Ο Marc Marquez ξεκαθαρίζει μια παρεξήγηση - "Δεν έπεσα!"

Το συμβάν που ανακοινώθηκε ως πτώση την 1η μέρα του τεστ ήταν τελικά μόνο έξοδος
Marc Marquez
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2024

Ενώ την πρώτη ημέρα του test της Sepang οι οθόνες χρονομέτρησης έδειχναν ότι ο Marc Marquez υπέστη την πρώτη του πτώση με την Ducati, ο Ισπανός αποκάλυψε αργότερα πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Ένα μήνυμα στην επίσημη χρονομέτρηση ανέφερε ότι ο Marquez είχε μια πτώση στη στροφή 15, στα μέσα της πρώτης από τις τρεις ημέρες δοκιμών του MotoGP στη Μαλαισία. Αλλά ο νέος αναβάτης της Gresini δήλωσε αργότερα πως: "Το ονόμασαν πτώση, αλλά δεν ήταν! Ήταν ένα τεχνικό ζήτημα. Είχα έξοδο στα χαλίκια, αλλά έμεινα όρθιος, δεν έπεσα. Πέρα από αυτό έσωσα και μια πτώση στην 9. Θα φτάσει η στιγμή που θα πέσω, αλλά αυτή δεν ήρθε την πρώτη ημέρα του τεστ στη Sepang.”

Κι αν οι πρώτες δυο ημέρες του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή κύλησαν με πολλά τεχνικά προβλήματα, με τον ίδιο να προσπαθεί παράλληλα να αποτινάξει από πάνω του τον τρόπο οδήγησης που είχε υιοθετήσει με τη Honda -και που δεν δουλεύει στην Ducati- εντούτοις φαίνεται πως σιγά-σιγά το νερό μπαίνει στο αυλάκι. Οι τεχνικοί της Gresini διορθώνουν τα τεχνικά θέματα, ο Marc συνηθίζει ολοένα και περισσότερο τη μοτοσυκλέτα του, και γράφει πολλούς γύρους για να μπορέσει να την κάνει “δική του”. Τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο ευοίωνα την τρίτη και τελευταία ημέρα του τεστ -σε μια πίστα που δεν είναι από τις αγαπημένες του Marc-, με τον Ισπανό να ρίχνει κατά πολύ τον χρόνο του και με 2,5 ώρες να απομένουν για τη λήξη του τεστ να βρίσκεται στην 6η θέση, με χρόνο 1:57.270, 0,588 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Pecco Bagnaia, που τσάκισε το ρεκόρ πίστας με 1:56.682.

Ετικέτες

MotoGP: Bagnaia και Bezzecchi προπονήθηκαν στο ράντζο του Valentino Rossi

Ζέσταμα εν όψει του GP της Βραζιλίας
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/3/2026

Οι Bagnaia και Bezzecchi βρέθηκαν στο ράντζο του Valentino Rossi, όπου το δίδυμο της VR46 Academy προετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2026 στη Βραζιλία.

Οι δύο οδηγοί της VR46 Riders Academy, μετά από ένα ανάμεικτο Σαββατοκύριακο στο GP της Ταϊλάνδης, με το χαμόγελο του νικητή Bezzecchi και την απογοήτευση του Bagnaia για ένα αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών του, ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού με τον Valentino Rossi στο γνωστό ράντζο του στην Tavullia.

Ο Pecco μοιράστηκε ένα βίντεο της προπόνησης στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ενώ τα μέσα της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως οι δυο τους θα αποτελούν το εργοστασιακό δίδυμο της Aprilia το 2027. Ο Bezzecchi έχει ήδη υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ ο Bagnaia φαίνεται πως θα ολοκληρώσει την συνεργασία του με την Ducati στο τέλος της σεζόν και το μέλλον είναι ακόμη αβέβαιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesco Bagnaia (@pecco63)