Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ο Alonso με RC213V

Alonso και Marquez οδήγησαν παρέα!

Στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού που διοργανώνει η Honda, το "Honda Racing Thanks Day" στην έδρα της στην Ιαπωνία, ο οδηγός της F1 Fernando Alonso, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το RC213V του 2016 παρέα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή των MotoGP Marc Marquez.

Το συγκεκριμένο event της Honda είναι μια ευκαιρία να βρεθούν κοντά αναβάτες και οδηγοί από τις εργοστασιακές της ομάδες σε διάφορα μηχανοκίνητα σπορ, με τα πιο ηχηρά ονόματα να είναι αυτά των Marquez, Pedrosa από τα MotoGP και των Alonso και Button από την F1.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, με σχεδόν 20.000 θεατές να παρακολουθούν τους δύο αναβάτες της Repsol Honda να ξεκινούν την επίδειξη πάνω στη σέλα των CBR250 από το Dream Cup, ενώ στη συνέχεια ο Pedrosa οδήγησε την μοτοσυκλέτα με την οποία πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 125cc το 2003, ένα RS125R. Ο team mate του από την άλλη, ανέβηκε πάνω στη σέλα ενός θρυλικού RC142. Οι δυο τους, πριν ανέβουν πάνω στις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες τους με τις οποίες αγωνίστηκαν την φετινή σεζόν, οδήγησαν και δύο CR-Z 1.5 Sport Hybrids, παίρνοντας μια γεύση από τους τέσσερις τροχούς.

Ο Alonso οδήγησε την MotoGP μοτοσυκλέτα, που ήταν βαμμένη ειδικά στα χρώματα του Alonso από το HRC, ενώ οι Pedrosa και Button οδήγησαν δύο αυτοκίνητα NSX Concept-GT. Για τον Alonjso βέβαια δεν ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς ο σταρ της F1 είχε οδηγήσει και πέρσι το RC213V, στο ίδιο event.

Έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με αναβάτες και οδηγούς από άλλες κατηγορίες

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Marquez δήλωσε πως "είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ στην Honda Racing Thanks Day, περνώντας λίγο χαλαρό χρόνο με ανθρώπους από την εταιρεία. Είναι ένα ωραίο event, τόσο για τους θεατές όσο και για εμάς, καθώς έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με αναβάτες και οδηγούς από άλλες κατηγορίες και σπορ. Φέτος ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερη η εκδήλωση γιατί γιορτάσαμε και την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος άλλη μια φορά στην πίστα που το κερδίσαμε και ανυπομονώ να έρθω ξανά του χρόνου."

Ο Pedrosa δήλωσε κι αυτός το πόσο χαρούμενος ήταν που βρέθηκε στην Ιαπωνία, η οποία διαθέτει ένα τόσο φανατικό κοινό, ενώ δεν ήταν λίγες οι εκπλήξεις και τα δώρα. "Μας αρέσει να ερχόμαστε στο event γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσουμε πολλά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ φέτος είχαμε και εκπληκτικό καιρό!"

Tags: