Ο Lorenzo δέχθηκε την πρόσκληση του Rossi για το Ranch

Θα συμμετέχει στο "100km de Champions"
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/11/2021

Ο Jorge Lorenzo απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Valentino Rossi να συμμετάσχει στον αγώνα "100 Kilometers de Champions", που θα διοργανώσει την επόμενη εβδομάδα στο "Ranch" o εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην Tavullia.

Ο Valentino Rossi θα αγωνιστεί για τελευταία φορά μέσα στο 2021 στα "100km des Champions", μια διοργάνωση που είναι πλέον θεσμός, με έναν αγώνα αντοχής 100 χιλιομέτρων που διοργανώνει ο "Γιατρός" στον οποίο συμμετέχουν όλα τα μέλη της VR46 Riders Academy, αναβάτες από τα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας, αλλά και χωματεροί αναβάτες. Φέτος, μαζί με όλους αυτούς, θα συμμετέχει και ο Jorge Lorenzo.

Κατά την διάρκεια του αγώνα στην Aragon, φέτος τον Σεπτέμβριο, ο Lorenzo και ο Rossi ήρθαν κοντά και ο Γιατρός τον προσκάλεσε να πάρει μέρος στον αγώνα που γίνεται στα τέλη της χρονιάς. Ο Ισπανός δέχτηκε την πρόσκληση-πρόκληση, όπως αποκάλυψε στο GPone. "Ήμουν πάντα περίεργος για να δω από κοντά το Ranch, οπότε αποφάσισα να αρπάξω την ευκαιρία γιατί μου αρέσει πολύ και το dirt track".

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Vale", συνέχισε τις δηλώσεις του για τον πρώην team mate και αντίπαλό του ο Lorenzo. "Στο παρελθόν είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά τώρα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσά μας. Σκόπευα να πάω στην Punta Cana, αλλά προτιμώ να πάω στο Ranch. Θα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για μένα, όπου ο στόχος μου είναι να περάσω καλά και να διασκεδάσω με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες".

 

 

MotoGP: KTM - Δοκιμές της πρωτότυπης των 850 κυβικών στη Jerez [VIDEO]

Για πρώτη φορά η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών σε πίστα με τους Paul Espargaro και Dani Pedrosa
KTM 850 Jerez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/12/2025

Η Red Bull KTM ολοκλήρωσε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών με τον νέο κινητήρα 850 κυβικών για την νέα εποχής του MotoGP, με τους Dani Pedrosa και Paul Espargaro ως δοκιμαστές

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εποχή στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων έχει αρχίσει. Η KTM έκανε το αποφασιστικό πρώτο βήμα προς τους κανονισμούς του 2027, δοκιμάζοντας στην πίστα της Jerez τον νέο κινητήρα 850 κυβικών των MotoGP.

Με τους κανονισμούς του 2027 να φέρνουν μεγάλες αλλαγές, κατάργηση συσκευών εκκίνησης, περιορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και, πάνω απ’ όλα, μείωση κυβισμού στα 850 κυβικά εκατοστά, με τους κατασκευαστές ήδη να προετοιμάζονται για τη μετάβαση. Παράλληλα, η ιταλική Pirelli θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στην κατηγορία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η KTM φαίνεται να παίρνει προβάδισμα. Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στη Jerez της νότιας Ισπανίας, οι δοκιμαστές Paul Espargaro και Dani Pedrosa έγραψαν τα πρώτα χιλιόμετρα με τον νέο κινητήρα 850cc. Ο κινητήρας είχε ήδη δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις του Matighofen, αυτή ήταν όμως η πρώτη του εμφάνιση σε πίστα.

Η μοτοσυκλέτα δοκιμών, βασισμένη στην RC16, έφερε μαύρο fairing και φτερά τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ ηχητικά ξεχώριζε σημαντικά από τις σημερινές 1000cc μοτοσυκλέτες, ένας πιο κοφτός, διαφορετικός τόνος που πρόδιδε την αλλαγή.

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες για τις μοτοσυκλέτες των Paul Espargaro και Dani Pedrosa, όμως είναι σαφές πως η ανάπτυξη έχει μπει σε πλήρεις ρυθμούς. Ο επικεφαλής της KTM Racing, Pit Beirer, είχε ήδη δηλώσει ότι η εταιρεία δουλεύει εντατικά πάνω στη μοτοσυκλέτα της νέας εποχής.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η KTM έγραφε ιστορία με το πρώτο 850άρι της, ο Pedro Acosta συμμετείχε σε ιδιωτική προπόνηση με supersport 600 κυβικών δείχνoντας ότι η προετοιμασία για το μέλλον συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα.