Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Ο Puig team manager στην Honda

Αντικατέστησε τον Livio Suppo

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε το όνομα του αντικαταστάτη του Livio Suppo, ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με την εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda στο τέλος της σεζόν παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του είχε ισχύ για ακόμη έναν χρόνο. Ο άνθρωπος που θα καλύψει το κενό δεν είναι άγνωστος στο HRC και δεν είναι άλλος από τον Alberto Puig, ο οποίος θα αναλάβει την επίβλεψη της προσπάθειας του Marc Marquez και του Dani Pedrosa. Πέρα απ' αυτό όμως, τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν και την στελέχωση της ομάδας για το 2019, μιας και τα συμβόλαια πολλών αναβατών λήγουν φέτος και η μεταγραφική περίοδος ουσιαστικά έχει ξεκινήσει ήδη, μετά και τις δηλώσεις του Lin Jarvis, Team Manager της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha.


Ο Alberto Puig ήταν πολλά χρόνια αγωνιζόμενος με μπόλικες επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας νίκης στην κατηγορία των 500GP, και στη συνέχεια ακολούθησε την καριέρα του μάνατζερ για νέους και ταλαντούχους αναβάτες, ενώ για πάρα πολλά χρόνια ήταν στο πλευρό του Dani Pedrosa. Στη συνέχεια διατήρησε τη συνεργασία του με το HRC ως σύμβουλος και ως Διευθυντής του Asia Talent Cup και του British Talent Cup. "Είμαι ευγνώμον στο HRC γι' αυτή την ευκαιρία", δήλωσε ο Puig. "Τα τελευταία 25 χρόνια της καριέρας μου είμαι με την Honda, αρχικά ως αναβάτης και στη συνέχεια ως team manager στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ πρόσφατα λειτουργούσα ως coach για πολλούς Ασιάτες αναβάτες της Honda. Είμαι σίγουρος ότι οι αναβάτες μας θα είναι έτοιμοι όταν έρθει η ώρα, κι εμείς ως ομάδα θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για άλλη μια φορά ώστε να παλέψουμε για τον τίτλο, με ταπεινότητα και απόλυτη αφοσίωση."
Ο Puig θα αναλάβει το νέο του ρόλο από τις δοκιμές που θα γίνουν στην Sepang στα τέλη του μήνα και θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθυντή του HRC και Γενικό Διευθυντή του Αγωνιστικού Τμήματος, Tetsuhiro Kuwata.

Tags: