Ο Alvaro Bautista στη θέση του Jorge Lorenzo!

Για το αγώνα της Αυστραλίας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

23/10/2018

Μετά από μια σειρά ατυχών γεγονότων που είχε εμπλακεί ο Lorenzo στους τελευταίους αγώνες και τα δοκιμαστικά, όπως το highside που είχε στον αγώνα της Aragon αλλά και το highside που είχε στα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα στην Ταϊλάνδη, ο Ισπανός αναβάτης αναγκάζεται να μείνει εκτός μάχης εξαιτίας των καταγμάτων που αποκόμισε. Ας θυμήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα: Στην πρώτη πτώση ο Jorge αποκόμισε ένα κάταγμα στο δάκτυλο του αριστερού του ποδιού, ενώ η δεύτερη πτώση προκάλεσε περισσότερη ζημιά στον καρπό του που δεν έγινε αντιληπτή έγκαιρα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τρέξει στον αγώνα της Ιαπωνίας. Ειδικότερα το κάταγμα στον καρπό του γνωστοποιήθηκε μετά τα δοκιμαστικά που υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, ενώ μέχρι τότε έκανε εντατική προπόνηση για να βρίσκεται σε φόρμα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει αν η ζημιά προϋπήρχε ή αν προκλήθηκε από τη προπόνηση. Όπως και να ‘χει ο Lorenzo βρίσκεται πλέον εκτός μάχης, και η Ducati με τη μια μοτοσυκλέτα της χωρίς αναβάτη.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε κατανοητό στο MOTUL Grand Prix Japan, πως ο Lorenzo δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Αυστραλία καθώς μέσα σε μία εβδομάδα δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει, το ερώτημα ήταν τι θα έκανε η Ducati. Διότι παράλληλα τρέχει κι ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών που δεν σηκώνει να έχει μία μοτοσυκλέτα καθηλωμένη.

Η πρώτη σκέψη, που εκφωνήθκε δυνατά για πρώτη φορά κάτα την διάρκεια του αγώνα στην Ιαπωνία, ήταν να επιστρατεύσει τον Pirro. Τον εργοστασιακό αναβάτη εξέλιξης με την τεράστια εμπειρία του, που συχνά συμμετέχει ως wildcart. Από την άλλη η Ducati έχει ανάγκη και μία καλή θέση στον τερματισμό της δεύτερης μοτοσυκλέτας, κι όχι μία απλή συμμετοχή καθώς έχει χάσει αρκετούς αγώνες. Έτσι, αποφάσισε να επιστρατεύσει τον Alvaro Bautista, μια επιλογή που ήρθε μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του στο Motegi καθώς τερμάτισε πέμπτος. Από θέμα εμπειρίας ο Bautista θα είναι σίγουρα καλύτερα προετοιμασμένος για τον αγώνα, ενώ έτσι θα έχει άλλη μία ευκαιρία να βρεθεί στην σέλα την νεότερης εργοστασιακής MotoGP μοτοσυκλέτας. Βέβαια αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Alvaro καθώς όπως είχαμε αναφερθεί και παλιότερα, από το 2019 θα κυνηγήσει τη καριέρα του στο Motul WorldSBK.

Ετικέτες

MotoGP, Moto2 και Moto3: Όλοι οι συμμετέχοντες για το 2026!

Toprak Razgatlioglu και Diogo Moreira τα νέα πρόσωπα
gird
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/1/2026

Ο προσωρινός κατάλογος συμμετοχών για το MotoGP 2026 δεν περιέχει εκπλήξεις, καθώς οι αναβάτες, οι αριθμοί τους, οι ομάδες και οι μοτοσυκλέτες τους έχουν ήδη ανακοινωθεί ξεχωριστά.

Οι δύο rookies του MotoGP 2026 Toprak Razgatlioglu και Diogo Moreira είναι εν ενεργεία Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο WSBK και στην Moto2 αντίστοιχα, αντικαθιστώντας τους Miguel Oliveira και Somkiat Chantra.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι ομάδες της Aprilia παραμένουν χωρίς κύριο χορηγό, παρά την πολύ καλή τους πορεία το 2025.

