O Brad Binder με την Red Bull KTM Tech3 το 2020!

Ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/7/2019

Παρέα με τον περσινό του teammate, Migel Oliveira, θα είναι από του χρόνου ο Brad Binder, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την Red Bull KTM Tech3 και το 2020 θα κάνει ντεμπούτο στα MotoGP. Αυτό σημαίνει πως αφενός μεν ο Hafizh Syahrin δεν θα είναι μέλος της ομάδας και αφετέρου πως παραμένει άγνωστη η επαγγελματική του πορεία. Ο πρωταθλητής της Moto3 του 2016, Brad Binder, αυτή τη στιγμή βρίσκεται όγδοος στη γενική βαθμολογία της Moto2 μετά τις δύο δεύτερες θέσεις που πήρε στο Assen και στο Sachenring. Ειδικά μετά τον τελευταίο αγώνα έδειξε πραγματικά πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να γίνει αφού ξεκίνησε 17ος και πέρασε τη γραμμή τερματισμού, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

“Είναι απίστευτο που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην KTM, την Red Bull KTM Tech3, τον ατζέντη μου και την οικογένειά μου που με βοήθησαν να κάνω το ντεμπούτο μου στη μεγάλη κατηγορία. Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.” Είπε χαρούμενος ο Binder. Ο Motorsport Director της KTM, Pit Beirer, από την πλευρά του είπε πως είναι πολύ χαρούμενος που ο Binder υπέγραψε για να τρέξει στα MotoGP μαζί με την Red Bull KTM Tech3, καθώς συνεργάζεται με την εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι ένας απ’ τους πρωταθλητές της.

Η KTM μένει έτσι πιστή με την φιλοσοφία της, που θέλει οι οδηγοί της να έχουν εξελιχθεί παράλληλα με την εταιρία...

Ετικέτες

MotoGP: Ο Maverick Vinales παίρνει για προπονητή τον Jorge Lorenzo!

Η πρώτη φορά του Lorenzo σε πιο δυναμικό ρόλο στα MotoGP μετά την απόσυρση από την ενεργό αγωνιστική δράση
MotoGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/11/2025

Η επόμενη σεζόν του Maverick Vinales θα είναι η δωδέκατη σερί του Ισπανού στο MotoGP και η δεύτερη με την ομάδα Tech3 KTM, η οποία αλλάζει χέρια, καθώς ο Guenther Steiner αναλαμβάνει τη διαχείριση της ομάδας.

Ο Ισπανός αναβάτης έχει ξεκαθαρίσει πρόσφατα τους τομείς που η KTM πρέπει να βελτιώσει στην RC16, η οποία παραμένει χωρίς νίκη από το 2022, αλλά προσπαθεί επίσης να βελτιώσει τη δική του απόδοση, και η προσθήκη του Jorge Lorenzo στο team του είναι μέρος αυτού του σχεδίου.

Ο Vinales δήλωσε: “Η συμμετοχή του Jorge σε αυτό το ταξίδι είναι μια τεράστια ευκαιρία για να μάθουμε και να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα. Η εμπειρία του και η άποψή του θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε με σιγουριά. Ξεκινάω αυτό το νέο στάδιο με μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον Jorge Lorenzo σε ένα ρόλο “εκτός” πίστας και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.