Ο Marc Marquez ξεκαθαρίζει μια παρεξήγηση - "Δεν έπεσα!"

Το συμβάν που ανακοινώθηκε ως πτώση την 1η μέρα του τεστ ήταν τελικά μόνο έξοδος
Marc Marquez
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2024

Ενώ την πρώτη ημέρα του test της Sepang οι οθόνες χρονομέτρησης έδειχναν ότι ο Marc Marquez υπέστη την πρώτη του πτώση με την Ducati, ο Ισπανός αποκάλυψε αργότερα πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Ένα μήνυμα στην επίσημη χρονομέτρηση ανέφερε ότι ο Marquez είχε μια πτώση στη στροφή 15, στα μέσα της πρώτης από τις τρεις ημέρες δοκιμών του MotoGP στη Μαλαισία. Αλλά ο νέος αναβάτης της Gresini δήλωσε αργότερα πως: "Το ονόμασαν πτώση, αλλά δεν ήταν! Ήταν ένα τεχνικό ζήτημα. Είχα έξοδο στα χαλίκια, αλλά έμεινα όρθιος, δεν έπεσα. Πέρα από αυτό έσωσα και μια πτώση στην 9. Θα φτάσει η στιγμή που θα πέσω, αλλά αυτή δεν ήρθε την πρώτη ημέρα του τεστ στη Sepang.”

Κι αν οι πρώτες δυο ημέρες του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή κύλησαν με πολλά τεχνικά προβλήματα, με τον ίδιο να προσπαθεί παράλληλα να αποτινάξει από πάνω του τον τρόπο οδήγησης που είχε υιοθετήσει με τη Honda -και που δεν δουλεύει στην Ducati- εντούτοις φαίνεται πως σιγά-σιγά το νερό μπαίνει στο αυλάκι. Οι τεχνικοί της Gresini διορθώνουν τα τεχνικά θέματα, ο Marc συνηθίζει ολοένα και περισσότερο τη μοτοσυκλέτα του, και γράφει πολλούς γύρους για να μπορέσει να την κάνει “δική του”. Τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο ευοίωνα την τρίτη και τελευταία ημέρα του τεστ -σε μια πίστα που δεν είναι από τις αγαπημένες του Marc-, με τον Ισπανό να ρίχνει κατά πολύ τον χρόνο του και με 2,5 ώρες να απομένουν για τη λήξη του τεστ να βρίσκεται στην 6η θέση, με χρόνο 1:57.270, 0,588 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Pecco Bagnaia, που τσάκισε το ρεκόρ πίστας με 1:56.682.

Ετικέτες

MotoGP Test, Βαλένθια: Η Pramac εντυπωσιάστηκε από τον Toprak Razgatlioglu

Η διοίκηση της ομάδας φαίνεται πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη
toprak
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/11/2025

Ο Toprak Razgatlioglu ήταν ταχύτερος από τους Alex Rins και Jack Miller και κατάφερε να εντυπωσιάσει την ομάδα Prima Pramac Racing κατά τη διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια, σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας.

Ο διευθυντής της ομάδας Prima Pramac Yamaha MotoGP, Gino Borsoi, έμεινε εντυπωσιασμένος από τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησης του Toprak Razgatlioglu κατά την διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια.

Ο Razgatlioglu που συνολικά έκανε 53 γύρους, τερμάτισε την ημέρα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τους Alex Rins και Jack Miller, αλλά 0,740 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fabio Quartararo. Παρά τις πολλές διαφορές μεταξύ μιας μοτοσυκλέτας MotoGP και μιας Superbike, ο Razgatlioglu εντυπωσίασε με την προσαρμογή του κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαλένθια.

Ο Gino Borsoi είπε συγκεκριμένα: “Είμαι αρκετά εντυπωσιασμένος με τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησής του. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απίστευτος στο φρενάρισμα, αλλά σήμερα έδειξε ότι είναι σε θέση να αλλάξει το στυλ οδήγησής του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Του δώσαμε μερικές, ας πούμε, συμβουλές, και είναι σε θέση να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα. Είμαι χαρούμενος από το πρώτο αυτό βήμα.

Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, είναι εύκολο να του μιλήσεις. Για μένα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δύσκολο να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Μου φαίνεται σαν ένας παλιός φίλος.

Από την αρχή, όλοι μας γνωρίζαμε το στυλ του και του είπαμε πολλές φορές: Σε παρακαλούμε, μην φρενάρεις τόσο απότομα, προσπάθησε να κατανοήσεις το μπροστινό ελαστικό, επειδή η διαφορά στα ελαστικά είναι τεράστια. Αλλά το κατάλαβε από την αρχή και προσαρμόστηκε γρήγορα. Δεν πίεσε, και αυτό είναι κάτι καλό για εμάς.

Δεν είδαμε την πραγματική του ταχύτητα, αλλά είδαμε τον πραγματικό του χαρακτήρα, τον τρόπο που δουλεύει. Είναι ήδη καλός για το στυλ μας στο MotoGP.”

Η Yamaha θα έμενε στην πίστα της Βαλένθια για δεύτερη μέρα σε ιδιωτικές δοκιμές και ο Borsoi τόνισε:

“Το σχέδιο για αύριο είναι να ξεκινήσουμε με μια ελαφρώς διαφορετική ρύθμιση για να τον βοηθήσουμε σε μερικά σημεία όπου έχει δυσκολίες με το μπροστινό. Παραπονέθηκε λίγο για την πρόσφυση του πίσω ελαστικού, αλλά σε αυτό το σημείο, είναι θέμα του πώς να χρησιμοποιήσει το πίσω ελαστικό και τα ηλεκτρονικά. Αλλά όπου μπορούμε να τον βοηθήσουμε είναι με το μπροστινό ελαστικό.”