Ο Lorenzo δέχθηκε την πρόσκληση του Rossi για το Ranch

Θα συμμετέχει στο "100km de Champions"
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/11/2021

Ο Jorge Lorenzo απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Valentino Rossi να συμμετάσχει στον αγώνα "100 Kilometers de Champions", που θα διοργανώσει την επόμενη εβδομάδα στο "Ranch" o εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην Tavullia.

Ο Valentino Rossi θα αγωνιστεί για τελευταία φορά μέσα στο 2021 στα "100km des Champions", μια διοργάνωση που είναι πλέον θεσμός, με έναν αγώνα αντοχής 100 χιλιομέτρων που διοργανώνει ο "Γιατρός" στον οποίο συμμετέχουν όλα τα μέλη της VR46 Riders Academy, αναβάτες από τα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας, αλλά και χωματεροί αναβάτες. Φέτος, μαζί με όλους αυτούς, θα συμμετέχει και ο Jorge Lorenzo.

Κατά την διάρκεια του αγώνα στην Aragon, φέτος τον Σεπτέμβριο, ο Lorenzo και ο Rossi ήρθαν κοντά και ο Γιατρός τον προσκάλεσε να πάρει μέρος στον αγώνα που γίνεται στα τέλη της χρονιάς. Ο Ισπανός δέχτηκε την πρόσκληση-πρόκληση, όπως αποκάλυψε στο GPone. "Ήμουν πάντα περίεργος για να δω από κοντά το Ranch, οπότε αποφάσισα να αρπάξω την ευκαιρία γιατί μου αρέσει πολύ και το dirt track".

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Vale", συνέχισε τις δηλώσεις του για τον πρώην team mate και αντίπαλό του ο Lorenzo. "Στο παρελθόν είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά τώρα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσά μας. Σκόπευα να πάω στην Punta Cana, αλλά προτιμώ να πάω στο Ranch. Θα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για μένα, όπου ο στόχος μου είναι να περάσω καλά και να διασκεδάσω με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες".

 

 

Ducati και MotoGP Authentics πουλούν θραύσματα πλαστικών των Desmosedici GP25

Η συνεργασία που ανακυκλώνει τα χρησιμοποιημένα πλαστικά των MotoGP σε… συλλεκτικά αντικείμενα
Fairing Memorabilia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/5/2026

Η Ducati ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την πλατφόρμα MotoGP Authentics, δίνοντας πλέον στους συλλέκτες τη δυνατότητα να αγοράσουν κομμάτια από τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες MotoGP του 2025 της ομάδας Ducati Lenovo.

Πρόκειται ουσιαστικά για τμήματα από τα fairing των Desmosedici GP25 που χρησιμοποίησαν οι Marc Marquez και Francesco Bagnaia κατά τη διάρκεια αγωνιστικών Σαββατοκύριακων, με τα κομμάτια να φέρουν ακόμη γρατζουνιές, φθορές και σημάδια χρήσης από τους αγώνες.

Fairing memorabilia

Βέβαια, όταν λέμε “κομμάτια”, το εννοούμε κυριολεκτικά. Δεν μιλάμε για ολόκληρα ανταλλακτικά ή κάποιο τμήμα της μοτοσυκλέτας, αλλά για μικρά τμήματα κομμένου fairing, τοποθετημένα μέσα σε διάφανες προθήκες παρουσίασης, συνοδευόμενα από πιστοποίηση αυθεντικότητας.

Fairing memorabilia

Η συνεργασία πραγματοποιείται μέσω της Memento Exclusives, επίσημου συνεργάτη των MotoGP στον τομέα των αναμνηστικών και εντάσσεται στη γενικότερη εμπορική στρατηγική της Ducati γύρω από το αγωνιστικό της πρόγραμμα, εν μέσω εορτασμών για τα 100 χρόνια της εταιρείας το 2026. Ήδη η ιταλική εταιρεία έχει παρουσιάσει τις Desmosedici με ειδικό “Rosso Centenario” χρωματισμό εμπνευσμένο από την ιστορική Gran Sport Marianna της δεκαετίας του ’50.

Fairing memorabilia

Τα υπογεγραμμένα κράνη, οι φόρμες και οι “συλλεκτικοί” εξοπλισμοί δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο των MotoGP, του αθλητισμού και της διασκέδασης. Όμως πλέον η αγορά “συλλεκτικών και αναμνηστικών” φαίνεται να περνά σε διαφορετικό επίπεδο, όταν ακόμη και μικρά κομμάτια fairing εμπορευματοποιούνται και αποκτούν συλλεκτική αξία αρκεί να συνοδεύονται από το σωστό λογότυπο και μια ιστορία συμμετοχής σε Grand Prix.

Fairing memorabilia

Προφανώς θα υπάρξουν συλλέκτες και φανατικοί φίλοι της Ducati που θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα αυθεντικό κομμάτι από τις μοτοσυκλέτες των Márquez και Bagnaia, ειδικά τώρα που η Ducati διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της στα MotoGP.

Fairing memorabilia

Από την άλλη, δεν παύει να έχει μια κάποια ειρωνεία το γεγονός ότι τα αγωνιστικά fairing, σχεδιασμένα για αεροδυναμική απόδοση και μάχες με τα χρονόμετρα, σήμερα κόβονται σε μικρά κομμάτια, ανακυκλώνονται και πωλούνται ως premium διακοσμητικά γραφείου, προσφορά και ζήτηση υποθέτω…

Fairing memorabilia