Ο Lorenzo δέχθηκε την πρόσκληση του Rossi για το Ranch

Θα συμμετέχει στο "100km de Champions"
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/11/2021

Ο Jorge Lorenzo απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Valentino Rossi να συμμετάσχει στον αγώνα "100 Kilometers de Champions", που θα διοργανώσει την επόμενη εβδομάδα στο "Ranch" o εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην Tavullia.

Ο Valentino Rossi θα αγωνιστεί για τελευταία φορά μέσα στο 2021 στα "100km des Champions", μια διοργάνωση που είναι πλέον θεσμός, με έναν αγώνα αντοχής 100 χιλιομέτρων που διοργανώνει ο "Γιατρός" στον οποίο συμμετέχουν όλα τα μέλη της VR46 Riders Academy, αναβάτες από τα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας, αλλά και χωματεροί αναβάτες. Φέτος, μαζί με όλους αυτούς, θα συμμετέχει και ο Jorge Lorenzo.

Κατά την διάρκεια του αγώνα στην Aragon, φέτος τον Σεπτέμβριο, ο Lorenzo και ο Rossi ήρθαν κοντά και ο Γιατρός τον προσκάλεσε να πάρει μέρος στον αγώνα που γίνεται στα τέλη της χρονιάς. Ο Ισπανός δέχτηκε την πρόσκληση-πρόκληση, όπως αποκάλυψε στο GPone. "Ήμουν πάντα περίεργος για να δω από κοντά το Ranch, οπότε αποφάσισα να αρπάξω την ευκαιρία γιατί μου αρέσει πολύ και το dirt track".

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Vale", συνέχισε τις δηλώσεις του για τον πρώην team mate και αντίπαλό του ο Lorenzo. "Στο παρελθόν είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά τώρα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσά μας. Σκόπευα να πάω στην Punta Cana, αλλά προτιμώ να πάω στο Ranch. Θα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για μένα, όπου ο στόχος μου είναι να περάσω καλά και να διασκεδάσω με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες".

 

 

MotoGP: Αλλαγές στο πρόγραμμα δοκιμών των μοτοσυκλετών 850 κ.εκ. - Οι επίσημες ημερομηνίες

Λιγότερες ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους ομάδες και κατασκευαστές
aprilia
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Το MotoGP ανακοίνωσε τις επίσημες ημερομηνίες για τις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν το 2027, οι οποίες περιλαμβάνουν αλλαγές στον αριθμό των ημερών που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αναβάτες με τις μοτοσικλέτες των 850 κυβικών.

Η νέα εποχή των 850 κυβικών και των ελαστικών Pirelli αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Για τις ομάδες και τους αναβάτες, η πρώτη αυτή περίοδος δοκιμών πριν την έναρξη της σεζόν θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των άλλων κατασκευαστών.

Ο χρόνος στην πίστα θα είναι πολύτιμος, καθώς οι κατασκευαστές θα επιδιώξουν να επιλύσουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν ή αντιμετωπίζουν ήδη. Θα αποτελέσει επίσης μια ευκαιρία για τους αναβάτες να εξοικειωθούν με τις νέες μοτοσυκλέτες τους, όμως αυτό θα γίνει με λιγότερες διαθέσιμες ημέρες.

Μετά τη λήξη της σεζόν του 2026 στη Βαλένθια, θα ακολουθήσει δοκιμή μίας ημέρας στην ίδια πίστα, κάτι που αποτελεί τυπική διαδικασία όσον αφορά το πρόγραμμα δοκιμών του MotoGP στο τέλος του έτους στην Ισπανία.

Ωστόσο, το shakedown στη Sepang θα μειωθεί κατά μία ημέρα, ενώ το ίδιο θα γίνει και στην επίσημη δοκιμή του MotoGP στη Sepang. Αυτό σημαίνει ότι οι rookies θα χάσουν δύο ολόκληρες ημέρες δοκιμών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και οι καθιερωμένοι αναβάτες θα έχουν επίσης μία ημέρα λιγότερη για τις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν.

MotoGP

Eπίσης, οι δύο δοκιμές θα διεξαχθούν αμέσως η μία μετά την άλλη, κάτι που αποτελεί μία ακόμη αλλαγή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. το shakedown θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Ιανουαρίου, ενώ η επίσημη διήμερη δοκιμή θα ακολουθήσει από τις 31 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η τελευταία αλλαγή αφορά την τελική δοκιμή πριν την έναρξη της σεζόν στο Buriram, η οποία θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν. Αντί να γίνουν οι δοκιμές λίγο πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Chang International Circuit, θα διεξαχθούν στις 6-7 Φεβρουαρίου, κάτι που φαίνεται ότι το έχουν ζητήσει οι κατασκευαστές από τους διοργανωτές, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν.