Ο Zarco στην KTM!

Επίσημα πλέον η μεταγραφή του!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/5/2018

Ήταν ένα ανοικτό ενδεχόμενο σε μία από τις πιο έντονες μεταγραφικές περιόδους που έχουν δει τα MotoGP το τελευταίο διάστημα. Ένα ενδεχόμενο που συζητιόταν ανοικτά, με γνώση όλων των εμπλεκόμενων ομάδων, αλλά και των οπαδών που αρκετοί από αυτούς ήθελαν τον Zarco να πηγαίνει στην εργοστασιακή Yamaha. Ωστόσο ο ίδιος, εκτιμώντας τι μπορεί να του προσφέρει κάθε ομάδα και με την KTM να δηλώνει πως θέλει να στηριχθεί σε κάποιον νεότερο αναβάτη, επέλεξε τελικά τους αυστριακούς.

Ο καλύτερος των νέων πέρσι και με εξαιρετικές δυνατότητες για την πρώτη γραμμή στην εκκίνηση, είναι δύο φορές πρωταθλητής στην Moto2 και θέλει διακαώς να βρεθεί με μία ομάδα που θα μπορεί να του εγγυηθεί την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να κερδίσει το πρωτάθλημα και στα MotoGP!

Εκεί ακριβώς στηρίχθηκε η απόφαση του Zarco, στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της KTM.

Ο Pit Beirer διευθυντής του τμήματος KTM Motorsports, δήλωσε πως από την εποχή της Moto2 και της διασύνδεσης της KTM μέσω της WP αλλά και μέσω του Team Manager της Moto3 ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Zarco μέσω του manager του Laurent Fellon, ήταν πάντοτε ανοικτός. Αυτό που έπρεπε να γίνει, είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σημείο, πως θα μπορούσαν να δώσουν στον Zarco, μία μοτοσυκλέτα ικανή να βρεθεί στην πρώτη γραμμή.

Βασικά η KTM κινείται εντός του αρχικού της, πολύ αισιόδοξου σεναρίου, με τα δύο πρώτα χρόνια να χτίζει όλο τον μηχανισμό των MotoGP, μαζί με την μοτοσυκλέτα φυσικά. Τώρα ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα - και βλέποντας έναν νέο αναβάτη στα MotoGP που μπορεί στα ίσια να κερδίσει τα μεγάλα ονόματα με δορυφορική ομάδα, φάνηκε αμέσως τι έπρεπε να κάνει, εξασφαλίζοντας τον Zarco για δύο χρόνια και στηρίζοντας επάνω του την ευκαιρία για νίκη.

Ήδη από εχθές που ανανέωσε ο Espargaro, περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση της KTM για τον Zarco, καθώς ο Bradl δεν είναι ο αναβάτης που μπορεί να αναλάβει να την φέρει στην κορυφή.

Ο ίδιος ο Zarco είναι φυσικά πολύ ευχαριστημένος με την συμφωνία αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η καριέρα μου θα συνεχίσει εκεί που όλα ξεκίνησαν, από το RedBull Rookies Cup στην κατάκτηση ενός τίτλους στα MotoGP» Συνέχισε λέγοντας πως είναι πολύ χαρούμενος και πως μοιράζεται την ίδια φιλοδοξία με την KTM.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Zarco και η KTM θα πάνε για τον τίτλο απευθείας από το ’19 που ξεκινά η συνεργασία τους, ανακατεύοντας την τράπουλα του ανταγωνισμού, ακόμα περισσότερο…

 

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες