Ο Puig team manager στην Honda

Αντικατέστησε τον Livio Suppo
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/1/2018

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε το όνομα του αντικαταστάτη του Livio Suppo, ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με την εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda στο τέλος της σεζόν παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του είχε ισχύ για ακόμη έναν χρόνο. Ο άνθρωπος που θα καλύψει το κενό δεν είναι άγνωστος στο HRC και δεν είναι άλλος από τον Alberto Puig, ο οποίος θα αναλάβει την επίβλεψη της προσπάθειας του Marc Marquez και του Dani Pedrosa. Πέρα απ' αυτό όμως, τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν και την στελέχωση της ομάδας για το 2019, μιας και τα συμβόλαια πολλών αναβατών λήγουν φέτος και η μεταγραφική περίοδος ουσιαστικά έχει ξεκινήσει ήδη, μετά και τις δηλώσεις του Lin Jarvis, Team Manager της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha.


Ο Alberto Puig ήταν πολλά χρόνια αγωνιζόμενος με μπόλικες επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας νίκης στην κατηγορία των 500GP, και στη συνέχεια ακολούθησε την καριέρα του μάνατζερ για νέους και ταλαντούχους αναβάτες, ενώ για πάρα πολλά χρόνια ήταν στο πλευρό του Dani Pedrosa. Στη συνέχεια διατήρησε τη συνεργασία του με το HRC ως σύμβουλος και ως Διευθυντής του Asia Talent Cup και του British Talent Cup. "Είμαι ευγνώμον στο HRC γι' αυτή την ευκαιρία", δήλωσε ο Puig. "Τα τελευταία 25 χρόνια της καριέρας μου είμαι με την Honda, αρχικά ως αναβάτης και στη συνέχεια ως team manager στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ πρόσφατα λειτουργούσα ως coach για πολλούς Ασιάτες αναβάτες της Honda. Είμαι σίγουρος ότι οι αναβάτες μας θα είναι έτοιμοι όταν έρθει η ώρα, κι εμείς ως ομάδα θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για άλλη μια φορά ώστε να παλέψουμε για τον τίτλο, με ταπεινότητα και απόλυτη αφοσίωση."
Ο Puig θα αναλάβει το νέο του ρόλο από τις δοκιμές που θα γίνουν στην Sepang στα τέλη του μήνα και θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθυντή του HRC και Γενικό Διευθυντή του Αγωνιστικού Τμήματος, Tetsuhiro Kuwata.

Ετικέτες

MotoGP 2025 - 21ος γύρος - Πορτογαλία: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Στον γύρο που ακολουθεί μετά τη μεγάλη νίκη του Alex Marquez
alex2
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/11/2025

Μετά το GP στη Μαλαισία και την επικράτηση του Alex Marquez που ήταν καλύτερος όλων, μεταφερόμαστε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Portimão που φιλοξενεί τον 21ο γύρο της σεζόν.

Ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez θα απουσιάζει και πάλι λόγω του τραυματισμού του, ενώ απών θα είναι και ο περσινός πρωταθλητής Jorge Martin που συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εδώ έχουμε δει τέσσερις διαφορετικούς νικητές, με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές. Το 2020 νικητής ήταν ο Miguel Oliveira με KTM, τις δύο επόμενες σεζόν την καρό σημαία πήρε ο Fabio Quartararo με Yamaha, το 2023 ο Pecco Bagnaia κέρδισε με Ducati και πέρυσι νικητής ήταν ο Jorge Martín και πάλι με Ducati.

Ο Πρωταθλητής Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 132 βαθμούς διαφορά από τον Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP), με την 1η και 2η θέση να έχουν ήδη κριθεί και με το ενδιαφέρον να έχει μετατοπιστεί στην 3η θέση όπου για την ώρα με 291 βαθμούς βρίσκεται ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing), και αναμένεται να δούμε αν θα μπορέσει να απαντήσει ο ασταθής Bagnaia.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 7/11

Ωράριο

Κατηγορία

Event

11:00-11:35

Moto3

Free Practice 1

11:50-12:30

Moto2

Free Practice 1

12:45-13:30

MotoGP

Free Practice 1

15:15-15:50

Moto3

Practice

16:05-16:45

Moto2

Practice

17:00-18:00

MotoGP

Practice

Σάββατο 8/11

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:40-11:10

Moto3

Free Practice 2

11:25-11:55

Moto2

Free Practice 2

12:10-12:40

MotoGP

Free Practice 2

12:50-13:05

MotoGP

Qualifying 1

13:15-13:30

MotoGP

Qualifying 2

14:45-15:00

Moto3

Qualifying 1

15:10-15:25

Moto3

Qualifying 2

15:40-15:55

Moto2

Qualifying 1

16:05-16:20

Moto2

Qualifying 2

17:00

MotoGP

Tissot Sprint

Κυριακή 9/11

Ωράριο

Κατηγορία

Event

11:40-11:50

MotoGP

Warm-Up

13:15

Moto2

Race

15:00

MotoGP

Race

16:30

Moto3

Race