Pedro Acosta - Στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP το 2024 με ομάδα του Pierer Group, σύμφωνα με τον Francesco Guidotti

Στην KTM ή στην GASGAS, και αναμένουμε να δούμε στη θέση ποιου αναβάτη
Acosta
Από το

motomag

4/7/2023

Μετά και τις πιέσεις από τον ταλαντούχο Ισπανό αναβάτη Pedro Acosta που είχε δηλώσει πως το 2024 θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP, μην έχοντας διάθεση να παραμείνει και δεύτερη σεζόν στη Moto2, η ΚΤΜ ενεργοποίησε τη ρήτρα στο συμβόλαιο του, ανοίγοντας τον δρόμο για την έλευση του στην κορυφαία κλάση του Πρωταθλήματος. Τώρα μένει να δούμε αν ο Ισπανός αναβάτης θα βρίσκεται στο αγωνιστικό στρατόπεδο της KTM ή σε αυτό της GAGGAS, και επιπλέον ποιος θα είναι ο χαμένος στις... μουσικές καρέκλες του Pierer Group που δεν έχει δικαίωμα για 5η μοτοσυκλέτα στο grid.

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως ο μάνατζερ του Pedro Acosta Albert Valera, είχε δηλώσει πως ο Ισπανός αναβάτης θα βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία το 2024, ωστόσο είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον δούμε σε διαφορετική ομάδα από αυτή της KTM -αν η τελευταία δεν βιαζόταν να τον... καπαρώσει. Τελικά η πίεση που ασκήθηκε από τον Valera στο αυστριακό στρατόπεδο ήταν αρκετή για να παρθούν άμεσες αποφάσεις σχετικά με το αγωνιστικό μέλλον του Πρωταθλητή Moto3 2021, του πρώτου αναβάτη που κερδίζει Πρωτάθλημα στο ντεμπούτο του στη μικρή κατηγορία από το 1990 και τον Loris Capirossi στα 125 δίχρονα κυβικά. Στο συμβόλαιο του αναβάτη της KTM στη Moto2 υπήρχε ειδική ρήτρα αποδέσμευσης σε περίπτωση που οι Αυστριακοί δεν του προσέφεραν θέση στο MotoGP την επόμενη χρονιά. Όπως ήταν αναμενόμενο η KTΜ δεν θα άφηνε ένα τόσο ταλαντούχο δικό της παιδί να φύγει, για τον λόγο αυτό ενεργοποίησε την επιλογή που είχε, ώστε να προσφέρει στον Acosta μια θέση στις τάξεις της στην μεγάλη κατηγορία.

ΚΤΜ

Ο team manager της KTM Francesco Guidotti, δήλωσε στο GPOne.com: "Ο Acosta θα παραμείνει αναβάτης της ΚΤΜ. Είχαμε μια επιλογή που μπορούσαμε να επιβάλουμε, και σαφώς το κάναμε. Θα είναι στο MotoGP, αλλά είναι έκπληξη ακόμα σε ποια ομάδα θα είναι." Μετά από αυτές τις δηλώσεις το βέβαιο είναι ότι ο Pedro Acosta θα οδηγεί το 2024 μια RC16, το ερωτηματικό είναι αν θα βρίσκεται στην εργοστασιακή ομάδα της KTM ή σε αυτή της GASGAS Tech3. Το να δούμε στον Ισπανό αναβάτη στην επίσημη ομάδα της KTM φαντάζει απίθανο καθώς οι Brad Binder και Jack Miller, έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, από την άλλη στην GAGGAS οι πιθανότητες είναι περισσότερες καθώς οι Pol Espargaro και Augusto Fernandez έχουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023. Τον τραυνατία γερόλυκο ή τον άπειρο νέο; Ψάξτε και ποιους χορηγούς έχει από πίσω του ο καθένας, και κάντε προβλέψεις. Σύντομα θα έχουμε την απάντηση.

Ετικέτες

Moto3: Το πρώτο video του Noah Dettwiler μετά το ατύχημα

Marc Marquez, Fabio Quartararo, Aleix Espargarο δήλωσαν την συμπαράστασή τους
Noah
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/12/2025

Ο 20χρονος Ελβετός, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τη σύγκρουση του με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jose Antonio Rueda, δημοσίευσε το πρώτο του video μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα.

Ο Noah Dettwiler δήλωσε:

“Γεια σε όλους. Ελπίζω να είστε όλοι καλά,

Ήθελα να κάνω ένα σύντομο βίντεο για να δείξω σε όλους ότι είμαι καλά, ότι βελτιώνομαι. Έχει περάσει καιρός στο νοσοκομείο και στο κέντρο αποκατάστασης φυσικά έχω ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μου για την πλήρη ανάρρωσή μου. Όλα πάνε καλά, πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, και είμαι σε καλά χέρια. Ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στην κοπέλα μου και την αδερφή μου που ήταν μαζί μου πολύ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα και την υποστήριξη που έλαβα τις τελευταίες εβδομάδες. Όλο αυτό με έκανε πιο δυνατό και με βοήθησε να περάσω αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τώρα, εύχομαι σε όλους σας καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και ένα Ευτυχισμένο Νέο Έτος σύντομα. Θα σας πω τα μελλοντικά μου σχέδια το συντομότερο δυνατό.”

 

 

Την συμπαράσταση στον νεαρό αναβάτη εξέφρασαν στα σχόλια του video μεταξύ άλλων και οι Marc Marquez, Fabio Quartararo και Aleix Espargaro.