“Ειλικρινά, δεν θέλω να πω ότι είμαι έκπληκτος, αλλά προφανώς και λίγο απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έναν κορυφαίο κύριο χορηγό. Ευτυχώς, έχουμε την Piaggio Group που μας σώζει. Αλλά θα ήθελα πολύ να καλέσω μια μέρα τον κ. Colaninno και να του πω ότι βρήκαμε 10 εκατομμύρια για να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό!”, δήλωσε ο Massimo Rivola, CEO της Aprilia Racing, κατά την παρουσίαση της ομάδας την Πέμπτη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους αναβάτες του MotoGP:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

5

Johann Zarco

CASTROL Honda LCR

7

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

10

Luca Marini

Honda HRC Castrol

11

Diogo Moreira

Honda LCR

12

Maverick Viñales

Red Bull KTM Tech3

20

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

21

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

23

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

25

Raul Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

33

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

36

Joan Mir

Honda HRC Castrol

37

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

42

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

43

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

49

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

54

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

63

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

72

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

73

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

79

Ai Ogura

Trackhouse MotoGP Team

89

Jorge Martin

Aprilia Racing

93

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

 

Παρακάτω μπορείτε την προσωρινή λίστα με τους αναβάτες Moto2:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

3

Sergio Garcia

ITALJET Gresini Moto2

4

Ivan Ortola

QJMOTOR - FRINSA - MSI

7

Barry Baltus

REDS Fantic Racing

9

Jorge Navarro

Forward Factory Team

11

Alex Escrig

Forward Factory Team

12

Filip Salač

OnlyFans American Racing Team

13

Celestino Vietti

SpeedRS Team

14

Tony Arbolino

REDS Fantic Racing

16

Joe Roberts

OnlyFans American Racing Team

17

Daniel Muñoz

Italtrans Racing Team

18

Manuel Gonzalez

LIQUI MOLY Dynavolt Intact GP

21

Alonso Lopez

ITALJET Gresini Moto2

28

Izan Guevara

BLU CRU Pramac Yamaha Moto2

32

Luca Lunetta

SpeedRS Team

36

Angel Piqueras

QJMOTOR - FRINSA - MSI

44

Aron Canet

ELF Marc VDS Racing Team

53

Deniz Oncu

ELF Marc VDS Racing Team

54

Alberto Ferrandez

BLU CRU Pramac Yamaha Moto2

64

Mario Suryo Aji

Idemitsu Honda Team Asia

71

Ayumu Sasaki

Momoven Idrofoglia RW Racing Team

72

Taiyo Furusato

Idemitsu Honda Team Asia

80

David Alonso

CFMOTO Aspar Team

81

Senna Agius

LIQUI MOLY Dynavolt Intact GP

84

Zonta van den Goorbergh

Momoven Idrofoglia RW Racing Team

95

Collin Veijer

Red Bull KTM Ajo

96

Daniel Holgado

CFMOTO Aspar Team

98

Jose Antonio Rueda

Red Bull KTM Ajo

99

Adrian Huertas

Italtrans Racing Team

 

Και τέλος η λίστα με τους αναβάτες της Moto3:

Αριθμός

Αναβάτης

Ομάδα

5

Leo Rammerstorfer

SIC58 Squadra Corse

6

Ryusei Yamanaka

FRINSA - MT Helmets - MSI

8

Eddie O'Shea

GRYD - MLav Racing

9

Veda Pratama

Honda Team Asia

10

Nicola Carraro

Rivacold Snipers Team

11

Adrian Cruces

CIP Green Power

13

Hakim Danish

FRINSA - MT Helmets - MSI

14

Cormac Buchanan

BOE Motorsports

18

Matteo Bertelle

LEVEL UP - MTA

19

Scott Ogden

CIP Green Power

21

Ruche Moodley

BOE Motorsports

22

David Almansa

Liqui Moly Dynavolt Intact GP

27

Rico Salmela

Red Bull KTM Tech3

28

Maximo Quiles

CFMOTO Aspar Team

31

Adrian Fernandez

Leopard Racing

32

Zen Mitani

Honda Team Asia

51

Brian Uriarte

Red Bull KTM Ajo

54

Jesús Rios

Rivacold Snipers Team

64

David Muñoz

Liqui Moly Dynavolt Intact GP

66

Joel Kelso

GRYD - MLav Racing

67

Casey O'Gorman

SIC58 Squadra Corse

73

Valentin Perrone

Red Bull KTM Tech3

78

Joel Esteban

LEVEL UP - MTA

83

Alvaro Carpe

Red Bull KTM Ajo

94

Guido Pini

Leopard Racing

97

Marco Morelli

CFMOTO Aspar Team