Ο Alonso με RC213V

Alonso και Marquez οδήγησαν παρέα!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/12/2016

Στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού που διοργανώνει η Honda, το "Honda Racing Thanks Day" στην έδρα της στην Ιαπωνία, ο οδηγός της F1 Fernando Alonso, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το RC213V του 2016 παρέα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή των MotoGP Marc Marquez.

Το συγκεκριμένο event της Honda είναι μια ευκαιρία να βρεθούν κοντά αναβάτες και οδηγοί από τις εργοστασιακές της ομάδες σε διάφορα μηχανοκίνητα σπορ, με τα πιο ηχηρά ονόματα να είναι αυτά των Marquez, Pedrosa από τα MotoGP και των Alonso και Button από την F1.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, με σχεδόν 20.000 θεατές να παρακολουθούν τους δύο αναβάτες της Repsol Honda να ξεκινούν την επίδειξη πάνω στη σέλα των CBR250 από το Dream Cup, ενώ στη συνέχεια ο Pedrosa οδήγησε την μοτοσυκλέτα με την οποία πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 125cc το 2003, ένα RS125R. Ο team mate του από την άλλη, ανέβηκε πάνω στη σέλα ενός θρυλικού RC142. Οι δυο τους, πριν ανέβουν πάνω στις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες τους με τις οποίες αγωνίστηκαν την φετινή σεζόν, οδήγησαν και δύο CR-Z 1.5 Sport Hybrids, παίρνοντας μια γεύση από τους τέσσερις τροχούς.

Ο Alonso οδήγησε την MotoGP μοτοσυκλέτα, που ήταν βαμμένη ειδικά στα χρώματα του Alonso από το HRC, ενώ οι Pedrosa και Button οδήγησαν δύο αυτοκίνητα NSX Concept-GT. Για τον Alonjso βέβαια δεν ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς ο σταρ της F1 είχε οδηγήσει και πέρσι το RC213V, στο ίδιο event.

Έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με αναβάτες και οδηγούς από άλλες κατηγορίες

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Marquez δήλωσε πως "είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ στην Honda Racing Thanks Day, περνώντας λίγο χαλαρό χρόνο με ανθρώπους από την εταιρεία. Είναι ένα ωραίο event, τόσο για τους θεατές όσο και για εμάς, καθώς έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με αναβάτες και οδηγούς από άλλες κατηγορίες και σπορ. Φέτος ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερη η εκδήλωση γιατί γιορτάσαμε και την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος άλλη μια φορά στην πίστα που το κερδίσαμε και ανυπομονώ να έρθω ξανά του χρόνου."

Ο Pedrosa δήλωσε κι αυτός το πόσο χαρούμενος ήταν που βρέθηκε στην Ιαπωνία, η οποία διαθέτει ένα τόσο φανατικό κοινό, ενώ δεν ήταν λίγες οι εκπλήξεις και τα δώρα. "Μας αρέσει να ερχόμαστε στο event γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσουμε πολλά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ φέτος είχαμε και εκπληκτικό καιρό!"

Ετικέτες

MotoGP, Κατάρ, SPRINT: Επεισοδιακός αγώνας με νικητή M.Marquez και J.Martin 3ο!

Έπεσε ο Μ. Bezzecchi έπειτα από επαφή με M.Marquez - Άσχημη πτώση για τον ορεξάτο F.Bagnaia
Qatar, SPrint, MotoGP 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

7/11/2026

Επεισοδιακός ο αγώνας Sprint στο Κατάρ με τον M.Maruez να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο, βλέποντας όμως στο βάθρο τον Martinator και τον Marco Bezzecchi στο έδαφος να χάνει οριστικά κάθε ελπίδα για τίτλο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Bezzecchi να κάνει εξαιρετική εκκίνηση και τον M.Marquez να τον ακολουθεί έχοντας όμως πίσω του τον Pecco Bagnaia! Ο Ιταλός μάλιστα πέρασε μπροστά για λίγο από τον ομόσταυλό του στις πρώτες στροφές για να χάσει έπειτα θέση από τον M.Marquez, ενώ λίγο αργότερα τον πέρασαν διαδοχικά ο Fabio Di Giannantonio και ο Raul Fernandez. 

