Ο Aleix Espargaró και η Suzuki GSX-RR του 2016 ξανά μαζί - Video

Τελικά ακόμη μία Suzuki GSX-RR γλύτωσε το σκραπ
Aleix Espargaro Suzuki
Από το

motomag

7/7/2023

Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia Aleix Espargaro επανενώθηκε με τη Suzuki GSX-RR που αγωνίστηκε στο MotoGP του 2016, αφού μετά την έξοδο του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας, το Hamamatsu αποφάσισε να δωρίσει τη μοτοσυκλέτα στον πρώην αναβάτη του.

Ο Ισπανός αγωνιζόμενος και ανερχόμενος youTuber, έχει δημιουργήσει από το 2013 κανάλι στη γνωστή πλατφόρμα, και συχνά-πυκνά ανεβάζει βίντεο με διάφορες στιγμές της καθημερινότητας του. Στα διάφορα βίντεο που υπάρχουν στο κανάλι του Espargaro βρίσκουμε κάποια με την ονομασία "41 Team Workshop", όπου σε αυτά ο Ισπανός παρουσιάζει το εντυπωσιακό προσωπικό γκαράζ του. Σε αυτό στεγάζονται αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, motorhome καθώς και supercar της Ferrari. Πρόσφατα, η συλλογή μοτοσυκλετών του Ισπανού απέκτησε ένα νέο, σπάνιο και ιστορικό κομμάτι, την αγωνιστική Suzuki GSX-RR που οδηγούσε ο Aleix το 2016.

Aleix Espargaro channel

Ο Espargaro ο οποίος αγωνιζόταν στο MotoGP για τη Suzuki το 2015 και το 2016 δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του στο βίντεο, δηλώνοντας: "δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα, η Suzuki μου έδωσε την GSX-RR, με την οποία αγωνίστηκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το 2016. Μου έρχεται να κλάψω, είναι απίστευτο. Συνήθως είναι αδύνατο να βρεις μια ιαπωνική μοτοσυκλέτα MotoGP στην Ανδόρα. Πάντα το ζητούσα και η απάντηση ήταν πάντα αρνητική. Αλλά όταν αποσύρθηκαν από το MotoGP, επικοινώνησαν μαζί μου για να μου πουν ότι θα μου δώσουν τη μοτοσυκλέτα με την οποία ξεκίνησαμε το πρότζεκτ στους αγώνες ως ένα ευχαριστώ. Νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο, αλλά μετά από ενάμιση χρόνο γραφειοκρατίας και συμβολαίων, η GSX-RR με αριθμό 41 είναι τώρα εδώ. Δεν τη θυμόμουν τόσο μικρή, τόσο στενή όσο μία Kalex της Moto2. Είναι απίστευτο το πώς εξελίχθηκαν οι μοτοσυκλέτες του MotoGP κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Είναι εντυπωσιακά όμορφη, αλλά οι σημερινές μοτοσυκλέτες MotoGP είναι σίγουρα πολύ πιο ανταγωνιστικές. Ευχαριστώ τη Suzuki, τον Shinichi Sahara και τους Davide και Roberto Brivio που μου έδωσαν τη δυνατότητα να έχω αυτή τη μοτοσυκλέτα. Είναι ένα όνειρο, αισθάνομαι σαν μικρό παιδί. Ήταν πολύ συγκινητικό όταν είδα ξανά τη μοτοσυκλέτα γιατί όλα ξεκίνησαν από εκεί. Η Suzuki ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που πίστεψε σε μένα και έτσι άλλαξε τη ζωή μου. Επειδή αυτό μου έφερε την Aprilia, και έτσι πανηγύρισα μια νίκη και θέσεις στο βάθρο. Γι' αυτόν τον λόγο η συγκεκριμένη GSX-RR είναι πολύ ξεχωριστή για μένα."

Με αυτή την απόφαση η Suzuki κρατά “στη ζωή” ακόμη μία Suzuki GSX-RR, αν και όπως είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ, οι περισσότερες από τις αγωνιστικές Suzuki εκείνης της περιόδου μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα τους θα καταστραφούν λόγω φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβάλει η ιαπωνική νομοθεσία σε περίπτωση που κάποια αγωνιστική μοτοσυκλέτα είναι ακόμη “ενεργή”.

Aleix Espargaro channel

Ετικέτες

Aspar Circuit - Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και ώρες λειτουργίας
motomagAspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής, οι εργασίες αναβάθμισης στην ιδιωτική πίστα Aspar ολοκληρώθηκαν, με το “Aspar Universe”, όπως αποκαλείται το τεράστιο σύμπλεγμα, να ανοίγει τις πύλες του στο κοινό από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή, έχοντας ως στόχο να γίνει μήτρα νέων πρωταθλητών αλλά και ένας χώρος που θα μπορούν όλοι να διασκεδάσουν με ασφάλεια.

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για το μεγαλεπήβολο όραμα του θρυλικού τέως αναβάτη των GP και νυν ιδιοκτήτη ομάδας σε Moto2 και Moto3, Jorge Martinez “Aspar”. Με έδρα την Guadassuar της Valencia, το τεράστιο σύμπλεγμα της πίστας Aspar απλώνεται σε συνολική έκταση 370.000 τ.μ. και διαχωρίζεται σε τέσσερα τμήματα. Η κύρια ασφάλτινη πίστα έχει συνολικό μήκος 2,2 χιλιομέτρων, ενώ η χωμάτινη φτάνει τα 1,1 χιλιόμετρα. Όπως είναι φυσικό τα καρτ δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, έχοντας μία δική τους πίστα 850 μέτρων.

