Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

O Max Biaggi με ομάδα στην Moto3!

Με αναβάτη τον Aron Canet

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Max Biaggi, επέστρεψε στα αγωνιστικά δρώμενα ως ιδιοκτήτης ομάδας (της Max Racing) το 2017. Μετά από ένα γρήγορο πέρασμα και μερικές συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα CIV Moto3 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Junior, η ομάδα μπαίνει στα "μεγάλα σαλόνια" των Grand Prix στην κατηγορία Moto3. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Biaggi πήρε την θέση της απερχόμενης ομάδας του Peter Oettl, την Schedl Racing, αφού οι θέσεις στο grid είναι πεπερασμένες και δεν μπορούν να αυξηθούν βάσει των κανονισμών.
Η σύνθεση θα αποτελείται από τους μηχανικούς που την σχημάτισαν στα τέλη του 2016, με την προσθήκη του Oettl στην θέση του team manager. Η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχουν θα είναι της ΚΤΜ, ενώ ο αναβάτης της ομάδας θα είναι ο Aron Canet. Ο Biaggi περιέγραψε την είσοδό του στα GP ως "καθαρή αδρεναλίνη", ενώ θεωρεί πως αν καταφέρουν να προσφέρουν σταθερότητα στον Canet, θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο στην κατηγορία.
Ο Ρωμαίος αναβάτης έχει κερδίσει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στην κατηγορία των 250cc την δεκαετία του '90 και θα πρέπει τώρα να συνδυάσει τα καθήκοντά του ως ιδιοκτήτης ομάδας με αυτά του άλλου ρόλου που διαθέτει ως πρεσβευτής της Aprilia. "Είμαι ενθουσιασμένος", δήλωσε ο Biaggi σε συνέντευξη που έδωσε στο crash.net, "διότι όταν συμμετείχαμε σε μικρότερα πρωταθλήματα ονειρευόμασταν να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Τελικά, μέσα σε λίγους μήνες θα αρχίσουμε τις δοκιμές για φέτος. Είναι ένα είδος αγνής αδρεναλίνης."
Στις δηλώσεις του τόνισε επίσης ότι ο αναβάτης που έχουν είναι καλός, αλλά θα πρέπει να του προσφέρουν ένα εξίσου καλό πακέτο και μια δομή, που θα του επιτρέψουν να βγάλει το μέγιστο της απόδοσής του. Ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα είναι το κυρίαρχο θέμα για την επερχόμενη σεζόν, αλλά ταυτόχρονα θέλησε να κρατήσει και χαμηλά τον πήχυ για να μην δημιουργήσει υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες που θα είναι δύσκολο να τις διαχειριστεί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά.
Σε ό,τι αφορά τον Canet, είπε ότι υπήρχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή του την περσινή χρονιά, γι' αυτό και στόχος τους θα είναι η δημιουργία ενός σταθερού κλίματος. Ο ρόλος του Biaggi μέσα στην ομάδα θα είναι έμμεσος, καθώς -όπως αναφέραμε και παραπάνω- είναι πρεσβευτής της Aprilia κι αυτή είναι η κύρια απασχόλησή του. Ουσιαστικά δηλαδή θα καταρτίσει τη δομή της ομάδας και θα παρέχει την οικονομική υποστήριξη, δίχως να χρειάζεται πάντοτε η φυσική του παρουσία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Rossi και τις ομάδες που έχει στην Moto3 Και την Moto2.
Η είσοδός της ομάδας στα GP προέκυψε μετά την υπογραφή του Philipp Oettl στην ομάδα της Tech3 για τα Moto2 το 2019, γεγονός που άφησε την ομάδα του πατέρα του, Peter, χωρίς αναβάτη και χωρίς χρηματοδότηση. Το όραμα του Biaggi "έδεσε" απόλυτα με τις ανάγκες του Oettl κι έτσι προέκυψε η συνεργασία, η οποία σε συνδυασμό με την αναζήτηση από μεριάς Canet για νέα ομάδα έβαλε την Max Racing στο παγκόσμιο προσκήνιο. Θα είναι λοιπόν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε την "άσβεστη κόντρα" σε επίπεδο αναβατών μεταξύ Rossi και Biaggi να μεταφέρεται σε επίπεδο πλέον ομάδων στην Moto3 για το 2019!

 

Tags: