Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Ο Zarco στην KTM!

Επίσημα πλέον η μεταγραφή του!

Ήταν ένα ανοικτό ενδεχόμενο σε μία από τις πιο έντονες μεταγραφικές περιόδους που έχουν δει τα MotoGP το τελευταίο διάστημα. Ένα ενδεχόμενο που συζητιόταν ανοικτά, με γνώση όλων των εμπλεκόμενων ομάδων, αλλά και των οπαδών που αρκετοί από αυτούς ήθελαν τον Zarco να πηγαίνει στην εργοστασιακή Yamaha. Ωστόσο ο ίδιος, εκτιμώντας τι μπορεί να του προσφέρει κάθε ομάδα και με την KTM να δηλώνει πως θέλει να στηριχθεί σε κάποιον νεότερο αναβάτη, επέλεξε τελικά τους αυστριακούς.

Ο καλύτερος των νέων πέρσι και με εξαιρετικές δυνατότητες για την πρώτη γραμμή στην εκκίνηση, είναι δύο φορές πρωταθλητής στην Moto2 και θέλει διακαώς να βρεθεί με μία ομάδα που θα μπορεί να του εγγυηθεί την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να κερδίσει το πρωτάθλημα και στα MotoGP!

Εκεί ακριβώς στηρίχθηκε η απόφαση του Zarco, στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της KTM.

Ο Pit Beirer διευθυντής του τμήματος KTM Motorsports, δήλωσε πως από την εποχή της Moto2 και της διασύνδεσης της KTM μέσω της WP αλλά και μέσω του Team Manager της Moto3 ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Zarco μέσω του manager του Laurent Fellon, ήταν πάντοτε ανοικτός. Αυτό που έπρεπε να γίνει, είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σημείο, πως θα μπορούσαν να δώσουν στον Zarco, μία μοτοσυκλέτα ικανή να βρεθεί στην πρώτη γραμμή.

Βασικά η KTM κινείται εντός του αρχικού της, πολύ αισιόδοξου σεναρίου, με τα δύο πρώτα χρόνια να χτίζει όλο τον μηχανισμό των MotoGP, μαζί με την μοτοσυκλέτα φυσικά. Τώρα ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα - και βλέποντας έναν νέο αναβάτη στα MotoGP που μπορεί στα ίσια να κερδίσει τα μεγάλα ονόματα με δορυφορική ομάδα, φάνηκε αμέσως τι έπρεπε να κάνει, εξασφαλίζοντας τον Zarco για δύο χρόνια και στηρίζοντας επάνω του την ευκαιρία για νίκη.

Ήδη από εχθές που ανανέωσε ο Espargaro, περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση της KTM για τον Zarco, καθώς ο Bradl δεν είναι ο αναβάτης που μπορεί να αναλάβει να την φέρει στην κορυφή.

Ο ίδιος ο Zarco είναι φυσικά πολύ ευχαριστημένος με την συμφωνία αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η καριέρα μου θα συνεχίσει εκεί που όλα ξεκίνησαν, από το RedBull Rookies Cup στην κατάκτηση ενός τίτλους στα MotoGP» Συνέχισε λέγοντας πως είναι πολύ χαρούμενος και πως μοιράζεται την ίδια φιλοδοξία με την KTM.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Zarco και η KTM θα πάνε για τον τίτλο απευθείας από το ’19 που ξεκινά η συνεργασία τους, ανακατεύοντας την τράπουλα του ανταγωνισμού, ακόμα περισσότερο…

 

Tags: