Ο Alonso με RC213V

Alonso και Marquez οδήγησαν παρέα!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/12/2016

Στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού που διοργανώνει η Honda, το "Honda Racing Thanks Day" στην έδρα της στην Ιαπωνία, ο οδηγός της F1 Fernando Alonso, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το RC213V του 2016 παρέα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή των MotoGP Marc Marquez.

Το συγκεκριμένο event της Honda είναι μια ευκαιρία να βρεθούν κοντά αναβάτες και οδηγοί από τις εργοστασιακές της ομάδες σε διάφορα μηχανοκίνητα σπορ, με τα πιο ηχηρά ονόματα να είναι αυτά των Marquez, Pedrosa από τα MotoGP και των Alonso και Button από την F1.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, με σχεδόν 20.000 θεατές να παρακολουθούν τους δύο αναβάτες της Repsol Honda να ξεκινούν την επίδειξη πάνω στη σέλα των CBR250 από το Dream Cup, ενώ στη συνέχεια ο Pedrosa οδήγησε την μοτοσυκλέτα με την οποία πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 125cc το 2003, ένα RS125R. Ο team mate του από την άλλη, ανέβηκε πάνω στη σέλα ενός θρυλικού RC142. Οι δυο τους, πριν ανέβουν πάνω στις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες τους με τις οποίες αγωνίστηκαν την φετινή σεζόν, οδήγησαν και δύο CR-Z 1.5 Sport Hybrids, παίρνοντας μια γεύση από τους τέσσερις τροχούς.

Ο Alonso οδήγησε την MotoGP μοτοσυκλέτα, που ήταν βαμμένη ειδικά στα χρώματα του Alonso από το HRC, ενώ οι Pedrosa και Button οδήγησαν δύο αυτοκίνητα NSX Concept-GT. Για τον Alonjso βέβαια δεν ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς ο σταρ της F1 είχε οδηγήσει και πέρσι το RC213V, στο ίδιο event.

Έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με αναβάτες και οδηγούς από άλλες κατηγορίες

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Marquez δήλωσε πως "είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ στην Honda Racing Thanks Day, περνώντας λίγο χαλαρό χρόνο με ανθρώπους από την εταιρεία. Είναι ένα ωραίο event, τόσο για τους θεατές όσο και για εμάς, καθώς έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με αναβάτες και οδηγούς από άλλες κατηγορίες και σπορ. Φέτος ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερη η εκδήλωση γιατί γιορτάσαμε και την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος άλλη μια φορά στην πίστα που το κερδίσαμε και ανυπομονώ να έρθω ξανά του χρόνου."

Ο Pedrosa δήλωσε κι αυτός το πόσο χαρούμενος ήταν που βρέθηκε στην Ιαπωνία, η οποία διαθέτει ένα τόσο φανατικό κοινό, ενώ δεν ήταν λίγες οι εκπλήξεις και τα δώρα. "Μας αρέσει να ερχόμαστε στο event γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσουμε πολλά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ φέτος είχαμε και εκπληκτικό καιρό!"

Ετικέτες

MotoGP – Πλημμύρισε η πίστα στη Goiania, σε κίνδυνο ο αγώνας λόγω συνεχών βροχοπτώσεων

Ο καιρός βάζει εμπόδια στην επιστροφή του MotoGP στη Βραζιλία και η πρόγνωση του σαββατοκύριακου δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη
goiania flood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Ενόσω όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του MotoGP στην πίστα Autódromo Internacional Ayrton Senna στην πόλη Goiania της κεντρικής Βραζιλίας, ο καιρός αποφάσισε να γίνει παράγοντας του αγώνα του σαββατοκύριακου 20-22/3.

Το βράδυ της Δευτέρας 16/3 άρχισε μια δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία εντάθηκε την Τρίτη συνεχίζοντας να ρίχνει ακατάπαυστα. Ως αποτέλεσμα προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, τα οποία επιδεινώθηκαν από την υπερχείλιση τοπικού ποταμού.

Το απόγευμα της Τρίτης 17/3 η πίστα είχε αρκετό όγκο νερού σε διάφορα σημεία της, λ.χ. η υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην είσοδο των paddocks ήταν εντελώς βυθισμένη στα νερά, ενώ λάσπες γέμισαν και διάφορα σημεία της πίστας.

Το καλό είναι πως, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, γύρω τους 30 βαθμούς Κελσίου, η άσφαλτος στεγνώνει γρήγορα μετά τον καθαρισμό της, όπως αποδείχθηκε και χτες μετά τις προσπάθειες των ιθυνόντων, ωστόσο τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν να υφίστανται και η βροχή δεν έχει σταματήσει, απλώς έχει λιγοστέψει.

Μάλιστα το βράδυ της Τρίτης η Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας εξέδωσε προειδοποίηση για ενδεχόμενη πλημμύρα στη συνοικία Senador Canedo, η οποία είναι ακριβώς δίπλα στην πίστα στα ανατολικά περίχωρα της πόλης Goiania.

Σύμφωνα τώρα με τις προγνώσεις καιρού, η βροχή δεν πρόκειται να σταματήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα βρέχει ολημερίς και με τις ποσότητες που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πάντως είναι πολλές οι πιθανότητες όλη η δράση του Βραζιλιάνικου MotoGP να διεξαχθεί σε βρόχινες συνθήκες και ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως το νερό που θα πέσει δεν θα είναι ξανά τόσο ώστε να βυθιστούν ολόκληρα κομμάτια της πίστας ή να αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτή, ως συνέβαινε την Τρίτη 17/3.