O Max Biaggi με ομάδα στην Moto3!

Με αναβάτη τον Aron Canet
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/1/2019

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Max Biaggi, επέστρεψε στα αγωνιστικά δρώμενα ως ιδιοκτήτης ομάδας (της Max Racing) το 2017. Μετά από ένα γρήγορο πέρασμα και μερικές συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα CIV Moto3 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Junior, η ομάδα μπαίνει στα "μεγάλα σαλόνια" των Grand Prix στην κατηγορία Moto3. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Biaggi πήρε την θέση της απερχόμενης ομάδας του Peter Oettl, την Schedl Racing, αφού οι θέσεις στο grid είναι πεπερασμένες και δεν μπορούν να αυξηθούν βάσει των κανονισμών.
Η σύνθεση θα αποτελείται από τους μηχανικούς που την σχημάτισαν στα τέλη του 2016, με την προσθήκη του Oettl στην θέση του team manager. Η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχουν θα είναι της ΚΤΜ, ενώ ο αναβάτης της ομάδας θα είναι ο Aron Canet. Ο Biaggi περιέγραψε την είσοδό του στα GP ως "καθαρή αδρεναλίνη", ενώ θεωρεί πως αν καταφέρουν να προσφέρουν σταθερότητα στον Canet, θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο στην κατηγορία.
Ο Ρωμαίος αναβάτης έχει κερδίσει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στην κατηγορία των 250cc την δεκαετία του '90 και θα πρέπει τώρα να συνδυάσει τα καθήκοντά του ως ιδιοκτήτης ομάδας με αυτά του άλλου ρόλου που διαθέτει ως πρεσβευτής της Aprilia. "Είμαι ενθουσιασμένος", δήλωσε ο Biaggi σε συνέντευξη που έδωσε στο crash.net, "διότι όταν συμμετείχαμε σε μικρότερα πρωταθλήματα ονειρευόμασταν να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Τελικά, μέσα σε λίγους μήνες θα αρχίσουμε τις δοκιμές για φέτος. Είναι ένα είδος αγνής αδρεναλίνης."
Στις δηλώσεις του τόνισε επίσης ότι ο αναβάτης που έχουν είναι καλός, αλλά θα πρέπει να του προσφέρουν ένα εξίσου καλό πακέτο και μια δομή, που θα του επιτρέψουν να βγάλει το μέγιστο της απόδοσής του. Ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα είναι το κυρίαρχο θέμα για την επερχόμενη σεζόν, αλλά ταυτόχρονα θέλησε να κρατήσει και χαμηλά τον πήχυ για να μην δημιουργήσει υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες που θα είναι δύσκολο να τις διαχειριστεί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά.
Σε ό,τι αφορά τον Canet, είπε ότι υπήρχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή του την περσινή χρονιά, γι' αυτό και στόχος τους θα είναι η δημιουργία ενός σταθερού κλίματος. Ο ρόλος του Biaggi μέσα στην ομάδα θα είναι έμμεσος, καθώς -όπως αναφέραμε και παραπάνω- είναι πρεσβευτής της Aprilia κι αυτή είναι η κύρια απασχόλησή του. Ουσιαστικά δηλαδή θα καταρτίσει τη δομή της ομάδας και θα παρέχει την οικονομική υποστήριξη, δίχως να χρειάζεται πάντοτε η φυσική του παρουσία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Rossi και τις ομάδες που έχει στην Moto3 Και την Moto2.
Η είσοδός της ομάδας στα GP προέκυψε μετά την υπογραφή του Philipp Oettl στην ομάδα της Tech3 για τα Moto2 το 2019, γεγονός που άφησε την ομάδα του πατέρα του, Peter, χωρίς αναβάτη και χωρίς χρηματοδότηση. Το όραμα του Biaggi "έδεσε" απόλυτα με τις ανάγκες του Oettl κι έτσι προέκυψε η συνεργασία, η οποία σε συνδυασμό με την αναζήτηση από μεριάς Canet για νέα ομάδα έβαλε την Max Racing στο παγκόσμιο προσκήνιο. Θα είναι λοιπόν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε την "άσβεστη κόντρα" σε επίπεδο αναβατών μεταξύ Rossi και Biaggi να μεταφέρεται σε επίπεδο πλέον ομάδων στην Moto3 για το 2019!

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."