Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ο Alvaro Bautista στη θέση του Jorge Lorenzo!

Για το αγώνα της Αυστραλίας

Μετά από μια σειρά ατυχών γεγονότων που είχε εμπλακεί ο Lorenzo στους τελευταίους αγώνες και τα δοκιμαστικά, όπως το highside που είχε στον αγώνα της Aragon αλλά και το highside που είχε στα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα στην Ταϊλάνδη, ο Ισπανός αναβάτης αναγκάζεται να μείνει εκτός μάχης εξαιτίας των καταγμάτων που αποκόμισε. Ας θυμήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα: Στην πρώτη πτώση ο Jorge αποκόμισε ένα κάταγμα στο δάκτυλο του αριστερού του ποδιού, ενώ η δεύτερη πτώση προκάλεσε περισσότερη ζημιά στον καρπό του που δεν έγινε αντιληπτή έγκαιρα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τρέξει στον αγώνα της Ιαπωνίας. Ειδικότερα το κάταγμα στον καρπό του γνωστοποιήθηκε μετά τα δοκιμαστικά που υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, ενώ μέχρι τότε έκανε εντατική προπόνηση για να βρίσκεται σε φόρμα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει αν η ζημιά προϋπήρχε ή αν προκλήθηκε από τη προπόνηση. Όπως και να ‘χει ο Lorenzo βρίσκεται πλέον εκτός μάχης, και η Ducati με τη μια μοτοσυκλέτα της χωρίς αναβάτη.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε κατανοητό στο MOTUL Grand Prix Japan, πως ο Lorenzo δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Αυστραλία καθώς μέσα σε μία εβδομάδα δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει, το ερώτημα ήταν τι θα έκανε η Ducati. Διότι παράλληλα τρέχει κι ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών που δεν σηκώνει να έχει μία μοτοσυκλέτα καθηλωμένη.

Η πρώτη σκέψη, που εκφωνήθκε δυνατά για πρώτη φορά κάτα την διάρκεια του αγώνα στην Ιαπωνία, ήταν να επιστρατεύσει τον Pirro. Τον εργοστασιακό αναβάτη εξέλιξης με την τεράστια εμπειρία του, που συχνά συμμετέχει ως wildcart. Από την άλλη η Ducati έχει ανάγκη και μία καλή θέση στον τερματισμό της δεύτερης μοτοσυκλέτας, κι όχι μία απλή συμμετοχή καθώς έχει χάσει αρκετούς αγώνες. Έτσι, αποφάσισε να επιστρατεύσει τον Alvaro Bautista, μια επιλογή που ήρθε μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του στο Motegi καθώς τερμάτισε πέμπτος. Από θέμα εμπειρίας ο Bautista θα είναι σίγουρα καλύτερα προετοιμασμένος για τον αγώνα, ενώ έτσι θα έχει άλλη μία ευκαιρία να βρεθεί στην σέλα την νεότερης εργοστασιακής MotoGP μοτοσυκλέτας. Βέβαια αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Alvaro καθώς όπως είχαμε αναφερθεί και παλιότερα, από το 2019 θα κυνηγήσει τη καριέρα του στο Motul WorldSBK.

Tags: