Pedrosa: Ομαλά συνεχίζεται η ανάρρωση

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2016

Ο Dani Pedrosa έχει ξεκινήσει ήδη τις φυσιοθεραπείες και αναρρώνει βάση προγράμματος από τον τραυματισμό σε κλείδα και περόνη μετά από την πτώση στο Motegi, που τον οδήγησε εκτός του Motul Grand Prix of Japan. Με ανάρτησή του στο blog της Repsol, ενημερώνει για την πορεία της υγείας του, και ταυτόχρονα συγχαίρει τον Marquez για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ευχαριστεί την ομάδα του για τα μηνύματα συμπαράστασης και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει, όλο αυτό το διάστημα.

«Είναι ντροπή αυτό που έγινε στο Ιαπωνικό GP, ιδιαίτερα από την στιγμή που πρόκειται για μία από τις πίστες που αγαπώ περισσότερο. Μέχρι εκείνη την στιγμή ένιωθα ικανοποιημένος από την πορεία μου στην τελική ευθεία της σεζόν, οπότε είναι μεγάλη απογοήτευση που δεν αγωνίστηκα στο Motegi και θα χάσω και τον αγώνα της Αυστραλίας.

 

Θυμίζουμε ότι για το Phillip Island θα αντικατασταθεί από τον Nicky Hayden, που μετά από την δορυφορική Honda στο Aragon, όπου επίσης ήταν αναβάτης αντικατάστασης, του δίνεται τώρα η ευκαιρία να δοκιμάσει και την εργοστασιακή, δηλώνοντας ιδιαίτερα τυχερός για την ευκαιρία αυτή.

Ετικέτες

MotoGP: Σε ετοιμότητα ο Cal Crutchlow για το Grand Prix του Aragon

Eφεδρική λύση της LCR σε περίπτωση που ο Zarco δεν λάβει το πράσινο φως.
Crutchlow
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Ο Johann Zarco ετοιμάζεται για πρόωρη επιστροφή στη δράση, όμως η συμμετοχή του στο Aragon θα κριθεί από τον ιατρικό έλεγχο.

Η LCR Honda επιβεβαίωσε ότι ο Cal Crutchlow θα βρίσκεται κανονικά στο Aragon το επόμενο Σαββατοκύριακο ως εφεδρικός αναβάτης, καθώς η συμμετοχή του Johann Zarco παραμένει αβέβαιη.

Ο Γάλλος έχει μείνει εκτός δράσης για 100 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους του γονάτου του στο Grand Prix της Καταλονίας και αρχικά στόχευε να επιστρέψει στα MotoGP στον αγώνα του Misano, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η βελτίωση της κατάστασής του τις τελευταίες εβδομάδες επέτρεψε την επίσπευση της επιστροφής του, όμως ο Zarco θα πρέπει πρώτα να περάσει τον υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο στο Aragon και στη συνέχεια να διαπιστώσει στην πράξη την κατάσταση του τραυματισμένου γονάτου του πάνω στη Honda RC213V.

Για τον λόγο αυτό, η LCR Honda διατηρεί τον Crutchlow ως εφεδρική επιλογή. Ο Βρετανός είχε επιστρέψει από την αποχώρησή του για να αντικαταστήσει τον Zarco στους έξι τελευταίους αγώνες και θα παραμείνει διαθέσιμος σε περίπτωση που χρειαστεί να αγωνιστεί ξανά.

Ο Crutchlow είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της LCR Honda στα MotoGP, έχοντας πετύχει τρεις νίκες στην πλήρη καριέρα του στο πρωτάθλημα. Στις φετινές εμφανίσεις του ως αντικαταστάτης του Zarco, καλύτερη επίδοσή του ήταν η 16η θέση.

Εφόσον ο Zarco επιστρέψει κανονικά, θα πρέπει επίσης να εκτίσει ποινή δύο Long Lap στον επόμενο αγώνα του, καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για το συμβάν στην πρώτη στροφή της Καταλονίας, όπου παρασύρθηκαν και οι Pecco Bagnaia και Luca Marini.

Ο 36χρονος Zarco τραυματίστηκε όταν το πόδι του μπλέχτηκε στον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του Bagnaia.