Ο Ιταλός φάνηκε να έχει λύσει κάποια από τα προβλήματα που τον βασάνιζαν όλη τη σεζόν και να έχει όρεξη για να παλέψει για τις πρώτες θέσεις. Ωστόσο στάθηκε τρομερά άτυχος αφού ο Fermin Aldeguer, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από τραυματισμό έκανε λάθος περνώντας στα φρένα τον Pedro Acosta από την εσωτερική και έπειτα άνοιξε την πορεία του μπαίνοντας στην τροχιά που είχε χαράξει ο Pecco από την εξωτερική! Ο εμπρός τροχός του Aldeguer που ήταν σχεδόν όρθιος αφού άνοιγε η τροχιά του βρήκε τον πίσω του Bagnaia που είχε αρχίσει να παίρνει κλίση με αποτέλεσμα η Ducati να πλαγιολισθήσει για λίγο και τη φάση να εκτυλίσσεται σε άσχημο highside με τον Bagnaia να σκάει στην άσφαλτο περισσότερο με την πλάτη και λιγότερο με τον αριστερό ώμο του.

Η κόκκινη σημαία βγήκε καθώς το συνεργείο δεν μπόρεσε να μαζέψει τον τραυματισμένο Pecco σε εύλογο χρονικό διάστημα και στη δεύτερη εκκίνηση που δόθηκε ο M.Marquez ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα με τον Bezzecchi πίσω του και τρίτο τον Di Giannantonio. Στον 2ο γύρο στην 4η θέση βρισκόταν ο πολύ καλός Johann Zarco  και ακριβώς πίσω του ο Jorge Martin που είχε αρχίσει να κερδίζει θέσεις ήδη πριν από την κόκκινη σημαία.

Μπροστά ο Bezzecchi ακολουθούσε κατά ρόδας τον M.Marquez με τον Diggia να καραδοκεί και μέχρι τον τρίτο γύρο ο Martin είχε περάσει και τον Zarco, ξεκινώντας να θυμίσουμε από την 11η θέση πριν από την κόκκινη σημαία!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έχουμε μια όμορφη μάχη μέχρι τέλους στην αρχή του 4ου γύρου, στο τέλος της ευθείας, ο Bezzecchi προσπαθεί να πάρει την πρωτοπορία, παίρνει την εσωτερική στα φρένα από τον Marquez, ο οποίος τον ακουμπάει και ο Ιταλός βρίσκεται πολύ απαλά στο έδαφος χάνοντας κάθε ελπίδα για τον τίτλο, με τους αγωνοδίκες να θεωρούν το συμβάν αγωνιστικό! 

Ο 3ος μέχρι εκείνη τη στιγμή Martin, βρέθηκε αμέσως δεύτερος και ξεκίνησε να πιέζει τον Marquez για να πάρει την για λίγο την πρωτιά του αγώνα, έχοντας πίσω του τον Di Giannantonio και τον Raul Fernandez -πιο πίσω σε σχετική απόσταση, με τον Zarco στην 5η θέση.

Στον 50 γύρο ο Martin έκανε ένα λάθος χάνοντας την επαφή του με τον Marquez που έκανε και τον ταχύτερο γύρο σε εκείνο το σημείο. Από εκεί και έπειτα ο Martin δεν έδειξε να μπορεί να πλησιάσει τον Marquez που έκανε έναν ακόμη ταχύτερο γύρο, τρεις γύρους πριν το τέλος, δεχόμενος μάλιστα πίεση από τον Di Giannantonio. Ο Ιταλός εξαπέλυσε την επίθεσή του με την έναρξη του τελευταίου γύρου και παίρνοντας τα μέτρα του Martin τον πέρασε για να ανέβει τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Raul Fernandez που δεν απείλησε αλλά δεν απειλήθηκε και από τον 5ο Zarco με τον Pedro Acosta να κάνει επίσης έναν ήσυχο αγώνα στην 6η θέση και τον Ai Ogura να τερματίζει έβδομος. Στην 8η θέση τερμάτισε ο Enea Bastianini με τον Iker Lecuona 9o και τον Diogo Moreira να κλείνει την πρώτη 10άδα.

Αύριο ο Marquez θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφόσον του το επιτρέψουν, εντός και εκτός εισαγωγικών, οι Bezzecchi και Martin αλλά και οι Ai Ogura και Raul Feernandez σε μια πίστα που οι Aprilia έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Ducati!