Στον αχανή χώρο βρίσκουμε επίσης την ακαδημία Aspar KSB Sport, η οποία μαζί με τις δύο εκπαιδευτικές της πίστες καταλαμβάνει συνολικά 18.000 τ.μ. Ακόμη, υπάρχει το Μουσείο Aspar, τα paddock που απλώνονται σε έναν χώρο 10.000 τ.μ., χώρος στάθμευσης, αίθουσα ενημέρωσης, εστιατόριο, χώρος εκδηλώσεων και αναρρωτήριο. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο μηχανοκίνητο θεματικό πάρκο.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Οι εγκαταστάσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στην Aspar Circuit να εξελιχθεί σε ένα μοναδικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει πλήθος δραστηριοτήτων. Η αρχή έγινε στις 15 Μαΐου 2024, ημερομηνία-σταθμός, όπου η πίστα ανακοίνωσε ότι ανοίγει τις πύλες της στο κοινό. Όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν καρτ (παιδικά, ενηλίκων και διθέσια), με τα οποία θα μπορούν να τρέχουν στην πίστα και να αγωνίζονται. Εννοείται ότι υπάρχει πρόβλεψη και για όσους έχουν δικό τους καρτ, οι οποίοι θα μπορούν βάσει προγραμματισμού να οδηγήσουν στην πίστα. Για τους μοτοσυκλετιστές τώρα, η Aspar Circuit δίνει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να τρέξουν με την δική τους μοτοσυκλέτα στην μεγάλη πίστα.

Οι διαδρομές μπορούν να δεχτούν αλλαγές, με στόχο προπονήσεις και ιδιωτικές δοκιμές, ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ομάδες και αναβάτες, καθώς με αυτόν τον τρόπο έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα όριά τους σε διαφορετικές περιπτώσεις, που απεικονίζουν διαφορετικές πίστες. Η αχανής έκταση παρέχει ακόμη υπηρεσίες για την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, συνέδριων και ό,τι άλλο επιθυμεί κάποια εταιρεία.

Η πίστα θα είναι ανοιχτή τέσσερις ημέρες της  εβδομάδας, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή. Για την κύρια ασφάλτινη πίστα των 2,2 χιλιομέτρων, οι ώρες λειτουργίας έχουν οριστεί από τις 9:00 π.μ. μέχρι και τις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ για αυτή των καρτ το ωράριο διευρύνεται από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το απόγευμα. Το εστιατόριο, το οποίο αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος Aspar θα ανοίγει τις πύλες του την ίδια ώρα με τις πίστες και θα παραμένει ανοιχτό μέχρι και τις 7:00 μ.μ.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς η πίστα του Jorge Martinez θέλει να αποτελέσει ταυτόχρονα και φυτώριο νέων αναβατών, περικλείοντας στους κόλπους της, τη σχολή Aspar KSB Sport, με τα γραφεία της να βρίσκονται εντός του χώρου. Στόχος της ακαδημίας είναι η εύρεση, ανάπτυξη και εξέλιξη νέων ταλέντων, τόσο για μέσα στις πίστες, όσο και έξω από αυτές, στα box. Επιπροσθέτως, θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης οδήγησης μοτοσυκλέτας για όλα τα επίπεδα και ηλικίες. Από την άλλη, οι μηχανολόγοι του Τεχνικού τμήματος της Aspar KSB θα μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά τις γνώσεις τους, εντός επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Τέλος, η τεράστια έκταση της πίστας προβλέπεται να αποτελέσει ταυτόχρονα και τα κεντρικά της αγωνιστικής ομάδας Aspar, από το Ισπανικό Πρωτάθλημα μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Έτσι, γίνεται πιο εύκολο για τις εταιρείες και τους χορηγούς να έρθουν σε επαφή με την ισπανική ομάδα.

Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί το απαύγασμα μίας γενικότερης φιλοσοφίας γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που διατρέχει ολόκληρη την Ισπανία. Για να φτάσει όμως εκεί, δημιουργώντας τεράστιας έκταση συμπλέγματα, που μεταξύ άλλων αποτελούν και φυτώρια νέων πρωταθλητών, πέρασε από πολλά στάδια. Όπως έχουμε ξαναπεί, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή κι εμείς να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο θα πρέπει να ξεκινήσουμε από πιο χαμηλά, φτιάχνοντας πίστες για τον κόσμο και τα εθνικά πρωταθλήματα. Αντί λοιπόν να συζητάμε για πίστες MotoGP και F1 που απαιτούν τεράστια οικονομικά ποσά για να στηθούν και να καλύψουν τις προδιαγραφές, θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε την κουβέντα από πιο γερές βάσεις, φτιάχνοντας πίστες που θα έχουν έσοδα από τους αναβάτες, αλλά και από εταιρείες. Η Ελλάδα έχει πολλούς χώρους, όπου μπορούμε να φτιάξουμε πίστες και χάρη στο ορεινό της ανάγλυφο να είναι και αρκούντως τεχνικές. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από χαμηλά, χτίζοντας το επίπεδο και την φιλοσοφία γύρω από τους αγώνες, για να φτάσουμε κάποια στιγμή να συζητάμε για Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ετικέτες