Pecco Bagnaia - Πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του *UPDATED

Από τον δρ. Angel Charte, ιατρικό διευθυντή του MotoGP
Pecco Bagnaia medical update
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2023

Κάνοντας δηλώσεις στο ισπανικό DAZN, ο γιατρός Angel Charte που έχει τον τίτλο του Medical Director του MotoGP, προχώρησε σε ένα σύντομο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Pecco Bagnaia, μετά το συμβάν της Κυριακής στο καταλανικό GP.

Θυμίζουμε πως στις πρώτες στροφές του αγώνα, ο Pecco Bagnaia είχε ένα high-side από κρύο ελαστικό, πέφτοντας στο έδαφος, για να περάσει κατόπιν η RC16 του Binder πάνω από το πόδι του. Ο Ιταλός αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, ενώ αμέσως μετά οι γιατροί τον πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης για περαιτέρω εξετάσεις.

Δρ. Angel Charte: “Ο Pecco είχε σοβαρό πολυτραύμα, μια μοτοσυκλέτα πέρασε πάνω από το πόδι του, και συγκεκριμένα πάνω από τη μηριαία και την κνημιαία περιοχή. Τον υποβάλαμε σε ακτινογραφία και βρήκαμε ένα μικρό τραυματισμό που δεν ξέρουμε αν είναι νέος ή παλιός. Έπρεπε να κάνουμε επειγόντως αξονική τομογραφία, και για αυτό τον λόγο τον στείλαμε στο νοσοκομείο. Όσον αφορά σε κρανίο, θώρακα και στομάχι, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είχε τις αισθήσεις του και δεν εμφάνιζε σημάδια αποπροσανατολισμού. Η εικόνα που είδαμε εμείς ήταν από μια συμβατική ακτινογραφία, κι έτσι δεν είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για κάταγμα ή όχι. Θα το δούμε στην αξονική.”

Υπομονή λοιπόν για να δούμε τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφία, και να διαπιστώσουμε αν το συμβάν της Καταλονίας παίξει καθοριστικό ρόλο στις ελπίδες του Bagnaia για τον τίτλο του 2023.

UPDATE: Τελικά ο Pecco ΔΕΝ έχει κάταγμα, και έτσι οι ελπίδες του για τίτλο παραμένουν ακέραιες.

Pecco Bagnaia

Ετικέτες

MotoGP Mugello: Νίκη Bagnaia με 1-2 οι εργοστασιακές Ducati σε αγώνα προαστιακό σιδηρόδρομο

Περίμεναν στο τέλος να μας δώσουν προσπεράσεις
MotoGP Mugello: Νίκη Bagnaia με 1-2 οι εργοστασιακές Ducati σε αγώνα προαστιακό σιδηρόδρομο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/6/2024

Ο αγώνας Sprint μας είχε προετοιμάσει για περισσότερη δράση και σπάνια συμβαίνει το αντίθετο. Σήμερα ήταν μία τέτοια ημέρα καθώς ο αγώνας είχε φανταστική οδήγηση με καταπληκτικό ρυθμό και ήταν χάρμα οφθαλμών να βλέπεις την πρώτη τετράδα, όμως οι θεαματικές μάχες που θα ευχαριστήσουν την πλειοψηφία απουσίασαν πλήρως εκτός από το τέλος.

Ο Bagnaia έκανε μία εκπληκτική εκκίνηση ακυρώνοντας την ποινή που του είχε επιβληθεί με τις τρεις θέσεις του grid και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή να οδηγεί τον αγώνα κλειδώνοντας την πρώτη θέση χωρίς ποτέ να χρειαστεί να την υπερασπιστεί.

Ο Martin σταθερά δεύτερος με τον Bastianini τρίτο να δέχεται από νωρίς την επίθεση του Marquez από την οποία δεν κινδύνεψε καθόλου ενώ μάλιστα μεγάλωσε και η απόστασή τους.

Αυτό έφερε τον Acosta σε απόσταση βολής και κυνήγησε για λίγο τον Marquez μέχρι να ανοίξει γραμμή κάνοντας το λάθος από το οποίο αμέσως ανέκαμψε με τον πιο γρήγορο ρυθμό εκείνη την στιγμή. Ωστόσο η πρώτη τετράδα ξεχώρισε και έφτιαξε τις θέσεις της αρκετά σταθερά με τον Acosta να μένει αρκετά πίσω.

