Ο Alvaro Bautista στη θέση του Jorge Lorenzo!

Για το αγώνα της Αυστραλίας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

23/10/2018

Μετά από μια σειρά ατυχών γεγονότων που είχε εμπλακεί ο Lorenzo στους τελευταίους αγώνες και τα δοκιμαστικά, όπως το highside που είχε στον αγώνα της Aragon αλλά και το highside που είχε στα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα στην Ταϊλάνδη, ο Ισπανός αναβάτης αναγκάζεται να μείνει εκτός μάχης εξαιτίας των καταγμάτων που αποκόμισε. Ας θυμήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα: Στην πρώτη πτώση ο Jorge αποκόμισε ένα κάταγμα στο δάκτυλο του αριστερού του ποδιού, ενώ η δεύτερη πτώση προκάλεσε περισσότερη ζημιά στον καρπό του που δεν έγινε αντιληπτή έγκαιρα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τρέξει στον αγώνα της Ιαπωνίας. Ειδικότερα το κάταγμα στον καρπό του γνωστοποιήθηκε μετά τα δοκιμαστικά που υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, ενώ μέχρι τότε έκανε εντατική προπόνηση για να βρίσκεται σε φόρμα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει αν η ζημιά προϋπήρχε ή αν προκλήθηκε από τη προπόνηση. Όπως και να ‘χει ο Lorenzo βρίσκεται πλέον εκτός μάχης, και η Ducati με τη μια μοτοσυκλέτα της χωρίς αναβάτη.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε κατανοητό στο MOTUL Grand Prix Japan, πως ο Lorenzo δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Αυστραλία καθώς μέσα σε μία εβδομάδα δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει, το ερώτημα ήταν τι θα έκανε η Ducati. Διότι παράλληλα τρέχει κι ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών που δεν σηκώνει να έχει μία μοτοσυκλέτα καθηλωμένη.

Η πρώτη σκέψη, που εκφωνήθκε δυνατά για πρώτη φορά κάτα την διάρκεια του αγώνα στην Ιαπωνία, ήταν να επιστρατεύσει τον Pirro. Τον εργοστασιακό αναβάτη εξέλιξης με την τεράστια εμπειρία του, που συχνά συμμετέχει ως wildcart. Από την άλλη η Ducati έχει ανάγκη και μία καλή θέση στον τερματισμό της δεύτερης μοτοσυκλέτας, κι όχι μία απλή συμμετοχή καθώς έχει χάσει αρκετούς αγώνες. Έτσι, αποφάσισε να επιστρατεύσει τον Alvaro Bautista, μια επιλογή που ήρθε μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του στο Motegi καθώς τερμάτισε πέμπτος. Από θέμα εμπειρίας ο Bautista θα είναι σίγουρα καλύτερα προετοιμασμένος για τον αγώνα, ενώ έτσι θα έχει άλλη μία ευκαιρία να βρεθεί στην σέλα την νεότερης εργοστασιακής MotoGP μοτοσυκλέτας. Βέβαια αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Alvaro καθώς όπως είχαμε αναφερθεί και παλιότερα, από το 2019 θα κυνηγήσει τη καριέρα του στο Motul WorldSBK.

Ετικέτες

Όχι πια Dorna - Η Liberty Media τη βαφτίζει MotoGP Sport Entertainment SL

Νέο όνομα για τον διοργανωτή των MotoGP και WorldSBK - Σαρωτικές οι αλλαγές στελεχών, πλην του Ezpeleta
Dorna no more
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/2/2026

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Dorna Sports από τη Liberty Media, ο διοργανωτής των Πρωταθλημάτων MotoGP και WorldSBK άλλαξε επίσημα και όνομα σε MotoGP Sport Entertainment SL, ενώ παράλληλα οι Αμερικανοί προχώρησαν σε σαρωτικές αλλαγές όσον αφορά στα πρόσωπα κλειδιά του οργανισμού, βάζοντας τους δικούς τους ανθρώπους εκεί που προηγουμένως υπήρχαν κυρίως Ισπανοί ευνοούμενοι του Ezpeleta.

Παρόλο τώρα που τα περισσότερα πρόσωπα στις θέσεις κλειδιά άλλαξαν, ακλόνητοι παραμένουν ακόμα ο ισχυρός ανήρ Carmelo Ezpeleta, CEO από το 1998, και ο Enrique Aldama ως CFO.

Η μετονομασία της Dorna σηματοδοτεί και επίσημα το τέλος της ισπανικής διοργάνωσης που κυριάρχησε στον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας για πάνω από 30 χρόνια και ταυτίστηκε με τα ονόματα των MotoGP και WorldSBK.

Θυμίζουμε πως η αμερικάνικη Liberty Media ολοκλήρωσε την εξαγορά της Dorna τον Ιούλιο του 2025, κλείνοντας έναν κύκλο διαπραγματεύσεων που κράτησε πάνω από έναν χρόνο και πέρασε από αυστηρό έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τελικό τίμημα δεν ήταν καθόλου αμελητέο καθώς 3,1 δισ. δολάρια άλλαξαν χέρια, για το 84% της εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το MotoGP εντάχθηκε επίσημα στο Formula One Group, την επιχειρησιακή μονάδα της Liberty που διαχειρίζεται και τη Formula 1. Η κίνηση αυτή δημιουργεί για πρώτη φορά έναν ενιαίο όμιλο που ελέγχει τα μεγαλύτερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού σε 2 και 4 τροχούς.

Η MotoGP Sport Entertainment SL διατηρεί το μακροχρόνιο συμβόλαιο διαχείρισης του MotoGP, το οποίο έχει ήδη επεκταθεί έως το μακρινό… 2060. Παράλληλα, συνεχίζει να έχει την εμπορική διαχείριση του WorldSBK.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρουσιαστεί νέο δημόσιο λογότυπο για την εταιρεία με τη νέα της επωνυμία.

Το MotoGP μπαίνει σε μια νέα φάση, με φιλοδοξίες ανάλογες της Formula 1 και με στόχο να ενισχύσει τη θέση του ως κορυφαίο θέαμα δύο τροχών στον κόσμο.