Pedro Acosta - Εγχειρίστηκε επιτυχώς για το σπασμένο του μηριαίο οστό

Ελπίζει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά το καλοκαίρι
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/6/2022
Την Πέμπτη 23/6 ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 Pedro Acosta εγχειρίστηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο Universitari Dexeus στη Βαρκελώνη, για το αριστερό μηριαίο οστό που έσπασε σε προπόνηση Motocross την Τρίτη.
 
Το ατύχημα θα κρατήσει τον αναβάτη της Red Bull KTM Ajo μακριά από τους αγώνες τουλάχιστον για το GP του Assen, ενώ υπάρχουν ελπίδες για να επιστρέψει στο Βρετανικό GP μετά το διάλειμμα των 5 εβδομάδων του καλοκαιριού.
 
Το συμβάν έρχεται σε άσχημη στιγμή, καθώς ο 18χρονος Ισπανός είχε ξεκινήσει να δείχνει τις δυνατότητες του και στη Moto2, με νίκη στο ιταλικό GP και μια δεύτερη θέση στη Γερμανία, ενώ βρισκόταν στην 8η θέση της βαθμολογίας. Όμως τώρα ο Acosta πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση του, και να κάνει υπομονή.

H Aprilia και ο 16χρονος Hank Vossberg σάρωσαν το αμερικανικό Twins Cup

Με 7 νίκες σε 12 αγώνες και 100% παρουσία στο βάθρο ο έφηβος Αμερικανός με την RS660 δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης
aprilia twins cup
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/8/2026

Το σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου έγινε στην πίστα Virginia International Raceway ο 9ος αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος MotoAmerica, μέρος του οποίου είναι και το κύπελλο Twins Cup (με διπλούς αγώνες σε κάθε γύρο), στο οποίο μετέχουν μια στρατιά από Aprilia RS660, Suzuki GSX-8R και Yamaha R7.

Στο MotoAmerica απομένουν άλλοι δύο αγώνες ως το τέλος της φετινής σεζόν, ωστόσο η κατηγορία Twins θα μετάσχει μόνο στον τελευταίο στο New Jersey Motorsports Park (25-27/9), αλλά αυτό λίγη σημασία θα έχει για την κατάταξη του κυπέλου των δικύλινδρων.

aprilia hank vossberg

Ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο, ονομάζεται Hank Vossberg και καβάλα σε μια Aprilia RS660 κατάφερε να διαλύσει τον ανταγωνισμό και να κατακτήσει το Κύπελλο του Twins Cup από τώρα.

Ο νεαρός από την πόλη De Pere της πολιτείας Wisconsin έχει γεννηθεί το 2010 και αυτή είναι μόλις η δεύτερη χρονιά του στο Twins Cup, μα η πρώτη πλήρης. Πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του στο MotoAmerica μετέχοντας στην κατηγορία Talent Cup, όπου πήρε πέντε νίκες και τερμάτισε τη σεζόν δεύτερος στην κατάταξη, ενώ έτρεξε και σε τέσσερις αγώνες των Twins, πριν αφοσιωθεί σε μια πλήρη χρονιά με την Aprilia RS660 της ομάδας Robem Engineering.

Μετρώντας 7 νίκες, 1 δεύτερη και 4 τρίτες θέσεις, ο Vossberg δεν απείχε από κανένα φετινό βάθρο και οδήγησε τη βαθμολογία από την αρχή ως το τέλος, κατακτώντας τον τίτλο με άνεση, έχοντας μπροστά του έναν ακόμη διπλό αγώνα, στον οποίο, “ο στόχος μου είναι απλώς να το διασκεδάσω,” όπως δήλωσε ο ίδιος.