Η περισσότερη δράση συνέβαινε πίσω από αυτόν με τον Morbidelli και σήμερα να επαναλαμβάνει την καλή χθεσινή εμφάνιση και μάλιστα σε κάποια στιγμή είχε τον ρυθμό του Acosta. Πάλευε να κρατήσει πίσω τον Vinales μέχρι που μπήκε ανάμεσά τους ο DiGiannantonio και τελείωσε και αυτή η δράση.

Έπρεπε να περιμένουμε τον 18ο γύρο για να κάνει την επίθεσή του ο Marquez στα φρένα της πρώτης στροφής. Εκεί ο Bastianini είχε άσχημη μνήμη από εχθές και κρατήθηκε χωρίς να παλέψει ιδιαίτερα, ενώ και η προσπέραση του Marquez με ταυτόχρονο μπλοκάρισμα ήταν πολύ καθαρή χωρίς να αφήνει περιθώρια.

MotoGP Mugello: Νίκη Bagnaia με 1-2 οι εργοστασιακές Ducati σε αγώνα προαστιακό σιδηρόδρομο

Για λίγο φάνηκε να ξεφεύγει από τον Bastianini όμως αμέσως μετά άρχισε και ο Martin να κυνηγά τον Bagnaia μειώνοντας την διαφορά και όπως δήλωσε αργότερα σκέφτηκε το ενδεχόμενο να προσπεράσει. Η Ducati προειδοποίησε τον Bagnaia με μήνυμα ενώ ο Marquez έμενε πίσω και φάνηκε πως ο Bastianini μπορούσε να κάνει την κίνηση και πράγματι δεν περίμενε πολύ. Αν είχε άλλο έναν γύρο ο αγώνας η προσπέραση στον Martin θα ήταν περισσότερο εφικτή όμως με 7 στροφές να απομένουν πριν την καρό σημαία τα περιθώρια είχαν στενέψει αρκετά. Ο Bastianini δεν είχε χρόνο να καταστρώσει κάποιο πλάνο επίθεσης παρά μόνο να είναι έτοιμος για την πρώτη ευκαιρία και πράγματι αυτή ήρθε δευτερόλεπτα πριν την καρό σημαία κάνοντας το 1-2 για τις εργοστασιακές Ducati μέσα στην έδρα τους. Δεν γίνεται καλύτερη εξέλιξη για την Ducati! Στο ενδιάμεσο βέβαια δεν είχε πολλές μάχες με τον λευκό καπνό από το ελαστικό στην μοτοσυκλέτα του Marc Marquez στην τελευταία έξοδο να είναι το βασικό που απασχολεί απασχολούσε αλλά από την στιγμή που δεν τον επηρέαζε τον ρυθμό, ούτε και αυτό μπορούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Στο τέλος το Mugello άφησε ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την Ducati με έναν καταπληκτικό τερματισμό και μείωσε τις αποστάσεις στην βαθμολογία του πρωταθλήματος!

 

MotoGP Mugello: Νίκη Bagnaia με 1-2 οι εργοστασιακές Ducati σε αγώνα προαστιακό σιδηρόδρομο

 

Θέση.

βαθμοί

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος /Διαφ.

1

25

 

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

40:51.385

2

20

 

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+0.799

3

16

 

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+0.924

4

13

 

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+2.064

5

11

 

31P. Acosta

Red Bull GASGAS Tech3

+7.501

6

10

 

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+9.890

7

9

 

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+10.076

8

8

 

12M. Viñales

Aprilia Racing

+11.683

9

7

 

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+13.535

10

6

 

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+15.901

11

5

 

41A. Espargaro

Aprilia Racing

+19.182

12

4

 

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

+20.307

13

3

 

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+20.346

14

2

 

88M. Oliveira

Trackhouse Racing

+23.292

15

1

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+23.613

16

 

 

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+28.417

17

 

 

44P. Espargaro

Red Bull KTM Factory Racing

+28.778

18

 

 

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+30.622

19

 

 

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+31.457

20

 

 

10L. Marini

Repsol Honda Team

+32.310

21

 

 

32L. Savadori

Aprilia Racing

+46.724

πτωσεισ

   

 

30T. Nakagami

IDEMITSU Honda LCR

9 laps

   

 

36J. Mir

Repsol Honda Team

6 laps

   

 

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

4 laps