O Brad Binder με την Red Bull KTM Tech3 το 2020!

Ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/7/2019

Παρέα με τον περσινό του teammate, Migel Oliveira, θα είναι από του χρόνου ο Brad Binder, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την Red Bull KTM Tech3 και το 2020 θα κάνει ντεμπούτο στα MotoGP. Αυτό σημαίνει πως αφενός μεν ο Hafizh Syahrin δεν θα είναι μέλος της ομάδας και αφετέρου πως παραμένει άγνωστη η επαγγελματική του πορεία. Ο πρωταθλητής της Moto3 του 2016, Brad Binder, αυτή τη στιγμή βρίσκεται όγδοος στη γενική βαθμολογία της Moto2 μετά τις δύο δεύτερες θέσεις που πήρε στο Assen και στο Sachenring. Ειδικά μετά τον τελευταίο αγώνα έδειξε πραγματικά πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να γίνει αφού ξεκίνησε 17ος και πέρασε τη γραμμή τερματισμού, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

“Είναι απίστευτο που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην KTM, την Red Bull KTM Tech3, τον ατζέντη μου και την οικογένειά μου που με βοήθησαν να κάνω το ντεμπούτο μου στη μεγάλη κατηγορία. Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.” Είπε χαρούμενος ο Binder. Ο Motorsport Director της KTM, Pit Beirer, από την πλευρά του είπε πως είναι πολύ χαρούμενος που ο Binder υπέγραψε για να τρέξει στα MotoGP μαζί με την Red Bull KTM Tech3, καθώς συνεργάζεται με την εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι ένας απ’ τους πρωταθλητές της.

Η KTM μένει έτσι πιστή με την φιλοσοφία της, που θέλει οι οδηγοί της να έχουν εξελιχθεί παράλληλα με την εταιρία...

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”