένιωθα πέρυσι, η διαφορά είναι τεράστια. Το ότι ισοφάρισα την καλύτερη επίδοσή μου στο MotoGP μετά από μόλις ένα Σαββατοκύριακο με την Honda HRC Castrol δείχνει πόσο καλά δουλέψαμε μαζί", δήλωσε ο Chantra μετά τον αγώνα.

Ο Ταϊλανδός στάθηκε ιδιαίτερα στο set-up της Honda, το οποίο, όπως είπε, τον βοήθησε να νιώσει άνετα από την πρώτη ημέρα.

"Ήδη από την Παρασκευή, όταν έφτασα, το set-up της μοτοσυκλέτας ήταν πολύ καλό. Την Κυριακή ξεκίνησα καλύτερα από το Σάββατο και ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι μπορούσα πραγματικά να παλέψω πάνω στη μοτοσυκλέτα. Πίεζα μέχρι το τέλος για να φτάσω τον Fabio, αλλά μου ξέφυγε."

Η 13η θέση στο Motegi ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του Chantra στο MotoGP. Την είχε πετύχει πέρυσι στην Ινδονησία, ενώ στο ίδιο το Motegi είχε τερματίσει 15ος και είχε πάρει έναν βαθμό.

"Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκτιμώ πραγματικά την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η Honda HRC και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να της την ανταποδώσω με αυτό το αποτέλεσμα."